Missä vyöarvossa osaa kamppailla ja puolustautua

Anonyymi

Ystäväni sai vihreän vyön.... mutta mites yleensä missä vyöarvossa oikeesti pystyy puolustautumaan jos joku hyökkää kimppuun? Musta, punainen?

4 kommenttia

Vastaukset

  • Jotkut ei pysty koskaan, jotkut pystyy vaikkei olisi mitään vyötä. Jännä juttu.

  • Jaa milloin potkuille tulee tehoo? No, siin punanen... mut siis nopeita tappavii iskuja mustavyö. Monet punavöiset tosi kovii jo. Jos siis kilpailee, niin nopeammin kehittyy.
    Sama Judossa, kilpatreeni tekee taistelutaitosen.

    • Ja siis voi olla tehoja iskuissa ja taistelukelponen jo vihreällä, tarkoitan n.3vuoden treeni + kilpailu + siihen menestymiseen tähtäävän valmennuksen tulos. Mut kilpailun nostan tähän kun se on paikka jossa taidot joutuu kokeeseen ja olen sitä mieltä että nopeiten kehittyy kun menee kilpailemaan. Sitten noi vyö jutut on hiukan kakspiippunen juttu kun tulee erilaisia kamppailijoita eri lajeista ja taidot eri luokkaa, mut jos ottaa harjoitteluun pistämänsä ajan, n.3 vuotta kuluu niin on jo taidot, muttei sitä taitoa mikä esm. 10v-15v mustavyöllä. Vastaavasti voit olla vaarallinen jos harjoittelet yhtä iskua vaikka kyynärpäällä kovaan kohteeseen 3vuotta, en tulis sen kyynärpään eteen.

  • No joo, kyllähän se nyt kuitenkin niin on, että enemmän se on ihmisestä kiinni kuinka pystyy puolustautumaan. Joku voi olla jo vihreävöisenä parempi kuin joku mustavöisenä. Otanpa esimerkin karaten puolelta. Jukka-Pekka Väyrynen voitti Karaten maailmanmestaruuden vihreä-sinivöisenä, harva sitä saavuttaa ikinä, on sitten musta tai mikä tahansa muu vyö.

    Itämaisissa lajeissa on liikaa mystifioitu noita vöitä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.