Katsokaa kylän keskustaa, pilalla on!

torninjuurelta

Katsokaa puolueettomin silmin Kangasalan keskustaa, niin joudutte toteamaan kuten minäkin, että pilalla on täydellisesti. Sudesta ei tule muuta kuin sekundaa, joten keskustaa ei voi enää korjata millään vippaskonstilla. Eikö Kangasalla ole yhtään ammattitaitoista aluearkkitehtia, joka voisi vilkaista piirustuksia vähän ennen kuin aletaan rakentaa pohjaan poltettua Pyykkö-taloa ja aivan sen viereen vielä kerrostalorumiluksia.

15

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anna-mun-kaikki-kestää

      Kyllä Kangasalla hyviä maisema-arkkitehteja on lukuisia, mutta vain yksi pyöräilevä kaavoituspäättäjä, jonka vaimo on arkkitehti....... että sillai...
      On muuten jarruttanut ja tuhonnut Kangasalan keskustaa ja sen yrittäjiä yksinvaltiaan ottein vuosia ja sitten ihmettelee, että mitenkäs se on noin autio ja tyhjiä toimitiloja täynnä.
      Aihepiiri ei kestä keskustelua!

      • Karvanaama54

        Tämä kommentti kuvaa hyvin Kangasalan meininkiä. Liian pitkään ovat olleet vallan kahvassa samat kunnallispoliitikot ja virkamiehet. Periaatteista pidetään tiukasti kiinni, vaikka aiheutettu tuho huomataan. Viime vuosina keskustan surkistuminen on vain nopeutunut, syynä juuri virkamiesten huonot päätökset. Esimerkkeinä voisi mainita järjettömän kaavoituksen, hullut rakennushankkeet (Kangasala-talo esimerkkinä), pysäköinninvalvonta, huonot liikenneratkaisut jne... Seuraavissa vaaleissa uskotaan monen pitkäaikaisen kunnallispoliitikon menettävän paikkansa. Näin toivottavasti tapahtuu, muuten mikään ei muutu. Myös virkamiehille annettu heille kuulumaton vallankäyttö pitää palauttaa kuntalaisten valitsemille edustajille. Lyhyesti sanottuna kunnan keskusta on lähes tuhottu, mutta jotakin voidaan vielä pelastaa jos toimeen tartutaan viivyttelemättä.


    • hjiuouik

      Kangasalan Siwakin lopetetaan. Sikäli ihmetyttää kun on keskustassa.

      • siwakmarket

        Sehän liittyy siihen, että Kesko osti nämä lähikaupat, mutta joutuu myymään joitakin kilpailuaseman takia. Keskustan Siwa kuuluu näihin myytäviin, muut Siwat muuttuu K-marketeiksi.


    • fdfdgdfdf

      Järkyttävää, asun asemalla,tampereella asioin.

    • Asukki

      Kertokaa mikä keskustassa on vialla? Muutin vuosi sitten kangasalle ja mielestäni keskusta on ihan jees. On pieni tori, uusi kirjasto, kangasala-talo, parkkialue, lahdentielle hyvät liittymät, hyvät bussiyhteydet, uimahalli jne, kaikki kövelyetäisyydellä toisistaan. Joku valittaa pysäköinnin valvonnasta, mutta eiköhän itsessä ole vikaa jos ei osaa pysäköidä oikein? Käyn usein autolla keskustassa esim kirjastossa, koskaan en ole parkkisakkoa saanut eikä ollut ongelmaa löytää parkkipaikkaa.

      Tunnutte elävän jossain menneisyydessä, mitään ei saa muuttaa tai poiketa valtavirrasta.

      • XjFp45

        Tässä taitaa taas olla jonkun vanhan kunnallispoliitikon tai kunnan virkapellen kommentti. Ei huomata mitään vikaa keskustassa, mutta siitä huolimatta se kuihtuu vuosi vuodelta. Jos äly ei riitä virheiden huomaamiseen saati tunnustamiseen, olkaa hyvät ja jättäkää paikkanne pätevimmille. Koko kunnan asukkaat kärsivät muutamasta jäärästä, joiden on pakko saada oma puumerkkinsä lähes jokaiseen asiaan. Minä olen syntyperäinen kangasalalainen ja mielestäni kunnan ns. kehitys on mennyt vikaan jo pitkään. Kun kuuntelee ihmisten mielipiteitä kunnasta, harva on tyytyväinen.


      • Harjun_Tarkkailija

        Kyllähän se, että keskusta näivettyy jatkuvasti ja palvelut karkaavat muualle, on merkki jostakin. Tampereella Salmen Pekka käänsi takkinsa ja avasi Hämeenkadun liikenteelle, vaikka tunnetaankin autoilun vihollisena nro 1. Koskahan joltakin Kangasalan virkaihmiseltä pettää pokka ja aletaan korjata tehtyjä virheitä. Vaalit lähestyvät, mitä tahansa voi tapahtua putoamisen pelossa..


    • Asukki

      Kertokaa nyt edes mikä keskustassa on vikana? Valitatte että paska on mutta ette osaa nimetä mikä on huonosti tai mitä pitäisi olla paremmin. Kertokaa konkreettisia esimerkkejä. Se että palvelut vähenevät ja siirtyvät verkkoon, se ei ole kangasalan ongelma, vaan sitä tapahtuu kaikkialla Suomessa.

      Olette ammattivalittajia, mikään ei ole hyvin, kitisette netissä mutta ku pitäisi tuoda esille konkretiaa menee pupu housuihin.

      • Chalmers

        Sinä jätät huomiotta, että Kangasalaa on muuallakin kuin keskustassa n. 250 m säteellä Kuohunharjuntien ja Kangasalantien toisistaan erottavasta kiertoliittymästä.
        Kun nämä viimeksi esitetyt kaavamuutokset toteutuvat , niin keskustaan ei oikein jää pysäköintiin tarvittavaa tilaa ja jo nykyisinkin alkaa olla hankalaa. Sitten ihmetellään ,kun liike-elämä kurjistuu ja liiketiloja on entistä enemmän tyhjillään.
        Mutta saahan yks. kaavoitusinsinööri ajelle makuupyörällään mielivaltaisesti missä haluaa. Kait on hällä mieli hyvä.
        Eipä näytä nousevan Kangasala-talon viereen suunniteltu asuin/liikerakennuksen toinen vaihe kovin ripeästi. Syynä saattaa olla, ettei Hartela ole vielä saanut myytyä edellisestäkään liiketiloja eikä kaikkia asuntojakaan. Ja sitten vielä halutaan kaupungiksi. Juoskoot mutkia.


    • pilasitta.kaiken

      Hyvät päättäjät! Torin tapoitta, ruosteisen talon rakensitta, Kelan talon rakensitta torin päälle, ainoon ison kaupan veittä syrjään, parkkipirkot järjestittä kyttäämään kauppojen asiakkaita. Vanhainkodin lopetatta. Pieleen pistittä kaiken.

    • Näkevä

      Parasta on ohitustie ja sadan noppari kylän kohdalla.

      • Chalmers

        Joo, näin on ja kohta tulee vielä Huutijärveltä Tampereelle nelikaistainen, maaperätutkimuksia tekevät jo.


      • paska_parkkivalvonta

        Lehmät tapoitte, koirat ammuitte, tyttäret ryöväsitte mukaanne. Loput talot poltitte... jne.

        Voi itku teidän kanssanne, kangasalalaiset. Kannattaisiko joskus lähteä katsomaan mitä muualla Suomessa tapahtuu. Teidän onnenne on että on iso kaupunki vieressä. Sinne tekin aina menette shoppailemaan. Teollisuutta ja työpaikkoja.

        Käykää vaikka näissä kolmen KKK-paikoissa, Kannonkoski, Kivijärvi, Kinnula. Siellä ei ole ihan oikeasti mitään, ainoa kauppa Sale tai Siwa.

        Teillä on sentään Pirkanmaan talousalue.


      • Starttiraha10

        Varmasti siellä KKK-paikoissa tilanne on juuri niin kuin kerroit, mutta vastineeksi siellä todennäköisesti on paljon järkevämmät kunnallispoliitikot ja virkamiehet kuin Kangasalla. Samoin kaavoitus hoidetaan tyylikkäämmin eikä kunnan pysäköintikyttä ole heti auton vieressä kun pääset ruutuun. Jos joku asia on huonommin, moni muu asia on paljon paremmin. Kangasalalaisena en ole tällä hetkellä mitenkään ylpeä kotikunnastani, alamäki tuntuu joissakin asioissa vain jyrkentyvän.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      241
      2338
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1555
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      73
      1346
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1255
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1172
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      89
      1089
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      86
      958
    8. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      77
      919
    9. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      902
    10. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      789
    Aihe