Hyvästi some sanoi Hannu naamakirjalle

https://www.facebook.com/Hannu.Kailajarvi?fref=ts
Käväisin Hanskin FB sivuilla. Olisin toivottanut hyvää joulun odotusta,mutta Hanski olikin tyhjentänyt sivuhistoriansa ja lähtenyt vitomaan. Vain jäähyväisviesti oli jäljellä.

Mukava huomata, että Hanskillekin oppi oli mennyt perille. Ei talosta lähdetä kuin torpasta. Edellisen kerran Hanski tyhjensi koko serverin, nyt hän sentään ymmärsi jättää jäähyväisviesti opetuslapsille ja uskovaisille.

Se Hanskin jäähyväisviestin pitkä vuodatuskin oli sellaisenaan nusaistu netin mietelauseita ja aforismeja palstoilta. Kuka sitä nyt omasta päästään jaksaa keksiä yhtään mitään kun nusaistakin voi.

Tätä ei ole taatusti nusaistu yhtään mistään, matkittu kylläkin:
Syntyi robo netissä,
kun Laiho niin vinhasti vinkui –
feikkiä oli koko elämä,
nähnyt ei hilloo, ei evästä,
meni vain putkasta linnaan.
(originaali Eino Leino: Aleksis Kiven haudalla)


Mutta lukaiskaapa tämä.
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000004882188.html
Robo se siellä raksuttaa, vaan ei ole Hanskin rubluutti. Se Hanskin värkki ei koskaan suostunut toimimaan. Tosin neuvon vakamielisiä sijoittajia pysymään kaukana myös pankkiiriliike Evervestistä. Sijoittamisen tarkoitus on tehdä voittoa eikä vain pelata lottoa.

9

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TopraHujanen

      "Tosin neuvon vakamielisiä sijoittajia pysymään kaukana myös pankkiiriliike Evervestistä. Sijoittamisen tarkoitus on tehdä voittoa eikä vain pelata lottoa."

      Harvinaista herkkua Perseentervaajalta, sillä voin omasta puolestani yhtyä kirjoittajaan - tosin vain mentaalitasolla.

      Noita varainhoito-, pankkiiri- ja sijoitusyhtiöitä on tarjolla pilvin pimein ja kaikkien tarkoituksena on kääräistä välityspalkkiot firman kassaan menipä sijoitukset syteen taikka saveen.
      Riski on sijoittajalla.

      Tässä jokunen viikko takaperin Elite Varainhoidosta soitteli tyttölapsi ja rupesi ihan tosissaan tarjoamaan palvelujaan.
      Moukka kun olen niin erehdyin tokaisemaan luuriin, jotta jos te olette niin hyviä tuossa sijoitushommassa niin mihinkä te minua vähäisiä ropojani tarvitsette.
      Sen kun sijoittelette omianne ja tulette hirmu rikkaiksi ihan omillanne.

      Kenttä meni äkkinäisesti kovin heikoksi kun rupesi luuri tuuttailemaan kesken hyvin alkaneiden neuvotteluiden.
      Eivätkä ole sen koommin soitelleet.

      Mutta lukaiskaapa tämäkin:

      http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000005001801.html

      " Talvivaaran osake liikkuu taas
      Kauppalehden tietojen mukaan markkinoilla on ostajia, jotka huolivat Talvivaaran osakepotteja esimerkiksi 50 euron korvausta vastaan.
      Privanet on lehden mukaan varmistanut, että sen kautta Talvivaaraa myyneet omistajat voivat vahvistaa tappionsa verotuksessa."

      Ja täältä lisää aiheesta:

      http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000001948967.html

      "Talvivaaran osakkeista 0,0001 euron ostotarjous
      Käytännössä arvottoman osakkeen kaupankäynti pörssissä on ollut keskeytyksissä vuodesta 2014 lähtien eikä ole varmaa, koska Talvivaaran Kaivososakeyhtiö pääsee hakemaansa yrityssaneeraukseen."

      Ostaja saa siis eurolla 10 000 Talvivaaran osaketta.

      Uutisesta saa sen käsityksen, että 50 euron välitysmaksun maksaa osakkeiden myyjä (”tarkoitus on auttaa Talvivaaran omistajia luopumaan taloudellisesti epäedullisesta sijoituksesta mahdollisimman pienin kustannuksin”).

      Onko jollakin taholla sisäpiiritietoa Talvivaaran startupeista?

      Jos Perä kumppaneineen onnistuu toisen kerran jymäyttämään sijoittajia niin esim. 100 euron sijoituksella on mahdollista saada jackpot jos tulevan Talvivaaran raunioille perustetun, fantastiseksi luonnehdittavan liiketoiminnan aloittavan yrityksen pörssiosake nousisi vaikkapa yhteen euroon.

      Satasella miljonääriksi.

      Siinä Winkaputtikin kalpenee.

    • Affidato Oy
      Kaupparekisteri: Rekisterissä 20.10.2016
      Osakepääoma: 2 500 euroa

      Itse en solmisi edes lankkuaidan maalausurakkaa yrityksen kanssa, saati, että tekisin osakekauppoja. Nakkikioski on nakkikioski.

    • TopraHujanen

      Talvivaarahan on kiertopalkinto, josta kulloinenkin omistaja on pyrkinyt ja pyrkii edelleen hyötymään täysin moraalittomasti.

      Perä osti aikoinaan kaivosoikeudet yhdellä eurolla ja teki kumppaneineen itselleen muhkean omaisuuden - kymmeniä miljoonia euroja parhaimmat nettosivat tuosta ympäristörikoksesta.
      Myös viksut veijarit (lähde Perseentervaaja) olivat tietoisia kaivoksen ympäristölupien rikkomisista ja tuotantotavoitteiden kaunisteluista ja osasivat vetäytyä touhusta hyvissä ajoin kuitaten voitot kotiin.

      Taloudellisiin vaikeuksiin ajautuneen Talvivaaran kaappasi sitten valtio vahvemman oikeudella.
      Osakkeenomistajat jäivät nuolemaan näppejään kun kaupan käynti osakkeilla pantiin jäihin.
      Valtio on pumpannut veronmaksajien varoja Talvivaaraan ja sen seuraajaan Terrafameen 800 - 900 miljoonaa euroa.
      Talvivaaraa on valtion toimesta estetty pääsemästä velkasaneeraukseen eikä asiaan näytä tulevan muutosta.
      Osakkeenomistajat eivät siis ole voineet hyödyntää Talvivaara-tappioitaan verotuksessa, mikä on valtion talouden kannalta hyvä asia.

      Kymmenessä vuodessa Talvivaara-Terrafame ei ole pystynyt muuhun kuin tappiota tuottavaan toimintaan ja siitä huolimatta jotkut ovat voineet tehdä omaisuuksia käytännössä näennäisen laillisesti.

      Tuossa noin lyhyen kaavan mukaan tähän mennessä tapahtuneet.

      Jätetään Terrafame omaan soppaansa muhimaan ja jatketaan Talvivaaralla.

      Perseentervaaja:

      "Affidato Oy
      Kaupparekisteri: Rekisterissä 20.10.2016
      Osakepääoma: 2 500 euroa

      Itse en solmisi edes lankkuaidan maalausurakkaa yrityksen kanssa, saati, että tekisin osakekauppoja. Nakkikioski on nakkikioski. "

      Nyt onkin kurkistettava sen lankkuaidan taakse.

      Perseentervaajahan on kertonut myyneensä Talvivaara-omistuksensa sievoisella voitolla silloin kun kansanosake oli nousukiidossa ja viksut veijarit kiertelivät hämäriä sivukujia kohti uusia seikkailuja.
      Hänellä ei siis ole mitään tarvetta eikä edes mahdollisuuksia asioida kyseisen nakkikioskin kanssa.

      Nakkikioski on perustettu vain ja ainoastaan yhtä tarkoitusta varten - kahmimaan mahdollisimman paljon Talvivaaran osakkeita pilkkahinnalla ja osakkeiden omistajia motivoidaan myymään verotuksellisilla perusteilla.
      Ajankohtahan on sopiva kun vuoden vaihteessa tilikausi on jokaisella sijoittajalla taas katkolla.

      Mutta mitäs sieltä lankkuaidan takaa sitten oikein näkyykään?

      Hämärää on kuin härän persauksissa, mutta ainahan voidan arvuutella.

      Uskoisin, että jos ja kun nakkikiskan taustatekijät saavat kähmittyä riittävän määrän Talvivaaran osakkeita hallintaansa syntyy taas uusi Talvivaara-kansanosake ja tuulipuvut viuhuvat entiseen malliin.

      Katteettomilla visioilla (=herrojen haaveita) ja tuottoennusteilla osakkeen hinta pumpataan kohti taivaita ja viksut veijarit siirtyvät jälleen niille hämärille poluilleen.
      Muutamia satoja miljoonia tai jopa miljardeja rikkaampina.

      Keitäpä ne ovat nuo viksut veijarit?

      Suurimmalta osaltaan samaa porukkaa kuin aiemminkin, Perseentervaaja ja kaltaisensa eivät ole kuitenkaan tarpeeksi viksuja tähän puhallukseen.

      En sulkisi valtiotakaan ulos noiden viksujen veijareiden porukasta, voi jopa istua isännän paikalla asioista päätettäessä.
      Sillähän alkaa olla pian noin miljardin verran saatavia ja maksumiehiksi pannaan hyväuskoiset sijoittajat.

      Tämähän on sitä talousrikollisuutta parhaimmillaan, ei huolta huomisesta kun valtio on mukana.

      Winkaputti kuuluu kärpässarjaan talousrikollisuuden saralla.

    • http://keskustelu.suomi24.fi/t/11059654/talvivaaran-osakkeita-1ckpl
      Talvivaarasta ja minusta keskustelimme jo aiemmin. Talvivaaran omistukseni satuin myymään onnekkaasti ennen kuin pata halkesi. Valtiovalta sai jokusen euron myyntivoitosta ja minäkin sen verran, että muijan ei aina tarvitse kulkea vanhoissa kumisaappaissa.

      Mitä taas tulee tuohon nakkikioski termiin, suosittelen kaikille, että tarkastatte liikekumppaninne taloustiedot. Affidato Oy minimipääomalla ja aivan vast’ikään rekisteröity osakeyhtiö. Tällaisen yhtiön kyky vastata sitoumuksistaan on aivan minimaalinen. Omasta lompsastani luotottaisin korkeintaan kympin tai kaksi. Sillä mitä muuta kaupan tekeminen usein on kuin luotottamista. Kun tilaat tavaran ja maksat etukäteen, annat toimittajalle luottoa. Jos myyt, luotat kauniisiin puheisiin ja suostut odottamaan maksua tilillesi. Taas annoit luottoa.

      Sikäli olen kyllä sitä mieltä, että WinCapita oli merkittävä talousrikos. Se kosketti tuhansia kansalaisia ja rahaakin siihen sutattiin melkoinen kasa. Touhu tuli myös yhteiskunnalle poikkeuksellisen kalliiksi, sitoihan se rutkasti oikeuslaitoksen resursseja.

      • TopraHujanen

        "Mitä taas tulee tuohon nakkikioski termiin, suosittelen kaikille, että tarkastatte liikekumppaninne taloustiedot. Affidato Oy minimipääomalla ja aivan vast’ikään rekisteröity osakeyhtiö. Tällaisen yhtiön kyky vastata sitoumuksistaan on aivan minimaalinen. Omasta lompsastani luotottaisin korkeintaan kympin tai kaksi. Sillä mitä muuta kaupan tekeminen usein on kuin luotottamista."

        Sikäli mikäli olen käsittänyt oikein niin tuo Affidato Oy on perustettu vain Talvivaaran osakkeiden ostamista varten.

        Ei osakkeiden myyjällä mitään riskiä ole - myyt 100 000 osaketta, saat kympin ja maksat viisikymppiä Affidatolle.
        Voit vähentää verotuksessa Talvivaara-tappiosi.
        Ostajataho saa 100 000 Talvivaara-osaketta kympillä, Affidato viiskymppiä välityspalkkiota ja myyjä pääsee paskasta eroon saaden samalla veroetua.

        Mikäli omistat 500 000 Talvivaara-osaketta, ei ole vieläkään mitään riskiä.
        Puntit ovat tasan.
        Rahaa ei liiku kumpaankaan suuntaan.

        Rehelliseltä ja läpinäkyvältähän tuo Affidaton toiminta vaikuttaa.

        Se, mikä tässä kiinnostaa on tuo toimeksiantaja, se osakkeiden ostaja.
        Ja sen motiivit.

        Minäkin voisin antaa tuolle Affidatolle pirruuttani muutaman sadan tuhannen Talvivaara-osakkeen ostotoimeksiannon, mutta epäilen, ettei se taida onnistua.

        Pitäisiköhän laajentaa yrityksen toimialaa tuonne omaisuudenhoitoalalle ja ruveta kahmimaan Talvivaara-osakkeita vaikkapa 0,0002 euron hintaan.
        Saataisiin vähän kilpailua alalle ja extremeä elämään.


    • Senttiosakkeiden bisnesidea onkin siinä, että jos yhtiö vastoin kaikkia odotuksia rämpiikin ylös suosta, voitot ovat aivan huikeita. Tuskin Affidato tätä toimintaa tekee vain kristillisen hyväntekeväisyyden vuoksi.

      Etköhän sinäkin aikoinaan kuullut tarinoita hyväsydämisestä Kulta-Hannusta. Kokemuksesta ihmisen tulisi ottaa oppia. Sinä olet jo hyvällä alulla, kun pohdit Affidaton motiivia. ;)))

      • PS. Talvivaaran tappio syntyy sillä hetkellä, kun firma nyykähtää konkurssiin tai osakkeet saa myytyä. Konkurssia ei ole vielä tapahtunut. Kun tappio sitten syntyy, se on käytettävissä tappion tasaukseen seuraavien 10 vuoden aikana. Ei pitäisi olla kiirettä.


      • TopraHujanen

        "Kun tappio sitten syntyy, se on käytettävissä tappion tasaukseen seuraavien 10 vuoden aikana. Ei pitäisi olla kiirettä."

        Talvivaaran osalta tappiot lienevät jo päivän selviä.
        Velkasaneeraus ja konkurssi vain antavat odottaa itseään.
        Miksikähän?
        Olisikohan sillä mitään tekemistä valtion kassan kanssa?
        Mikäli muutama sata miljoonaa euroa Talvivaara-tappioita käytettäisiin noihin tappion tasauksiin niin sehän tekisi valtion kassaan jopa 100 miljoonan euron vajeen pääomaveroissa.
        Ja jopa enemmänkin.
        Tuon sata miljoonaahan Terrafame tarvitsi selviytyäkseen juhannusjuhliin saakka.

        "Tuskin Affidato tätä toimintaa tekee vain kristillisen hyväntekeväisyyden vuoksi."

        Affidatohan on virallisesti ja julkisesti vain noiden viisikymppisten perässä.
        Vaan minkä perässä ovat ne toimeksiantajat?
        Ei tuollaiseen operaatioon ryhdytä ihan summamutikassa.
        Olisivatko VVM:n virkamiehet lyöneet päänsä yhteen ja/tai saaneet konsulttiapua kierouden käsikirjat moneen kertaan ja useaan suuntaan lukeneilta?

        Eppäillä soppii.

        "Sinä olet jo hyvällä alulla, kun pohdit Affidaton motiivia."
        Sanoi Perässähiihtelijä. ; )))


    • Luuceri

      Tuolla Äijälä tuntuu tulevan mitta täyteen yhdessä sun toisessa hommassa nyt tuli SOMESSA. Luuseri mikä luuseri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe