Seppo Välimäki julistaja ...

eksytyksenaikaako

Jumalan mies, joka kehoittaa uskovia ajamaan vihollisen voimia ulos itsestään.

Mitä tämä on? Todella pelottavaa julistusta ...

Jumalan omassa ei voi olla demoneja! Tämä on täysin yksiselitteinen asia Raamatussa. Meidän ruumiimme on Pyhän Hengen temppeli.
1. Kor. 3:16

Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä?

Jumala ei asu samassa temppelissä demonisten voimien kanssa.

Lisäksi hän julistaa: Uskonelämä ei tule enää perustua Raamatun kirjoitukseen, vaan Jeesuksen läsnäoloon ja hänessä saatavaan ilmestystietoon.

Ei tämäkään ihan oikealta kuulosta - Raamatun sana on meille se valo, joka näyttää oikeata tietä.

Vielä enemmän ja väkevämpää julistusta: Kun Pyhä Henki pääsee vaikuttamaan koko ihmiseen, kaikki korjaantuu, kaikki sairaudet parantuvat.

Miltäs tämä kuulostaa sitten: Meidät on kutsuttu sellaiseen elämään, että meidän sanamme ovat elämän sanoja, uskon sanoja, että mitä tahansa voi tapahtua ...

Mikä aika tämä on, kun tuntuu että tulee yhä uusia ja uusia julistajia, jotka julistavat jotain muuta kuin Raamattuun on kirjoitettu?

Miksi monet innostuvat tällaisesta!

Kaikki nämä on pantu ihan oikean julistuksen sekaan, lustetta nisujen joukkoon...

26

4801

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • terveenopinperusteet

      Miksi näitä yksinkertaisia uskon perusteita ei kerrata Viikkolehdessä?

      Monissa seurakunnissa ei enää ole Raamattutunteja, joissa nämä uskon terveen opin perusteet kerrottaisiin.

      • EiHeilläuskallusta

        Viikkolehti ei uskalla pitää yllä keskustelua terveen uskon opeista. Kävisi näet nopeasti ilmi, että Vapaakirkossa on paljon opetuksessa ja toiminnassa vakavasti pielessä. Varsinkin torontolaisuuden kannattamista on laajasti.


    • erikoinenmandra

      Mikähän se mandra on, jota hän usein hokee kesken puheensa ..

      • Ålhyl

        ottai hindujen rukousta


    • Herraarmahdameitä

      Ilmeisesti monilla näillä seurakuntien ulkopuolisilla julistajilla ei ole ketään, joka arvioisi heidän julistustaan ja kävisi sitten julistajan kanssa läpi näitä Raamatun sanan totuuden kanssa. Olisi tärkeää, että heillä olisi edes yksi ystävä, joka voisi keskustella heidän kanssaa avoimesti ja tuoda esiin näitä selkeitä ristiriitoja...

      Pienelläkin lusteella voidaan hyvä pulla pilata...

      Kumpa Pyhä Henki antaisi hänelle herätyksen näistä vääristä asioista ja toisi hänet oikeaan Raamatun sanaan perustuvaan opetukseen....

      Moni näistä julistajista on hakenut oppinsa amerikoista asti ... eikö sitä Raamattua nyt sitten täältä koto Suomesta löytynyt ...

      Olen aika murheellinen näistä, sillä tuntuu joskus, että olemmeko tulleet 'valheherätyksen aikaan', ihmisille ei enää riitä Jeesuksen antama rauha ja varmuus siitä, että on hänen omansa, ei riitä se lepo ja ilo hänessä, ei riitä se Jeesuksen täydellinen ristin sovitus, jossa meillä on kaikki, syntien anteeksisaaminen, lupaus hänen huolenpidostaan niin pahoina kuin hyvinä päivinä, varmuus siitä, että hän vie perille, vaikka elämä olisi kuinka vaikeaa tahansa.

      • Anonyymi

        Todella hienosti todettu! Ei varsinaista sensuuria tarvita ehkä, mutta pitäisi ennen kuin puhujavieras otetaan pulpetin taakse, hyvissä ajoin kutsumista vierailulle - tutkia hänen raamattukäsityksensä, etenkin ettei hajoita vaan rakentaa.


      • "Ilmeisesti monilla näillä seurakuntien ulkopuolisilla julistajilla ei ole ketään, joka arvioisi heidän julistustaan ja kävisi sitten julistajan kanssa läpi näitä Raamatun sanan totuuden kanssa. Olisi tärkeää, että heillä olisi edes yksi ystävä, joka voisi keskustella heidän kanssaa avoimesti ja tuoda esiin näitä selkeitä ristiriitoja..."

        Tunnetut ja suositut puhujavieraat tuo kuulijoita. Luulenpa että siksi ei välitetä tarkistella opintuulia. Henkilökohtaisesti pitäisin mitä tärkeimpänä asiana sitä, että hajoittaako vai rakentaako puhuja. Äärimmäisen räikeä ristiriita on Välimäellä tuo, että kaikkien täytyisi parantua, jotain vikaa ihmisessä hengellisesti, jos ei parannu. Betesdan lammikolla parannettiin vain 1, mutta jossain muualla kaikki, jotka tulivat vastaan. Vieläpä on niinkin, että tungoksessa vain 1 parani koskettamalla.

        Välimäki hajottaa mielestäni ikävästi ja tuomittavasti siinäkin, että heittää luterilaise nkirkon aivan ulkopuolelle kristinuskon - ja vain siksi, että kastekäytäntö paljolti eri perusteinen. Tulee mieleen seurakunta, joshon taannoin kuuluin. Olin pastorin kanssa eri mieltä kasteesta, vaikka olinkin uoptuskasteen tietysti ottanut. Kirjeitse kysyin pastoriltani, onko kaste Jumalan teko vaiko ihmisen eka askel kohti Jumalaa. Härskisti tämä väisti kysymykseni, toteamalla, että pastorilla on oikeus vaieta, heh. Tiesi että seuraavaksi inttäisin, että eikö sitten Jeesukseen voisi kastaa lasta, leimata Jeesuksen omaksi. Jäädä odottamaan, että lapsi vartuttuaan hyväksy kohdalleen pelastusteon.


    • sanomavaiihmeet

      Tottakai me kaipaamme ja rukoilemme, että Jeesus toimisi väkevämmin ihmisten keskellä, mutta me emme voi kuin viedä sairaat Jeesuksen luokse ja hän päättää mitä hän tekee...
      Yhtähyvin Jumalan Pyhä Henki voi toimia ihmisten sydämissä puhutun Jumalan sanan kautta ja toimii juuri yleensä niin, herättää ihmisen sisimmän kaipaukseen ..

    • syyllistämistäkö

      Jos uskova aina syyllistetään, että et ole päässyt siihen 'voiteluun' ja ihminen alkaa kaivata ja etsiä lisää jotain ja samalla kokee itsensä 'huonoksi' ja 'epäonnistuneeksi', miten ihminen sitä kestää ... Jeesus ei koskaan syyllistänyt ihmistä, joka hänen luokseen tuli .. vielä vähemmän hän syyllistäisi omia rakkaita lapsiaan..

      Näin minä ajattelen..

    • Arvostelet äänitteelläsi heitä, jotka tutkivat Vanhaa Testamenttia väittäen että he – joista minäkin olen yksi – päätyvät judaismiin. Kun minä olen tutkinut VT:a, olen tehnyt parhaat löydöt, jotka koskevat nimenomaan kristittyjä. Uhrit, profeetat, sukulinjat, historia, Jumalan vuotuiset juhlat, se kaikki kytkeytyy samaan hohtavaan helminauhaan UT:n kanssa, jotka yhteensä ovat Jumalallista historiaa. Koko Raamattu on profeetallista historiaa ainutlaatuisella tavalla. VT ja UT yhdistyvät saumattomasti toisiinsa, vaikka liitto uudistuukin, ja joka uusi liitto (ja viini) on Jeesus Kristus.

      Jeesus sanoi: ”Te eksytte, koska ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa”. Tiedät tietenkin, että silloin ei ollut vielä UT:n kirjoituksia. Jeesus tarkoitti, että VT on täynnä Isän kirkkautta.

      Pysyn aina kristittynä enkä VT:n tutkimisen takia käänny juutalaisuuteen.

      Sinun, Seppo, tulisi tarkentaa asennettasi VT:n ja UT:n suhteeseen. Ja koska olet imenyt oppisi Howard Brownien ja muiden sivuladuilla hiihtäjien opistoista ja kokouksista, sinun pitäisi tarkistaa muutkin asenteesi.

      Jos Jumala käskisi minun nollata kaiken tähänastisen, olemaan hiljaa hänen edessään ja rakentaa uskoni uudelleen hänen johdossaan, olisin kiitollisuudella siihen aivan valmis tässä nykyisessä sekametelisopassa, jota uhkarohkeasti nimitämme kristillisyydeksi. Olisitko sinä tarpeeksi nöyrä nollautumaan?

      • Tämä on henkilölle Seppo Välimäki eikä aloittajalle, kuten joku voisi olettaa.


      • BlackBerryWay kirjoitti:

        Tämä on henkilölle Seppo Välimäki eikä aloittajalle, kuten joku voisi olettaa.

        Niin, juutalaisten V.T. valmistaa tietä kaiken maailman uudelle testamentille, aivan kuin J.Kastaja Jeesukselle.

        Job 19:25 Minä tiedän, että lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä.

        1. Kor. 10:4
        ja joivat samaa hengellistä juomaa. Hehän joivat siitä hengellisestä kalliosta, joka kulki heidän mukanaan; tämä kallio oli Kristus.

        Joh. 5:46
        Jos te uskoisitte Moosesta, uskoisitte myös minua -- juuri minusta hän on kirjoittanut.

        Room. 3:21
        Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,


    • 7777angel

      jooo eikö jo lopu tää väärien julistajinen opettajuus jo suomessa mä tiesin svälimäestäkin heti että outoo on....pysyn yksin uskossa herraan ja elän itekseni....minä ainakin.outoa....

    • Älkääeksykö

      Onko sulla aloittaja saarnalinkkiä, jossa tämän kohdan voisi itse vielä kuunnella?
      "Lisäksi hän julistaa: Uskonelämä ei tule enää perustua Raamatun kirjoitukseen, vaan Jeesuksen läsnäoloon ja hänessä saatavaan ilmestystietoon."
      Kiitos vastauksesta jo etukäteen.

    • paljonsaarnoja

      tulta.net on hänen oma sivustonsa ..

      • Älkääeksykö

        Eihän noita jaksa Erkkikään kuunnella kaikkia läpi, sullako ei ole muistissa, notta mikä saarna sisälsi tuon "radikaalin" ajatuksen: "Lisäksi hän julistaa: Uskonelämä ei tule enää perustua Raamatun kirjoitukseen, vaan Jeesuksen läsnäoloon ja hänessä saatavaan ilmestystietoon."


      • 2Kor13jae5
        Älkääeksykö kirjoitti:

        Eihän noita jaksa Erkkikään kuunnella kaikkia läpi, sullako ei ole muistissa, notta mikä saarna sisälsi tuon "radikaalin" ajatuksen: "Lisäksi hän julistaa: Uskonelämä ei tule enää perustua Raamatun kirjoitukseen, vaan Jeesuksen läsnäoloon ja hänessä saatavaan ilmestystietoon."

        "Eihän noita jaksa Erkkikään kuunnella kaikkia läpi"

        Lähtölaskenta siihen, että joku kommentoi: "uskonnollisuus estää farisealaisia ymmärtämästä Jumalan uutta ilmestystietoa."...10...9...8... ;)


      • 2Kor13jae5

        Vakavasti puhuen, hänen opetuksiinsa jonkinverran tutustuneina, pankaa merkille mitä ei julisteta. Ristiinnaulittua Vapahtajaa ja veren sanomaa jopa taidokkaasti osataan vältellä, Isän rakkautta ja Hengen lahjoja kyllä tulee kuin liukuhihnalta. Kertonee jo jotain? Tarkoitan kirjoitetussa muodossa olevia opetuksia, kuunnella en jaksa tuo "tatatatang" möykkäämistä...


      • Älkääeksykö

        Juuri tämän takia olisi helpompaa todeta nämä ristiriidat jos ja kun kerran viestin aloittaja on näin kuullut, ei tarvitsisi kuin todeta sama omin korvin.
        Ehkä tämä Seppo ei sittenkään ole sanonut ihan noin kuin väite esittää?


      • 2Kor13jae5
        Älkääeksykö kirjoitti:

        Juuri tämän takia olisi helpompaa todeta nämä ristiriidat jos ja kun kerran viestin aloittaja on näin kuullut, ei tarvitsisi kuin todeta sama omin korvin.
        Ehkä tämä Seppo ei sittenkään ole sanonut ihan noin kuin väite esittää?

        Itse kyllä muistan kuinka hän sanoo että "Raamattu on vanhaa ilmestystä, meidän tulee koko ajan saada uutta ilmestystä hengessä". Löytyy kyllä noista hänen opetuksistaan, jos kestää kärsivällisyys tuollaista saastaa kuunnella. Nokkelasti tosin Raamatun arvovalta murennetaan, jottei millään raamatullisilla koetteluilla olisi enää arvovaltaa hänen "ilmestyksiensä" rinnalla.


      • 2Kor13jae5 kirjoitti:

        Vakavasti puhuen, hänen opetuksiinsa jonkinverran tutustuneina, pankaa merkille mitä ei julisteta. Ristiinnaulittua Vapahtajaa ja veren sanomaa jopa taidokkaasti osataan vältellä, Isän rakkautta ja Hengen lahjoja kyllä tulee kuin liukuhihnalta. Kertonee jo jotain? Tarkoitan kirjoitetussa muodossa olevia opetuksia, kuunnella en jaksa tuo "tatatatang" möykkäämistä...

        Ristin räkninki taitaa puuttua vielä 2022 marraskuussakin hänen "saarnoistaan". Kuinka hän sitten voi omata "Jeesuksen Kristuksen sisäisen tuntemuksen"? Raamattu vaihtuu Eläväksi Sanaksi, kun Jeesuksen Kristuksen Pyhä Henki valtaa sisimmän. Hajoittaminen ja tulikivenkatku vaihtuu rakentamiseksi, kun Armon Henki ja Rakkauden - saa yliotteen ihmisestä. Näin kävi Yli-Vainiolle aikoinaan.


    • sieltälöytyy

      Hengellinen auktoriteetti osioissa on yhtä ja toista ...

    • sieltälöytyy

      Parantamisen voitelu pdf teksteissä on myös yhtä ja toista ...

    • Anonyymi

      samaa mieltä,lustetta nisujen joukossa!

    • Anonyymi

      Eletään vuotta 2022 ja kristittyjen pitäisi vetää yhtä köyttä. Kuitenkin kun katsoo Seppo Välimäen kotisivuja, niin siellä on hänen virallisessa opetusosiossaan mm. tällainen, että kaste, nimenomaan kaste, valtuuttaa esim ihmetekoihin. Ja että vain uskovalle kaste sopii suorittaa. Kuitenkin Raamatusta löytyy väkevät perustelut mös perhekasteelle. Ja kasteha on Jumalan teko, ei ihmisen. Niinpä Paavali huutaakin kaikenkarvaisten kastekäytäntöjen keskelle: on vain yksi kaste.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe