Paikat nähty?

Minnesitten

Tuli mieleen ensi kesän venereissu. Veneilemme 8m liukuvalla veneellä Helsingistä käsin.

Tuntuu että näkemisen arvoinen on nähty aika pitkälti. Viime kesänä Tukholman saaristossa. Sitä ennen UKI:in. Monesti aiemmin havenanmaan ja Turun saaristossa, toista kertaa Tukholman saaristossa. Idässä käyty kolmeen kertaan. Kivoja paikkoja mutta sielläkin koluttu Suur-Pisiä ja Haminaa myöden. Tallinna, Naissaar ja Prangli käyty. Kerran hinattu edellinen vene Vesijärvelle ja ajettu sieltä Kuopion korkeudelle.

Minne tässä enää keksii mennä ettei olisi aina samoja paikkoja? Veneverokin tulee, möisi Ruotsiin koko kipon. Saimaalle meno kuulostaa hankalalta, ja siirtymiin menee jo yli puoli lomaa. Ja Suomenlahden perukka on varsin suojatonta. Ja entä jos kone tuuttaa venäjän puolella. Jos tallinnasta lähtisi Itään, saako siitä aikaiseksi mitää lomareissua? Varsin aavan ja aution näköistä on rannikko, ja ylitys Suomeen kotkan alueelle on vielä pitempi kuin tallinnan kohdalta Helsinkiin. Kuulostaa kamikaze hommalta sekin pikkulasten kanssa. Onko ideoita vai jäädäkö laituriin?

37

897

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lätkyttäjä

      Riskibudjetti on nyt sitä luokkaa että halogeenilampun 'unohtaminen' varmaan on jo käynyt mielessä. Yhtä vaivaa ja kärsimystä toi teidän 'veneily'.

    • kyllästymiseen

      Nopeampaa alusta perheelle vaan alle, Mars-lentoihinkin voi laittaa hakemuksia niin jospa ehtisitte sitten kyllästyä vielä niihinkin paikkoihin. Toisaalta, kuulemma purjeveneellä purjehtiessa purjehtiminen olisi elämys ja se tekemisen se pääasia.

      • Minnesitten

        23 knubua on nyt matkavauhti, se riittää ja on joskus liikaakin. Niin, miksei purjevene. Siitäkin on kokemusta, sangen postiivistakin Mastojumppa vaan meitityttää 2x vuodessa. tuntuisikohan vanhat paikat uusilta kun olisi eri kulkuneuvo alla.

        Se on upea tunne kun uusi ennen tuntematon väylä avautuu edessä. Sitä tunnetta tässä haetaan, ja sellaisten löytäminen on tullut hankalaksi. Hangon Itäisestä ja Läntisestä muistaa melkein joka mutkan jo. Ja siitä eteenpäinkin. Tukholman eteläsaaristossa oli kivaa kun vasta toista kertaa olin, mutta ei sinne jaksa joka kesä rytyyttää. Eikä aina kelit anna myödenkään.


    • Yamarinkippari

      Vene trailerille, 3 h hki-lappeenranta ja saimaa on nenän edessä. Suosittelen, kokemusta on.

    • hoomeeri

      Minä oon pannu vaimoasi jo kaksi kesää ja nyt kyllästyttää se sama. Etsin uuden sataman. Kaikki toistuva, kuten työ, sama asunto ja kuntosalilla käynti ottaa pattiin.

    • 877765

      Vedet nähty? Välimeri, Kroatian rannikko, Kreikka, Karibia.. Lennot muutaman satasen ja veneen vuokra vs. omistamisen kiinteät kulut Suomessa. Mikä estää?

      • Janbenbava

        Kvhvk-pahvi pitää olla plakkarissa. Muuten seilaat marinassa vuokraseslongissa.


      • Minnesitten

        No se estää että veneilyyn menee jo nyt kymppitonni vuodessa arvonlaskuineen kaikkineen. Jos riittääkään. Eli ei ole laittaa kahtakymppiä vuodessa joka vuosi yhteen harrastukseen, valitettavasti.


    • Levoton_veneilijä

      Sama fiilis mulla. 30 vuotta koluttu suomenlahtea ja saaristomerta. Keväällä eka reissu tuntuu mahtavalta, tätähän on odotettu koko talvi. Ekan yön jälkeen kun katsoo satamakirjaa niin tulee jotenkin masentunut fiilis koska väliltä kotka-tallinna-maarianhamina-uki nähty ja koettu niin monta kertaa. En tiedä on muilla samanlainen fiilis kun esim saapuu Nauvon kirkonkylän satamaan. Ensin on ihan autaan korkealla fiilis mutta seuraavana aamuna (ei krapulaa) sitä alkaa jo miettimään "että mitäs nyt tehtäis"! Viimeiset 5 vuotta vältelty näitä turismisatamia, mitä nyt tankatessa ja bukrauksessa käyty, ja keskitytty pääasiassa luonnonsatamiin hakemaan uusia elämyksiä. Mielessä on käynyt myös veneilyn kokonaan lopettaminen ja keskittyminen mökin remppaamiseen mutta sitten aina parin päivän päästä alkaa veneilytöppönen taas levottomasti väpättämään ja täytyy lähteä merelle.
      Ehkä joku kausi muilla valtamerillä voisi raihoittaa tällaisen seikkailijan sielun hetkeksi.

    • Kääntyvälapainen

      Etsikää näkökulmaa eri vuodenajoista. Yhdistä kalastusta, marjoja, retkeilyä, kulttuuria. Purjehdus sinällää avaa eri tavalla merta ja saaristoa. Sama marinapaikka on erilainen eri säässä, kuussa ja vuodenajassa. Jos tämän huomioi, ei ihmisikä riitä Suomen saariston tutkimiseen.

      Muualla vasta tajuaa miten uniikki ja harvinainen saaristo meillä ja Ruotsissa on.

    • Backtobasic

      Ota messiin jolla tai kumppari kun lähdet -17 lomareissullesi. Jää ankkuriin vaikka ihan lähivesille jonkun saaren taakse tai poukamaan, voi löytyä jotain ihan uutta, tai jotain mitä ei löydy vaikka suorittaisit miten paljon ja pitkiä reissuja. Ettet vaan ajele omaa päätäsi karkuun..? Ongi, käppäile rannoilla, näppäile vaikka Landolaa, lue kirjoja, katsele auringon nousuja / laskuja, pistä vaikka hetkeksi kännyt ja tabletit kiinni ja jos on ihmisiä mukana niin viettäkää yhdessä lomaa!

      • HDD443

        Puhut todella asiaa. Minäkin matkustelin monena talvena Floridaan ja ajatuksena oli, että kun lähtee reissulle, ei ole niin tylsää.

        Kun siellä oli ne tavallisimmat nähtävyydet katsottu, niin alkoi tuntua siltä, että tulee halvemmaksi kokea tylsyyttä kotona.

        Kyllä se on loppujen lopuksi kaikkein tärkeintä opetella tulemaan toimeen itsensä kanssa, sillä se auttaa moneen vaivaan - tylsyyden tunne mukaan lukien.

        Minä askartelin monena kesänä mökillä ja kun se ei enää maistunut alkoi veneilykin tuntumaan mukavalta.

        Aloittajalle suosittelisin kuitenkin Saimaalle menoa, sillä siellä on paljon nähtävää ja kelitkin ovat keskikesällä yleensä mukavia.

        Jos Saimaankanavaa ei halua käyttää, niin Kotkasta pääsee kuormurin lavalla Lappeenrantaan helposti.

        Moottoriveneellä on myös helppo poiketa Pieliselle ja kokea sen erämaatunnelmat. Puhdas vesi ja tyhjät hiekkarannat kutsuvat kulkijan uimaan.


      • suoraeitaivukieroon

        Saimalle olisi kiva, mutta siellä päin on kieroja Savolaisia....


      • Ärkkyä
        suoraeitaivukieroon kirjoitti:

        Saimalle olisi kiva, mutta siellä päin on kieroja Savolaisia....

        Ehkä onkin parempi, jos et sinne sitten menekään - ei tarvitse taipuilla.


    • Masterofmasters

      Otat tyttöystävän mukaan ja lähdette kaunissaareen rentoutumaan koko kesäksi. Puhelin kiinni ettei vaimo pääse tenttaamaan ja poskea soittelemaan. Kunnon satsi spärdäreitä ja brenkkua,ravintolasta makkaraperunnoita. Mitä muuta kesälomaan tarvitaan?
      Syksymmällä lemppaat sen horon mäkeen (mereen?),pistät korkin kiinni ja alat taas ihmettelemään ja haaveilemaan seuraavasta kesästä.
      Oliks vielä jotain ongelmaa?

      • Horonkyläläinen

        Mistä noita horoja löytyy, Horonkylästäkö


      • Horonkyläläinen kirjoitti:

        Mistä noita horoja löytyy, Horonkylästäkö

        Sun eukkoasihan nuo Kaunissaaren tiikerit näkyy horona käyttäneen jo monta vuotta. Missä kylässä sitten asutkin.


      • Närpesseglare

        Teuvan Horonkylällä ei ole Kaunissaarta, valitettavasti, menopaikkaa täällä kaivattaisiinkin. Merelle ei täältä niin pitkää matkaa ole, mutta saarissa on pitemmän päälle TYLSÄÄ, NIIN VITUN TYLSÄÄ.

        Kerttusetä voi tullä hässimään tuota meitin mätisäkkiä, maksan palkan, jos saat sille organismin.


      • eiyskiei

        Vesannolla on Horontaival, jossa käydään vähän hitaalla


    • paljononnähtyjahaluaalis

      Aja ruotsin läpi kanavaa pitkin länsi rannikolle siellä on paljon mielenkiintoisia paikkoja ja miljöö ihan toista, kuin Tukholman saaristo. Ja jos se ei riitä on railoa norjan rannikko.

      Toisaalta suosittelen sinulle itsetutkiskelua voisitko veneillä toiselta kanttia, eli vähemmän ajoa, enemmän oleilua ja retkeilyä ja rennosti chillailua. Unohda kaupalliset satamat ja luonnon satamiin, siellä se veneilyn idea aukeaa paremmin. Tietysti jos olet uber sosiaalinen ja sun pitää saada kehua itseäsi, venettäsi ja seikkailujasi laiturilla, niin se oli siinä sitten, vene myyntiin ja vaihda harrastusta tai sitten vaan sahaat noita tylsiä tuttuja satamiasi maailman tappiin...

    • Benkku-82

      Tallinnasta kannattaa lähteä ainakin kertaalleen länteen, ellei ole käynyt. Lohusalu, Dirhami, Kärdla, Haapsalu, Muhu, Kuressaari tai vaikka Kihnun kautta Pärnuun. Hyviä satamia ja kivoja kaupunkeja vuorotellen. Tosin luonnonsatamat vähissä ja päivämatkat välillä pitkähköjä.

      • applix

        Toinen ääni tälle. Muutama päivä kannattaa myös varata isojen saarten tutkimiseen vaikka vuokra-autolla tai bussikyydillä.


      • Minnesitten

        Minkäs kokoisella kalustolla olette tämän reissun tehneet? Pienellä liukuvalla joutuisi sahaamaan Tallinnaan ja takaisin, toimiiko? Onko satamien välit avomerityyppistä aallokoltaan, siltä ainakin kartasta näyttää.

        Hyviä pointteja myös koko lomailun luonteesta.

        Voisi joku vuosi lähteä Saimaalle. Veneen paino vaan menee jo kuorkkipuolelle kuljetuksessa, on kalliimpaa. Toiseen suuntaan olis kiva mennä kanavaa. Toisaalta jos jättäis veneen muutamaksi vuodeksi sinne niin olis aikaa tutkia vesistöä enemmän. En tiedä miten onnistuu.


      • Soinimurentaaitsettunnon
        Minnesitten kirjoitti:

        Minkäs kokoisella kalustolla olette tämän reissun tehneet? Pienellä liukuvalla joutuisi sahaamaan Tallinnaan ja takaisin, toimiiko? Onko satamien välit avomerityyppistä aallokoltaan, siltä ainakin kartasta näyttää.

        Hyviä pointteja myös koko lomailun luonteesta.

        Voisi joku vuosi lähteä Saimaalle. Veneen paino vaan menee jo kuorkkipuolelle kuljetuksessa, on kalliimpaa. Toiseen suuntaan olis kiva mennä kanavaa. Toisaalta jos jättäis veneen muutamaksi vuodeksi sinne niin olis aikaa tutkia vesistöä enemmän. En tiedä miten onnistuu.

        Etkö ole seurannut palstaa, jopa surkealla pelti buusterilla ajetaan isoja avomeri osuuksia muitta mutkitta ja sulla 8 metrinen ei tosin huvikuunari, älä anna Soinin dissata tunnelmia, kyllä silläkin pärjää, kun katsot sopivan sään!


      • Minnesitten kirjoitti:

        Minkäs kokoisella kalustolla olette tämän reissun tehneet? Pienellä liukuvalla joutuisi sahaamaan Tallinnaan ja takaisin, toimiiko? Onko satamien välit avomerityyppistä aallokoltaan, siltä ainakin kartasta näyttää.

        Hyviä pointteja myös koko lomailun luonteesta.

        Voisi joku vuosi lähteä Saimaalle. Veneen paino vaan menee jo kuorkkipuolelle kuljetuksessa, on kalliimpaa. Toiseen suuntaan olis kiva mennä kanavaa. Toisaalta jos jättäis veneen muutamaksi vuodeksi sinne niin olis aikaa tutkia vesistöä enemmän. En tiedä miten onnistuu.

        8-metrisellä liukuvalla Viron länsipuoli ei ole mikään ongelma eikä Suomenlahden ylityskään. Toki hiukan pitää säitä seurata, ettei ihan mitään 4-5 -metristä aallokkoa ole. Mutta vain hiukan tuota pidemmällä liukuvalla kierrettiin itse Viron rannikot, kaikki tuossa listatut ja vielä Riianlahden keskellä sijaitseva Ruhnu lisäksi. Tallinnassa käytiin joka kesä 2-3 kertaa vaikka kesälomareissu olisikin suuntautunut muuanne kuin Viroon.


      • satujaVain
        10-14 kirjoitti:

        8-metrisellä liukuvalla Viron länsipuoli ei ole mikään ongelma eikä Suomenlahden ylityskään. Toki hiukan pitää säitä seurata, ettei ihan mitään 4-5 -metristä aallokkoa ole. Mutta vain hiukan tuota pidemmällä liukuvalla kierrettiin itse Viron rannikot, kaikki tuossa listatut ja vielä Riianlahden keskellä sijaitseva Ruhnu lisäksi. Tallinnassa käytiin joka kesä 2-3 kertaa vaikka kesälomareissu olisikin suuntautunut muuanne kuin Viroon.

        Sullahan on 35 jalkanen purjevene itselläsi!

        Vai ei 4-5 metrinen vielä ole ongelma 8m liukuvalle, O ho, aika sälli oot!

        Ennen loppuu koiralta kusi, ku sulta noi paska jutut!


      • satujaVain kirjoitti:

        Sullahan on 35 jalkanen purjevene itselläsi!

        Vai ei 4-5 metrinen vielä ole ongelma 8m liukuvalle, O ho, aika sälli oot!

        Ennen loppuu koiralta kusi, ku sulta noi paska jutut!

        Nykyään. 10 vuotta sitten oli vähän päälle kahdeksanmetrinen liukuva matkamoottorivene.

        Ja jos osaisit lukea edes oman nimesi, olisit huomannut, että nimenomaan kehotin varomaan, ettei mihinkään monen metrin korkuiseen aallokkoon lähde.

        Mutta milläpä sinunkaltaisesi idiootti mistään mitään ymmärtäisi.


    • Viisitoistametriä

      Jos purkkarilla lähtee saimaalle, niin mikä on järkevä max maston korkeus, ettei liikaa jää paikkoja ja satamia siltojen takia näkemättä?

      • Ureinwohner

        Täällä on asiasta keskusteltu viime vuoden puolella useimmankin kerran, mutta tässä tulee muutama facta aiheesta.
        Keskimäärin järkevä mastonkorkeus olisi alle 12 m. Sillä pääsee jo melko hyvin liikkumaan, mutta Heinäveden reitille sekin on liikaa.
        Olen käynyt 12m maston kanssa Pielisellä, mutta sielläkin on yksi kanava, (Kaltimo) jonka sulkuporti nousee vain 9,5 m. Meidän piti mastoa siinä kallistaa.
        Onkohan tullut ingejöörille laskuvirhe kun vähän matkaa alavirtaan olevassa Kuurnan kanavassa samanlainen portti nousee sinne 12 metriin.
        Mikkeliinkään ei pääse 12m mastolla. Sitten on upea kirkasvetinen Puruvesi, jonne pääsyä rajoittaa Punkasalmen silta siinä on max. 4,5 m alitus.
        Jos tuo nimimerkkisi kertoma mastonkorkeus on millä liikut, niin se kyllä rajoittaa kulkemisen melko tarkkaan enemmän tai vähemmän syväväylän läheisyyteen.
        Sillä pääset kanavan suulta Savonlinna - Joensuu reitille ja sieltä voi poiketa Puhokseen.
        Luultavasti pääset myös Punkaharjulle Pihlajavedeltä.
        Toinen haara vie Savonlinnasta Kuopioon ja siitä vielä Siilinjärvelle - ainakin sinne pääsee syväväylää.
        Mielenkiintoinen erikoisuus on Kuopiossa Keilankannan kaivanto, jonka sillan korkeus on 15,5 m. Se on nykyisin ainoa reitti purjeveneillä Rauhalahden hotellin rantaan. He ovat rakentaneet sinne Lehtosaareen tien saarien yli, mutta alitukset ovat alle 10m tai vähemmän.
        Lehtosaaressa oli vuoden 2010 asuntomessut, jonka kunniaksi (tämä on mutua) kaivoivat sen kanavan ja rakensivat uuden sillan.
        Siellä Siikaniemessä on muuten VA-varuste niminen kuomu - ja venetarvike tehdas, jos tarvitsee sprayhoodia uusia :D .
        Kuten näet on siellä helpointa retkeillä moottoriveneellä, jota minäkin monasti toivoin kun siellä kuljin.
        Yksi ratkaisu olisi jättää masto Savonlinnaan. Sietä löytyy nostureita ja paikkoja, joihin sen voisi jättää siksi aikaa kun lähtee tutkimusmatkalle.
        Toivottavasti otat huomioon sen tosiseikan, että purjehtiminen Saimaalla vaatii pitkää pinnaa, sillä lukuunottamatta muutamaa suurta selkää ne reitit ovat kapeita ja mutkaisia - usein myös korkeiden mäkien välissä. Tuulet ovat kesällä usein heikkoja ja suunnaltaan vaihtelevia.
        Toivottavasti tästä on apua suunnitteluun. Tervemenoa Saimaalle.


      • kingSaimaa

        Masto kierretään korkkiruuviksi, niin joustaa sitten sopivasti ja jollet halua taipua, niin älä tule saimaalle!


      • Viisitoistametriä
        Ureinwohner kirjoitti:

        Täällä on asiasta keskusteltu viime vuoden puolella useimmankin kerran, mutta tässä tulee muutama facta aiheesta.
        Keskimäärin järkevä mastonkorkeus olisi alle 12 m. Sillä pääsee jo melko hyvin liikkumaan, mutta Heinäveden reitille sekin on liikaa.
        Olen käynyt 12m maston kanssa Pielisellä, mutta sielläkin on yksi kanava, (Kaltimo) jonka sulkuporti nousee vain 9,5 m. Meidän piti mastoa siinä kallistaa.
        Onkohan tullut ingejöörille laskuvirhe kun vähän matkaa alavirtaan olevassa Kuurnan kanavassa samanlainen portti nousee sinne 12 metriin.
        Mikkeliinkään ei pääse 12m mastolla. Sitten on upea kirkasvetinen Puruvesi, jonne pääsyä rajoittaa Punkasalmen silta siinä on max. 4,5 m alitus.
        Jos tuo nimimerkkisi kertoma mastonkorkeus on millä liikut, niin se kyllä rajoittaa kulkemisen melko tarkkaan enemmän tai vähemmän syväväylän läheisyyteen.
        Sillä pääset kanavan suulta Savonlinna - Joensuu reitille ja sieltä voi poiketa Puhokseen.
        Luultavasti pääset myös Punkaharjulle Pihlajavedeltä.
        Toinen haara vie Savonlinnasta Kuopioon ja siitä vielä Siilinjärvelle - ainakin sinne pääsee syväväylää.
        Mielenkiintoinen erikoisuus on Kuopiossa Keilankannan kaivanto, jonka sillan korkeus on 15,5 m. Se on nykyisin ainoa reitti purjeveneillä Rauhalahden hotellin rantaan. He ovat rakentaneet sinne Lehtosaareen tien saarien yli, mutta alitukset ovat alle 10m tai vähemmän.
        Lehtosaaressa oli vuoden 2010 asuntomessut, jonka kunniaksi (tämä on mutua) kaivoivat sen kanavan ja rakensivat uuden sillan.
        Siellä Siikaniemessä on muuten VA-varuste niminen kuomu - ja venetarvike tehdas, jos tarvitsee sprayhoodia uusia :D .
        Kuten näet on siellä helpointa retkeillä moottoriveneellä, jota minäkin monasti toivoin kun siellä kuljin.
        Yksi ratkaisu olisi jättää masto Savonlinnaan. Sietä löytyy nostureita ja paikkoja, joihin sen voisi jättää siksi aikaa kun lähtee tutkimusmatkalle.
        Toivottavasti otat huomioon sen tosiseikan, että purjehtiminen Saimaalla vaatii pitkää pinnaa, sillä lukuunottamatta muutamaa suurta selkää ne reitit ovat kapeita ja mutkaisia - usein myös korkeiden mäkien välissä. Tuulet ovat kesällä usein heikkoja ja suunnaltaan vaihtelevia.
        Toivottavasti tästä on apua suunnitteluun. Tervemenoa Saimaalle.

        Kiitos Ureinwohnerille tosi asiallisesta vastauksesta!!!
        Hienoa että tällä palstalla on edes muutamia henkilöitä jotka käyttävät tätä foorumia siihen mihin se kai alunpitäen on tarkoitettukin!? Enimmäkseen tulee seurattua ei-suomalaisia veneilysivustoja, niissä jotenkin ihmiset osaavat asioida ja käyttäytyä asiallisesti, niistä ei vaan löydy meidän pienen suomen vesistöihin liittyviä tietoja, harmi!!


    • niinminne

      "Äiti, mitä minä tekisin seuraavaksi?"

    • Hanki purjevene, niin tulee veneilyyn uusia ulottuvuuksia. Toiminta siirtyy satamista merelle, jos satamat on jo niin tuttuja. Toinen vaihtoehto on kokeilla syysveneilyä, eli vaikka lokakuussa lähteä liikkeelle.

    • Sinnesiis

      Hyppäät lentokoneeseen ja lennät välimerelle 3.5 h. Laitat veneen sinne niin on taas vuosiksi puuhaa.

    • Eipöllömpiajatus

      Voit tietysti ajella kohti Etelää pätkissä miten lomiisi sopii. Telakoit talveksi sinne missä olet loman lopussa. Menet Saksan tai Hollannin kavavia Ranskaan ja sieltä pikkuhiljaa Välimerelle. On siinä katselemista vähksi aikaa.. Ps. Unohdin, että voit poistaa veneen Veroreksiteristä kun menet pois Suomen vesiltä ja säästät tässäkin. Ikäänkuin ulosliputat huvikuunarisi.

    • vamiiksimietitty

      Mää ainakin menen koko kesäksi Naantaliin, hyvä vieras-satama ja muutenkin siistii. Koneen poistan ja muutostyö rungon katkaismiseksi kahdeksi 8,99 cm juuri menossa. Joo, tietysi ne saa yhdistettyä, mutta ne on erillisiä joten ei tarvii maksaa veroja, nääs.

      Tulkaa moikkaa, kun tulette sinne!

      • Säästöä

        Tartteeko maksaa kahdesta laituripaikasta? Jos tarttee niin tulee helposti kalliimmaksi kuin veneveron määrä!?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2823
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1496
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1450
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1240
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      21
      1031
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      993
    Aihe