Facelift Leon saanut yllättävät hinnat

Näinsevaanmenee

Seatin sivuille on ilmestynyt 2017 Leonin hinnat. Ne yllättivät positiivisesti, sillä esim. todennäköisesti eniten myytävän mallin eli ST 1,0 Stylen hinta ei ole noussut kuin reilun tonnin ja lisäksi siihen saa nyt automaatinkin vain 1300 euron lisähinnalla.

Lisäksi malliston hinnat alkaen karvalakkimalli Referencen saa nyt 1,0 koneella ja siinä alkaen hinta on vain 19357,28 e farkkuna ja 18251,90 e töpöperänä. Hinnat ovat käsittämättömän alhaiset kun ottaa vielä huomioon, että autoverottomassa Saksassa hinnat ovat 21490 e ja 20290 e eli yli 2000 euroa kalliimmat. Lisäksi Saksassa saa maksaa lämmitettävistä penkeistä 390 e lisää ja 5 v./100tkm takuu maksaa 589 e. Eli noi huomioiden Suomen hinnat ovat reilun 3000 euroa halvemmat vaikka meidän hinnoissa on autoveroakin lähes 3000 e.

Onnittelut maahantuojalle kun on saanut noin halvat tehdashinnat neuvoteltua meille köyhään Suomeen. Uskon, että Seat saa merkkinä lopullisen läpimurron tulevana vuonna, sillä nuo hinnat purevat aivan varmasti lama Suomeen. Tosin valitettavasti suuri osa on pois saman maahantuojan ja emomerkin Volkswagenin myynnistä. Hintaero käytännössä samaan autoon (mutta tylsempään) Golfiin on käsittämätön ja sen ymmärtää pikkuhiljaa moni vannoutunut VW-uskovainenkin.

Leonin hinnoittelu ja mallikirjo on nyt kohdillaan, mutta mikäli Seat haluaa todella kovan myynnin kasvun ensi vuodelle, niin myös Atecan hinnat pitää saada 2000-3000 euroa alemmaksi. Tällä hetkellä Ateca on valitettvasti hinnoiteltu pitkäksi ja myynti sakkaa pian ellei hintoja lasketa.

9

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilmaista_lounasta_ei_ole

      Haluat seat-fanaatikkona unohtaa asioita.

      Ensiksi: merkki on marginaalinen edelleen myynniltään, ranskiksetkin ovat edellä. Suomalaiset eivät luota merkkiin, sen takavuosien imago on sen verran huono. Merkki rinnastetaan muihin Välimeren alueen merkkeihin eikä sellaisella ole maamme talven huomioiden menekkiä, vaikka todellisuus olisi jo toista.

      Toiseksi: alennukset ovat merkki siitä ettei merkki siis myy hyvin, samaan viittaa 5 v takuukampanja jota pöhkösti jatketaan kuukausi kerrallaan eikä laiteta pysyväksi kuten Hyundai-Kia.

      Kolmanneksi alennukset otetaan aina jostakin. Se revitään sitten takuukorjauspolitiikassa ja varaosa/huoltohinnoittelussa. Seatin lisävarusteet ovat käsittämättömän kalliita (esim vanteet tai muut korisomisteet) verrattuna vaikkapa Skodaan. Takuukorjauksissa saa tapella että menee takuuseen, huollossa on selkeä vastarinta-asenne takuuvikojen korjauksiin. Maahantuoja ei myöskään panosta muiden vagian tapaisesti runsaaseen mainontaan, ja myyntitilat ovat halvemmissa vanhemmissa kiinteistörakennuksissa kuin Volkkari-Audi. Tilat ovat myös nuhjuisemmat ja tuovat mieleen 70-80-luvun autoliikkeiden sisustan. Myyjätkin ovat pääsääntöisesti sellaisia toisen luokan tyyppejä, jotka eivät ole päässeet myymään Audia ja Volkkaria.

      Näistä se "halpuus" tulee, ja lisäksi halvemmissa auton materiaaleissa (ämpärimuovit, rujot nappulat ja heikko korin viimeistely (natinat, kolinat).

      • Heh_heh_hoo

        Täytyy ihailla tuota sitkeuttäsi ja paneutuvaa ahkeruuttasi yrittää joka väliin kirjoittaa tuota soopaa.
        Jokainen Seatista kiinnostunut voi tarkistaa helposti faktat ja todeta juttusi olevan puhtaasti potaskaa.

        Sulla täytyy olla todella vahva henkilökohtainen agenda ja syy tuohon Seat-vastaisuuteesi, kun pitää ihan täällä Seat-palstalla jatkuvasti trollailla. Sulle ei riitä, että itse tyydyt johonkin Quassuun tai johonkin muuhun 'iltaruskon' autoon.


    • Daciajaseat

      Kävin koittaa seattia ja esittelyautossa oli jo ratti alkanut purkautumaan. En ole koskaan nähnyt vastaavaa 20 vuoden aikana. Leon voi myydä halvemmilla hinnoilla paremmin mutta ero on kuin yöllä ja päivällä kun menet vaikka kansanauto golffiin sisään. Volkkari ei vielä premiumia ole kuten audi mutta on se paljon edellä espanjan ihmettä silti. Seat on todella kolho, kolkko ja tylsä sisältä ja ulkoa. Se halpuus vaan huokuu ihan kaikesta materiaalista ja myös ulkomuodosta. Leon esim näyttää todella pieneltä vaikka sehän on sisältä ihan hyvän kokoinen. Ulkomuoto on kuitenkin sitä luokkaa ettei paljoa kiinnosta omistaa halvan näköistä autoa. Melutaso on aikamoinen ja kaikki stereot...näytöt...jne ratin nahka on sitä kakkosluokkaa. Kaikki on tehty selkeästi halvalla eikä seatissa haise mitkään laadukkaat materiaalit kuten premium autoissa. Seat on asemoinut itsensä suomessa dacian kilpailijaksi ja siinä kilvassa seat on parempi mielestäni. Osa tykkää daciasta enemmän.

      • Heh_heh_hoo

        Eikö yksi kirjoituksesi riittänyt, vaan piti jatkaa toisella nimimerkillä?
        Ehkäpä menisit vaan ajelulle sillä omallasi ja tyydyt siihen, kun joskus sellaisen olet tullut hankkineeksi. Kyllä se varmaan täyttää liikkumistarpeesi, vaikka olisikin vähän menneen ajan malli.


      • eipoikkeamassasta

        Makuasioita osin, muotoilu ja ulkonäkö Leonissa taas omasta mielestäni on paljon tyylikkäämpi kuin Golfissa.

        Ei nyt kovin yllättävää että premium-merkeissä esim. sisustuksen materiaalit ovat parempia. Samoin pieni ero laatuvaikutelmassa Golfiin on kyllä havaittavissa, on sitten jokaisen itse arvioitava onko se lisähinnan arvoinen - itse en ollut valmis maksamaan kuuden tonnin lisähintaa muutamasta hieman arvokkaamman näköisestä muovilistasta. Noin yleisellä tasolla Leonin laatuvaikutelma kuitenkin on kilpailijoiden tasolla.


      • Leon1.0tsi.Tilattu
        eipoikkeamassasta kirjoitti:

        Makuasioita osin, muotoilu ja ulkonäkö Leonissa taas omasta mielestäni on paljon tyylikkäämpi kuin Golfissa.

        Ei nyt kovin yllättävää että premium-merkeissä esim. sisustuksen materiaalit ovat parempia. Samoin pieni ero laatuvaikutelmassa Golfiin on kyllä havaittavissa, on sitten jokaisen itse arvioitava onko se lisähinnan arvoinen - itse en ollut valmis maksamaan kuuden tonnin lisähintaa muutamasta hieman arvokkaamman näköisestä muovilistasta. Noin yleisellä tasolla Leonin laatuvaikutelma kuitenkin on kilpailijoiden tasolla.

        Samaa mieltä, tollasta muovisia kökköjähän noi on kaikki nykyään.

        Istuskelin tossa uuden c-sarjalaisen kyydissä muutaman sata kilometriä.
        Muoviosista tuli ihan Renault clio mieleen.. Vähän hiljaisempi kuitenkin. Ja tämän auton hintalappu alkaa kutosella kun seatin ykkösellä.
        Skoda yetin kyydissä olin myös, siinä vasta ankea laitos. Hirveä melu ja todella kolkko vehje.


      • 7xSeat

        Höpö höpö Juntti! Oikeasti et ole Seatilla koskaan ajanutkaan. V mikä pässi!


      • juntti_ja_ylpeä_siitä
        7xSeat kirjoitti:

        Höpö höpö Juntti! Oikeasti et ole Seatilla koskaan ajanutkaan. V mikä pässi!

        En ole eikä onneksi ikinä tarvitsekaan. Romurautoja nuo Istuimet. Pölhökustaat ostaa noita, onneksi maassamme vähemmistö, marginaalinen.


      • Seatti.mies

        Pölhökustaat? Nyt loukkasit Seattimiehen ylpeyttä viimeisen kerran. Lähden tästä puhkomaan corollasi renkaat kostoksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9373
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2770
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1578
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1366
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe