Huawei p9 Hyytyy pienessä pakkasessa

huaweiP9

http://www.iltalehti.fi/digi/201701082200050221_du.shtml


Tämä selittää sen miksi oma p9 hyytyy noin -5:ssä,vaikka akkua olisi jäljellä 92%
Eli ainakin mulla on ihan samat ongelmat kuin tuossa jutussa.

18

1982

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ripulman

      mulla samsungit toiminu hyvin,viime talvena a3 (2014) lumiat ok

    • HuaweiP9

      Sama täällä,nyt vain ongelmia P9:n kanssa,ei kestä kylmää juuri mitään.

      • PelleM

        Sama ongelma P9:n kanssa, kännykkä sammuu kuin yrittää pakkasella käyttää kameraa. Entinen LG G3 toimii vastavissa tilanteissa erittäin hyvin.


    • kukakukakukaa

      Kuka pakkasessa minuuttitolkulla räpeltää puhelimen kanssa? Korkeintaan otat valokuvan tai katsot bussiaikataulun ja laitat takaisin povitaskuun.

      Sitäpaitsi kylmiä pakkaspäiviä on vähän ja normaali talvikeli pari pakkasastetta ei hyydy pahasti....

      • P9-ihan-kiva

        Asun Lapissa, joten P9:n kurja kylmänkesto on todella harmittava piirre. Pakkaspäiviä on täällä monta kuukautta vuodessa, toisin kuin Kehä-III:n sisäpuolella.

        Kaikki eivät asu pääkaupunkiseudun lämpimässä ja kulje asematunnelin kautta junalle ja metroon, ja sieltä etelästäkin tullaan lomille tänne pohjoiseen. Kyllä puhelimen pitäisi toimia koko Suomessa.

        Kun P9 on muuten erinomainen puhelin ja siinä on myös loistava kamera, niin esim. kuviakin olisi mukava ottaa. Puhelut ja hätäpuhelut ovat tarpeen myös pakkasella.


      • Kylmyys

        Sama vika honor 8 kanssa. Ei pysty edes valokuvaa ottamaan kun sammuu pakkasella. Mitä tämmöisellä puhelimella tekee Suomen ilmastossa?😡. Kyllä lumia kesti pakkaset. Kyllä on viiminen Huawei honor kun ostan.


      • ÄsUÄsAäNÄnA

        Tänään lämmin kevätpäivä, ehkä 10 astetta. Juttu kahden kuvan jälkeen. Tosi surkea!! Muuten olen kyllä tykännyt. Mihinköhän vaihtaisi?


    • Kestävyysjuosija

      Minulla Huawei P9 ollut käytössä julkaisupäivästä saakka. Syksyllä 1,5-2 tunnin juoksulenkeillä puhelin hyytyi valokuvaa otettaessa jo noin. 5C lämpötilassa. Talvijuoksussa pidän puhelinta vyökotelossa juoksupusakan alla. Käynnissä on Sports Tracker musiikkisoitin. Useita kertoja puhelin on sammuttanut itsensä heti kun näytön aktivoi, tai viimeistään kun yrittää ottaa pari valokuvaa. Kun puhelimen tuo sisälle, niin lämmettyään akun varausprosentit ovat normaalit ilman latausta ja puhelin toimii taas. Samoissa käyttötilanteissa edelliset puhelimet (Galaxy S3 ja S4) toimivat ongelmitta. Muutoin P9 ihan ok, mutta tästä syystä taitaa mennä kohta vaihtoon :(

    • P9-turvallisuusriski

      Sama ongelma P9:n kanssa! En voi suositella kenellekään kuk tarvitsee puhelinta kylmässä ja yleensä kaikki Suomessa puhelimiaa käyttää kylmässä...ainakin täällä Etelä-Suomen ulkopuolella. Akku hyytyy heti kun lähtee ulos hiihto-/juoksulenkille jo ihan nollakeleissä. Tämä puhelin alkaa olla jo turvallisuusriski itselle kun liikkuu kauempana asutuksesta ja jos tulee hätätapaus, silloin ei Huaweilla paljoa apua soitella...

    • KarriP9

      Täällä sama vika P9 puhelimessa, puhelin alkaa tökkiä jo parin asteen pakkasella ja kuvia ottaessa sammuu muutaman kuvan ottamisen jälkeen..

    • huaweita_katsellut

      Onkohan Honor 8:ssa samoja ongelmia kylmän kanssa?

    • Wellu--77

      Sama ongelma. Vein takuuhuoltoon ja siellä keksivät kosteusvaurion syyksi. Eli eivät alkaneet tekemään mitään sille. Taitaa olla niin, että imee kylmällä kaiken kosteuden sisäänsä ja kondensoituu ja aiheuttaa kosteusvaurion pikkuhiljaa. Kuvasin nimittäin paljon pakkasilla. Rasittava, lämpimien maiden puhelin.

    • lihamestari-

      Ei ole aito kiinalainen, siinä on iPhonen sisälmykset.

    • hmmm-----

      Ei muuta kun palautatte takaisin kauppaan. Saavat laittaa kuntoon, vaihtaa sen tai antaa rahat takaisin. Sama koskee myös muiden merkkien vastaavia akkuongelmia, jos päivitykset eivät korjaa ongelmaa.

      Lain mukaan myyjän tulee ostohetkellä kertoa tärkeät tuotteen käyttöä koskevat rajoitukset, muutoin tuotteen tulee toimia siten, kuin sen voi odottaa toimivan. Suomessa ostettu puhelin ei yksinkertaisesti saa hyytyä nollakelissä, ei ainakaan mikäli tätä ei ole ilmoitettu ostohetkellä laitteen ominaisuutena.

      Ikävä kyllä on niin, että monet eivät tajua vaatia oikeuksiaan, vaan yksinkertaisesti tyytyvät kohtaloonsa. Rahat vain menetetään.

    • kantapäätietoa

      Onhan selvää, että metallirunkoinen kondensoituu pakkasessa, muodostaen kosteusongelmia. Vaikka käteen istuvuus olisi jämäkkää, niin silti pakkasmaissa tulee ulkokäytössä pakkas/kosteusvaurioita, jotka eivät mene takuuseen.

      • ihmisetOvatLaiskoja

        Ehkä kaikki ei ajattele näitä asioita. Jos menee ja hankkii puhelimen. Ostaessa ajattelee että toimii ja sillä selvä. Ei jatka miettimistä yhtään enempää, niin eihän sitä sitten tiedä noista ellei joku sano.

        Myös virtapiikin anto akuissa huononee, jolloin saattaa yllättäen sammua, koska prossu ei saa tarpeeksi virtaa.
        https://www.macrumors.com/2018/01/03/iphone-slow-downs-vs-shutdowns-faq/


    • Anonyymi

      Honorille -2 astetta tuntuu jo olevan liikaa. Puhelin povitaskussa ½ tuntia ulkona, niin täysi akku lurpahti 20 %:n kohdalle ja piti laittaa uudestaan lataantumaan .
      Luvattoman heikkoja ominaisuuksia , joista myyjä ei kerro mitään tietoa.

    • Anonyymi

      Kuten tuossa jo 3v vanhassa jutussa mainitaan, perusongelma on että Li-Ion ja Li-Po akut hyytyvät kylmässä/viileässä. Se, miten nopeasti akku saavuttaa ympäristön lämpotilan riippuu kylläkin kapulan ominaisuuksista, esim lämpö siirtyy selvästi eritahtiin metallikuorisessa ja muovikuorisessa kapulassa.

      Myös se kuinka suuri sähköinen kuorma akulla on vaikuttaa akun lämpötilaan. Pakkasella siis kannattaa pitää kapulassa jotakin kuormitusta päällä, se lämmittää akkua.

      Kun litium akun lämpötila menee alle 5 asteen, niin akun lähtöjänite putoaa hyvin nopeasti, noin 0 asteen tietämillä litium aku ei enää anna lainkaan virtaa eikä se myöskään varaudu jos sitä yrittää ladata. Akun lähtöjännite palautuu lähes ennalleen kun akun lämpötila on normalisoitunut. Litum akut jäätyvät rikki jos niiden lämpötila laskee noin -40 asteen tietämille.

      Jos litium akun lämpötila menee yli 45 asteen, niin hyvin nopeasti, jossain 50 asteen tietämillä, on vaarana että akku joko pullistuu, poksahtaa tai syttyy tulisoihduksi. Litium akkujen sallittu/turvallinen latauslämpötila on 5 ... 45 astetta.

      Tämä litium akkujen ominaisuus on varsin haastava sähköautoille, kaikkialla missä on kylmiä ajanjaksoja. Sähköautojen toimintasäde voi helposti pudota paljonkin alle puoleen kireän pakkasen vallitessa, sillä niiden tarvitsee käyttää sähköä akkujen lämmittämiseen aina kun ympäristön lämpötila on pakkasen puolella, ja sen lisäksi sähköä kuluu pakkasella kaikkein pyhimmän lämmittämiseen.

      (Kaikki lämpötilat tarkoittavat akun sisälämpötilaa, se on usein eri kuin ympäristön lämpötila).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6153
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3916
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2299
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1910
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1353
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1030
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe