Aihe

koska niitä uusia sääntöjä tulee

Djdo

Ainakin mediat ulkomailla kertoneet uusista judo säännöistä.

25

379

  Vastaukset

  • Ei ihan heti tule mieleen yhtään muuta lajia - ei Olympialajia tai mitään muutakaan urheilulajia - jossa säännöt muuttuisi näin tiheään kuin Judossa. Joka ikinen olympiadi tulee nippu todella isoja muutoksia, ja siihen vielä kaikenkirjavat arvokisasta toiseen muuttuvat tulkinnat päälle.
   Vai keksiikö joku sellaisen lajin, joka tässä muutos&tulkinta -mittelössä päihittäisi Judon?

  • Paini

  • On ne paininkin säännöt muuttuneet aika usein, mutta ei kuiteskaan määrällisesti eikä "laadullisesti" niin paljon ja usein kuin Judossa.

  • Uusi sääntö on että tyttöjä ei saa vääntää. Niitä pitää nätisti vaan käsitellä.

  • Pikkuviilauksia vaan... eipä juuri muutu mikään....

  • Minä olisin kaivannut kovempia rangaistuksia selkeästä ajanpeluusta. Se on tosi ärsyttävä katsoa, kun johtoa puolustetaan pakenemalla, valehyökkäyksillä, näennäisella matossa vääntämisellä yms. Hansokumake vasta 3 shidosta mahdollistaa helposti noin minuutin mittaisen täydellisen ajanpeluun, ellei tuomarina satu olemaan joku erittäin hyvä poikkeustapaus. Toivottavasti tuomarit puuttuvat nopeasti ajanpeluuseen jatkossa.


   • Ulkopm.. Sä et ole koskaan otellut matsiakaan. Tämän takia et saisi säännöistä marmattaa. Tyhmänkin pitäisi ymmärtäää että jos on mahdollisuus puolustaa matsissa niin kyllä sen voiton eteen puolustaa.


   • Sisäpm kirjoitti:

    Ulkopm.. Sä et ole koskaan otellut matsiakaan. Tämän takia et saisi säännöistä marmattaa. Tyhmänkin pitäisi ymmärtäää että jos on mahdollisuus puolustaa matsissa niin kyllä sen voiton eteen puolustaa.

    Sisäpm kyllä olen otellet ja myös puolustanut. Ei tässä siitä ole kysymys vaan säännöistä ja viihdearvosta katsojan silmissä.


   • Sisäpm kirjoitti:

    Ulkopm.. Sä et ole koskaan otellut matsiakaan. Tämän takia et saisi säännöistä marmattaa. Tyhmänkin pitäisi ymmärtäää että jos on mahdollisuus puolustaa matsissa niin kyllä sen voiton eteen puolustaa.

    En malta olla jatkamatta, että aika hassua jos tänne suomi24 ei saisi kommentoida säännöistä kuin jotkut sisäpiiriläiset tai arvokisamitalistit. Mikä sinua pelottaa? Tällä keskustellulla ei ole mitään vaikutusta sääntöihin, mutta mielenkiintoista lukea eri näkökulmia aiheesta.

    Täällä itketään välillä rahasta ja silti joku haluaa pitää touhun ja kommentoinnin pienen piirin yksinoikeutena. Kyllä se nyt vaan niin menee, että mitä suurempi joukko on lajista kiinnostunut, niin sitä enemmän siellä myös rahaa liikkuu. Kenellekään tuskin tulee edes mieleen kieltää keskustelua jääkiekon tai jalkapallon säännöista.

    Minä haluan judon viihdearvon kasvavan. Vain viihdyttävää tapahtumaa viitsii tulla edes joku muu kuin kilpailija ja kilpailijan huoltaja seuraamaan. Puolustuspeli on tylsää katsottavaa, vaikka toki sitä jokainen järkevä judoka kisoissa johdossaan ollessaan tekee.


   • Judon viihdearvoa ei pitäisi hakea sääntömuutoksilla vaan paremmalla urheilumarkkinoinnilla. Judo kuuluu judokoille, ei penkkiurheilijoille. Pakeneminen ja passiivisuus on silti lajin hengen vastaista ja niistä voitaisiin rankaista myös kymmenen vuotta vanhoilla säännöillä, joilla judo olisi muutenkin uskottavaa ja parhaimmillaan.


   • Ulkopm kirjoitti:

    Sisäpm kyllä olen otellet ja myös puolustanut. Ei tässä siitä ole kysymys vaan säännöistä ja viihdearvosta katsojan silmissä.

    Nyt sampo paljasti itsensä.


   • *itunko väliä?


   • Välipm kirjoitti:

    Nyt sampo paljasti itsensä.

    Älä ny :D Meinasin jo illalla kirjoittaa että nyt kukaan (mut kisaamassa nähnyt) ei enää kuvittelee että ulkopm oon mä, koska kaveri kirjoitti tonne aikaisemmin:

    "Se on tosi ärsyttävä katsoa, kun johtoa puolustetaan pakenemalla, valehyökkäyksillä, näennäisella matossa vääntämisellä"

    Onhan se toki ärsyttävää katsoa, mutta en mä silti sattuneesta syystä toivo että siitä aletaan ainakaan noissa kyläkisoissa rankaisemaan ;)


   • Judoa kirjoitti:

    Judon viihdearvoa ei pitäisi hakea sääntömuutoksilla vaan paremmalla urheilumarkkinoinnilla. Judo kuuluu judokoille, ei penkkiurheilijoille. Pakeneminen ja passiivisuus on silti lajin hengen vastaista ja niistä voitaisiin rankaista myös kymmenen vuotta vanhoilla säännöillä, joilla judo olisi muutenkin uskottavaa ja parhaimmillaan.

    Kyllä tv-katsojat nykyään kaikessa olympiaurheilussa on pakko ottaa huomioon. Aivan turha kirjoittaa että judo kuuluu vain judokoille. Kun judo haluaa olla olympialaji, niin kyllä se kuuluu kaikelle kansalle ja varsinkin penkkiurheilijoille ja tv:n katsojille.

    Suomesta katsottuna judo voi tuntua pieneltä ja vain harrastajia kiinnostavalta. Suomi on kuitenkin yksi maailman pienimmistä maista ja myös maailman pienimpiä judomaita. Japanilaisen tv-katsojan viihdyttäminen kiinnostaa päättäjiä varmasti 1000-kertaa enemmän kuin suomalaisen edustusurheilijan mielipide.


   • Olympiasokeus. Minä valitsisin judon ilman olympialaisia mutta kamppailullisesti uskottavilla säännöillä jos siinä olisivat vaihtoehdot. Tuskin ovat.

    Kysykää joltakulta kamppailua vähänkään seuraavalta penkkiurheilijalta kumpaa arvostavat enemmän, thainyrkkeilyä vai taekwondoa? Toinen on olympialaji toinen kamppailulaji. Pitääkö judonkin valita?


  • Judosta ei MILLÄÄN sääntömuutoksilla saada suurta yleisöä kiinnostavaa TV-lajia. Se tulee aina jäämään samaan marginaalisarjaan jonkun miekkailun kanssa, joka sekin on "olympialaisten kamppailulaji". Painiakin seurataan enemmän, koska se on kansan syvien rivien tuntema laji tosin kun joku ihme Japanilainen juttu. Vapaottelu ja ammattilaisnyrkkeily on puolestaan ne kamppailulajit, jotka kiinnostaa TODELLA isossa mittakaavassa. Niissä kun täräytetään kunnolla vastustaja tajuttomaksi niin ei jää tasan varmaan epäselvää voittajasta toisin kun jonkin passiivisuusshidon perusteella.

   • Valitettavasti tosiasiat1000 ei tunne tosiasioita. Kaikilla mittareilla (harrastavat maat, katsojat, tv-lähetykset, ) Judo on kansainvälisesti merkittävästi painia suositumpi.


  • Suomessa paini on "kansan syvien rivien tuntema juttu". Maailmalla judo on ihan pikkuisen edellä. Sattumoisin judo on olympialaisten suurinpiin kuuluvana lajina vuosittain vahvistanut asemiaan isojen urheilumaiden panostaessa siihen jatkuvasti. Lontoossa edellä oli yleisurheilu (kaikki lajit yhteen laskettuna) ja uinti. Kreikkalaisroomalaisella painilla on vaikeaa, vapaapainilla menee ok. Ei ole mitään syytä etteikö judon kehitys kääntyisi laskuun esim. näiden sääntöuudistusten takia koska suuria urheilumaita venäjä, ranska, brasilia, japani, saksa ym. ym. on kuitenkin koko ajan satsaamassa judoon painopisteenä.

   • Mietitään painin sääntöuudistuksia. Kaukana ollaan kauniista 1970 luvun painista. Nyt ollaan maastanostokilpailussa. Onko tämä painia.


  • Uudet sääntömuutokset ihmetyttävät vanhaa judokaa, eihän näillä muutoksilla saada lajia näyttävällä kai kun poistetaan monta näyttävää heittoa lajista joista on tehty komeita ipponeita. Katakuruma, nostot ja siitä tehdyt heitot. Morotegari jne. Ymmärrän kyllä että halutaan poistaa heitoista ne pyörähdys ipponit lattian kautta.

   • Muutti se muutos ainakin otteluasennon pystymmäksi ja lisäsi tapahtumien määrää. Aluksi ol7n kovasti vastaan, "pilaavat judon" mutta nyt on pakko myöntää ettei se ollut huono muutos.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   110
   9169
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   7183
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   283
   4841
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   91
   3149
  5. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   51
   2686