Kuinka voi olla varma sukupuolestaan?

0987657

Mietin mahdollista transsukupuolisuuttani. Välillä tuntuu, että haluaisin olla poika. Kuitenkin välillä olen tyytyväinen ollessani tyttö. Kun olin pieni, en edes ajatellut sukupuolenvaihdosta. Voiko sukupuoli-identiteetti muuttua elämän aikana?
Oletteko tienneet pienestä asti syntyneenne väärään sukupuoleen?

7

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ftmhere

      Itse tunsin jo lapsesta asti olevani poikkeava ja huomasin eron itseni ja muiden biologisesti samaa sukupuolta olevien kesken. En kuulunut joukkoon.

      "Varmuus" tulee vasta sitten kun löydät sen mikä tekee sinut itsesi onnellisimmaksi, ei sitä pysty kukaan muu määrittelemään.

      "Välillä tuntuu, että haluaisin olla poika", ei kuulosta minusta vielä mitenkään hirveän voimakkaalta ja kyse voi olla vain siitäkin ettet ole hirveän tyttömäinen yksilö tai olet lesbo. Että koitat vain tutkailla ja kuunnella itseäsi.

    • transhomokääpiö

      Minua auttoi asian käsittelemisessä seuraavanlainen ajatusleikki:
      Eteesi asetetaan nappi, jota painamalla muutut heti pysyvästi vastakkaisen sukupuolen edustajaksi. Jos siis olet syntynyt naiseksi, nappia painamalla sinusta tulee biologinen mies ja yhteiskunta alkaa myös kohdella sinua miehenä. Painaisitko nappia?

      Kun itse huomasin, etten mielessäni edes ehtinyt "leikkiä" loppuun vaan jo hakkasin nappia, ymmärsin olevani edes jollain tasolla transsukupuolinen. Koska sukupuoleensa tyytyväiset ihmiset (ns. cis-sukupuoliset) eivät edes ajattele tällaisia asioita tai haluaisi painaa sitä nappia. Mutta oikeastaan tämä on sellainen asia, joka täytyy itse puntaroida. Jos olet kovin nuori (alle 20), älä pidä asian kanssa ainakaan mitään kiirettä, pohdi identiteettiäsi ihan rauhassa.

      • naisenako

        Ajatuskoe on aika hyvä, varsinkin kun se toistaa useamman kerran eri aikoina.

        Itse en ajattele nappia, vaan sellaista, että minulta kysyttäisiin oikea sukupuoli, jossa haluaisin elää, ja saisin lyödä sen lukkoon siinä hetkessä.


      • dffdsfsdfd

        "Kun itse huomasin, etten mielessäni edes ehtinyt "leikkiä" loppuun vaan jo hakkasin nappia, ymmärsin olevani edes jollain tasolla transsukupuolinen. Koska sukupuoleensa tyytyväiset ihmiset (ns. cis-sukupuoliset) eivät edes ajattele tällaisia asioita tai haluaisi painaa sitä nappia."

        Joo, tämä on tärkeä näkökulma. "Terveet" eivät oikeasti edes ajattele moisia asioita. Tai sitten se on korkeintaan satunnaisten ajatusten ja heittojen tasoa: "olisi(kohan) kiva olla nainen/mies?" tai "jos mulla olisi p1llu niin varmaan räpläisin sitä koko ajan" (nuorukaisten joukossa heitettyä läppää.).


    • AP_009988

      Jos saisin eteeni nappulan millä voisin muuttaa sukupuoleni.. haluaisin kokeilla...
      Pelkäisin kuitenkin katuvani muutosta. Jos olisin syntynyt biologisesti pojaksi, ja elänyt koko elämäni poikana..tilanne olisi eri.
      Olen elänyt 23 vuotta tyttönä ja suurimman osan elämästäni ajatellut olevani tyttö.. myös kokenut olevani tyttö. En ole tyyliltäni erityisen poikamainen, minulla on pitkät hiukset, tykkään meikata jne. ..Minusta tuntuu, että sukupuolenvaihdos tavallaan''tuhoaisi'' minut, en olisi enää sama henkilö kuin olen nyt. Elämäni ei olisi ollut sama kuin se on ollut..
      Kuitenkin välillä mieleeni tunkee ajatus itsestäni poikana. Olen miettinyt miltä näyttäisin, minkä niminen olisin jne. .. En kuitenkaan ole varma haluaisinko oikeasti olla ''tämä'' poika, vai onko kaikki vain enemmän fantasiaa.

      Seksuaaliselta suuntautumiseltani luokittelen itseni biseksuaaliksi. Välillä mietin vaikuttaako tämä käsitykseeni itsestäni.* ( Ajatukseni poikana olosta voimistuivat samoihin aikoihin , kun ensimmäisen kerran ihastuin tyttöön. ) Kun olen ihastunut poikaan en fantasioi olevani poika. Sen sijaan jos ihastun tyttöön , alan miettimään millaista elämäni voisi olla jos olisin poika. ( Kuinka olisi helpompi kertoa vanhemmille ja kavereille suhteesta, kukaan ei tuomitsisi, voisi saada biologisia lapsia jne. ...kaikki olisi ''normaalia'' ) ..
      Kuitenkin välillä olen ollut myös tyytyväinen ollessani tyttönä ihastunut tyttöön. Esimerkiksi viimeiseen vuoteen en ole oikeastaan ajatellut koko asiaa. Jossain vaiheessa minusta tuntui siltä, että olisin vihdoin ''päässyt yli'' koko transsukupuolisuusvaiheesta. Nyt kuitenkin kun kirjoitan tälle palstalle, alan ymmärtää, että jonkin tason transsukupuolinen minussa elää.. pian 8 vuotta olen pyöritellyt asiaa päässäni.

      Tiedän olevani vielä nuori, ja että minulla on koko elämä aikaa etsiä identiteettiäni..Välillä kuitenkin koen itseni hyvin ahdistuneeksi ja yksinäiseksi asian suhteen. Minulla ei ole ketään kelle puhua asiasta. Haluaisin puhua perheelleni ja kavereille tunteistani, mutta en löydä oikeita sanoja.

      *( Tiedostan kyllä, että sukupuoli- ja seksuaaliidentiteetti ovat kaksi eri asiaa )

      AP

    • haluumolempiasukupuolia

      mie olen 25 vuotias poika ha lusisin penikseni lisäksi rinnat sit olisin tyytyväinen eläämäni

      • haluumolempiasukupuolia

        mie olen 25 vuotias poika haluaisin penikseni lisäksi rinnat sit olisin tyytyväinen eläämäni


    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2591
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe