Miten lääkäriin

kouvolanjuoppo

Elikäs olen täyspäiväinen 24-vuotias juoppo, ja terveyteni on vaakalaudalla.
Eniten tällä hetkellä siis huolettaa oma terveyteni, sisäelimeni, jne.
Suoleni toiminta on erittäin huonolla mallilla, maha on jatkuvasti kovana, kaasuja tulee jatkuvasti ja ripuli on jatkuvaa. Huolettaa siis että kohta on paksusuolensyöpä tai haimasairaus tai vastaavaa.
Miten voin hakeutua lääkäriin kysymään neuvoa tai keskustelemaan asiasta? Eikös terveyskeskuksen lääkäreiden ajat kestä yleensä aika vähän aikaa? Ja miten niihinkään edes hakeudutaan? Haluaisin ehkä keskustella asiasta pidempäänkin ja tarkastuttaa terveyteni, ja saada vinkkejä miten voin vielä mahdollisesti hoitaa terveyttäni jollain tapaa, ennen kuin oikeasti kuolen johonkin alkoholismin aiheuttamaan sairauteen tms..
Olen taantunut sille tasolle etten osaa hoitaa enää mitään asioitani millään tapaa. Enkä osaa omatoimisesti hakeutua mihinkään lääkäriin, ainakaan ennen kuin tiedän onko se edes kannattavaa.
Olisiko joku ravitsemusterapeutti myös hyvä asia ja miten semmoiseen mahdollisesti hakeudutaan?
En tiedä onko tämä nyt hyvä paikka kysyä mutta en keksinyt muutakaan.
Auttakaa :(

8

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hetipaikalla

      Soita lääkäriin!

    • myöslauantaina

      Alko on auki.

    • korkki_kii

      Asenne kuntoon ja korkki kiinni.

    • Aloita.siitä.se.lähtee

      Riippuu siitä missä asut. Toisissa kunnissa on AA-klinikalla päivystys myös la ja su. Netistä kuntasi sivuilta näet, onko teillä. Voit myös mennä lähikuntaan, vaikka nimettömänä. Ovat asiallisia ja saat ensiavun.
      Seurakunnan sivulla on diakonin ainakin meil.osoite, ehkä puh,nrokin, josta voit tilata ajan, saattaa olla että pääset hetikin. Ei ole kyse että tyrkkäisivät uskontoa, auttavat ihan käytännön asioissa, miten apua mihinkin vaivaasi haetaan. Jo keskustelu arkisista asioista auttaa ensi hätään, kun sinulla tuntuu olevan ahdistava olo.
      Osta perunoita ja porkkanoita, keitä vedessä pehmeäksi, kuori (ei välttämätöntä) ja muussaa haarukalla. Paista jauhalihaa pannussa ja sekoita mukaan, jos on liian kuivaa, lisää vettä. Lisää hieman suolaa. Tee juusto-ruis-leviteleipä. Osta muutama appelsiini ja omena. Syö näitä ainakin kerran päivässä. Vatsasi alkaa toimia. Ja kun vatsassa on ruokaa, kaljaa mahtuu vähemmän.

    • Toinen.mahdollisuus

      Luut rusahtivat kellarin seinään
      ja taas sontaseppo lysähti lattialle murtunut kallo kallellaan pienten keltaisten kalamaisten silmien tuijottaessa ilmeettömänä kohti kattoa
      se oli seitsemäs tänään,virkkoi Suntio ja kiersi kossupullon auki ja laski ahnaaseen kitaansa viimeisen puolikkaan pieraisten äänekkäästi. Hilpeän Suntion oli lopetettava toivottomat tapaukset sairaalan ensiavun täytyttyä väkeviin juomiin siirtyneiden sontaseppojen sisuskalujen pettäessä. Suntio otti kaiken ilon irti armokuolemista eikä käyttänyt lääkkeitä.
      Hän tarttui seuraavaa sontaseppoa kainaloista pyörähtäen tukevassa laitamyötäisessä kuin 100 kilon keijukainen viskaisten pallovatsan seinälle valtavan poksahduksen saattelemana hiivalta ja sonnalta lemuavan nesteen purkautuessa höyryten keltaisen sontasepon sisuksista voimattoman itkun säestäessä sitten hän siirtyi mielipuuhansa pariin... rupattelemaan ja ryypiskelemään kovissa tuskissa itkevien haimatulehduspotilaiden kanssa.
      Hän kuiskutteli kuolevien korviin ryyppyjuttujaan ja hönkäili viinan höyryjä kivusta nääntyneiden kasvoille honottavan hekotuksen saattelemana suolikaasuja estoitta päästellen. Sairaalan yövuorossa alkoi tunnelma olla korkeimmillaan.

    • silleesti-

      Mulla on muutamia tuttavia, jotka ovat päässeet eroon alkoholista muutamalla ruokavalionsa vähähiilihydraattiseksi ja runsas rasvaiseksi.
      Ehkä kannattaisi kokeilla, kun sentään on kysymys terveydestä.
      Tätä menetelmää on ehdotettu alkoholistien hoitoon, mutta koska THL:n asenne on toinen, niin VHH:ta ei edes kokeilla. VHH:la on ollut myös myönteisiä vaikutuksia mielenterveyden skitsofrenian hoidossa, mutta ei kelpaa lailistetuille ravintoterapeuteille.

    • Aloita.siitä.se.lähtee

      Silleesti, mistä sitten kuitu, että aineenvaihdunta toimii? Aloittaja potee vatsa-ongelmia. Ei siis ole tarkoitus torpata mielipidettäsi, kysyn vaan.
      Ymmärsin aloittajan tekstin väärin. Kun maha on kovana, tarkoittanee että koskettaessa kova pinta, ymmärsin ensin että uloste on kovaa, mutta hänhän sanookin olevan ripulia.
      Ehkä aloittajan kuitenkin kannattaisi tilata lääkäriaika. Voi päästä hetikin, mutta mitä pidemmälle ajan tilausta siirtää, sitä pidemmän aikaa pitää odottaa vastaanottoaikaa.

    • 678676787

      Mä voisin laittaa vähän omakohtasta kokemusta.
      Mulle tuli myös muutaman vuoden kaljalla läträämisen jälkeen noi suoliongelmat. Ei pystynyt sitt millään pidättämään. Autolla, jos oli liikenteessä sai vetää tien poskeen ja ensimmäisen kanervamättään taakse paskalle.
      Joku keliakiatyylinen systeemihän siitä vissiin tuli. Lopetin sen kaljan oton sitt kokonaan ja en nyt muista oisko siinä joku ehkä lähemmäs vuosi mennyt, ett rupes skeida pysymään sisällä, mutt ilmoja ei kyennyt sillonkaan pidättämään. Muutaman vuoden sitt piereskelin ihan yhtä soittoo jokapaikassa. Jotenkin osasin yhdistää ne ongelmat viljaan. Lopetin kaiken viljan syönnin. Nyt se on sitt puol vuotta ollut aika hyvä. Heti kun syön viljaa pysyn sitt neljän seinän sisällä tai yskin niin helvetisti ett sitä ilman laskentaa ei kukaan kuule ja kävelen vähän hemmetin liukkaasti ett en jää siihen hajuun seisomaan. Luulen, ett se kaikki bisse- joku seittemisen laatikkoo viikossa - aiheutti mulle jonkun gluteeniyliherkkyyden. Tosi paskamaista, ois se vaan mukava ruisleipää syödä tai pizzaa tai... sitä on ihan jokapaikassa sitä gluteenia.
      Mut tohon sun ongelmaan. Mä tajuun tosi hyvin miten on vaikee asioissa edetä ja saada itestä irti mitään. Ja ylipäätään pitää pää kasassa. On niin hemmetin ulkopuolinen olo, on vaan siinä omassa maailmassa. Hieno maailmahan sekin on, sillon kun menee hyvin eikä eti sitä kanervamätästä. Niin ayway, meinaa lähtee juttu kokoajan sivuraiteille, ota se terkkarin numero netistä ja soita sinne. Ne kysyy miks haluut tulla sinne, sano vaikka ett sulla on ongelmia suoliston kanssa, ett ois kiva, kun aika nopeesti pääsis. Sitt meet sinne ja kirjota vaikka sitä ennen paperille kaikki kysymykset mitä siltä lekurilta haluut kysyä, tuppaa itellä ainakin puolet unohtumaan.
      Siitä se lähtee aukeemaan toi homma. Tsemppistä sulle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe