Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Harvia Forte ylikuumenemissuoja, er3 vikakoodi

AF6

Er3 -vikakoodi johtuu Harvian mukaan ylikuumenemissuojan avoimesta mittauspiiristä. Painoin palautusnapin alas, mutta siitäkään huolimatta vastukset eivät lämpene. Jos yleismittarilla mittaa ylikuumenemissuojan jokaisen vaiheen erikseen, niin ne kyllä ovat johtavia eli olisikohan niin, että itse mittausanturi on vioittunut? Olisiko kenelläkään kokemusta / ideoita asiaan?

10

13858

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elekroonikkko

      Näissä sähkötekniikkaa ja elektroniikkaa sisältävissä kiukaissa on myös runsaasti liitoksia, jotka voivat kiusata johtuen lämpötilamuutoksista. itsellä kokemusta vastaavasta kiukaasta, joka aiheutti harmia mutta avattuani laitteen en löytänyt mitään elimellistä. Korjaukseksi riitti ruuviliitoksien kiristäminen. Kiuas toiminut tuon jälkeen useita vuosia kunnolla.

    • kuha_epäili

      Olethan painanut sitä painiketta riittävällä voimalla? Jäikö painike painamisen jälkeen alas, ja kuuluiko naksahdus?

      • Anonyymi

        Ei kuulu mitään naksahdusta, vaikka painaa kuinka kovaa. Er3-ei poistu. Alkuun teki sen, että Er3 poistui välillä, mutta palasi eli seilasi edestakaisin ilman mitään. Vai kiuas oli hetken itsestään =jäähtyi hieman? Onko siis ylikuumenemissuoja rikki??!!


    • wesrdtfyguhij
    • sähkärj

      Eikös se ylikuumenemissuoja ole ihan mekaaninen kapillaaritermari? Jos koskettimet johtaa mitattuna, kyllä siitä sähkökin läpi menee.

      • AF6

        Vaati todellakin voimakkaan painamisen ja naksahdus kuului. Täytyy käydä kiristelemässä vielä ruuviliitoksia... ja muropakettikin luettu. Kiitoksia asiallisista kommenteista!


      • sähkärj
        AF6 kirjoitti:

        Vaati todellakin voimakkaan painamisen ja naksahdus kuului. Täytyy käydä kiristelemässä vielä ruuviliitoksia... ja muropakettikin luettu. Kiitoksia asiallisista kommenteista!

        Se vaan ettei niitä koskettimia voi luotettavasti mitata jos johtimet ovat paikoillaan. Ainakin toisen puolen johtimet pitää irroittaa. Varminta on tietenkin tehdä jännitemittaus, että tuleeko virrat edes ylikuumenemissuojalle asti. Voi olla pari sulaketta palanut.


    • juuh_okie

      olem käsityksessä, että jos moisiin paskeloihin ei vaihta joka ikistä elkoa, joita ei taida olla kuin kaksi, jatkuu erroreilu serriin asti.

      sitä saa mitä tilaa, kuraa koko harviat.

    • Anonyymi

      Mulla Forte 9kw 17 vuotta....pari vuotta kiukaassa oleva ohjan yksikkö välillä vilkuttaa valojaan ja tokenee joskus kun napauttaa kiukaan kylkeen. Samalla kytkee kiukaan kesken löylyjen muhimislämmölle. Nyt vaihdoin kivet ja pesin kiukaan alta laatat...uudet kivet ja kivat löylyt mutta oli kytkeytynyt kokonaan pois päältä kun menin kantta sulkemaan...ylikuumenemis suoja oli lauennut. Tänään painoin ylikuumenemissuojan toimintaan "naks" tuli virrat ohjausyksikköön ja kiuas alkoi lämpenemään muhimisläpöiseksi.....jonkin ajan kuluttua oli taas ylikuumenemissuoja lauennut.

      • Anonyymi

        Vielä . . . Siis eikö kiukaassa toimi joku lämmön mittaus, että lopettaisi porotuksen kun haluttu lämpö saavutettu.?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2112
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      29
      1744
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1510
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1461
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1378
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1312
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1261
    Aihe