Lopettakaa turha saastuttaminen

Puutarhaharrastelija

Ilotulitteiden ilmansaasteista haitallisimpia ovat pienhiukkaset, joita saattaa esimerkiksi uudenvuodenyönä olla ilmassa monikymmenkertaisesti vallitsevaan tasoon verrattuna. Lisäksi ilmaan leviää raskasmetalleja, etupäässä kuparia, sekä pieniä määriä niin sanottuja supermyrkkyjä kuten dioksiinia ja furaaneja.

Ilotulitteista syntyy myös melkoinen kasa jätettä. Viime uudenvuoden juhlinnasta kerättiin pelkästään Helsingissä arviolta 20 siirtolavallista ilotulitus- ja muuta roskaa. Roskista noin 80 prosenttia kerättiin puistoista.
http://www.ilotulite.net/index.php?topic=12121.0;wap2

Kun heitellään kymmen miljoonaa euroa taivaalle niin voisiko sen käyttää luonnon suojeluun sen turmelemisen sijaan? Mitä enemmä ihmisiä niin sitä tyhmempiä huveja pitää harrastaa saadakseen mukamas jotain iloa itselleen mutta ei ajatella mikä saaste vaikutus silla "ilolla" on.

Supermyrkyt laskeutuvat maahan ja sitä kautta ravintoomme. Me syödään ne metallit.

- Ilotulitteiden värikkäistä leimahduksista syntyvät reaktiotuotteet ja ilotulitteiden sisältämät metallit laskeutuvat maahan ja vesiin. Tällaisten kemikaalien levittäminen ympäristöön ei tietenkään ole suotavaa. Näiden päästöjen vaikutuksia on tutkittu aika vähän, sanoo johtaja Esa Nikunen Tukesista.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014123118965023_uu.shtml

Teille joillekka ei luonto mitään merkkaa niin voisitteko vähän ajatella ainakin sitä että syötte ne turhista leikeistä tulevat saasteet.

Voitaisiinko aloittaa ensi vuosi, saastuta mahdollisimman vähän, ota ilo irti elämästä puhtailla harrastuksilla!!!!

1

<50

  Vastaukset

  • xDDD en jaksa edes lukea tuollaista viherpiipertäjän tekstiä. Eiköhän sitä nyt kerran vuodessa saa vähän paukutella :) Mene Venäjälle ja Aasiaan valittamaan siellä sitä vasta saastutetaankin.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   274
   6995
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   176
   6776