Ruotulan golf-kenttä uhrataan gryndereille?

topakkatäti

Ruotulan golf-kenttä Taysin liepeillä aiotaan toden teolla uhrata grynderien rahapelikentäksi. Alustavien arvioiden mukaan alue rakennetaan täyteen kerrostaloja, joista grynderit saavat kiskottua jälleen kerran miljoonien rahatukun, mutta maksaja on aina sama, asunnon ostaja.

Eipä kovin kauan riittänyt Ranta-Tampella eikä Eteläpuistokaan loputtoman ahneille gryndereille, kun jo Ruotulastakin pitää tehdä heille seuraava miljoonakaivos.

Tamperelaispoliitikot nyökyttelevät hyväksyvästi alustaville suunnitelmille eikä nykypoliitikoilta muuta voi odottaakaan karmean hukkaputkipäätöksen jälkeen.

26

323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • politiikkaonpas

      Ikosen rakennusyhtiöitä suosiva politiikka kulkee kuin ratikka. Ja vihreet ei edes vingu.

      • Viherkokkareet

        Vihreät ovat Kokoomuksen puisto-osasto ja sen takia hyväksyvät kaikki Kokoomuksen päätökset hyvillä mielin.


    • lasiöljy

      AL kirjoitti "tulee asuinpaikka 10000 TAVALLISELLE ihmiselle"

      • Tarkkaa.puuhaa

        AL nyt kirjoittelee mitä sattuu, eivät erota nyansseja.


    • Nytmeneeoikein

      Tämä alue olisi pitänyt jo aikaisemmin ottaa asunto käyttöön. Aivan älytönpaikka golfkentälle.

      • ratikkaat

        Tiettävästi koko Kaupin metsä on kaupungin omistuksessa. Alasjärven pohjoispuolella olisi valtavasti tilaa rakentaa.


      • JTK-

        Morossa oli kuulemma juttua golf-kentän rakentamisesta?Idea ei ole uusi,kun allekirjoittanut nimimerkki kirjoitti siitä jo 30v sitten,eli -85 aamulehdessä,-90 aamulehdessä ja tamperelaisessa,samoin -95 ja 2001. Nykyiset suunnittelijat oli silloin vielä kapaloissa. Ehdotin silloin jo,että on lähellä kaupungin keskustaa,hyvien liikenneyhteyksien varrella,palvelut lähellä ja asukkaita mahtuu 25-30.000 . Joten golf-kentän voi hyvin siirtää maisansaloon,kun muutaman harrastajan takia ei tarvitse pitää tyhjänä hyvää rakennusmaata ja harrastajilla on hyvät autot ja rahaa bensaan,jos se pelaaminen on niin tärkeää,niin voi nähdä sen vaivan,että ajaa rauhalliseen maisansaloon. Nty vain on niin,että pormestarit on Yit:n mannekiineja ja saavat kaiken tuen vaalityölleen,mitalinkiilto silmissä ja kun on sukulaiset ja tutut hankkeen takana,niin nyt on viimeinen hetki ennenkuin uusi valtuusto antaa kielteisen päätöksen ja nykyisille pormestareille kenkää ahneudesta. Pormestarit on rakennusliikkeiden puolestapuhujia,ei yksikään muista mitä lupasi vaaleissa lapsille,koululaisille tai vanhuksille,vain silloin ollaan paikalla,kun toimittaja ja kuvaaja tulevat marttaseuraan tekemään juttua.


      • On selvää että ratikka pitää ennen mitään Niemenranta-pelleilyä johtaa TAYSin haarasta Koilliskeskukseen,
        Ratikkalinja pitää jatkaa ensimmäiseksi sinne, minne se syntyy olemattomin kustannuksin (rakentamatonta nurmi/metsämaata) HETKESSÄ.
        Ratikkalinjan vierelle Golf-kentän paikalle ja vierelle pitää tehdä asuntoja vähintään 20.000 asukkaalle.
        Tällöin nämä asukkaat ja koilliskeskukseen liityntäpysäköivät pitkämatkalaiset riittävät tekemään paitsi tämän linjaosuuden kannattavaksi, myös helpottamaan kymmenkertaisella kilometrikustannuksella parhaillaan tehtävän runkolinjan sekä liityntäliikenteen tappiollisuutta.
        Tämä tappiollisuus on varmaa ja myös valtavan suurta ilman kuoletuksiakin.
        Niemenranta-pelleily lisäisi entisestään tappiollisuutta.

        Ei voi muuta kuin ihmetella:

        a/ Vihreiden uskomatonta typeryyttä: Vasta kauempaa tulevien etäpysäköinti ja sujuva jatkaminen keskustaan päin tuo edes jotakin vihreyttä ratikkakatastrofiin Näettehän kuinka Niihaman risteyksen nurkille tehty liityntäpysäköintialue täyttyi heti valmistuttuaan,

        b/ Rakennuskokoomusyhtiöläismuurareitten uskomatonta härskiyttä. Uusittiin vasta äskettäin Ruotulan Golf-alueen vuokrasopimus pitkäaikaiseksi, vaikka molemmin puolin pöytää tällöin olleilla hyvin oli tiedossa alueen tarve rakentamiselle raitiolinjalle.
        Ilmeinen tarkoitus uusittaessa oli saattaa kaupunki/tulevat asuintontti/raitioaluevuokraajat maksajiksi viimeisen päälle hienolle uudelle Golf-keskukselle Ruotulan alueen sopimuksen irtisanomiskorvauksen kautta.


    • alueHetiTehokäyttöön

      Pahin virhe on, kun Ruotulan pellot otetaan vasta nyt rakentamiskäyttöön. Olisi pitänyt jättää Vuores rakentamatta neitseelliseen korpeen ilman kunnollista joukkoliikennettä, Särkijärvikin jouduttiin tuhomaan sillalla, sen sijaan Ruotulan alueen ohi lappaa linja-autoja 10min välein ympäri vuorokauden. Ruotulasta on myös lyhyt matka Tampereen ohikulkutielle, Tampereen eteläisiin ja läntisiin osiin ei tarvitse välttämättä mennä keskustan kautta.

    • Hyvin.sopii

      Golf kenttä joutaa hyötykäyttöön

      • eikäyoonvastaan

        Missäs me sitten golffataan??. Messukylän kentää ei voi sanoa normaaliksi golfkentäksi. joten temperella ei sitten ole golfkenttää lainkaan.


      • Sinne.vaan
        eikäyoonvastaan kirjoitti:

        Missäs me sitten golffataan??. Messukylän kentää ei voi sanoa normaaliksi golfkentäksi. joten temperella ei sitten ole golfkenttää lainkaan.

        Teiskossa on tilaa.


      • Hus.hus.Teiskoon

        Niinpä! Kyllä noin kalliin lajin harrastajilla on menopelit joilla huristella Teiskoon.


      • Ei.pilata.Teiskoa

        Tampereen liikennesaasteet levitetään sitten sinnekin.


    • Ikosella

      ja muilla paikallipoliitikoilla on niskat sen verran konjamiinilla voideltuna rakennusliikkeiden piikkiin, että se pää nytkähtää jaa-äänen kohdalla ihan itsestään. Ainut hanketta jarrutteleva mahti on tienoon kohtuu runsas liito-oravan jätösmäärä.

    • NäinOnNärhenMunat

      Tuon takiahan ratikkaan tehdään se tyngän näköinen haara TAYSille. Kun se on saatu vedettyä sinne, sitä jatketaan ja rakennetaan koko Kauppi tiiviisti täyteen!

      • Pilaaminen.on.tavoite

        Sepä se, sääliksi käy Kauppia ja metsää, kaipa ne ahneuksissaan tekee vielä sen Kiikkistensalmen sillankin jotta pääsevät paremmin rakentamaan sinne kadunvarsiin, pirunvuorelle sitten tulee kalliit talot hyvällä näköalalla...


    • juytujg

      Ruotulan golf-kentän paikalle uusi asuinalue ja koti jopa 10 000 ihmiselle. Golffareille tarjotaan nyt sijoituspaikaksi Pirkkalaa. Teisko sijoituspaikka on tyrmätty golffareiden keskuudessa.
      Esillä on kaksi vaihtoehtoa. Joko kenttää siirretään Ruotulassa tai sitten se muuttaa Pirkkalaan,
      Pirkkala nousi esiin, koska siellä on jo olemassa golf-kenttä Vähä-Vaitin lentomelualueella
      Lyly on nimennyt työryhmän tekemään esiselvitystä asiasta maaliskuun loppuun mennessä.
      Lylyn vaimo, tytär ja tyttären mies pitävät Golf Pirkkalan klubiravintolaa. ( Aamulehti tänään)

      • NäinOnNäkyleipä

        "Lylyn vaimo, tytär ja tyttären mies pitävät Golf Pirkkalan klubiravintolaa."

        Eli Lyly halua Golf Pirkkalan klubiravintolaan lisää asiakkaita ja asia hoituu näin näppärästi Tampereen kaupungin kustannuksella...


    • kiemuraakerrakseen

      Uusia hyvän sijainnin asuntoja on kuluttajan vaikea saavuttaa, koska ne myydään sijoittajille jo ennen markkinoinnin aloittamista tiskin alta, joten niistä hyötyvät vain sijoittajat ja grynderit. Vuokra-asumista tuetaan voimakkaasti yhteiskunnan varoin ja tuotto valuu sijoittajien laariin.
      Tämän takia vuokria voi nostaa huippuunsa, koska yhteiskunta maksaa viulut ja sen, joka saa tuetun asumisen, hänen ei kannata omaa ostaakaan.
      Grynderi nauraa, sijoittaja nauraa, vuokralainen nauraa, veronmaksaja itkee.
      Räikein esimerkki on, kun vanhemmat ostavat opiskelupaikkakunnalta lapselleen asunnon, niin siihen ei saa tuettua asumista, joten se laitetaan vuokralle ja myös omalle lapselle haetaan tuettuun asumiseen kelpaava vuokra-asunto ja kaikki ovat tyytyväisiä.

      • nauraa.rahastaessaan

        Niinhän se on, veronmaksajat maksaa osan lystistä jota toiset pitää.


      • säppi.kiinnni

        kuten maataloudesta ja haja-asutuksesta


    • Esikaupunkiasukas

      Grynderit on valtiovallan ja kuntien erityissuojeluksessa samoin kuin verosuunnittelijatkin.

    • Järkipäätös

      Jos ja kun ratikka eräänä päivänä saadaan Linnainmaa - Atalan linjalle asti on Tampereen huomattavasti helpompi vastata niihin odotuksiin ja haasteisiin, jotka sen tulevaisuuden varalle on asetettu. Ratikan "itäsiipi" on kaupunkikehittämisen kannalta yksi olennaisimmista asioista. Sitä kautta voidaan saada lisää asuntoja niitä tarvitseville, sekä myös lisää sitä volyymiä, jota kehittyvä talousalue tarvitsee, jotta palvelut monipuolistuvat. Myös ratikan "eteläsiipi" ja sen jatkaminen on otettava mitä pikimmin käsittelyn alle. Suunnitelmat Ruotulan uudesta kaupunginosasta ja sen palveluista vastaavat kuitenkin vain noin 20% esim. Tampereen vuoteen 2050 kohdistuvasta väestösuunnitelmasta. Joten jokainen voi laskea, että Ruotulan kaltaisia asuntoalueita tarvitaan vielä 4-5kpl lisää. Koska täydennysrakentamisella ei koko asiaa voida hoitaa.
      Jo nyt jalalle saatetut asiat on sitten helpompaa toteuttaa, kun ne tulevat ajankohtaisiksi. Tämän päivän ihmiset eivät ole ainoat, jotka täällä tulevat elämään. Myös tuleville on annettava mahdollisuudet olemiseen. Ja siitä vastuussa ovat kulloinkin olemassa olevat. Siksi olemassa olevat voimavarat on käytettävä viisaasti siten, että yhdessä ponnistellen asioita voidaan saada aikaiseksi, kaikille kohtuutta ohjenuorana ja luotilankana käyttämällä. Tampereen tulevaisuus on hyvä. Ja, kun asiat vähitellen saadaan käyttöön, tulevat ne olemaan olennainen osa Tamperetta ja sen mielenmaisemaa, niin kuin ovat olleet nekin, jotka ovat aiemmin olleet. Tästä on erittäin hyvä jatkaa.

      • Kunhan.kysyn

        Mistäköhän se väki tänne tuodaan? Afrikan sarvesta, vai jostain muualta. Kuka tai mikä ne työllistää kun työpaikat automaation seurauksena vähenee lähitulevaisuudessa rajusti myös palvelualoilta, ei tarvita edes busskikuskeja tai kuskeja ratikkaan, nekin hommat monen muun lisäksi hoitaa tietokone.


    • kaupunki-kasvaa

      Kun Nässyn ranta ja Eteläpuisto sekä golf-kenttä on rakennettu niin sitten rakennetaan Kaupin metsät Koljontieltä Alasjärvelle asti aivan Nässyn vesirajaa myöten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe