Kuinka pääsit alkoholista eroon?

Huolestunut246

Kirjoittelen tätä tekstiä ihan ajatuksen kanssa. Eli nyt on tullut käytettyä vähän liikaa alkoholia mutta nyt pitäisi lopettaa. Silti tulee huomaamatta otettua liikaa. Kuinka sinä olet pystynyt vähentämään tai lopettamaan? Haluaisin palata samaan tilanteeseen kuin vuonna 2013 jolloin olin melkeinpä absolutisti.

Tämä kierre siis alkoi vuonna2014 siitä kun mummoni kuoli nekroosiin , tyttöystävä(jota olin kosinut pari kertaa) jätti samaan aikaan ja kaiken lisäksi isäni kuoli syliini saman vuoden lopulla. Kaiken tämän lisäksi töissä oli todella tressaavaa aikaa kun mikään ei toiminut ja kokoajan työnjohto oli valittamassa. Nyt on siis työtilannekkin tämä että töitä ei ole läheskään niin paljon kuin silloin kun siellä aloitin. Yritys tajusi hyväksikäyttää näitä 9e ''työharjoittelijoita''(pitkäaikaistyöttömiä) joten hälyjä vähennettiin rankasti. Tällä hetkellä olen päättänyt olla löytämättä syitä juomiselle ja alkaa taas elämään. Kuinka muut ovat tämän saaneet aikaiseksi? Hain juuri tuossa uuteen työpaikkaan joka on 300 kilometrin päässä kotiseudestani ja nyt olen alkanut katumaan tuota kun haluaisin asua vielä muutaman vuoden täällä. Eilenkin tuli taas otettua 1,5 litraa noin 12 prosenttista viskikolaa, 2 pientä tölkkiä 5,7% sakua ja yhden pintin sakua. Olisi kiva saada vertaistukea että saisin taas sen ilon elämään joka oli ennen alkoholikierrettä. Suurin asia josta saan voimaa on se että löytäisin sen tosirakkauden. Tällä hetkellä sen tiedänkin löytäväni kunhan saan ajatukset selväksi näistä alkoholihuuruista.

Alkoholinkäyttöni siis alkoi tavallaan silloisen tyttöystävän painostuksesta kun baareissa piti juosta joka viikonloppu.

Olen 26v mies

Kiitos jo etukäteen!

43

682

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kylmiksen avulla. Luin kyseisen herran horinoita 2 vuotta ja päätin, että en halua kokea samaa kohtaloa ja sen jälkeen lopetin juomisen.

    • Mutta jos ihan oikeasti haluat syyn olla juomatta, niin vietä viikko tällä palstalla lukien kommentteja, sen pitäisi riittää.

    • Juopot on aina syyttelemässä juomisistaan muita ihmisiä, vaikka oikea syyllinen löytyy, kun katsoo peiliin. Tämän, kun ymmärrät, niin olet jo matkalla parempaan suuntaan. Kukaan ei sinun kurkkuusi väkisin viinaa kaada.

    • Ukkuuuun

      Ihmiskoe.

      Volkwagen lupo gti
      Kylmis

    • Vastuutaon

      Henki oli lähdössä, muuten ei olisi loppunut.

    • hgdkjhk

      Hei! Kannattaa ottaa yhteyttä oman kunnan päihdetyöntekijään. Muutosta helpompi lähteä tekemään, kun saa keskustella asioista asiantuntijan kanssa ja voitte yhdessä miettiä tavoitetta ja keinoja sen saavuttamiseen. Jos haluat lopettaa alkoholin käytön, on tärkeä löytää uusia keinoja niihin asioihin/tunteisiin joihin olet tottunut alkoholia käyttämään. Hienoa että haluat saada muutosta juomiseen!

    • En ole päässytkään. Enkä edes yritä. Kylmiksen kans on kivaa juopotella

      • Haukan

        Varmasti. Kyllähän teidän videoista paistaa hauskanpito vahvasti läpi ja ne saa ittenikin hyvälle tuulelle.


      • Haukan kirjoitti:

        Varmasti. Kyllähän teidän videoista paistaa hauskanpito vahvasti läpi ja ne saa ittenikin hyvälle tuulelle.

        Mikä auto?


    • tahdonvoimaeiauta

      Alkoholiriippuvuuteen et pysty vaikuttamaan omalla tahdonvoimallasi kun se on ohittanut sen pisteen.
      Sinulla se erittäin todennäköisesti on.
      Olet kuitenkin jo voittanut toiseksi vaikeimman asian.
      Olet myöntänyt ongelman ja haluat siitä eroon.
      Kaikkein vaikein asia on päätös olla lopun ikää ilman alkoholia.
      Perusteitten löytäminenkään ei ole välttämättä yksinkertaista.
      Tämän jälkeen on vain huomattavasti helpompia jäljellä.
      Lääkärin etsiminen ja lääkärille meno.
      Hoidon aloittaminen.
      Ensimmäiset kerrat ilman alkoholia niissä tilanteissa joissa aikaisemmin oli alkoholi mukana.
      Ohjeeni perustuu omaan kokemukseen.
      Olin noin 10 vuotta humalassa ilman ainuttakaan selvää päivää.
      En seuraa näitä palstoja joten jos Sinä tai joku muu haluaa enemmän apua, tietoa tai tukea niin kirjoittele [email protected]

      • outoa.outoa

        Ei seuraa näitä palstoja, mutta kirjoittelee kuitenkin tänne.


    • Keskustelu on pysynyt yllättävän asiallisella linjalla. Yleensä nämä palstan vakiot alkavat trollailemaan aloittajan nimimerkillä ja aukomaan päätänsä vastaajille.

      Mutta jos nyt pysytään asialinjalla: oma läträykseni alkoholin kanssa alkoi asteittain vuonna 2001. Pääsyynä ehkä pikkukylän juntteihin tutustuminen, selkäänpuukotukset, juoruilut ja tietynlainen kiusaaminen sekä tahallinen tyttöystävän käännyttäminen minua vastaan. Myös työstressi ja erään uskonnollisen yhteisön jäsenten ajoittainen hengellinen väkivalta pahensi tilannetta.

      Joku ehtikin jo sanoa että alkoholisti syyttää kaikesta muita kuin itseään, ja ensimmäinen askel on myöntää että itse sitä alkoholia kulauttelee kurkusta alas. Aivan samoin kuin uskonnollisissa yhteisöissä vikoilijat aina syyttävät seurakuntaa, kun omasta sydämestä ne synnit muka aina löytyvät eikä tietenkään koskaan seurakunnasta.

      Mielestäni tämä itseruoskinta on vain puoliksi oikeassa. Jos joku tai jotkut ovat saaneet elämäsi sekaisin, ensimmäinen askel ei ole oman syyllisyytensä myöntäminen. Syyt kun voivat ihan oikeastikin löytyä ulkopuolelta. Tässä on riski ajautua entistä syvemmälle omaan alkoholinkäyttöön masentuneena, samalla kun muut saavat mukavasti pestä kätensä ja voivotella tilannetta. Se tuntuu hyvältä, mutta kun alkoholiongelmaisen ongelma meidän täytyy ratkaista, ei olla mukavia hänen läheisilleen jotka ehkä ovat, ehkä eivät ole syyllisiä tilanteeeen.

      Sen sijaan tärkeää on, että tiedostamme että se, miten suhtaudumme vääryyksiin on meistä kiinni. Muista ei saa tehdä tekosyytä juomisen jatkamiseen.

      Pahimmillaan alkoholiongelmani liienee ollut vuosina 2010-2013, jolloin viinipulloja alkoi mennä jo useita viikossa, kolme, joskus neljäkin. Minulla ei ole voimia täysraittiuteen, olen kokeillut sitä useasti. Sen sijaan olen kyllä rajoittanut juomistani vain perjantaikänneihin, eli litran viinipönikkään ja pariin lonkeroon tai pikkupullollliseen viinaa. Tämä on toiminut, paino on laskenut, energisyys lisääntynyt yms. Ehkä joskus vielä täysraittiutta kohti muttei vielä tänään.

    • Aloittaja246

      Kiitos vastauksista. Pitää vaan tähdentää sen verran että noista kuolemista syytin itseäni ja nyt kun en syyttele enää itseäni tuon alkoholinkäytön lopettaminen tuntuu ajankohtaiselta. neljän päivän selvä putki ei tunnu missään ja ei tee mielikään juoda. mutta sitten kun tulee otettua kuppia niin tulee usein otettua liikaa ihan huomaamatta. Nyt yritän sitä että otan kaikki ylimääräiset kaljat pois jääkaapista niin jospa se auttaisi ja lisää en enää hanki.

      • 39573957

        Olet vielä niin nuori, että voit laittaa korkin kiinni. Alkoholismi ottaa kuristusotteen kun on ryypännyt 20-vuotta. Siitä ei sitten ole enää mitenkään paluuta. Sinä voit vielä palata kohtuukäyttäjäksi, kun elämäntilanteet paranevat. Ihan varmasti löydät naisen elämääsi ja rakkauden elämän polullesi. Minä join itselleni 20-vuodessa alkoholismin ja tiedän että tältä polulta ei palata. Vain täysraittius on ratkaisu jos ei halua kohdata ennenaikaista kuolemaa.


      • Ihan uteliaisuudesta, kuinka usein dokaat? Viikonloppuna vain vai myös pitkin viikkoa?


      • Aloittaja246

        Kyllähän tuota tuli ryypättyä aikoinaan jopa joka toinen päivä. Jos jotain hyvää pitää etsiä niin pidin sen aikalailla juomissa jotka oli alle 20%. Nykyisin tulee enään ryypättyä oluita ja eilen kokeilin sekoittaa alkoholitonta ja 2,8% keskenään ja jospa tuota alkaisi juomaan enemmän vahvempien sijaan.


      • Päihdelinkki

        Tämä Alkoholipalsta on enemmän huumoria, mutta jos haluat neuvoja, niin Päihdelinkillä on toimiva ja vilkas keskustelupalsta.


    • enrakastaenääviinaa

      Kannabiksella pääsin itse eroon alkoholin kirouksesta. Suosittelen tämän miedomman kuin alkoholihuumeen käyttöä ennen ensimmäistäkään olutta. Eipä enää tee mieli dokata parin savun jälkeen.
      Onhan kannabis lähes 3000 kertaa miedompi ja vähähaittaisempi päide alkoholiin verrattuna.

      • Ukuuuuun

        Alkoholista kannabikseen...? Se on vähän niinku ojasta allikkoon.

        Toyota corolla 1.3 linea luna
        Kylmis.


      • enrakastaenääviinaa

        Ei todellakaan ole. Sinulla ei ole kokemusta asiasta, joten huutelet puskista. Taitaa olla kannabiksen vääristyneet mielikuvat iskeneet sinunkin tajuntaasi, etkä ole valmis vastaanottamaan oikeata tietoa.
        Hanki tietoa niin sinäkin kenties viisastut.


      • Ukkuuun

        Kannabis on koukuttava päihde, siinä missä alkoholi tai huumeet.

        Subaru forester 2.0i
        Kylmis.


      • enrakastaenääviinaa
        Ukkuuun kirjoitti:

        Kannabis on koukuttava päihde, siinä missä alkoholi tai huumeet.

        Subaru forester 2.0i
        Kylmis.

        Olet siinä pelkästään väärässä.


      • Hauka.kohta.ukkuuuuun
        enrakastaenääviinaa kirjoitti:

        Olet siinä pelkästään väärässä.

        Asia harvinaisen selwä.

        Toyota prius 1.5 hybrid
        Kylmis.


      • Sen.mitä.seurannut
        enrakastaenääviinaa kirjoitti:

        Ei todellakaan ole. Sinulla ei ole kokemusta asiasta, joten huutelet puskista. Taitaa olla kannabiksen vääristyneet mielikuvat iskeneet sinunkin tajuntaasi, etkä ole valmis vastaanottamaan oikeata tietoa.
        Hanki tietoa niin sinäkin kenties viisastut.

        näitä ganba.veikkoja, niin mielenterveysongelmat puhkee kukkaansa, ei mikään muu.


    • Zuuppis

      Samoja ajatuksia itselläni, haluaisin niin vähentää turhan juomisen elämässäni. Sitä on ainakin kaikki krapulahuikat, ei niissä ole mitään järkeä. Ei vain kestä pahaa oloa ja kun se yksi keskiolut krapulaan ei kohta auta yhtään vaan pitää osaa kassillinen kaljaa.

      Hirvein vaikutus alkoholilla on kohdallani unen huonontuminen, melkein kaiken kestääkin, mutta ei sitä kun illalla vähän väsyttää, mutta sitten jo 24 aikaan herääkin. Kokoajan luppaa sen heräämisen ja nukahtamisen rajalla, ja aina on passiivinen olo. Sydän hakkaa levossakin.

      En edes muista oliko alkoholilla niin pahoja puolia silloin kun oli nuorempi eikä tullut tavaksi ottaa krapulahuikkaa heti uutta nousua varten. Sitä vain kärsi sen vähän aikaa.

      • Aloittaja246

        Nyt kun taas omat ajatukseni alkavat selvenemään niin sanon vaan sen että kannattaa jättää ne krapulajuomat sinne kauppaan ja juoda vaikka vettä, alkoholitonta olutta tai sitten vain pari tölkkiä ykköstä.


      • krapulahuikkaaja

        Mulle kyllä krapulahuikat on tärkeitä niin henkisesti kuin fyysisestikin, enkä niistä halua luopua, mutta olen lopettanut viikolla juomisen. Eli, kun ennen join maanantaina, tiistaina, keskiviikkona, torstaina, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina, niin nyt juon pääkännit esim. perjantaina ja sitten lauantaina koko päivä krapulahuikkaa. Sunnuntaina juon vettä puolikoomassa sängyssä.


    • 1........hoitsu

      Tärkeintä on juoda tasaista tahtia, että veren alkoholipitoisuus ei ehdi laskea liian alas. Kunnon puolen vuoden putken mahdollistaa vain riittävä ja jatkuva päihtymystila. Kun on tarvetta selvittää pää, siihen kannattaa varata aikaa toinen puoli vuotta, mieluiten muutama vuosi.
      Ammattilaiset dokaavat 1-2 väkevää viinapulloja päivittäin vuosien ajan.
      Kotiapteekissa tulee olla riittävästi bentsoja, mikäli jostain syystä promillet alkaa lähestyä nollaa. Tesolidsuppo tai vahvat pamit ehkäisee krampit ja aikaansaa miellyttävän rennon olon, jotta jaksaa jatkaa ryypiskelyä. Taidanpa ottaa siivun Koskenkorvavodkaa.

      • Zuuppis

        Vähemmän amatöörinä voin sanoa, että 12-6-2 loiventava systeemin on aika toimiva. Jos on juonut vaikka 1-2 viikkoa kännit joka pävä niin ekana "selvänä" päivänä 12 keskiolutta tasaiseen tahtiin, toisena 6 olutta ja kolmentena pitäisi pärjätä vain kahdella. Tuossa pitää ymmärtää juoda olutta rauhallisesti, ei saa yhtään hakea nousuja vaan huikkailua ja siemauksia, sen verran auttaa että voi mm. syödä hyvin.
        Kerran ainakin olen päässyt tuolla tavalla eroon aivan hirveistä oloista todella kivuttomasti, yleensä en ole ehtinyt keinoa testata.


      • Zuuppis
        Zuuppis kirjoitti:

        Vähemmän amatöörinä voin sanoa, että 12-6-2 loiventava systeemin on aika toimiva. Jos on juonut vaikka 1-2 viikkoa kännit joka pävä niin ekana "selvänä" päivänä 12 keskiolutta tasaiseen tahtiin, toisena 6 olutta ja kolmentena pitäisi pärjätä vain kahdella. Tuossa pitää ymmärtää juoda olutta rauhallisesti, ei saa yhtään hakea nousuja vaan huikkailua ja siemauksia, sen verran auttaa että voi mm. syödä hyvin.
        Kerran ainakin olen päässyt tuolla tavalla eroon aivan hirveistä oloista todella kivuttomasti, yleensä en ole ehtinyt keinoa testata.

        Korjaan, enemmän amatöörinä.


      • enrakastaenääviinaa
        Zuuppis kirjoitti:

        Vähemmän amatöörinä voin sanoa, että 12-6-2 loiventava systeemin on aika toimiva. Jos on juonut vaikka 1-2 viikkoa kännit joka pävä niin ekana "selvänä" päivänä 12 keskiolutta tasaiseen tahtiin, toisena 6 olutta ja kolmentena pitäisi pärjätä vain kahdella. Tuossa pitää ymmärtää juoda olutta rauhallisesti, ei saa yhtään hakea nousuja vaan huikkailua ja siemauksia, sen verran auttaa että voi mm. syödä hyvin.
        Kerran ainakin olen päässyt tuolla tavalla eroon aivan hirveistä oloista todella kivuttomasti, yleensä en ole ehtinyt keinoa testata.

        Olet täysin oikeassa korjaussarjan annostelussa. Ei todellakaan pidä pitkää putkea lopettaa äkisti. Siihen on monen tuttuni elämä päättynyt.

        Itselläni kolmen vuoden tiukka putki loppui hiljaa tiputellen, mutta kohmelo silti jatkui seitsemän kuukautta jälkeenpäin ilman huikkaakaan, kun selvitin päätäni. Kädet tärräs, eikä minään hetkenä ollut oikein normaali olo.

        Oikeastaan vasta vuoden kuluttua lopettuani juomisen tunsin olevani vapaana viinan kiroista. Tuota onnen hetkeä kesti yhdeksän vuotta.

        Sitten alkoholin kirous nosti jälleen päätään. Miltei kaksikymmentä vuotta kului keskikaljaa ja välillä väkevämpääkin tissutellessa. Meno oli kuitenkin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta todellakin maltillisempaa, kuin kovina vuosina joskus aikasemmin. Siihen vaikutti se koska tutuistuin enemmän kannabikseen ja tunsin olevani enimmäkseen selvinpäin polteltuani ,eikä alkoholin kirous päässyt päällimäiseksi.

        Mietiskelinkin elämän arvoja uudelleen. Tulin siihen johtopäätökseen, ettei alkoholi voi olla ratkaisu mihinkään. Jo tuon aikaisemmin kokemani selvän kauden aikana avioiduin ja saimme liudan lapsia. Nykypäivänä heistä on tullut varsin vaikuttavia osaajia kantamaan tämän yhteiskunnan taakkaa.

        Aloin kasvattamaan kesäaikaan tarpeisiini marihuanaa ja pääsin orastavasta viinan kirosta pysyvästi eroon. Tänään on viimeisestä alkoholiliikkeessä vierailustani kolme vuotta.

        Onhan se pelkkää prokagantaa median toitottaa kannabiksen vaaroista. Kysymys kuuluukin, mikä on huume? Kaiken järjen mukaan, valitettavasti kovin ja yleisimmin käytetty huume on alkoholi. Se on se, jossa valtiolla on monopoli ja saa siitä voittoina 1,5 miljardin vuodessa. Onhan se huikea summa, mutta mitkä ovat sen kulut kansanterveydellisesti, 4,5 miljardia vuodessa. Tapot, perheväkivallat, väkivallanteot ja kaikki muut, jotka ovat kytkössissä alkoholiin ja sen vaikutuksen seuraumuksiin vahingoittavat meitä kaikkia.

        Suomen maassa on valtiovallalla puurot ja vellit sekaisin. Mikä pitää ja minkä voi sallia. Media edelleen nostaa päällimmäiseksi kaikkeen pahaan kannabiksen. Tuo kauna johtuu seitsemänkymmen-luvun prokagantasta.

        Edelleen syyllistetään kannabista, vaikka se on todettu kaikin tutkimusten mukaan lähes 3000 kertaa miedommaksi huumeksi alkoholiin verrattuna. Media edelleenkin julistaa kannabiksen aiheutavan sitä ja tätä, vaikka todellisuudessa kaiken sen mistä kannabista syytetään aiheuttaa kuitenkin alkoholi.

        Itselläni ei todellakaan ole vaikeutta olla polttamatta kannabista seitsemää kuukautta vuodessa ja käyttää piipussani heinää viisi kuukautta vuodesta, vaan vaikeuden tuottaa olla mistään alkoholipitoisesta juomasta erillään.

        Olen kuitenkin päässyt voimakkaista alkoholin himoistani päättäväisyyteni ja kannabiksen avulla eroon ja nyt kun joulu lähestyy annan jälleen lapsilleni kuin lasten lapsilleni selvän sekä savuttoman joulun. Tarjolla on pelkästään k-kaupasta saatavaa joulujuomaa, vettä ja maitoa.

        Vietä sinäkin selvä joulun aika ja anna se myös läheisillesi.
        Kaikkea hyvää kaikille ja krapulattomia aamuja.


    • 85763434523524544ff

      Saan varmasti tuhottua tämänkin viestin huomenna yp lakaisee tämän maton alle.

      • haukan

        Selvä. Yksi spämmi ja yksi tuhottu viesti? Is this ok?


      • ukkuuuun

        7 sakaraa on tuloillaan tappo ja väkivaltauhkauksien takia.


    • ryypätkääpä

      itselle ainakin oli tärkeä askel se, että aloin kirjaamaan päivittäisannokset ylös exceliin. silloin vasta tajusin kuin paljon tulee juotua. Siitä sitten pikkuhiljaa vähentelin ja arkijuomisen lopettaminenkin oli lopulta jotenkin helppoa, kun hoksasin, ettei juomisesta ole mitään hyötyä.
      Nykyään menee viikossa se, mitä meni monen vuoden ajan päivässä joka viikonpäivä.
      Olen antanut itsellenin luvan juoda kuitenkin pe-la. näin on menty nyt yli vuosi.

      • Zuuppis

        Samankaltaisia ajatuksia minullakin. Kokonaan ei kiinnosta lopettaa, mutta turha viikkotissuttelu saisi jäädä ja krapulahuikat ellei sitten kyseessä ole ihan raivopäiset käsien tärinät. Toisinaan tulee otettua sunnuntaiaamuna heti pari kolme pinttiä tyhjään mahaan koska on vaan saatava pieni nousu päälle. Alkon käytön pitäisi ajoittua iltaan ja pe-la akselille, muu juominen saa jäädä.


    • extapioviinamies

      Nukahtamistableteilla. Ainakun teki viinaa mieli otin lääkkeen ja nukuin 4 tuntia. Antabusta kokeilin aiemmin mutta siitä tuli jotenkin huono olo.

    • jjjggjhg

      Peräsmiehen mukaan alkoholi on "ratkaisu ongelmiin."

    • Kannattaakokeilla

      Suosittelen kokeilemaan AA:ta. Olen ollut itse raittiina yli 20 vuotta. Totesin 26-vuotiaana, että syöksykierre on varma, mikäli en lopeta juomista. Mitkään lupaukset ja vähentämiset eivät auttaneet. Tarvittiin totaalinen pohjakosketus, ennenkuin suostuin ottamaan apua vastaan.
      Mikäli kiinnostaa, soita AA.n Auttavaan puhelimeen 09-750200, joka päivä klo 9-21, myös läheisille.

      • Ukkuuun

        Ihana tietää♥


    • luottamusmenny

      Pohjakosketus on usein sekin, kun kukaan ei halua olla missään yhteydessä, kun on tullut loukattua niin paljon muita ihmisiä.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      65
      1980
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1327
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1264
    4. 46
      1148
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1002
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      999
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      920
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      881
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      878
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      873
    Aihe