N18 maailmanmestaruuskisat

mm2011

No, näin sitten kävi. En tiedä, pystyttekö Kuortaneen pelaajien suosimista kannattavat nyt ymmärtämään, miksi tästä syntyi täällä niin iso melu. Naisleijonat voittivat Kanadan 1-0, ei ehkä paras joukkue Kanadalla Nations Cup -turnauksessa, mutta myrskyvaroitus Naisleijonien tasosta. Turnausvoitto ja pytty kotiin. Naisleijonat nimittäin koostuvat, toisinkuin N-18, Ruotsissa ja USA:ssa pelaavista sekä muutamista SM-sarjan pelaajista. Ei Kuortanelaisia siellä jonoksi ole, joillakin Kuortane-taustaa, mutta nyt pelaavat SM-sarjan joukkueiden alaisuudessa, joten onko menestys syntynyt siellä vai Kuortaneella? Toivottavasti Kuortaneella, muutenhan koko Jääkiekkoliiton projekti olisi mennyt hukkaan. Mutta huomaatteko nyt missä menee vikaan? Kuortane ei merkitse pitkällä aikavälillä mitään. Lupaaville tyttökiekkoilijoille pitäisi enemmänkin suositella Ruotsin naisten pääsarjoihin liittymistä. Harmillista, että Suomesta ei löydy kunnon kehitysalustaa tytöille. Tähän pitää saada ratkaisu. Ei voi olla, että Naisleijonat voittavat omat ottelunsa, mutta alle 18v. tyttöjen maajoukkue räpeltää. Joillakin näillä eri maajoukkueiden pelaajilla on vain muutamia vuosia ikäeroa, ja peli on kuin eri planeetalta. Kyllä mitalipeleihin on päästävä. Sen pitäisi olla molempien joukkueiden normi. Jo junioritasolla pitää olla kolmen parhaan joukossa, jotta Naisleijonat voisivat tulevaisuudessa haastaa yhä paremmin pohjoisamerikkalaisia ja mennä vieläpä ohitse.

7

447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piiripienipyörii

      Ehkä olisi joskus myös aika vaihtaa N18 ryhmässä valmennusta? Varsinkin jos menestys on yhtä heikko vuosi toisensa jälkeen.

      Ainakin jotain muutosta yritettäisiin uudella valkulla joukkueeseen tuoda.

      Mitään suojatyöpaikkojahan ei Jääkiekkoliitossa kuulemma ole?

    • tyttöjellonat

      Kuortane on yksi paikka kehittyä nuorena pelaajana ihan samalla tavalla kuin moni muukin seura. Nyt vain on niin että jos N-18 joukkue haluaa menestyä ja olla 3 parhaan joukkueen joukossa mm-kisoissa niin kotoisen sm-sarjan pitäisi olla niin kova että tuo Kuortaneen joukkue pelaisi sijoista 7 - 8 ja ihan nappikaudella saattaisi päästä play-off peleihin. Tämä siis jos Kuortaneelta tulee runko N-18 joukkueeseen kuten nykyään tulee ja pitääkin tulla. Nyt tuokin Kuortaneen joukkue menee play off peleihin ihan kevyesti ja se tarkoittaa sitä että haaste ei ole riittävä kansainvälisiin peleihin silloin kun pelataan mm mitalleista. Se että täältä ajettaisiin vieläkin enemmän pelaajia Ruotsiin näivettää vain lisää kotoisia sarjoja ja se ei pitkällä tähtäimellä ole varmasti paras ratkaisu.

    • Kmsys1

      Naiset voiittivat Kanadan, seuraisit paremmin millä joukueella Kanada on kyseisessä turnauksessa!! Katsot rosterin tulevissa Mm kisoissa niin ehkä valjenee. Suomelle on käymässä kuin Kanadalle , konkarit on hyviä mutta uusia vastuunkantajia ei ole tulossa. Tarkoitin Kanada vastaan Usa. Toisekseen ei nuo Ruotsin tytöt ole Suomen ansiosta parantanu, Suomen kärki meni Ruotsiin täksi kaudeksi!! Miksei Suomen tytöt ole parantanut ovathan ne pelanneet SM sarjaa jo vuosia samaidia Hiirikoskeja vastaan??

      • pohjoinenpuhuri

        Ensinnäkin tuossa suomen joukkueessa on monta pelaajaa jotka ei ole pelannut ikinä yhtään peliä sm-sarjaa saatikka Hiirikoskea vastaan. Ja sen verran varmaan sinäkin ymmärrät että tuskin kukaaan tarkoittaa että sarjan taso on yhtä kuin sarjan paras pelaaja tai se kehittää vastustajaa jos sarjassa on muutama todella hyvä pelaaja, mutta Ruotsin sarja on parempi ja kehittää nuoria pelaajia paremmin koska siellä pelaa Suomalaisten lisäksi hyviä pelaajia monesta muustakin maasta. Ei siis vain Suomestan ja Ruotsista. Jos Kuortane pelaisi tuolla joukkueellaan Ruotsin sarjaa niin eipä olisi pisteitä noin paljon kuin nyt omassa sarjassa on eikä myöskään sarjasijoitus olisi noin hyvä.


    • pohjoinenpuhuri

      Minkähän takia liitolla ja naisten päävalmentaja Musstosella on kova hätä saada Suomessa pelaavat maajoukkuepelaajat harjoittelemaan ensi kaudeksi poikien mukaan? Varmaan jotain tekemistä asialla on sen kanssa että jos nmj haluaa haastaa Usaa tai Kanadaa niin pelaajat pitää saada harjoittelemaan kovempien joukkueiden kuin sm-sarjan joukkueiden kanssa.

    • realismia

      Kovat on tavoitteet ketjun avaajalla. Vai että mennä jopa ohi pohjoisamerikkalaisista. Miesten puolella sitä on aika pitkään yritetty, mutta ei se tule sielläkään ikinä onnistumaan. Miesten puolella toki ero on pienempi ja se mahdollistaa yksittäisten pelin voittamisen silloin tällöin. Naisten puolella on ihan sama tilanne siinä että ikinä ei kiinni saada Usaa tai Kanadaa, mutta ero kaventuu niin että yksittäisten pelien voittaminen mahdollista silloin tällöin.

    • juustiisasa

      Ole huoleti ei menee montaa vuotta kun nykyinen kärki naisten maajoukkueesta lopettaa niin sitten ei pärjää nmj sen paremmin kuin n-18.
      Kuka täällä ymmärtää Kuortaneen tai minkään muun joukkueen suosimista?
      Eikös se Kuortane ole paikka jossa on mahdollista käydä lukio 3 - 4 vuodessa ja siinä samassa harjoitella laadukkaassa ympäristössä jossa kaikki tarvittava eli jäähalli ja oheisharjoittelutilat ym on lähellä toisiaan? Mutta eihän se 3 - 4 vuotta riitä missään seurassa huippupelaajaksi tulemiseen, mutta se voi olla yksi osa matkalla huipulle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1198
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe