Kannattaako kauppis enää 29vuotiaana?

Ruttokansantuote

Lukion suorittamisesta on jo aikaa, mutta eiköhän perus talousmatematiikka palaudu mieleen. Muutenkin uskoisin, että kaupanalan duunarina viettämäni aika on vain vahvuus tulevaa ekonomin tutkintoa ajatelellen. Opiskeluani puoltaa myös se, että minulla ei ole perhettä joka sitoisi aikaani. Näiden lisäksi olen leipääntynyt työhöni ja työpaikalla vallitsevaan tulevaisuuden epävarmuuteen.

Toisaalta vaakakupissa painaa talouden romahtaminen. En juhli nykyiselläkään palkalla, mutta opiskeluvuodet tekisivät usean vuoden loven potentiaalisiin tuloihin. Lisäksi piru olkapäällä kuiskailee akateemisesta työttömyydestä. Lisäksi elämäntilanne voi muuttua.

Kaikesta huolimatta olen ajatellut panostaa kauppikseen sillä uskon, että ekonomin tutkinnolla olisi arvoa muutenkin kuin työmielessä.

Onko täällä ketään muita, jotka ovat kääntäneet paattiansa radikaalisti kolmenkympin kynnyksellä?

4

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niissit

      Kauppista voi pitää kannattava, jos sitten saat koulutusta vastaavan työn ja sellaisen palkan, joka ajan mittaan korvaa 5-6 vuoden ansiot, jotka opiskeluaikana menetät. Kannattavuutta voi tietysti olla myös vaihtelu ja uusi urapolku, vaikka taloudellista hyötyä ei olisikaan.

      Mielenkiintoinen on toteamuksesi, että ekonomin tutkinnolla olisi muutakin arvoa kuin työn kannalta. Mikähän tuo muu arvo on?

      29-vuotiaana on vielä odotettavissa suuriakin muutoksia elämään joka tapauksessa. Olet parhaassa perheen perustamisiässä. Tuskin olet myöskään eläkevirassa. 29-vuotias ei varmasti ole harvinaisuus opiskelijoiden keskuudessa.

    • Pohdintaa
    • tiissit

      Tämä on sinulle niissit.

      Opiskelu kannattaa, jos se itsestä tuntuu mielekkäältä, vaikka aina ei suoraan koulutusta vastaavaa työtä heti löytyisikään. Korkeakoulututkinnon suorittaminen on panostus oman työmarkkina-arvon ja henkisen pääoman kasvattamiseen, alasta riippumatta. Vaikka opiskeltujen asioiden sisältö vanhenee, niin tutkinnon suorittamisesta on hyötyä pitkälle elämään. Opiskelu avartaa ajattelua, muovaa aivoja ja jopa suojaa myöhemmin elämässä muistisairauksilta. Enemmän koulutusta hankkineen ihmiset ovat myös vähemmän koulutettuja terveempiä ja elävät pitempään.

      Opiskella voi työn ohessakin, ja moni opiskelija tekee töitä opintojensa ohella, joten ei kannata laskea tappiohin mitään 5-6 vuoden menetettyjä ansioita. Tutkinnon suorittanut etenee uralla paremmin ja pääsee helpommin tavallista puotipuksua mielekkäämpiin tehtävin, vaikka palkka ei aina niin kovasti nousisi.

      Ruttokansantuotteelle sanon vielä tee niin kuin itsestäsi tuntuu oikealta. Jos opiskelu kiinnostaa, niin hae ihmeessä opiskelemaan. Se voi olla loppuelämäsi kannalta parasta, mitä voit itsellesi tehdä.

    • nklyfld

      Itse lähdin yli kolmekymmentävuotiaana opiskelemaan oikikseen toista ylempää korkeakoulutukintoani. Ei ole kaduttanut. Opiskeluaika oli antoisaa ja sen jälkeen avautui mukavasti ovia erityyppisissä tehtävissä kuin mihin muuten olisi ollut mahdollista päästä, vaikka ala ei täysin toiseksi muuttunutkaan.

      En tiedä tarkkaan kauppiksen tämänhetkistä arvoa ei alueiden työmarkkinoilla. Jotain kannattaa kuitenkin ilman muuta tehdä, jos tietää olevansa tehtävissä, joita ei halua eläkkeeseen asti jatkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      334
      3290
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      226
      2043
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1632
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1467
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1346
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      286
      1257
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1084
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1081
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      83
      1033
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      148
      902
    Aihe