Lääkärini ei suostunut mittauttamaan

tätä_arvoa

Kaikki kilpirauhasen oireet ja sain lääkityksen muutamia kuukausia sitten. Olo ei ole yhtään kohentunut Thyroxinilla. Pyysin, jos saisin ferritiini arvojen mittauksen, koska ths ei mikään kovin korkea ole (alle 6) ja raudan puutteessa on täysin samat oireet, niin lääkärin mielestä aivan turhaan vouhotusta ja ei suostunut ferritiinitason mittauttamiseen. Rahatilanteen takia en yksityiselle oikein voi mennä.
Miksi ferritiini arvon mittaaminen tyrmättiin?! Onko se suurikin ja kallis operaatio?

10

459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lisäys

      niin vielä, että tuo ths 6 oli siis ennen lääkityksen aloitusta ja nyt se on 0,27 ja siksi epäilinkin anemiaa, koska lääkitykseni on pieni ja arvo laski silläkin jo nuon alas. Syön 50mikrogrammaa päivässä ja siksi itse aloin epäillä anemiaa, mutta lääkäri tyrmäsi täysin kun hemoglobiini on arvoissa.

      • miksieiminulta

        Minulla on ollut liikatoimintaa ja hemppari oli huono, söin rautatabletteja pari kolme kuukautta ja tietysti Tyrazolia. Sitten meni vajaatoiminnan puolelle. Nyt odottelen uusia verikokeeen tuloksia. Olen lueskellut täällä näitä ihmisten kertomuksia, miten otetaan monia erilaisia kokeita. Minulta otetaan aina vain TSH ja 4TV. Mihin nämä ferritiinit sun muut liittyvät.


    • yleinen-vajislaisilla
    • kitupiikkiä

      Kait T4V on sentään mitattu ja sitä seurataan? Ferritiini maksaa Cityterveydessä noin 15 e ja seerumin rauta, jota myös jotkut lääkärit haluavat seurata noin 8 e. Julkisella omakustannushinnat tn. noin puolet siitä. Eli merkittäviä säästöjä ferritiinin mittaamatta jättämisellä ei saavuteta. Kyllä huono vointisi ja mahdollisesti heikentynyt työkykysi tulee yhteiskunnalle paljon kalliimmaksi.

    • tietäjä_iänikuinen
    • totuuspaljastui

      Aloittajana voin nyt kertoa, että sain vihdoinkin tuon ferritiini-verikokeen pitkään kestäneen väännön jälkeen eri lääkäreiden kanssa. Kukaan ei suositellut tai suostunut verikokeen ottamiseen, sillä he eivät uskoneet, että voisi mitenkään olla mahdollista, etä miehellä yleensäkään voisi olla rautavajetta. Kuinkas kävikään, verikoetulos näytti, että kärsin rajusta raudan puutteesta ja ferritiinikoe vasta paljasti totuuden. Söin kaksi vuotta turhaan Thyroxinia ja ihmettelin kun olo ei parane. Nyt olen syönyt rautaa ja olo alkanut pikkuhiljaa kohentua. Minun tapauksessani siis lääkärit eivät osanneet asiaansa ja määrätä oikeita tutkimuksia. Onneksi otin itse ohjat käsiini!

      • oireidenaiheuttajia

        Onnittelut sitkeydestä!
        Tämä ferritiinin (ja myös B12:n, D:n ja folaatin) vajauksen vaikutus taitaa olla pikemminkin uusi asia. Ehkä selitys menneiden vuosikymmenien suurille hormoniannoksille? Tunnettu kilppariguru Lowe oli itsekin vajispotilas ja lääkeannoksena 150 ug liothyroninia!


      • vajiksen.seuralainen

        "Söin kaksi vuotta turhaan Thyroxinia"

        Tai ei ollenkaan turhaan. Ferritiinin vajaus usein yhtaikaa vajiksen kanssa!
        Ja osoittautunut estämään myöhempiä sairauksia.


    • vajaatoimintainen

      Hienoa että löysit oikeanlaista apua oireisiin.Jos olisit vain jatkanut tyroksiinin käyttöä lopun elämää niin oireiden todellinen syy ei olisi ehkä koskaan paljastunut.Vääristä diagnooseista ei paljon puhuta eikä kirjoiteta mutta ne voivat olla hyvinkin yleisiä.
      Eipä löydy juurikaan lehtijuttuja,tietoa tai keskustelua rautaan/ferriittiin liittyvistä tutkimuksista vaikka anemia ja raudanpuute on hyvin yleinen ongelma suomessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe