Rogue One: Parempi kuin episodi 8?

BigBoomers

Itse vastaisin otsikon kysymykseen nyt, kun en ole nähnyt vielä kumpaakaan (Catalystkin vielä on lukematta, kun kirjakauppa sössi ennakkotilaukseni.), kyllä.

Perusteluna se, että vaikka CGI näyttää jylläävän vapaana molemmissa ja niissä on molemmissa odotettavissa Girl Power -tyylin aivopesua, niin Rogue One sentään lähtee jostain kunnollisesta mitä voi kutsua juoneksi, siinä kun episodi 8 tulee jatkamaan siitä pakolla kokoon puristetusta paskasta josta episodi 7 starttasi ja johon se juuttui.

Taitaa itsellä mennä episodi 8 "suoraan telkusta" tapaukseksi. Elokuvateatterissa kun ei pääse nauttimaan pikakelauksen edusta.

Jos haluaa ymmärtää, miksi ep8 vaikuttaa näin toivottomalta tapaukselta, kannattaa lukea oheinen arvostelu episodista 7:

http://www.returnofkings.com/75991/why-star-wars-the-force-awakens-is-a-social-justice-propaganda-film

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Xizor

      En olisi kovin varma elokuvan ei-poliittisuudesta. Yksi Rogue Onen käsikirjoittajista twiittasi että "Imperiumi on valkoisten (ihmisten) ylivallan järjestö, jota vastustaa rohkeiden naisten johtama monikulttuurinen ryhmittymä."
      http://www.funnyjunk.com/Star wars propaganda edition/funny-pictures/6093634#995fbe_6093190
      Näkyy tuo @chrisweitz twiittailevan ja retwiittailevan myös ahkerasti Trumpista.

      Tottahan se on, että Imperiumilla alkuperäisessä trilogiassa oli riveissään pelkkiä valkoisia heteromiehiä, kun taas Kapinaliitossa joitakin naisia, ja Jedin Paluussa alieneita ja joitakin vähemmistöjä vilahti hävittäjälentäjinä. Tämä oli kuitenkin enemmän tunnelmaa luova yksityiskohta, jota ei lähdetty yhtään enempää alleviivaamaan. Pelkään että tämä uusi porukka ei pysty hillitsemään itseään ja pilaa koko rainan valjastamalla sen julistukseksi VHM:n pahuudesta. Haluavat sitä kovasti ainakin.

      • BigBoomers

        En itse asiassa sanonut, että uskoisin Rogue Onen olevan ei-poliittinen. Vain että se olisi ehkä helpompi sulattaa kun siinä juoni näyttäisi jotenkin paremmalta.

        Itse asiassa odotan juonen olevan aika lailla samantapaista SJW-paskaa kuin poliittiseksi tehty ep7 oli. Return of Kings sivulla on leffasta etukäteisarvio:

        http://www.returnofkings.com/105100/rogue-one-promises-to-be-an-sjw-sermon-against-white-males

        Huomaa myös kirjoituksen lopussa oleva linkki toiseen kirjoitukseen Rogue Onesta.

        Itse en omaa rahaa käyttäisi tuohon R1:eenkään. Minulla on etuina saatuja sarjalippuja jotka on käytettävä johonkin ja siten käyn katsomassa R1:n tehdäkseni siitä omakohtaisen arvion.

        Niille jotka tuon menevät katsomaan: Tämä ei ole samaa Star Warsia jonka Lucas toi markkinoille lähes neljä vuosikymmentä sitten. Rogue One ja episodit 7-9 ovat poliittista Star Warsia, joiden tekijät haluavat aivopestä katsojat omiin arvoihinsa, joita ovat mm:

        - valkoisen heteromiehen vaarallistaminen ja syyllisyys
        - Girl Power
        - vähemmistöjen hegemonia

        Siten jos lukija menet katsomaan leffan, varaudu reiluun annokseen poliittista aivopesua.

        "Tottahan se on, että Imperiumilla alkuperäisessä trilogiassa oli riveissään pelkkiä valkoisia heteromiehiä,"

        Itse asiassa Palpatine vihasi vähemmistöjä ja naisia. Sen saa selville noista SW-kirjoista. Episodissa neljä oli kuitenkin pelkkiä valkoisia heteromiehiä ja Leia oli ainoa nainen. Landokin tuli mukaan vasta seuraavassa episodissa.

        "Pelkään että tämä uusi porukka ei pysty hillitsemään itseään ja pilaa koko rainan valjastamalla sen julistukseksi VHM:n pahuudesta. Haluavat sitä kovasti ainakin. "

        Tuossa taidat olla aivan oikeassa. Trailereissa kaikki mieshahmot ovat hyvispuolella vähemmistöjä (kapteenikin on latino) ja he ryhmittyvät kaikki valkoisen naisen selän taakse tämän johdettaviksi. Tyypillinen SJW-asetelma. Toisaalta trailereissa ainoa valkoinen mies näyttää olevan Orson "Halpis-Tarkin" Krennick, joka tietenkin on pahisten puolella.


      • Xizor

        Aah, nyt vasta ymmärrän mitä tarkoitat: Koska alkuperäinen trilogia ja varsinkin Ep IV "ympäröi" R1:a, siihen ei voi kirjoittaa ihan mitä tahansa paskaa tai se ei ole enää linjassa trilogian kanssa. Ep VIII on puolestaan jatkoa homman jo valmiiksi mädättäneelle TFA:lle ja voi vapaasti sukeltaa vieläkin syvemmälle SJW-kaninkoloon. Voi olla. Veikkaan, että jos Disney jatkaa valitsemallaan tiellä, ja miksi ei jatkaisi, niin 8 on viimeinen SW-leffa, jota brändi vielä kannattaa. Sen jälkeen uudet tulossa olevat ovat suurenkin yleisön silmissä korkeintaan samanarvoisia kuin joku tuntematon uusi leffa jota markkinoidaan kovasti.

        "Itse asiassa Palpatine vihasi vähemmistöjä ja naisia. Sen saa selville noista SW-kirjoista. Episodissa neljä oli kuitenkin pelkkiä valkoisia heteromiehiä ja Leia oli ainoa nainen. Landokin tuli mukaan vasta seuraavassa episodissa."
        Tiedän toki tämän, mutta en vaivautunut mainitsemaan, koska 1. jotkut ovat aina EU-allergikkoja ja 2. kirjailijat kumminkin nappasivat tämän idean elokuvista ja laajensivat sitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1145
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      53
      840
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      741
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe