Onko olemassa keinoja saada Alkkis tajuamaan?

tavantallaajanainen

Olen lyhyen elämäni aikana saattanut 5 ihmistä hautaan alkoholin takia (mukaan lukien isäni) ja nyt katson vierestä kun exäni tekee itselleen samoin. Erosimme hänen juomisensa takia mutta olemme edelleen kavereita. Olen 4vuoden ajan katsonut kuinka tilanne on pahentunut ja pahentunut ja etenkin tänä syksynä tilanne on mennyt todella paljon alaspäin. Töissä käy mutta töissä menee huonosti, osasyynä juominen. Odottaa että hänet irtisanottaisiin. Aloittaa juomisen jo autossa kotimatkalla, eli juo päivittäin.suurimmaksi osaksi kaljaa mutta tuskissaan vetää ihan mitä vain.ei syö juuri ollenkaan eikä nuku.poissaolot ovat lisääntyneet ja sairastelee enemmän.Työpaikkalääkäri oli veriarvot tutkinut ja maksa-arvot kuulemma päin persettä. Välillä saanut deliriumin kaltaisia kohtauksia ja ollut väkivaltainen. Olemus on surullinen,ei enää hymyile,koko ajan vituttaa. Puhuu kuolemasta mutta ei kuulemma itsaria tarvitse pelätä. Harrastus joka ennen tuottanut iloa niin nykyisin vituttaa vaan. Miehinen kunto romahtanut.Ei huolehdi itsestään enää pahemmin, peseytiminenkin vähentynyt. En usko että näkee nelikymppisiä tai jopa 35v synttäreitäkään tällä menolla,eli kyseessä suhkoht nuori ihminen. Syyttää minua, töitä ja muita asioita minkä takia juo. Hänen mielestään mitään ongelmaa ei ole.Mieliala heilahtelee paljon ja suuttuu herkästi. Mutta minä en pysty elämään asian kanssa ettenkö tekisi jotain. Onko mitään keinoa saada alkoholisti tajuamaan tilannettaan? Onko mitään keinoa pelastaa? Sukulaistensa kanssa en ole väleissä mutta saanut kuvan etteivät he välitä/näe ongelmaa. Hekin ovat viinaan meneviä. Ainut yksi sukulainen joka huomauttelee, on itse entinen alkoholisti. Hän kun on yrittänyt puuttua niin saa vastaukseksi "vittu ei sinulle kuulu". En tiedä sitten ovatko tätä tilannetta nähneetkään samalla tavalla kuin minä. Ainakin ennen oltiin läheisiä ja vieläkin ajoittain pystytään puhumaan kaikesta mitä nyt hän ei oikein enää kykene kunnolliseen kanssakäymiseen. Valittaa välillä yksinäisyyttään. Vinkkejä otetaan vastaan jos edes jotenkin saisi pelastettua :( ihan sama vaikka saisin paskaa niskaan.

8

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valitettavasti

      Valitettavasti alkoholistin pitää itse tajuta tilanne. Jos joskus tajuaa ja haluaa raitistua tuolloin voit olla tukena. Ennen sitä kaikki teot on turhaa. Olen samassa tilanteessa ja jätin alkiksen. Ilmoitin, että kun korkin laittaa kiinni tukena olen, muuten saa tuhota itseään yksin.

      • ex-juoppo

        Puoliso tai sukulainen ei juurikaan pysty tukemaan juomisen lopettanutta alkoholistia tämän raitistumis-prosessissa. Parhaan avun juoppo saa vertaistukiryhmissä muilta raitistuneilta alkoholisteilta.

        Juomisen lopettamisesta on vielä pitkä tie raitistumiseen. Raitistunut alkoholisti pystyykin jo tukemaan läheisiään, ja auttaa heitä selviytymään menneestä "maanpäällisestä helvetistä".
        Alkoholistin puolisolla on ihan täysi työmaa itsensä kanssa, sillä raitistunut alkoholisti mullistaa perheen elämän täydellisesti. Tuleehan perheeseen yksi aikuinen ihminen ja vastuunkantaja lisää, samalla kun sieltää katoaa 4-vuotiaan tasolla oleva juoppo.

        Juomisen vast'ikään lopettanut alkoholisti pyrkii vieläkin löytämään perheestään syitä, joilla voisi itse jatkaa juomista. Siksi puolison, lasten tai muiden sukulaisten on mahdotonta tukea juomisen lopettanutta, sillä hehän joutuisivat vaan myötäilemään ja palvelemaan alkoholistia tämän päähänpistoissa. He joutuisivat siis edelleenkin jatkamaan elämää tämän alkoholistin ehdoilla.


    • yritänymmärtää

      Eli onko mielipiteesi se, että alkoholisti tulee jättää yksin? Ainut apu on AA ja ketään muuta ei alkkis tarvitse?

    • syyhytönolet

      Häivy ja käske lopettamaan työt, niin ei tarvitse juoda

    • Anna.olla

      Ainahan alkkikset valittaa yksinäisyyttä. Sillä konstilla se suakin siinä pitää pauloissaan. Et raski jättää kun se on sitten niin yksin. Yhhyyyyh. Ittepä on tiensä valinnu. Kuka tuommosta jaksaa ja kenen muka pitäis jaksaa. Ei kenenkään... ei sinunkaan. Ootko sairastunu läheisriippuvuuteen? Etkö osaa enää elää omaa elämääs vaan tarttet aina jonkun juopon ongelmat kannettavakses.

    • sadistisiaovat

      ihan hirveitä ovat syyllistämään ja ne jutut on kammottavia, pakko väistyä takavasemmalle...huh, on se niin paha sairaus ettei voi sukulaiset ainakaan auttaa..

    • Pappajuoppomme

      Mieheni käyttää paljon alkoholia.Väkeviä ja miedompia.Tänään illalla hän tuli ulkoa sisälle erittäin päihtyneenä.Mies oli juonut varastossa parin tyypin kanssa.Meillä on tyttären perhe vierailulla muutaman päivän ajan.Kaksi lasta,4 ja 5 v.Mieheni aiheutti hämminkiä,kun oli niin päissään.Vanhempi poikani sai raivarin ja pakotti isänsä yläkertaan lepäämään.Pikkutytöt pelästyi kovasti metakkaa ja miesten huutamista.Poikani jäi isänsä kanssa yläkertaan ja "keskustelu"jatkui kovaäänisenä.Suljin oven ettei pikkutytöt kuulleet.Lasten vanhemmat laittoi joululaulut soimaan.Se peitti yläkerran äänet.Olipa surullinen ilta.En olisi halunnut,että poikani olisi jäänyt kuuntelemaan isänsä paskamaisia syytöksiä..Niistä jää vain huono mieli.Minä en koskaan keskustele humalassa olevan mieheni kanssa.Se on turhaa,ei maksa vaivaa.Tämänillan perusteella veikkaan että poikani ja hänen isänsä suhde heikkeni entisestään.Syytökset mitä mieheni päästeli suustaan oli perusteettomia.

    • hoitoonvietävä

      Pojankin elämä menee juopon isän takia pilalle, onko se hyvä juttu, häätää pitäs samasta asunnosta tai erota. Yksikin juoppo on liikaa, minä katselin vuoden ja se riitti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe