Lieksaan tulossa susitarha

susibisnes

Tänään alueuutisissa kerrottiin,että Venäläinen liikemies on perustamassa Lieksaan susitarhan turisteja varten. Sudet tuodaan venäjältä ihmisten iloksi,olisi hauska tietää kuinka paljon mahtaa tuoda ja jättääkö ne vapaasti luontoon herkuttelemaan kylän kissoilla ja koirilla.

83

1132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juakkola

      Ei voi olla totta kyllä on älytön touhu.

    • jshfjhjjjszxf

      Tutkimusten nimissä voi tehdä mitä mieleen juolahtaa! Mutta kannattaa meidän jokunen koirasusi ampua lähempiä tutkimuksia varten!

      • Änäkäinen

        Jos tutkimukset tehdään julkisesti ja laillisesti niin eihän siinä mitään pahaa ole. Mutta ne laittomasti ammutut sudet ja muutkin villieläimet eivät valitettavasti oikeille tutkimuspöydille päädy. Syötävät pannaan lihoiksi ja ravinnoksi kelpaamattomat kuopataan vähin äänin. Näinhän se menee ja virkavalta näyttää olevan voimaton moisen ilmiön edessä.


    • Rukajärventieltä

      Mistäs olet lukenut susitarhasta? Kannattaisi opetella lukemaan ja tulkitsemaan uutiset oikein ettet olemattomia kirjoittelisi. Juttu oli asiallinen eikä siinä uhottu puoleen eikä toiseen. Näkökulmia on monia ja tämä oli niistä yksi. Erämaa on erämaata ja sinne kuuluu myös petoeläimet. Jos niiden kanssa ei tule toimeen, niin kannattaa harkita muuttoa vaikkapa kehäkolmosen sisäpuolelle. Siellä eivät sudet irvistele rappusilla eivätkä syö koiria. Ainoa huono puoli taitaa olla se, että siellä ei pärjää lonkkaa vetämällä ja kirjoittelemalla höpöhöpöjuttuja.

    • KuuluuKulttuuriin

      Kyllä se kateus nyt herää kun Lieksaan tullaan investoimaan ja perustamaan menestyvä yritys, ja sen tekee vielä joku ULKOPUOLINEN!

      • Onkoitselläsihukassa

        No kateuskortillahan kaikki sitten on taas kuitattu! Terveen järjen käyttäminen ei ole kateutta, vaan tervettäjärkeä!


      • wwerrr

        työllistääkö susitarha työttömiä menisivät laskemaan suden jälkiä kuntouttava työtoiminalla olisi parasta kuntousta työttömälle tarpoa paksussa lumihangessa kivivaarassa


    • koirasusikasvattamo

      Hommahan on tietysti niin, että siellä on niitä koirasusia, tai joku tavan susi joka on tottunut ihmisiin? Mitä luultavammin koirasudet tullaan siirtämään siitä rajantakaa, jossa koirasusi kasvattamo sijaittsee, luvilla tietenkin! En uskokkaan että siellä tarhoissa olisi geeniperimältään aitoja susia! Sen kun vain panisivat ehdoksi, että ennen siirtoa jokaisen siirrettävän elikon geeniperimä tutkitaan!

      • Päättäjäthoitakaatyönne

        Kyllä ne on ihan oikeita susia ja kaiken päälliseksi ihmisen kasvattamia ja ihmistä pelkäämättömiä. Eipä tarvitse yhtään ihmetellä, miksi niitä susia riittää jo kaupungeissakin.


    • metsämies.ei.uhooja
    • Munattomatvituttaa

      Suomenlakien mukaan ei voi tarhata susia täällä, mutta porsaanreiän on kuitenkin löytänyt toiminnalleen tarhaamalla ja päästämällä sudet Venäjän puolella vapaaksi (tähän mennessä 80 kpl). Siitäpä ei olekkaan sitten Suomen puolelle Kivilahteen kuin yksi kullinluikaus, joten helppo vaikka houkutella, kun tuntevat "isäntänsä". Jos nyt ei lopultakin Suomen päättäjätaho herää, niin milloin sitten?

      Koko Suomen susihyysärisisäpiiri mahtuu pieniin ympyröihin ja silti toimivat kuin mafia konsanaa ja lainlaatijat ja valvojat hymistelevät voimattomana. Munattomia koko poruka!

      Vituttaa, kun tänne tullaan, kuin valmiiseen pöytään taatakseen jälkikasvulleen ilmaiset ja hyvät koulutukset välittämättä mitään täällä asuvien ihmisten mielipiteistä ja tarpeista (turvallisuus). Menisi sinne Venäjälle kun siellä sekin tarhaaminen on kerran laillista.

    • Kyllätaitamattomia

      Lieksassa ei mitään vastusteta ei muovifirmaa eikä mitään muutakaan.

      • Työniloa

        Niinpä niin. Jos Lieksaa yritetään kehittää ja työpaikkoja luoda niin nostetaan sellainen älämölö ettei paremmasta väliä. Kaiketi pelottaa, että töihin patistetaan jos työpaikkoja sattuisi syntymään. Ei olisi sitten aikaa haukkua maahanmuuttajia ja laukata pyssy kädessä susia jahtaamassa. Kyllä ei kaupungin isää ja päättäjiä käy kateeksi.


      • nuori.äänestäjä
        Työniloa kirjoitti:

        Niinpä niin. Jos Lieksaa yritetään kehittää ja työpaikkoja luoda niin nostetaan sellainen älämölö ettei paremmasta väliä. Kaiketi pelottaa, että töihin patistetaan jos työpaikkoja sattuisi syntymään. Ei olisi sitten aikaa haukkua maahanmuuttajia ja laukata pyssy kädessä susia jahtaamassa. Kyllä ei kaupungin isää ja päättäjiä käy kateeksi.

        Tuokaan susikasvattamo ei tuo yhtään oikeata työpaikkaa lieksalaisille.

        Lieksan maine on mennyt lopullisesti, ensin tuotiin somalit, sitten vastaanottokeskus ja nyt susikasvattamoa... vaikuttaa että järjenvalo ei loista enää tällä hyysäriporukalla lainkaan. Nämä asiat vaikuttavat kaupungin ilmapiiriin ja imagoon viihtyisänä kaupunkina. Muut kunnat osaavat pitää puolensa hyysärihörhöjä vastaan mutta Lieksassa heillä on vielä toistaiseksi poliittinen valta joten äänestäkää hyvät kuntalaiset tulevissa vaaleissa jotain muita kuin hyysäreitä.!!!


      • Ymmärryshoi

        Kuka tai ketkä ovat Lieksan maineen pilanneet? Eivät maahanmuuttajat eikä nyt esillä ollut "susimies". Lieksan maine on mennyt näiden keskustelupalstoilla ala-arvoisesti meuhkaavien junttien vuoksi ja näitä järjen jättiläisiä näyttää sikiävän kuin sieniä sateella. Voi pyhä jysäys.


      • apua.susijahtiin

        Jos suomi24 palstalla jonkun maine pilataan, on se maine muutenkin ollut jo olematon. Tämä on niin pieni piiri ja suppeaa, että ei juuri mitään vaikutusta todelliseen elämään tekoihin ja maineeseen. Kysyppä sadalta, luetko suomi24 juttuja. Moniko sanoi lukevansa? Kysyppä sadalta, moniko osallistuu tänne kirjoittamalla jotakin. Moniko sanoi osallistuvansa?

        Itikan paska Itämeressä tää on.

        Susitouhulle stop ja pum pum vaan susille! Traastuit tavaritsi ohotnik! Petteri zivotnoje kaput! Zver susi ryökäle pum pum holotna, ponipaju? Juusii?

        Maine on maine, kunnia eri asia.


      • rkj
        nuori.äänestäjä kirjoitti:

        Tuokaan susikasvattamo ei tuo yhtään oikeata työpaikkaa lieksalaisille.

        Lieksan maine on mennyt lopullisesti, ensin tuotiin somalit, sitten vastaanottokeskus ja nyt susikasvattamoa... vaikuttaa että järjenvalo ei loista enää tällä hyysäriporukalla lainkaan. Nämä asiat vaikuttavat kaupungin ilmapiiriin ja imagoon viihtyisänä kaupunkina. Muut kunnat osaavat pitää puolensa hyysärihörhöjä vastaan mutta Lieksassa heillä on vielä toistaiseksi poliittinen valta joten äänestäkää hyvät kuntalaiset tulevissa vaaleissa jotain muita kuin hyysäreitä.!!!

        Moi. olisko mitään sellasta mitä lieksassa kaivattaisiin? Ymmärrän ihmisten mielipide eriäväisyydet mutta kertokaa mikä olis edes pienesmittakaavas jotain?
        Yst. Rami


    • toimittaja.hukkanen
      • Raivostunut

        Ylitti, mutta oli kaunisteltu. Kyllä olisi pitänyt tulla julki, että on Suomen rajan takana laskenut vapaaksi 80 tarhaamaansa sutta ja kysyttäessä "onko nähnyt niitä susia Suomen puolella", vastannut "en voi vastata tuohon."

        Tarhaustoiminta jatkuu edelleenkin Venäjän puolella ja susia tulee siis riittämään "susimatkailuyrittäjällä", kuten myös meillä täällä asuvilla!

        Onko Suomesta tullut laiva, jolla ei ole enää kapteenia!


    • ruakittavat

      Noh, jolkottelijoita täällä on jo muutenkin, ei kai sudet ole niitä vaarallisimpia?

    • 6765666

      Susi kulkee helposti 80 km yössä kesäaikaan, että sus-siunatkoon

    • zssnhgfbgvbxg

      Nyt vaan lyijyä nahkaan jos tulevat pihoihin!

    • tästäsealkaa

      nimittäin itäisimmän Suomen muuttaminen koko EU:n yhteiseksi suurpetoreservaatiksi. Aluetta on helppo laajentaa vähän Kivivaaran ulkopuolellekin...

    • Uuhserkku

      Juntit kiehuu omissa nestissään.Joko älli loppui mamujen haukkumiseen niin piti siirtyä susiin?Ehkä ensi viikolla varikset tai Kolin turistit ahdistaa?

      • kiittihei

        Melkei jo säikähin et ois lieksa palstalla yks ketju ilman mamu vinkumista mut onneks sie korjasit tilanteen!
        Kiitos!


    • eisuomeennnnn

      Sen ranskalainen akka on kusipää, aivan uskomaton kusipää. Sen höpöpään susipuisto pitäisi perustaa Ranskaan, ei ikinä Suomeen.

    • älyytöntä

      Ei mitään järkeä koko touhussa pitäis kieltää lailla.

    • loikkarit

      Ryssä ja ranskis tulee suomeen huseeraamaan, susien kanssa! Onko passit ja viisumit ja työluvat kunnossa?

    • Vatipääuuno

      Ei luulisi sinun ongelma olevan.

    • toimittaja.hukkanen

      Tämä ranskatar väitti että ei susi koiria tapa kuin häviävän pienen tilastollisen osuuden. Ovat kuitenkin valinneet harvinaisen rodun itselleen. Niitä harvoja jotka pärjäävät sudelle. Omistajan täytyy olla kokenut ja osaava, koska joskus sarplaninac saattaa olla yllättävän aggressiivinen vieraita kohtaan. Tanskassa rotu on kielletty vuodesta 2010.
      Eikös tuo ole se sama rotu josta täällä on pyörinyt se vanha mv. video missä koira tappaa sudet lammastarhassa?

      • tuomarix

        Toivottavasti pitävät koiransa kiinni kun menen alueelle hiihtelemään.


    • joutaa.sudet.tappaa

      Se on kaukasian paimenkoira joka videolla tapaa susia!

    • kuhmosta.karkotettu

      "Onko Bogolov nähnyt Lieksassa samoja susia, joita hän on ollut vapauttamassa Venäjällä? Ovatko ne voineet tulla rajan yli?

      – En voi vastata tuohon, hän sanoo.

      – Me olemme tukeneet susia ja helpottaneet ruoan saantia, kunnes ne olivat riittävät isoja metsästäkseen yhdessä. Tätä teimme Venäjän puolella Kimovaarassa, 40 kilometrin päässä täältä, Bogolov kertoo toiminnastaan.

      Susimiehen susitohtorivaimo: “Mikä ongelma on pihasusissa?” "

      Lähde: http://yle.fi/uutiset/3-9375067

      • tutkijakouluttaja

        "Kimovaarassa, 40 kilometrin päässä täältä" lasketaan tarhatut sudet, jotka ehdollistettu ruokinnan yhteydessä kutsuääneen, irti ja Kivivaaran korkeudella aletaan kutsu esim. pillillä? Näinkö tämä tapahtuu?


      • luontokuvaaja

    • hännänostajaksi.aikova

      Jos on laillista Venäjällä että Bogolov laskee Kimovaarasta tarhattuja susia luontoon niin yhtä laillista on että venäläiset sudenmetsästäjät saavat vapaasti ampua susia!
      Onko siis laitonta ostaa venäjältä sudenhäntiä?

      "Venäjän Karjalassa ja Arkangelin alueella susien metsästäminen on tällä hetkellä vapaata. Mitään erityisiä sudenkaatolupia ei tarvita. Kuka tahansa voi ampua susia."
      http://yle.fi/uutiset/3-9324397

      • tasapuolisuuden.nimissä

        Eli jos tuon Kivivaaran kaltaista toimintaa katsotaan sormienläpi, tai jopa sallitaan, on tasapuolisuuden nimissä sallittava myös vapaa pihasusien metsästys.

        Montaakohan eri lakia tuo rikkoo jo itse asiassa? Ainakin luonnonsuojelulakia, vieraslajien maahantuontia ja metsästyslakia, verolakia, ympäristölakia jne.


    • pitkätvaellusmatkat

      Hyvin tuntuu koirat susille kelpaavan,luin juuri Koillis-Savo lehdestä,että kaksi koiraa oli joutunut suden ruuaksi Kaavilla. Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Kalevi Koponen kertoo susien käyneen syksyn aikana jo kuuden koiran kimppuun. Todennäköisesti sudet ovat suurta Panjan laumaa,tuossa laumassa arvellaan olevan enimmillään 11 sutta kertoo Kalevi Koponen Koillis-Savo lehdessä. Nyttemmin näyttäisi siltä,että osa susista on siirtynyt Niinivaaran kautta Juuan puolelle Koponen jatkaa. Susia kyllä riittää täällä ihan rahtaamatta rajan takaa,tämä on kirjoittajan kommentti.

      • Uskallanepäillä

        Kyllä riittää omiakin, mutta kun siihen lisäksi tulevat ne Bogolovin vapauttamat 80 sutta, niin onhan se selvää, että tänne on tarkoituksella luotu susihelvetti. En kyllä edes usko tuohon Bogolovin antamaan lukuun vapautetuista susista, todellisuudessa on varmaankin paljon suurempi.
        Mitähän se siellä Kainuussa asuessaan mahtoi puuhailla? Mukamas tutkimusta, tosiasiassa lienee ollut kyse juuri raja-alueelle susien levittämisestä.


    • kusipäistähommaa

      Tuommoinen bogomolohvi aiheuttaa lopullisen hirvikannan romahduksen tuolla susitarhauksellaan! Tietysti ne tarhatut pitää laskea luontoon, eihän niitä voi tutkia siellä tarhassa!

    • metsänkasvattaja

      Seuraavaksi Yleltä juttu eetteriin jossa Ohtonen itkee tihrustaa susien puolesta. :)

    • meidän.koti.Lieksa

      Eikö ole Lieksan johtoportaassa munaa laittaa hyysärit ja viherpiiperöt ojennukseen? Eiköhän ole aika kuunnella jo valtaosaa kantaväestöäkin.
      Stoppi mamu- ja susihyysäreille.

    • pilua.pilua

      Lieksa on semmoinen käpykylä ettei paremmasta väliä, ja päättäjät sitämukaa! Teksivät laillisen bordellin ensimmäisenä suomessa, saattaisi matkailua olemaan tännekkin suuntaan!

    • Uhanalaiset

      Olisikohan kyseessä tämänkaltainen "susiturismi", kuin tämä Etelä-Afrikan livesafarilta pari vuotta sitten nauhoitettu savannikoirien impalajahti. Katsoin tätä itsekin livenä. Savannikoirilta käy nopeasti tappaminen, paljon noipeammin kuin esim. leijonilta puhvelinkaato, jossa voi mennä monta tuntiakin.

      https://www.youtube.com/watch?v=XJAIPyleDv0

      Vielä tänäpäivänäkin pääsee Etelä-Afrikan safareille kahdesti päivässä.
      Seuraava alkaa klo 16:00 suomen aikaa.

      https://www.youtube.com/c/safariLIVE_SabiSand/live

    • Ei ole hyvä asia.

    • elonpolut.potkut.kesken

      Kapalot on potkittu, vaipat vaihdettu.

      Joku tässä koko touhussa mättää. Moni sielussaan tuntee, että ei mene nyt oikein kaikki. Pitääkö Suomen satavuotiaana taistella vielä sisäisen taiton/ taiston/ taidon ja vapauden kautta uudistuakseen?

      Harmittaa kaikki typeryys. Mutta olkoon luonto joka hoitelee ilman perustuslakiakin ja huume höpelöitä.
      PS. Vallanhuumettakin on olemassa, ja tosi väärää havaittavissa nykyisin.

      https://www.youtube.com/watch?v=aIxzXDoOm34

    • näinköhänmenee

      Kannattaa laittaa omalle koiralle paksu muovipanta,niin muovi tuskin nälkäisellekään sudelle kelpaa,onpahan jotakin hautaan laitettavaa muistoksi. Tällaiset omaksi ilokseen harrastelijat ja susia tänne rahtaavat nauravat vain meille tyhmille heidän mielestään korpiasukkaille piipertäjien tuki takanaan.

      • kannanhoitoa

        En suosittele muovipantaa, se saattaa rikkoa suden hampaat, ja jos muovia nuolee, mse voi tukkia suden suoliston?
        Siksi suosittelen aitoa ehtaa, esimerkiksi Wincesterin 9mm hauleja, tai ihan haulikon täyteistä!


    • tapiolan.vainioilla

      Minulla on teoria. Tuon Kivivaaran porukan takana on joku iso viher/ tutkijajärjestö EU:n suomalla lainsäädännöllä ja direktiiveillä. Siitä saatta tulla vielä suurikin dilemma.
      Venäjän puolella "pillikouluttavat" näitä tarhasusia ja täällä sitten pillitetään Kivivaaran saloilla sieltä irtilaskettuja susia. Toki vain mielikuvitukseni teoria, mutta kuitenkin mahdollinen toteuttaa.

      • Pienenpiirinpyöritystä

        Sen verran olen seuraillut noita "susipiirejä", että olen huomannut, että on kovin pieni piiri ja aina jotenkin linkittynyt toisiinsa.
        Tuskimpa kovin kaukaa haettua tuo pillille opettaminen on ja tuo ruokapaikka Suomen puolella toimii kyllä ilman pilliäkin.
        Lieksan minisudetkin lienevät saman "kasvattajan" kasvatteja.

        Suomen susipiireistä aina ollut kytkös "susisafareihin."

        Siinä EU:n direktiivissä on vaatimus, että "mahdollinen ihmiseen, tai omaisuuteen kohdistuva uhka" on peruste suden poistamiselle. Suden hyysärit on manipuloineet direktiivin todellista sanamuotoa omien intressiensä mukaiseksi.


    • ooouuuuuuuu

      Ulvomalla ne saa houkuteltua, ei ne muuten tänne tule jos ei ulvomalla houkutella siellä rajavyöhykken vieressä, ja jos venäjänpuolelta vielä ajetaan suomeenpäin!
      Jotain tarttis keksiä!

      • Oletko tosissaan?Ulvomalla,Suomen rajavyöhyke ja venäjän vyöhyke voi olla monta kilometriä.Kova pitää ulvojan olla että sudet kuulee.


      • Kuuleetosihelposti

        Jos koiranhaukku kuuluu kymmenen kilometriä ihmisen korvin, niin kuuleehan susi paljon kauempaakin!


    • Susipuistoon

      Susipuisto jee! 70- luvulla Keniassa käytiin sama keskustelu kun nyt Lieksassa. Dollarimetsästäjät hävisivät sen keskustelun. Tuli luonnonpuistot, joista Kenia nyt tunnetaan (toki urheilijoista myös). Dollareita tulee nyt turismista. Tämä on Lieksan uusi alku jonka vain harvat näkevät.

      • Idiotismia

        Lieksassa ei ole niin paljon yhtenäisiä valtionmaita, että sudensuojelulle olisi mitään mahdollisuutta. Miksi ei Siperiaan sitä luonnonpuistoa ole perustamassa, siellä olisi asumatonta aluetta mielinmäärin?

        Ilmeisesti olisit valmis myymään "dollareista" vaikka vanhan isoäitisi, vai kuinka?


    • Kultanenkuksauttaja

      Sepä kannattaa kuhtua Aslakki kyläilemmään. Pohjoisen poika poronhoitoalueelta suattaa supattaa sulle kuinka susiropleema ratkeaa ihan itekseen. Ilman suenkaatoluppii. Ne suet kun vaen häviöö. Ja kukkaan ei tiiä mittään. Ihmeellistä on, vaen toimiipa mahottoman hyvin. Männöö suet ja koerasuet sammoon nippuun, piälle kullaus kuksasta.

      • puhistaja

        Juu, sitä kutsutaan Lapin laiksi. Siellä on saloilla eri lait. Livenä leviääpi kohta etelämpään päin. Ei täällä vielä nii olla cityhelmoja. Muut paijatkoon fiksuja ideologejaan. Jos sutta, sekunttaaja laadutonta (pihasudet ja vierämieliset) tulloo, se pittääpi pyyhkii pois!


    • mao1976

      Niin! Teillä kun tuntuu olevan oikeus aina käsissä. Mao sanoi: Oikeus tulee kiväärin piipusta.

      • montako.yk.jäsenvaltiota

        Niihän tuo on tuntunna oleva kautta maaliman historian. Mao oli loppujen lopuksi hyvinkin osaoikeassa, ei kaikessa. Vääriä ovat joskus laitkin ja teot lain sallimatkin.
        Kansainliitto on epäonnistunut, niin on mielestäni YK:kin. Ei sille mitään mahda, että eturistiriidat ihmisilläkin johtavat ääripäässään aina pahaan ja pahantekemiseen. Sudestakin ja susiasiostakin on tuleva susi. Ulvokaa mitä ulvotte;)


    • ILPOKOJOOTTI

      Onko susitutkimus todella noin lapsenkengissä Suomessa, vaikka siihen on upotettu kymmeniä miljoonia vuosien saatossa. Lieksassa on tapettu noita kesyjä susia useita, ja itä-Suomen alueelta kymmeniä. Puhumattakaan muualla.
      Yksinkertainen geenitutkimus perimästä, paljastaa mistä nuo kesytetyt sudet tulee.
      Ruhothan on kuljetettu Eviraan Ouluun, kaikki. TUTKITTAVAKSI ???
      Aivan varmasti geeniperimää on selvitetty, mutta miksei siitä puhuta julkisesti.
      Vai onko tuokin asia jonkun lehden selvitettävä,

    • Ryssän.vahingonteko

      Paskat tuo mitään tutkimusta ole, sudet on tutkittu jo vuosikymmeniä sitten! Tuo on pelkkää vahingontekoa ja oikean susikannan hävittämistä sekoittamalla niitä koiraan! Ja tarpeeksi sekoittamalla saadaan vain semmoisia sekasikiöitä, jotka on ammuttava heti tavattaessa!

    • wulf
    • wulf
    • Wulf
    • ryssänsusitarha

      Ei kait ne avaudu jos se on viherpiiperöiden ajatusmaailmaa vastaan!

    • wulf
    • Aava.kangas

      Ei mitään hätää. Kestän, kaiken. Kuin Lehto.

    • koirattalteen

      Susilla on nyt hyvä keli vaihtaa kylää oikoteitä pitkin,kun järvet on jäässä,koska se vaeltaa vuorokaudessa todella pitkiä matkoja ruokaa hakiessaan.

    • Susi.on.tallissa

      Aivan mahtava tuo eka video. Melkein aiheutti kirjautumisen aalloille;)

      Kaikkea ei kuitenkaan kannata pohjan kautta hakea. Hyvä. Pyrkikää vähentämään pahaa. Vaipukaa asentoon.


      Ja tarina jatkuu 2017 tillin tallin, kenellä on talleja?

      Susista ei niin väliä;)

    • osaisivatko.sudet

      Ruotuun näköjään olet palannut hiukan sekoilun jälkeen.

    • Ihan hyvää kaikille tässäkin ketjussa. Minusta oli lähes tulla leipäpappi. Onneksi ei tullut. Tämän totean itselleni. En Teille. Virrat on monet. Läpikotaiset.

      Keskustelukumppanina moni kelpaa, jos otaudun.

      https://www.youtube.com/watch?v=1C8s58mTIJc

    • Jos joku luulee, että uskon tuohon, on väärässä. Uskon susimaiseen eneet kuin uskoon mihinkään.

    • vintilläsi.viiraa

      Otappa välillä psyykelääkkeet!

      • Taidat olla. Lääkitetty. Minä en lääkkeitä kaipaa. 60 vuotta on mennyt sillein, että ei tarve ole ollut edes irinan ja buranan kera enemmälti. Särkyysi mielen käy pistos Mehiläisestä;)


    • sinkomies

      Jaa MK tuli sivulle.

    • suttapukkaa

      Oliko susimiehen kaveri susinainen Ranskasta. Sieltähän on Suomeen tullut iso susi,nimittäin ydinvoimala,jonka valmistuminen on ainakin 5 vuotta myöhässä ja onhan sieltä muitakin susia saatu,kuten esim. Renault auto.

    • Kaisuliini92

      Kuulin kaverilta että Vieremäänkin oltaisiin puuhamassa jotain susien suojapaikkaa jonne saataisiin loukkaantuneet sudet hoidettaviksi ja pihasudet pelastettua lopetukselta. Sinne pääsisi sitten vierailemaan ja oppimaan susista. Olisi kivaa päästä kuulemaan susien ulvontaa tuollaiseen paikkaan.

      • Selkäranganväristykset

        Haihattelija olet Kaisuliini92! Ihan yleinen luulo on tuosta susien ulvomisesta, että ulvovat suurinpiirtein aina. Todellisuudessa todella harvoin. Itse olen kuullut susien ulvomista yhden ainoan kerran, loppukesästä, kun oli pennut ilmeisesti ensimmäisiä kertoja mukana saalistusmatkalla ja se tapahtui oman omakotitalon ympärillä, kun pitivät siten yhteyttä toisiinsa. Koirahäkin kävivät tarkistamassa, mutta koirat oli silloin onneksi sisällä. Osan laumasta näin, osa ujelsi samaan aikaan talomme lähiympäristössä.

        Nyt monia suden näkökertaa viisaampana tiedän, ettei sudet huvikseen ulvo, vaan ainoastaan silloin kun pentuihin pidetään yhteyttä lauman koossa pysymisen takia. Todellisuudessa sudet ovat ja liikkuvat mahdollisimman hiljaa ja ihminen tulee silloin aina yllätetyksi.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      287
      6701
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2092
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1541
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1351
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1107
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      105
      1053
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      307
      928
    8. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      767
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      763
    10. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      44
      745
    Aihe