Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Isänmaallisuus

Susitaival

Suomen kansallinen herääminen syntyi 1700-1800-luvulla, kun maan ensimmäinen kotimaisen historian tutkija Henrik Gabriel Porthan oli kasvattanut sen sukupolven, joka lopulta aloitti maan itsenäistymiseen johtaneen työn.

Suomen poliitisen nationalismim isänä pidetään Johan Vilhelm Snellmania, jonka ansiosta suomen kieli nousi ruotsin rinnalle ja maa sai oman rahan. Ensimmäinen näkyvä itsenäisyysmies oli eversti Yrjö Maunu Sprengtporten, jonka vaihtoehtona Ruotsin ja Venäjän vallalle oli Suomen itsenäisyys.

Mitä nationalismi - sitä pidettiin sisältönsä puolesta pahana sanana jo yllä mainittujen herrojen aikaan, joten hyvässä seurassa ollaan - Sinulle tänä päivänä merkitsee?

Joillekin kansallismielisyys on sitä, että kritikoidaan ja vastustetaan siirtolaistulvia ajavaa politiikkaa. Nämä nk. maahanmuuttokriittiset ryhmät tuntevat itsensä nimellä "kansallismieliset", tuttavallisemmin "kämyt".

Vanhimpia isänmaallisia ryhmiä ovat ne, jotka näkevät tärkeimpänä asianaan suomen kielen aseman. Aikoinaan niille oli merkityksetöntä kuulutaanko Ruotsiin vai Venäjään, kunhan suomen kielen asemaa parannetaan. Tämän päivän aitosuomalaiset eivät edelleenkään ota kantaa muuhun kuin suomen kielen asemaan suhteessa ruotsiin.

Jotkut toteavat olevansa "aidosti isänmaallisia, eivätkä vain leikkivänsä sitä", koska hänellä tai kaverillaan oli päällään vanhan jääkiekkoilija Timo Jutilan pelipaita. Urheilun kautta itsensä isänmaalliseksi näkevät ryhmät lienevät myös suurimpia ja vanhimpia kansallismielisiä ryhmiä.

Hieman oudompiin itseään isänmaallisiksi kutsuviin kansalaisiin ja kansalaispiireihin kuuluvat ne, jotka suomalaisuuden sijasta ihailevat Saksaa. Tunnetuin tämän lajin "nationalisti" oli turkulainen Pekka Siitoin.

Isänmaallisista ryhmistä mainittakoon vielä maanpuolustusjärjestöjen ja harrastajien joukko. Nämä seuraavat sotilasasioiden foorumeita, osallistuvat reserviläistoimintaan, lukevat sotahistoriaa, keräilevät militariaa ja juhlivat puolustusvoimia koskevia vuosipäiviä. Olin itse mukana tässä joukossa monia muistorikkaita vuosia..

Tällä hetkellä nationalismi merkitsee minulle sitä, että tutkitaan Suomen historiaa pitkältä ajalta. Siitä saa mielenkiintoista taustaa ja perspektiiviä, jota vasten katsella nykypäivän tapahtumia. Suomen historia tarjoaa valtavasti esimerkiksi sellaista tietoa ja ajatuksia, jotka sotivat eurohurmoslaisuutta vastaan, NATO:sta puhumattakaan. Monet asiat ovat toistuneet vuosisatoja..

IPU:n miehille ja meille muille itsenäisyyteen myötämielisesti suhtautuville pitäisi olla selvä, että Suomen historian tutkiminen on arvokkainta nationalismia.

Haluan kuulla ja havaita, että Suomen historian tutkiminen on IPU:ssa muotia.

2

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VapaaSuomi

      Selvähän se, että jos emme tunne emmekä piittaa maamme menneisyydestä, niin turhaan me sen tulevaisuudeltakaan mitään odotamme. Mitä kerromme nk. millennialseille, jotka eivät tiedä mitään ajasta ennen pimeitä aikoja, ennen EU:ta? Niillä, jotka eivät isänmaamme historiasta välitä, ei paljoa kerrottavaa ole.

      Totta kai me IPU:n jätkät arvostamme Suomen historiaa. Asia on niin päivän selvä, että turha enempää selostaa. VSL-IPU:n perustajaisä dosentti Ilkka Hakalehto toi historiantajun mukaan politiikkaan niin kuin aito valtiomies. Aina parempi, mitä harvempien kesken kunnia tässä kohden jaetaan.

      Lista suurimmista suomalaisista totuudellisen kaavan mukaan, arvojärjestyksessä, mutta jokainen alallaan ja aikanasa yhtä välttämättömänä:

      1. Snellman
      2. Agricola
      3. Porthan
      4. Lönnrot
      5. Arwidsson
      6. Sprengtporten
      7. Kivi
      8. Kekkonen
      9. Mannerheim
      10. Paasikivi

    • mennyt-aika

      Suomen itsenäisyyden tärkein henkilö on talonpoika joka omistaa maan ja on sitä puolustanut rosvojoukkoja vastaan.Nyt on vain Kepu ja sen joukot jotka ovat ryöstäneet talonpojat kuiviin. Siksi kukaan ei enää välitä itsenäisyydestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      77
      1438
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 51
      1222
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe