Concerta muutti elämäni - Yliopisto-opiskelija

huhuhuhuhuh123

Minulta diagnosoitiin ADHD, klassinen ylivilkas/impulsiivinen muoto. Lisäksi pitkäaikainen masennus. Lääkäri määräsi Concerta 27mg -lääkkeen. Olen käyttänyt lääkettä reilun viikon ajan.

- Lääkkeenkäytön aloitettuani jatkuva kaaos ja hälinä katosivat. Minun ei tarvitse pinnistellä jatkuvasti ja ahdistava levoton olo katosi. Ajatukseni ja tekemiseni eivät sinkoile jatkuvasti paikasta toiseen. En edes osannut kuvitellä, että elämä voisi olla tällaista - aivan rauhallista. Eikä ahdista yhtään.

- Saan yhtäkkiä aikaiseksi asioita! Ilman lääkettä pienten ja suurten tehtävien aloittaminen vaatii aina suuria ponnisteluja. Jaksan yhtäkkiä keskittyä yhteen tai muutamaan asiaan kerrallaan. Jaksan kuunnella Spotify-kappaleen alusta loppuun. Pystyn seuraamaan elokuvaa. Keskittyä lukemaan ja kirjoittaamaan opiskelutehtäviä jopa epätavallisen pitkiä aikoja. Etenkin lääkkeen vaikutuksen alkaessa voin uppoutua tehtävään ja ympäröivät maailma katoaa.

- Lääkkeen vaikutuksen alaisena olen edelleen puhelias ja impulsiivisempi, mutta lääke rauhoittaa, hallitsen tekemistäni huomattavasti paremmin ja minun on helpompi olla. Asioiden aloittaminen ja arjen rutiinit eivät vaadi minulta lääkkeen vaikutuksen alaisena enää ylitsepääsemättömiä ponnisteluja. Jatkuva säheltäminen lakkasi.

- Lisäksi olen koen olevani hitusen itsevarmempi, joka voi johtua myös lääkkeen positiivisita vaikutuksista. Näläntunne on vähäisempi. Jatkuva kahvin juominen lakkasi. Olen herännyt hieman normaalia aikaisemmin. Jossain välissä päivää väsymys painaa ja joudun ottamaan torkut. Toisaalta minulla ei ole oikein ollut mitään unirytmiä aikaisemin. Lääkkeen käyttö tasapainottaa elämääni. Huomaan lääkkeen vaikuttavan tehokkaasti 8-10h, jonka jälkeen vaikutus pikkuhiljaa haihtuu. Voisikohan lääkkeen annosta hieman nostaa, niin lääke vaikuttaisi tuon 12h, kuten ohjeissa luvattiin. Onko muilla tästä kokemusta? Olen myös huolissani sivuvaikutuksista? Lääkkeen käyttöohjeissa mainittiin älytön määrä kaikenlaisia mahdollisia ikäviä sivuvaikutuksia. Olen mies, enkä todellakaan halua korkeaa verenpainetta, erektiöhäiriötä, tai että hiukset tippuvat ja kaljuunnun vain lääkkeenkäytön vuoksi. Onko muilla kokemuksia Concerta-lääkkeen sivuvaikutuksista?

1

1494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloittaja123456

      Monet ovat tällä palstalla kertoneet päihtymysfiiliksestä. Olisiko tuo annos sen verran pieni, että on lähinnä auttanut vain tuohon keskittymiseen ja rauhoittanut oloa. Ainoa negatiivinen fiilis, jonka lääke aiheuttaa on se, että tuo keskittymisen parantuminen ei tunnu luonnolliselta ja alan jo 6h jälkeen jo katsella kelloa, että kohtapa tämä vaikutus alkaa vähentyä. Olen saanut alkoholista samanlaista rauhoittavaa vaikutusta, mutta siinä on mukana ainakin jonkinasteinen päihtymystila, joka häiritsee suorituskykyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3633
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      165
      2242
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1959
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1834
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      396
      1268
    6. 80
      1195
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1071
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1010
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      960
    Aihe