Cordoban lukot,p...le!!

Olga

Pakkasta naurettavat -5c astetta eikä ovet aukea vaikka lukkonappi liikkuu normaalisti ylös/alas ja kahva myös eikä tiivisteet takuulla ole jäätyny vaan oven sisällä oleva lukitusmekanismi jumittuu jostain syystä.Kertokaa hyvät Cordoban omistajat mikä tähän auttaa.Pitäisi olla myös maahantuojaa kiinnostava aihe koska onnettomuus tilanteessa taatusti tutkitaan myös lukkojen toimimattomuus....

10

1969

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Seatisti

      Että kuivatat auton ja loiskit aseöljyä lukkopesään sekä lukon koneistoon (aukaise ovi, lukon vieressä muoviläykä=>pois ja ase ölppöstä inee) koitas tota ja ei tartee itkee et ovet ei aukee....

      • niinniin

        niin ennen kuin uutta aseöljyä suhauttaa kannattaa vanhat "kosteudet" sieltä paineilmalla tai jollain puhaltaa hittoon.


    • äiti

      Meillä oli -96 Vw golf variant, joka teki aivan samaa. Oli hieno viedä lapsia hoitoon, kun ei ikinä talvella tiennyt, mistä ovesta pitäisi ulos kömpiä. Huoltomies ei muka tiennyt, missä vika on... Se on kuulemma vw:n ja seatin tyyppivikoja. Inhottavaa!

      • poika

        Mulla oli aikoinaan Opel.Jokaikinen pakkasaamu täytyi vasaralla hakata takajarrurumpuja että jäätyneet jarrukengät irtosivat.Kyllä naapureita nauratti.Ei ole opelia ollut enää 15 vuoteen eikä tule mulla koskaan olemaankaan.


    • Antti

      Ittelläni on -00 Vario ja kyllästyin aikanani samaan. Laitoin oven päädyssä oleviin (2kpl) mustilla kumitulpilla suojattuihin aukkoihin aseöljyä, ei ole jäätyny ja on voinu jopa pestäkin autoo pakkasella!!

    • Jallu

      Meikä ratkaisi(kai)homman näin.
      Irrotin ovipahvin.Sitä ennen kampesin irti oven sisäkahvan ympärillä olevat muoviosat irti, ja niiden alla on ovipahvin kiinnityspultit.
      Ikkunan kahva lähtee, kun painat tai nostat kahvan juuressa olevaa kaulusta, se toimii ikäänkuin sokkana. Älä käytä voimaa,tajuat kyllä.
      Lukitusnuppi lähtee pyörittämällä pois, ja sitten vaan väännät ovipahvin irti jollain leveällä taltalla tms.Käytä kuumailmapuhallinta apuna.
      Kun ovipahvi on irti katso miten vaijeri tulee
      sisäaukaisukahvalle, lähinnä miten se on kiinnitetty kahvan juureen .Irroita ikkunakiskon alin pultti, saat lukkomekanismin paremmin pois.
      Ennen kuin irroitat kahvassa olevan lukkopesän, ja lukitusmekanismin, tarkista oven sisäpuolelta kurkkaamalla miten ne yhdistyvät toisiinsa, sitten oven päädystä 4kpl pultteja irti.
      Ulkokahva lähtee varovasti vetämällä irti, mutta lukkomekanismi vaatii hieman koppulointia.Mulla irtos ihan säkällä.
      Lukkomekanismissa on muovinen kansi, jota minä en ainakaan saanut kokonaan irti, mutta raolleen kuitenkin.Sinne ruiskutat ainetta joka pesee vanhat vaseliinit pois, ja tilalle spray aseöljyä ja paljon.Tarkista, että sisäkahva aukaisee lukon, eli painat lukon kielekkeen pohjaan ja vedät kahvasta.
      Kasaus ja nyt on lukot pelannu. Tämä on hiukan työläämpi, mutta ehkä varmempi keino.

    • hik1

      On tehty kaikki edellämainittu. Lukko edelleen jumissa, eikä ole pakkastakaan joten ei voi olla jäässä. Miten saa lukon auki rikkomatta ovea?

    • sölyysön
      • Sitä se on ,kun ajellaan tommosilla 2laatu vehkeillä!


      • sdsdgb
        nippondenso kirjoitti:

        Sitä se on ,kun ajellaan tommosilla 2laatu vehkeillä!

        Älä nyt, mulla jo samat viat vasta 16v vanhassa japanilaisessa. Talvella yrittää avata lukkoja yli -15 pakkasella niin napsahtaa vaan pari kertaa ja joutuu avaimella avata kuskin oven. Sitten se ei mene kiinni vaikka miten hakkaisi jos ei ole sulatellut sisälämppärillä. Kaise pitää kesällä kans vagimaisesti ottaa ovet auki ja putsatarasvata paikat niin toimii taas paaliin asti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe