syyhypunkin jälkeinen kutina vai mitä tämä on?

kysyjää

Minulla oli elokuun lopulla syyhypunkki-infektio. Punkki tuli alakouluikäisen poikani yökyläreissulta. Lasteni lisäksi punkki levisi mm. isovanhempiin ja ex-puolison uuteen perheeseen ja hänen vanhempiin. Teimme kaikki nix-voitelun kolmeen kertaan, ja taatusti kaiken muun (vaatteiden pesut, pakatukset jne.) jopa liioitellen.

Minusta ei kutina koskaan lähtenyt. Minulla on aivan hirveä kutina vieläkin, samoin isälläni ja äidilläni. Itse olen käynyt ihotautien polillakin, ja lääkärien (3 kpl) mukaan minulla tuskin on syyhypunkkia, kun iho on niin siisti, huolimatta siitä, että kutina on juuri syyhypunkille tyypillisillä alueilla genitaaleja lukuun ottamatta. Diagnoosina on syyhyn jälkitia. Verikokeista ei löydy mitään vikaa, ja niitähän on otettu kymmeniä erilaisia. Senkka ja crp mm. ovat minimissä. Keliakit ym. on poissuljettu. Tätä kutinaa ei esiinny yhdelläkään lapsistani, eikä kellään muullakaan tässä lähipiirissä. Osa lapsista on jopa nukkunut samassa sängyssä kuin minä.

Syön allergialääkkeitä ja käytän laimeaa kortisonivoidetta, lääkärin määräyksestä, mutta kun tämä vaan pahenee.. En meinaa saada öisin nukuttua enää.

Kaipaan kokemusperäistä tietoa, että voiko tosiaan syyhyn jälkitila kestää kuukausia. Itse epäilen, että minulla on vieläki on syyhypunkki, vaikkei se kaikkiin ole enää tarttunutkaan.. Ilmestyyhän kutiseville alueille aina punaisia näppylöitä, mutta ei käytävämäisiä. Muistan kyllä, millaisia ne olivat syyhyn aikana. Lääkärit kyllä ovat nähneet näpyt.

Jäi toisaalta vaivaamaan, että olikohan meillä varmasti syyhypunkki alun perinkään. Diagnoosin teki vahvoin oletuksin yleislääkäri pienestä vauvasta.

4

4228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Annea111

      Täällä ihan sama homma.syyhytartunta hoidettiin elokuussa.itselläni se kerkes mennä tosi pahaksi ennenkuin sain diagnoosin.kutina oli ihan sietämättömän hirveetä.nix hoitojen jälkeen syyhyn oireet katosi mutta kutina jäi..iho on muutenkin ihan erilainen kuin ennen syyhyä. Olen käyttänyt jos millaisia rasvoja.kortisonia ja muita.auttaa hetkittäin mutta ei ole missäänvaiheessa kutina kokonaan loppunut. Itse oletan että se nix voide kuivatti/ärsytti ihoa niin paljon että se yrittää nyt toipua siitä.itsellä suvussa atooppista ihoa niin oletan senkin vaikuttavan..ajattelin kokeilla vielä bebanthenin anti exem voiteen joka on tarkoitettu juuri kutiavalle iholle.jospa se auttais..

    • kysyjää

      Ilmeisesti elokuussa oli jokin hankala tapaus liikkeellä. Minun suvussani ei ole kellään atooppista ihoa, eikä autoimmuunisairauksia. Kaikki voiteet, mukaan luettuna Bepanthen Anti-Exam auttavat jokseenkin, mutta kutina ei katoa täysin millään. Antihistamiinit ovat lähes tehottomia, mutta Ataraxilla saan edes nukuttua.

      Verikokeiden perusteella olen tosiaan terve kuin pukki. Muutenkin olen normaalipainoinen perusterve 34-vuotias mies. Englanninkielisiä sivuja kun kattoo, niin ei syyhyn jälkitilan pitäisi kuukausia kestää.

    • Annea111

      Itse sain tartunnan ystävältä joka sai syyhyn ulkomailta.en sitten tiedä vaikuttiko rajuuteen se vai diagnoosin pitkittyminen.luin myös eräästä henkilöstä jolla iho oli oireillut vuoden verran syyhyn jälkeen vaikka syyhy oli poissa. liekkö joillakin sitten herkempi iho just tuolle nix voiteelle. sehän on melkoista myrkkyä.mm formaldehydiä sisältää..ei auta ku ootella kutisemattomampia päiviä ja koittaa rasvailla.

    • Anonyymi

      Itellä tää nytten jälkikutina kestäny pari kuukautta kaikki maailman allergia lääkkeet ja rasvoja laidasta laitaan mutta ei meinaa parantua millään?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11201
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3123
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2974
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2177
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1938
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1765
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1734
    9. 85
      1698
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe