Hylätty C-ajokoe

tutvohylkäsi

Hei. Ajoin tänään C-luokan ajokokeen, joka hylättiin. Hylkäys johtui siitä, että ajoin tutvon mielestä päin punaisia. Kyseessä on kuitenkin hieman ongelmallinen juttu.

Kyseinen liikennevaloristeys (Seinäjoen Valtionkatu-Pohjan valtatie) on semmoinen, että ajamastani suunnasta voidaan jatkaa suoraa tai kääntyä vasemmalle ja molemmille on omat kaistansa. Lähestyin siis risteystä Valtionkatua pitkin lännestä päin ja olin kääntymässä vasemmalle Pohjan valtatielle. Ajosuunnastani katsoen ennen risteystä on ollut ennen yhdet pääopastimet molemmin puolin tietä sekä risteyksen toisella puolen toisto-opastin, mutta nyt juuri muutama päivä ennen ajokoettani oltiin asennettu myös kolmannet liikennevalot noin 10-20 metriä ennen vanhoja pääopastimia. Uusiin valotolppiin oltiin myös laitettu suojatiemerkit, mutta tiehen ei oltu maalattu suojatiemerkintöjä. Pysäytysviivakin oli yhä vanhojen pääopastimien kohdalla ja tähän myös pysähdyin. Eli ajoin "uusien pääopastimien" ohi ja pysähdyin "vanhoille pääopastimille". Oletin uusien valojen informoivan taakse kertyvää jonoa, koska tie kaartuu oikealle ja siinä on usein pitkät jonot.

Tieliikennelaki 2. luku 12. momentti:
"Pää- ja toisto-opastimien on oltava sijoitettu siten, että risteystä lähestyvän tai pysäytysviivalle pysähtyneen ajoneuvon kuljettaja voi havaita hänelle tarkoitetun opastimen."

Kyseisen risteyksen pysäytysviivalta ei voi mitenkään havaita 10-20 metriä taakse päin sijaitsevia uusia "pääopastimia".

Tieliikennelaki 2. luku 13. momentti:
"Pääopastin sijoitetaan pysäytysviivan kohdalle tai ajosuunnassa enintään viisi metriä pysäytysviivan jälkeen, kuitenkin aina ennen suojatietä."

Eli pysäytysviiva on jäänyt kunnan miehiltä väärään paikkaan. Koska pysäytysviiva oli vanhojen yhä toiminnassa olevien opastimien kohdalla, niin oletin näiden opastimien olevan yhä pääopastimet. Tieliikennelain perusteella risteyksen järjestely on lainvastainen. Vaihtoehtoisesti pääopastin on asennettu virheellisesti, koska se ei ole pysäytysviivan kohdalla tai maksimissaan 5 metriä sen jälkeen, vaan noin 10-20 metriä sitä ennen.

Mikäs on teidän mielipide kyseisestä liikennejärjestelystä sekä tutvon päätöksestä? Tulisiko minun hakea tähän oikaisua?

11

462

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • veio4

      Tulkinnallisia liikennejärjestelyjä löytyy muualtakin, eikä kukaan osaa sanoa varmasti mikä on oikea tulkinta. Liikenneympäristössä olisi paljon parantamisen varaa mutta suunnittelijoiksi näyttäisi joutuvan niitä jotka eivät ota muilta neuvoa vaan käyttäytyvät kuin kaikkitietävät.

      Kuvaamasi liikennejärjestelytöppäyksestä ei sinua pidä rangaista kuten nyt tapahtui. Kyllä tutvon pitäisi tuollainen asia ymmärtää eikä siitä hylätä. Ehkä oli liikaa läpipäässeitä ja piti saada välillä hylky ettei joudu tarkkailuun.

      Oikaisun hakeminen kestää ikuisuuden eikä siitä ole edes hyötyä, se on vain silmän lumetta ja vielä maksullinen. Ota puhelimella suoraan yhteyttä Ajovarman piiripomoon ja kerro asiasi.

      • näin.on

        "suunnittelijoiksi näyttäisi joutuvan niitä jotka eivät ota muilta neuvoa vaan käyttäytyvät kuin kaikkitietävät."
        Eli toimivat samoin kuin polttopullo veijo.


    • Pinaattilettui

      Lähtökohta on se että valotolppa, pääopastin, on se jonka mukaan mennään. Punaista valoa ei saa sivuuttaa. Oli pysäytysviivoja eli ei. Jos pysäytysviiva on pääopastimen jälkeen, on kyseessä jokin muu viiva kuin pysäytysviiva pääopastimelle. Työmailla pitää tietysti olla tarkkaavainen muutenkin, mutta jos punainen valo palaa, ei sitä saa ohittaa vaikka tolppa on ihan uusi ja ekaa kertaa käytössä ja vanha viiva on jäänyt seuraavaan risteykseen. Ei jatkoon.

      Kouvolassa oli taannoin päinvastainen tilanne. Liikennevalot siirrettiin muutaman kymmnetä metriä seuraavaan risteykseen. Alkuperäiseen risteykseen jäi kolmio sivustatulijoille. Mitä tapahtui? Pääväylää ajavat pysähtyivät edelliseen, entiseen valoristeykseen kun uusissa valotolpissa paloi punainen. Siinä oli loistava miinapaikka sitten niille jotka ajoivat suojatien eteen ilman näkyvää syytä pysähtyneen ohi. Jotkut pysähtyivät, useimmat eivät. Ja kolmion takaa on ilkeä kääntää eteen.

      • Tk48rlro3kro

        Muttakun kyseessä on yksi ja sama risteys. Eli ensin oli valot, sitten 15m ja pysäytysviiva ja toiset valot, sitten risteys ja risteyksen takana vielä toistovalot. No, nyt inssin jälkeen ne vanhat valot (eli keskimmäiset) oltiin poistettu kokonaan...


      • Pinaattilettui

        Älä takerru siihen pysäytysviivaan. Punaisen valon ohittaminen oli se mikä pompsauksen aiheutti.
        Mihin pysähdyt talvella kun viiva jää lumen alle näkymättömiin?


    • Näinkinpäin

      Itse ajoin inssissä vanhoilla vihreillä ja yritin pysähtyä kuorma-autolla mutta en saanut pysähtymään ja menin päin punaisia. Tutvo huuti vieressä pääpunaisena ettei sellaista pidä yrittää mihin ei pysty. Katsastustoimiston pihassa pyysi tekemään taskuunperuutuksen ja hämmästys oli suuri kun sanoi lopuksi että suoritus hyväksytty.

    • ghyj

      Pölijä.

      Olet ohittanut punaisen opastimen.

      Hylky.

    • Lässynlässyn

      Kärkikolmio ei edes vaadi pysähtymään, punainen valo vaatii pysähtymään ennen valoa, mikäli kyseessä on pääopastin, eli kaistan oikealla puolella oleva, ensimmäinen valo, jossakin muualla risteysalueella olevat valot ovat ns toisto-opastimia, joiden etteen ei tartta pysähtyä! Ja se pysäytysviiva pääopastimen jälkeen on nimenomaan se paikka, jota ennen sitten pysäyttettään, sama pätee risteyksessä, jossa on STOP-merkki ennen risteävää AJORATAA! Esim pyörätie ennen risteystä ei ole AJORATA, vaikka siinä se kärkikolmio oliskin! Jos ennen pyörätietä on sit kärkikolmio, ni sehän velvoittaa väistämään myös pyöräilijöitä!

    • liikennelehtori

      Tuollaisia tieliikennelain 2 luku 12 momenttia ja 13 momenttia ei ole olemassakaan. Kirjoittaja voisi tarkentaa ja laittaa oikeat lakipykälät, ja pykäliin sisältyvät momentit. Lakien tulkintaa kannattaa sitten arvioida kun osaa lukea lakikirjaa.

    • KyläHevoselPääsöö

      Paskaa. Ei Seinäjoella mittää liikennevaloi oo. Eihän tääl oo autoikaa. Alottaja kusettaa.

    • miteneteneepi

      Teitkö oikaisupyynnön?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      283
      2968
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1890
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1562
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1330
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      261
      1152
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1011
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      951
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      814
    Aihe