Juopon unettomuus

isohörppy

Ikää jo on, mutta vasta viimevuosina on iskenyt unettomuus pitkien ryyppykuurien jälkeen.
Tuoreessa muistissa on, kun viikkojen kännäämisen jälkeen ja pahimmasta krapulasta päästyäni iski unettomuus, vaikka olin kuuolemanväsynyt.
Torkuin vain 2-3 tuntia vuorokaudessa yli viikon, ja odottelin jo kuolemaa.
Nahoissaan oikein tunsi, miten hermosto ja lihakset olivat ylijännittyneet.

Tuon oppitunnin ja krapulan jälkeen valvon nykyään pari kolme vuorokautta yhtä soittoa, ennenkuin uni tulee.
Liikun normaalikunnossa joka päivä, mutta siitä ei ole krapulaunettomuuden hoitajaksi, kun siinä tilassa ei yksinkertaisesti jaksa.

Miten kolleegat hoitavat ongelmaa muuten kuin lääkkeillä tai lisäviinalla?

4

99

  Vastaukset

  • "Miten kolleegat hoitavat ongelmaa muuten kuin lääkkeillä tai lisäviinalla?"

   No jos ei viinalla eikä lääkkeillä niin sitten se on vaan kärsittävä. Varo vaan ettei juoppohulluus pääse yllättämään.

  • Sama juttu. Oikeastaan ainoa pahempi oire putken jälkeen. Olen pyrkinyt rajoittamaan putket nykyään maks. 5 päivään mutta iskee se unettomuus silti päälle. Mulla on yöpöydän laatikossa aina muutama pami + Tenox. Ne auttaa tosi hyvin. Elikkäs päiväseltään tai iltaa kohden pami, sitten nukkumaan mennessä vielä tenox.

   Ilman lääkkeitä menisi valvomiseksi. Lisäviinakaan ei tossa oikein auta, koska se voi kiihdyttää keskushermostoa vaan enemmän ja päädyt lopulta letkuihin. Yritä ainakin katkasta putki aikasemmin.

  • Aina ei tule ennen ryyppyputken alkua tarkistettua, onko mitään mömmöjä, pameja, tenox:ia laatikossa. Sitten kun on putki päällä asia unehtuu ja tulee se "neljästoista yö ".Viikon aikana nukkumisen kanssa on niin ja näin. Hikeä pukkaa ihan mahdottomasti useana yönä, mutta unta ei saa . Pumppu hakkaa niin, että tyynystä untuvat meinaa karata.Kyllähän sen muistaa,että putki on saatava poikki joskus, kun ryypiskelemään alkaa. Tämä on tuttua kaikille tuurijuopoille, jotenkin sen vaan unohtaa selvien kausien aikana, ja taas on koettava kaikki uudestaan.

  • Vähemmälläkin ryyppäämisellä uni häiriintyy kuin viiden päivän putkella. Itselle iskee syyllisyys, kun vain omasta mielestäni juon liikaa, enkä sitten saa unta. Myös useasta muusta syystä tai syyttäkin, unettomuus on vaivannut ennen kuin olen ollenkaan käyttänyt alkoholia. Alan pohtia ja syytellä itseäni jostakin ikävästä tapahtumasta ja potemaan sitä yön pimeydessä. Henkisesti on tosi kurja olo, valitsisin hikoilun ja vaikka sydämensykkeen, jos voisin. Olisiko fyysisten oireiden syy se, että yrittää kieltää henkisen pahan olon ja elämänhallinnan menettämisen pelon.
   Noudatan 10- vuotiaan lapsen havaintoa kuun hän menetti yllättäen nuoren äitinsä. "Nousen yöllä, laitan musaa, valot ja kävelen edestakaisin. Viimein alkaa nukuttaa."
   Katson myös äänittämiäni asia-ohjelmia, sellaisia rauhallisia, ei mitään jännäreitä. Ennen lähdin ulos hitaasti kävelemään ja otin korville soittimen, jossa iskelmä- tai hengellistä musiikkia. Nyt on niin levotonta ympäristössä, ettei siellä rauhoitu.
   Pidän kuitenkin hyvänä asiana, että reagoi, vaikka se raskaalta tuntuukin. On hyvä, että tuntee ahdistusta, jos on tehnyt väärin. Se kannustaa olemaan ryyppäämättä lyhyen tai pitkän aikaa. Jos elimistö ei mitään kontrollia järjestäisi, olisi se paljon vaarallisempaa.
   Joskus olen ottanut valeriaanapitoista luonnonlääkettä (en enää muista nimeä), ja yrittänyt uskoa siihen, mutta jättänyt kaikki pois. Uskon siihen että ahdistavista ajoista kuitenkin selviää ja sen jälkeen elämä on pitkään tosi hyvää.
   Vitsikästä tuo Jepepen "tyynystä meinaa untuvat karata. Laitapa tyynysi nyt päiväksi pakkaseen, ainakin pöpöt rauhoittuu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   248
   10467
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   5478
  3. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   187
   5368
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   4601
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   103
   3231