Asumistuki kannattaa hakea ennen vuoden 2016 loppu

asumistukikutistuu

Yleisen asumistuen enimmäismääriä leikataan Kelassa 5 % vuoden 2017 alussa pääkaupunkiseudun ulkopuolella olevien asuntojen osalta. Jos on asumistuen tarpeessa, nyt kannattaa hakea kiireesti asumistukea, jotta myöntöpäätös tulee vielä tämän vuoden puolella - jos haluaa saada tuen ensi vuonna vielä isomman suuruisena. Tästä kannattaa tiedottaa myös tutuille, jos asia heitä koskee.

11

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OluttaMenutta

      Ajatella! Tuhannen euron asumistuesta tuo 5% peräti 50€! Sehän tarkoittaa kahta salkkua Karhua tai Sandelssia. Ei kun äkkiä Kelaan! (Youtube, Martti Servo kesä alkaa kelasta.)

      • asumismenoista

        Leikkauksen euromäärä riippuu toki siitä, miten suuret asumismenot ovat ja miten suuri perhe on kyseessä, mutta vaikkapa 50€/kk leikkaus tekee 600 €/vuosi. Se ei ole monelle ihan pieni summa - varsinkaan kun asumismenotkin vielä nousevat - mistä saa kiittää mm. monia asumiseen liittyviä verojen korotuksia, jotka tulevat voimaan 1.12017. Lisämaksettavaksi tähän vuoteen nähden tulee jatkossa yleistä asumistukea saavalle asukkaalle pääkaupunkiseudun ulkopuolella näin sekä asumismenojen nousu että lisäksi tuo 600€/vuosi. Jos asumismenojen nousukin on tuon 50 €/kk, niin yhteensä lisämenoja tulee 1200€ vuodessa.

        Toki toimeentulotukeakin voi näihin menoihin siten hakea, jos on siihen oikeutettu. Entistä useampi tulee toimeentulotukeenkin oikeutetuksi nyt, kun asumismenot kasvavat ja pienituloisten tuloja leikataan.


    • Valtio.liian.köyhä

      Asumistukien leikkaus pienentää vuokrapyyntejä,mikä on hyvä asia.
      Mutta siinäkin tulee seinä vastaan,koska sijoittajat ei sitten osta tai teetä asuntoja,jos niissä on vain kuluja mutta ei tuottoja.
      Se taas merkitsee että köyhemmille ei kohta tarjoa asuntoja kukaan,vaikka valtio on velvollinen hommaamaan kaikille tarvitsijoille kämpän,koska maa on tosi kylmä.
      Koko ajan alkaa tuntua yhä enemmän että onkohan tällä valtiolla enää varaa olemassaoloon.
      Siinä on raja,miten ihmisiä voi kohdella.
      Liian köyhää valtiota ei voi pitää yllä jos ihmisiä alkaa kuolemaan nälkään tai kylmään.

      • säästöjä

        Asumistukia leikataan Eduskunnan päätöksellä vain niissä kunnissa, joissa vuokrapyynnit ovat olleet alimpia jo nyt. Eli kuntaryhmissä 3 ja 4, joihin eivät kuulu Helsinki, Espoo, Kauniainen, Espoo ja Ahvenanmaa - eli vuokriltaan maan kalleimmat alueet. Uudistus saattaa ajaa osaa vuokralaisista puoli-ilmaisiin vanhoihin omistusasuntoihin. Niissä asumistuki on alempi. Jos ihmiset tekevät niin, valtio säästää.


      • vbvbvbvbvb

        Mistä saa niin halpoja asuntoja? Alle 500 euron asuntoa mahdoton löytää. Ottaiskohan ne minut vastaanottokeskukseen asumaan saisi kunnon ateriankin kerran päivässä.


      • parempaa.elämää

        Paremman elämän toivossa voi koittaa hakea vaikka turvapaikkaa Ruotsista tai Norjasta. Eikös nykyään ole tapana lähteä kotimaastaan etsimään parempaa elämää muualta?


      • esimerkiksituosta
        vbvbvbvbvb kirjoitti:

        Mistä saa niin halpoja asuntoja? Alle 500 euron asuntoa mahdoton löytää. Ottaiskohan ne minut vastaanottokeskukseen asumaan saisi kunnon ateriankin kerran päivässä.

        Alle 500 euron kuukausihintaisia asuntoja löydät vaikkapa Forssasta. Siitä on reilun tunnin matka busseilla niin Helsinkiin, Turkuun kuin Tampereellekin. Mutta uusia asuntoja ne eivät ole.


    • KolmeSataa

      Oli tarkistus joulukuun alusta muuton vuoksi, tuki pieneni n. 100 euroa, samoin kyllä kävi asumiskuluille, eli ei käynyt kuinkaan. Kolmas satanen tuossa oli muuttomatka, sekin lähes 100 km.

    • Miten.on

      Asun Espoossa, asumistukeni ei alene?

      • eikoske

        Espoossa asumistukia ei lasketa. Asumistukileikkaus koskee tällä kertaa vain pääkaupunkiseudun ulkopuolista Suomea.

        Veikkaan kyllä, että ensi vuonna hallituksen on pakko tehdä jotain suurempaakin asumistukimenoille. Ne paisuvat nyt aivan mahdottomiksi. Ja mitä enemmän ne paisuvat, sitä korkeammaksi asumisen hinta koko ajan muuttuu.


    • gliuiiojj

      Minulla on asumistuen vuositarkastus vuoden alussa ja nyt saamani päätöksen mukaan kuukauden asumistuki laskee yli 16 euroa.

      Tampereella yhden henkilön asumismenoiksi hyväksytään 390 euroa kuukaudessa, josta voi maksimissaan saada 80 %:ia asumistukea eli 312 euroa. Mistään Tampereella et saa noin halpaa vuokra-asuntoa - muuten kuin suhteilla.

      Olisi jo aika nostaa nuo kelan asumiskustannuksien rajat kohtuulliselle tasolle, koska nykyisin saatavilla olevan yksiön vuokrataso on lähemmäs 600 euroa kuukaudessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3554
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3269
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2408
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe