Arto Pennanen Raisiolainen elinkautisvanki

theloser

Mies(?) käveli tasan 11 vuotta sitten Raisiosta > Kaarinaan,ase mukanaan.Teloitti ampumalla töihin matkanneen 'naisystävän',tai sellaiseksi Pennanen hänet kahden viikon tuttavuuden jälkeen koki.
Onko tietoa,elossa ja yhä meidän veronmaksajien elättinä?

32

3416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FreeVapaaON

      Juu, RISE kouluttaa miestä seuraaviin olympialaisiin kävelijäksi. Kova on Pennanen kävelemään.

    • ToimittajaA.B

      Raisiolainen Arto Olavi Pennanen lähti 13.1. vaanimaan tuntemaansa yh-äitiä, Tiinaa,40 v. Emännäntiellä sijaitsevan kerrostalon pihalle. Pennanen oli lähtenyt aamuyöllä kotoaan Raisiosta. Matka Turun toisella puolella sijaitsevaan Kaarinaan kesti liki neljä tuntia, sillä varaa taksiin ei ollut. Synkät ajatukset eivät kuitenkaan selvinneet näinkään pitkän matkan aikana. Hän halusi kohdata entisen tyttöystävänsä, jonka kanssa he olivat eläneet kuukauden kestäneen suhteen.

      Tiina oli havainnut miehessä outoja ja pelottavia piirteitä, joista hän oli syksyllä 2005 kertonut Kaarinan poliisille. Kesän ja syksyn tapahtumat kulminoituivat Hovirinnan asuinalueen yhdelle kävelytielle, kun Arto tuppautui Tiinan seuraan. Tiina oli matkalla työhön elintarvikeyritykseen. He ehtivät kulkea yhdessä noin 700 metrin matkan. Koko ajan Pennanen sätti Tiinaa. Metsäisimmällä kohdalla mies jotenkin tarttui naiseen. Hätääntynyt Tiina huomasi toisen naisen, joka lähestyi heitä-
      -Apua! Soittakaa poliisi!
      Nainen oli juuri valitsemassa hälytyskeskuksen numeroa kännykästään, kun hän kuuli takaansa laukauksen. Se ammuttiin kosketusetäisyydeltä. Vaikka ase oli pienikaliiberinen, viistosti rintaan osunut laukaus lopetti naisen elämän. Kello oli 05.19, kun hän puuhun tarrautuen valui elottomana maahan.

      Poliisi saapui paikalle 05.21. Uhrille ei ollut mitään tehtävissä. Paetessaan Pennanen pudotti tapahtumapaikan läheisyyteen kännykkänsä, jotta häntä ei voitaisi paikallistaa sen avulla. Poliisi löysi surma-aseen ennen kuin Pennanen tavoitettiin, sillä hänen vanhempiensa asunnosta ilmoitettiin, että poika oli jättänyt aseen sinne. Pennasen pako päättyi klo 8.30 erään kerrostalon pihalle. Pennanen ei tehnyt vastarintaa vaan kertoi, että olikin aikeissa antautua.

      Tiinalta jäi 13-vuotias poika.
      Pennanen oli lähetellyt Tiinalle tappouhkauksia ym. ahdistellut tätä. Myös pojan kännykkään hän oli lähettänyt ko. viestejä. Poliisi ei kuitenkaan saanut riittävää näyttöä laittomasta uhkauksesta ja kotirauhan häirinnästä (!) Tiina ehti hakea lähestymiskieltoakin. Tiina ja poika vaihtoivat numeronsa salaisiksi, mutta Pennanen siirtyi häiriköimään lähisukulaisia. Uhrin sisarelle hän ilmoitti joulukuussa hankkivansa ampuma-aseen ja opettelevansa ampumaan sillä. Niin myös tapahtui. Ase oli laiton, koska Pennasella oli rikosrekisterissä ainakin kesällä 2005 Raisiossa tapahtunut pahoinpitely. Kohteena oli silloinen tyttöystävä. Aseen mies hankki Keltaisen Pörssin kautta.

      Ma 26.3. Turunseudun käräjäoikeus alkoi puimaan asiaa. Rikosnimikkeenä oli mahdollinen murha. Poliisitutkinnassa oli löytynyt Pennasen kotoa Kirkkoväärtinkadulta löytynyt muistio, joka oli otsikoitu "Syyt tappaa Tiina". A4 -kokoinen paperi sisälsi 15 ranskalaisin viivoin ilmaistua syytä, jotka olivat ärsyttäneet Pennasta.
      Pennanen kiisti murhan ja piti sitä pikaistuksissaan tehtynä tappona. Korvausvaateet Pennanen myönsi oikeiksi.Pennanen armahdettiin 16.09-2012 ja asuu kotikunnassaan nimensä vaihtaneena.

      • Jusse69

        Ei ole vapaa vaan käyrän vankilassa edelleen!!


      • Jusse69
        Jusse69 kirjoitti:

        Ei ole vapaa vaan käyrän vankilassa edelleen!!

        Pääsee ensivuonna pois huhtikuussa


    • alibi-4-2006
    • alibi4-2006
    • besserwisser556789

      Linnaan takaisin ja äkkiä, vaikka kyllä aika tässäkin tapauksessa tekee tehtävänsä. Yleensä tämänkaltaiset kriminaalit syyllistyvät ennen pitkää johonkin rikolliseen, ja sen jälkeen osoite on taas selvillä. Hyvä näin.

    • HoitajaEVP

      J. Rasten nimisenä asustelee sälli nykyään petosmäessä! Armahduksen syynä oli todettu leukemia ja murhaaja paranee hyvää vauhtia yhteiskunnan tuella...

      • firstname

        Koko nimi?


      • Anonyymi

        Onks kellään tietoa miltä tää henkilö näyttää?


    • EVPpamppu

      "Millä perusteella olisi ennen elinkautisen loppua armahdettu?" Hei haloo: KAIKKI elinkautisvangit on armahdettu ennen kuolemaansa suomessa! Nykyään armahduksesta päättää enimmäkseen hovioikeus, mutta sen voi myös presidenttikin tehdä! Käytännössä elinkautisesta vapautuu keskimäärin 12 vuotta lusittuaan, mutta esim. nuoremmat elinkautisvangit usein jo 7-10 vuodessa. Tauno Pasanen sai aikoinaan neljä elinkautista neljästä poliisimurhasta, mutta Tane lusi "vain" 13 vuotta. Tane joutui tosin vapautumisensa jälkeen taas muutaman vuoden istumaan, kun tappoi (vahingossa) kuristamalla vaimonsa.Molemmat olivat alkoholisoituneet ja Liisallakin niin kovat paineet, että alkoi juomaan. Tänä päivänä Pasanen on vanhainkodissa riihimäellä ja ajatuksensa on jo ihan "jossain muualla"

    • tenkka1972

      tää heppu on tällä hetkellä saramäessä vaarallisuus arviossa, mahdollista armahdusta varten. hovi oikeus päättää joskus kun on asia käsittelyssä, päässeekö vapaalle vai ei. tuskin pääsee ekalla anomuksella, eikä varmaan toisellakaan.

    • raisionsatusedätry

      Elikkä toi aiempi 'tieto' että olis jo armahdettu ja asustelis Raisiossa oli pelkkää satua..
      Raision kuulan kävely joukkueseen potentiaalia?!

    • Jusse69

      On elossa käyrän vankilassa. ja hakee armahdusta tässä kuussa, ja käy vankilan ulkopuolella töissä

    • walkingdisaster

      Raision Kuulan kävelijät ottaa heti siipiensä suojiin.Koittakaas ite kävellä Raisiosta-Kaarinaan....

    • tietoo

      Ja Arto vapautuu vuoden kuluttua

    • hipheii

      Maaliskuussa 2019 vapaaksi.

    • TasalanTaavi

      Toivottavasti Arto ja sukulaiset ovat jo maksaneet kaikki korvaukset ja Arto pyytänyt anteeksi itsensä puolesta.

      Ymmärsin, että rikosseuraamuslaitos ei puoltanut vapauttamista, koska Arto ei noudattanut rangaistusajan suunnitelmaansa. Näinkö on ?

      Toivottavasti naisväki pysyy kaukana herrasmiehestä. Selibaatti on ollut pitkä ja toivottavasti pysyy.

      • Kts69

        Hovi päästi vapaaksi ensivuonna alkaa sillä koevapaus maaliskuussa


      • Vap
        Kts69 kirjoitti:

        Hovi päästi vapaaksi ensivuonna alkaa sillä koevapaus maaliskuussa

        Siis pennasen tuomio päättyy maaliskuun alussa ja on ollut valvotussa koevapaudessa 2018 syyskuusta lähtien.


    • 1.maaliskuuta2019
    • vaapaaxvaa

      Missäs päin Resoa asustelee?

    • kyykkyyn

      Mies bongattu Raision keskustassa.Ilmeisesti tässä kuussa vapautunut.

    • Tunnistettu

      Raisiossa pyörii tälläkin hetkellä.

    • Vuorotyöläinen

      Eikö pitäisi palloilla työnhaussa ja varmasti niin tekee, jotta voi maksaa korvaukset.

      Arto voi olla iltavuorossa, joten ulkoilee päivällä.

    • Anonyymi

      Vieläkö vapaana? Töissä kun on kivitalossa 'opiskellut' ?

    • Anonyymi

      Raisiossako murhaaja nyt tepastelee? Varmaan tyelämässä ja kuulliaisena veronmaksajana.Tuottihan meille veronmaksajille MILJOONAN € piikin kivitalossa. Kyseessä siis oikeen miljonääri ikään...

    • Anonyymi

      Raision Kuulassa on ainakin ennen toiminut erinomainen kävelyjaosto valmentajana olympiamitalisti Reima Salonen. Pennasen kävelytaidoilla on siellä käyttöä.

    • Anonyymi

      Ex-tenavatähti Konsta Hietasella hurja lapsimäärä ja tiukka kuri - meillä ei pelata eikä katsota telkkaria

    • Anonyymi

      Nykyään asuu Tampereen Kalevassa uuden naisensa kanssa.

    • Anonyymi

      Mistähän on löytänyt? Toivottavasti on herrasmies ansiotyössä ja viihtyy Tampereella mustan makkaran parissa.

    • Anonyymi

      On erittäin omistuksenhaluinen, mustasukkainen ja asiat pitää mennä niinkun hän haluaa muuten Artsi suuttuu, ei omista siis lainkaan hermoja vaan aika mielensäpahoittajia kilari pöljä A on. Ei kadu mitään. Välttäkää naiset sitä kun se sanelee mitä saa tehdä mitä ei, jos harkitset jättäväsi sen eunukin niin alkaa piinaaminen ja uhkaileminen. Jotenkin mieleltään teiniksi jäänyt. Tunnen tapauksen jostain 1997 lähtien, en ole kaveri vaan tuttu, hänen kanssaan vaikea keskustella kun hän luulee että hän tietää kaiken ja muut ei mitään. Semmonen mätisäkki Artsi on. Ei tule Siviiliasiat menemään nappiin.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2466
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      60
      1368
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1123
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe