Identiteettivarkaus

Lopeta_plagio_elina

Käytössäni ollut internet-domain elinalepomaki.fi on varattu kolmannen, minusta riippumattoman osapuolen toimesta viime kesänä. Tuo verkkotunnus on ollut omassa käytössäni vuosina 2010-2016 (kesä). Kesällä, kokoomuksen puheenjohtajakilpailun jälkeen, verkkotunnus erääntyi ja sen uusiminen pääsi unohtumaan.

Joku, jolle minun nimeä kantava verkkotunnus on selkeästi arvokas, pääsi väliin. Verkkotunnus on rekisteröity 5.8.2016. (Muut julkiset tiedot selviävät Ficoran sivuilta.) Hän ei pelkästään varannut verkkotunnusta rahastamistarkoituksessa, vaan katsoi aiheelliseksi julkaista kummallisia kirjoituksia, jotka eivät ole omasta kynästäni. Sivusto kantaa otsikkona minun nimeäni.

Tässä minä http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/width-250/pictures/picture-2262-99ec8da792f1cde491cf7800c9a6049f.jpg

ja tässä plagiaatti ? http://hs.mediadelivery.io/img/628/2ea0c23744ec4177b89a13afcc04839c.jpg

”Verkkotunnuksesta löytyvä nettisivu antaa ymmärtää minun olevan siellä julkaistujen tekstien takana. Toista saman nimistä poliitikkoa ei tiettävästi Suomessa (tai maailmassa) tällä hetkellä ole, joten sisältö on harhaanjohtavaa ja aiheuttaa minulle harmia.”

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005043215.html?ref=rss

24

278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Epäurheilijamaista käytöstä. Toisaalta, oman nimensä omaavan domainin verkkosivut kannattaisi varmentaa varmenteella (certificate). Vaan kuinka moni netin käyttäjä sitten osaisi klikata lukon kuvaa ja kahlata varmenneketju lävitse että sivusto todella on sitä mitä väittää olevansa, on sitten toinen juttu. Harhautussivustoilla saadaan vahinkoa aikaan vaikka eivät olisi edes varastettuja.

      • Timo3T

        Sul nyt meni vähän hutiin?!

        Kyse ei olekaan itse domainin turvallisuudesta, vaan siitä et vapaana olleen domainin nyt meni sit joku muu rekisteröimään itselleen, ja siihen ei mitkään varmenteet auta! :)

        Varmenteet on olemassa ihan vaan sitä varten, ettei joku rikollisesti kaappaa jotain tiettyä domainia tai sen osaa, vaan varmenne kertoo et se saitti on se aito saitti joka väittääkin olevansa.


      • Timo3T kirjoitti:

        Sul nyt meni vähän hutiin?!

        Kyse ei olekaan itse domainin turvallisuudesta, vaan siitä et vapaana olleen domainin nyt meni sit joku muu rekisteröimään itselleen, ja siihen ei mitkään varmenteet auta! :)

        Varmenteet on olemassa ihan vaan sitä varten, ettei joku rikollisesti kaappaa jotain tiettyä domainia tai sen osaa, vaan varmenne kertoo et se saitti on se aito saitti joka väittääkin olevansa.

        > vaan varmenne kertoo et se saitti on se aito saitti joka väittääkin olevansa.

        Juuri tätä tarkoitin, ja näin myös sanoin. Domainin alla olevan sivuston aitouden varmistaminen. En missään väittänyt varmenteen suojaavan domain-nimeä kalastelija-ostelijoilta.


    • S-M-

      Elina tykkää domain leikeistä.

    • Potutus-menee-ohi

      Tsemppiä ja kestämisiä sinulle, se oikea Elina Lepomäki. Totean vain että satavarmana tuo asia nyt jurppii juuri nyt. Mutta näitähän sattuu.

      Minultakin on yhdellä tavalla oikeastaan varastettu yksi domaini. Noita domaineja kaupittelumielessä keräilevä suomalaispelle nappasi fi-domainilleen rekisteröimäni tavaramerkin nimen.
      Potutti raskaasti, kun rekisteröidyllä tavaramerkillä ei ollutkaan mitään painoarvoa tässä kohtaa. Patenttirekisteri totesi vaan, että ei ole heidän vika. Ja jos haluan edetä asiassa, niin nostapa kanne rekisteröijää vastaan.

      Nyt siitä on kulunut jo useampia vuosia. Totta puhuen koko tänä aikana kyseisestä fi-domainista ei ole ollut meille ja toiminnallemme yhtään mitään haittaa lopulta. Siellä se kökättää omistajansa hallussa, tyhjillään. Ei ole tarjonnut ostettavaksi, emmekä olisi sitä ostaneetkaan.

      Enää koko asia ei harmita lainkaan. Uusia domaineja saamme aina, ja uusilla nimillä jos tarvitsee.Eli vaikka sinun kohdallasi tuo menettämäsi domaini olikin omalla henkilönimelläsi, niin siitäkin pääsee yli. Loppujen lopuksi ei kannata mielessään nostaa asiasta suurempaa haloota kuin todellisuudessa on syytä.

      Laitan nyt tähän tuon pöllityyn domainisi osoitteen, koska sehän sivustona on ulkoasultaan aika kökkö.
      http://elinalepomaki.fi/

      Sivusto on tosi alkeellinen, Tuota ei voi millään sekoittaa sinun aikaisemmin itse ylläpitämääsi oikeaan lepomaki-sivustoon.
      Niin kauan kuin eivät ala käyttää kasvokuvaasi tuolla, niin mielestäni kukaan normaalijärkinen ihminen ei edes vahingossakaan sekoita kökkösivua oikeisiin todellisiin sivuihisi. Myöskään omaa nimeäsi, muodossa "Elina Lepomäki" ei esiinny ko. saitilla missään. Tilanne kaikkineen ei siis ole kovin paha.

      - - -
      Eli siie vielä kerran, vointeja ja jaksamisia. Ei niinkään sille kummalliselle omalle puolueellesi, mutta sinulle itsellesi.

      • Timo3T

        Et sä voi tota millään kutsua "varastamiseksi", koska toi on täysin laillista!
        Onko se sit moraalisesti oikein tai edes hyvien tapojen mukaista onkin jo toinen asia.
        Ja jos se "varastettu" domainin nimi ei o rekisteröity tavaramerkki, johon vaan sulla tai sen laillisella omistajalla on käyttöoikeus, niin: Enpä usko et toi oikeudessakaan tulee mihinkään muuttumaan?


      • Timo3T
        Timo3T kirjoitti:

        Et sä voi tota millään kutsua "varastamiseksi", koska toi on täysin laillista!
        Onko se sit moraalisesti oikein tai edes hyvien tapojen mukaista onkin jo toinen asia.
        Ja jos se "varastettu" domainin nimi ei o rekisteröity tavaramerkki, johon vaan sulla tai sen laillisella omistajalla on käyttöoikeus, niin: Enpä usko et toi oikeudessakaan tulee mihinkään muuttumaan?

        Elä niinkuin opetat, sitten.


    • Timo3T

      Höpö höpö!

      Sillä, et joku koiranleuka varaa kenen tahansa nimellä olleen vapaan domainin ei ole MITÄÄN TEKEMISTÄ identiteettivarkauden kanssa!

      Ja totahan on häkkerit, vintiöt, summuut oportunistiset kiristäjät tehny jo pitkään, et rekisteröi esmes isojen yritysten. imisiä domaineja ittelleen (TÄYSIN laillista!) ja sit alkavat käymään kauppaa noitten firmojen kanssa siitä, et paljon maksatte tästä domainista! Ja kokoajan TÄYSIN laillista!

      Tos tapauksessakin, jos toi uus omistaja ei missään kirjotuksessaan VÄITÄ olevansa Lepomäki, niin se ei mun ymmärtääkseni riko yhtään mitään lakia!

      • Näin tosiaan taitaa olla ettei ole rikos. Domainnimillä jobbaaminen oli takavuosina melkoinen riesa.

        Muuten: emme mekään voi varmistua siitä, että tämän ketjun aloittaja on aito E.L. Minäkään en ole ollenkaan aito.


    • Potutus-menee-ohi

      >> Sillä, et joku koiranleuka varaa kenen tahansa nimellä olleen vapaan domainin ei ole MITÄÄN TEKEMISTÄ identiteettivarkauden kanssa!>>

      Tuohan on fi-domainin pölliminen aika lailla samanlainen asia kuin toisen henkilön nimellä Twitter-tilin perustaminen. Pari vuotta sitten Donald Trumpillakin oli vaikeuksia, kun saman nimisiä Trump-twiittaajia oli useampiakin.

      Lepomäellä on ollut 6 vuoden ajan tuo domain omassa henkilökohtaisessa blogikäytössään, ja nyt joku muu nappasi sen itselleen. Ymmärrän asianomaisen huolen siitä, että uuden kirjoittajan sanomisia voitaisiin luullakin hänen kirjoituksikseen.

      Taloudellisiin petoksiin, toisen nimiin luotolla tilaamiset ym. identiteettivarkaudet ovat sitten se raskaampi muoto asiasta. Mutta samaa, identiteetteihin liittyvää ja kohteen kannalta ikävää soppaa nämä kaikki silti ovat.

      >> Ja kokoajan TÄYSIN laillista! Tos tapauksessakin, jos toi uus omistaja ei missään kirjotuksessaan VÄITÄ olevansa Lepomäki, niin se ei mun ymmärtääkseni riko yhtään mitään lakia! >>

      Käytät tässä nyt aikaasi itsestään selvyyksien toistelemiseen. Tuo inttämäsi asia domainien vapaasta rekisteröinnistä on jo 10 vuotta laajasti netinkäyttäjien tiedossa ollutta asiaa.

      Ketjun aloittaja ei millään sanamuodolla väittänyt että asiassa olisi rikos tapahtunut. Minä taas sanoin tavaramerkkimme fi-domainiksi rekisteröinyttä varkaaksi. Koska tavaramerkin ja Suomen lakien nimenomaan pitäisi tällaiselta suojata.
      https://www.viestintavirasto.fi/fiverkkotunnus/fi-verkkotunnuksenhankkiminen.html

      Ei vaan suojannut meidän tapauksessa. Mutta en ala tarkemmin käymään läpi asiaa tässä yhteydessä. Harmia nuo kohteelle aina aiheuttavat. Mutta ainakin itse olemme täysin toipuneet muutamien vuosien takaisesta vitu-tuksesta asian suhteen.

    • 1. Komenna komentoriviltä

      dig elinalepomaki.fi

      2. Kopioi IP-osoite talteen komennon tulosteesta ja hae esim. whatismyipaddress.com
      - palvelun avulla tiedot IP-osoitteen haltijasta

      Tein tämän. Kerrotko, ketjun aloittaja (jos haluat), millä palveluntarjoalla osoitteesi pitäisi olla? whois -kysely komentoriviltä paljastaa lisää IP-osoitteesta, jonka dig on
      antanut. Sitten voi lähettää sähköpostia whois -komennon tulosteesta ehkä löytyvään Abuse contact -osoitteeseen ja valittaa:

      % Abuse contact for '[IP-osoitealue]' is '[semikäsieltälöytyy]'

      Kaikki me diginatiivit tietenkin käytämme taitavasti komentoriviä päivittäin.

    • Ihan-kiva-vieras

      >> Muuten: emme mekään voi varmistua siitä, että tämän ketjun aloittaja on aito E.L. >>

      Onko sillä merkitystä tekikö alkuperäisen postauksen E.L itse, vaiko hänen eduskunta-avustajansa tai joku kaveri. Sama viesti oli joka tapauksessa jo Uudessa Suomessa. Ja siellä postaajana oli E.L:ksi varmuudella jo vuosia sitten identifioitu henkilö.

      Tämän tyyppisiiin, toisen identiteettillä feikkaamisen juttuihin ei lopulta pysty vaikuttamaan muuta kuin juuri tuolla tavalla. Postaamalla E.L:n tapaan tehty korjausilmoitus useammalle netin saitille. Ja toivoa että sitä kautta tieto feikki-saitin omistuksesta somessa leviää.

      Näitä vapaita, ilman kirjautumista olevia keskustelupalstoja alkaa olla Suomi Oy:ssä todella niukasti nykyään. Joka ikinen isojen lehtitalojen palsta on 2015 mamuvyöryn jälkeen siirretty kirjautumisen taakse. Suut ja ilmaisuvapaudet, niitä laitetaan Suomessa nyt säppiin todella tiukasti.

      Yllätyin aluksi kun näin E.L:n postauksen juuri tällä "Maailman Menoa" rähjäyspalstalla. Mutta ei niitä avoimia vaihtoehtoja oikeastaan ole kovin monia enää olemassa.

      Jopa Kokoomuksesta saakka pitää tulla lakki tai kaunis hiushuivi kourassa näille "roskapalstoille" saakka, että saa sanasensa sanottua. Mutta eipä mitään, tervetuloa vaan E.L. tännekin silloin tällöin vierailemaan:)

    • Turhat-abuse-viestit

      > 1. Komenna komentoriviltä
      > dig elinalepomaki.fi

      Taitaa olla jonkun uudemman Windowsin tai sitten Linukoiden komento tuollainen dig?? Windowsissa pidempään pyörineille 'tracert' on tutumpi komentokehoitteen työkalu.

      > Kaikki me diginatiivit tietenkin käytämme taitavasti komentoriviä päivittäin.

      No totta kai, komentorivien kautta saa koneen syvällisemmin halttuunsa monessa tiukassa kohdassa. Komentokehoitteet ovat myös lyhytpinnaiselle nopeampia oikoteitä, kuin GUI-hiirellä vaikkojen kautta naksuttelu.

      Mutta ei noista abuse-viestien postaamisesta, ihan millekään taholle, ei niistä tällaisissa, toistaiseksi näin lievissä, tapauksissa ole mitään hyötyä. Domaini on mennyt, ja sillä sipuli.
      Toki jos alkaisi asianomaisen kasvokuvia näkyä feikkisaitilla, niin silloin voisi jo alkaa toimenpiteisiinkin.

    • ksjdksjd

      Elin vaan maksaa rahaa nykyiselle domainin ylläpitäjälle, niin saa takaisin omansa. Näinhän se menee oikeassa kapitalismissa eikä kokoomuslaisten yritystukikapitalismissa. Rikosilmoitus ei johda mihinkään.

    • uuuuurpoooooo

      Noissa fi tunnuksissa on vaan se paska tsätsi että ne on henkilökohtaisia ja siten suojattuja

      Olisi varas tai kiusantekijä ottanut vaikka osoitteen net tai com päätteisenä niin asiassa ei tarvitsisi rikosoikeudellista arviointia

      • Meitä-on-monia

        Onko Suomessa vain yksi Elina Lepomäki niminen henkilö? Samoin Matti Virtasia, niitäkin on vain 1 kpl, ja vain sillä Matti Virtasella on yksinoikeus tuon nimiseen fi-domainiin.


    • julius-heikura

      Latva laho kokoomuspelle akka on sekaisin kuin seinäkello onko kusi noussu päähän vai mitä turhaan vaivaa poliisia asiassa ei ole mitän rikosta domainit on vapaata tavaraa bittien markkinoilla leposide joutuu nyt maksamaan 200% hinnan domainin nykyiselle omistajalle jos haluaa sen käyttöönsä

      • Ei-oikeen-bisnestä

        Oliko jollain palstalla sanottuna että asianomainen olisi poliisia tuossa asiassa jo vaivannut? Aika äkkiähän normaali netin käyttäjä sen saa muutakin kautta selville, ettei poliisit tällaisessa tilanteessa mitään mahda.

        Mitään hintapyyntöä ei ole esitetty, joten arvelusi 200% hinnasta lunastukselle, se on pelkkää omaa keksintöäsi.

        Domanrekisteröintien mässäyksen kulta-aikaan isommilta firmoilta pyydettiin tuhansia tai kymmeniä tuhansia euroja noista itselleen rohmutuista sadoista verkko-osoitteista.

        Aikamoista nappikauppaa on, jos jonkun kannattaa rohmuta yksityishenkilöiden nimillä olevia fi-domaineita. Koettaa sitten kaupitella niitä takaisin 2-kertaisella hinnalla.

        Edes joka kymmenes yksityishenkilö ei sitä itselleen takaisin kuitenkaan lunasta. Tuollakin myyntikatteen prosentilla kyse on kuitenkin vain joistakin satasista. Ja vaivaa ja domainnimen kuranttisuustappiota hommassa on kuitenkin kohtalaisen paljon.


      • Anonyymi

        Räksyti räksyti. En puhu koiraa.


    • Oliko-tarpeellista

      No nyt juttu on kuitenkin viety näköjään poliisille asti ihmeteltäväksi. Minkäköhän takia?

      "Lepomäki on tehnyt poliisille tutkintapyynnön identiteettivarkaudesta.
      – Uskon, että viranomaiset pystyvät selvittämään sen, kuka on sivuston
      takana, jos he vaan pitävät sitä tarpeeksi tärkeänä asiana selvittää,
      Lepomäki sanoo"
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005043805.html

      Varkaudeksi nimittää Lepomäki tuota asiaa. Se antaa ihan kummallisen kuvan kansanedustaja lepomäestä. Eikö niissä kahdessa korkeakoulussa mitään arkipäivän ja reaalimaailman juttuja ole opetettu? Kyllä rikaskin voi saada joskus nokan päälle, eikä sitä asiaa poliisille kantelut pysty korjaamaan.

    • politiikanpeliriippuvuus

      Olen todella pahoillani mutta en tunne pienintäkään myötätunnon hitusta teidän elitistien murheista.

      Heti kun kokoomus osoittaa politiikassaan ihmismäisyyttä ja rupeaa hoitamaan lähimmäistensa suomalaisten köyhien asioita niin sitten löytyy täältäkin taholta myötätuntoa teidän peliongelmiinne.

      • Parannetaan-myötätuntosi

        Olet tuhma, tuhma! Elina sais antaa sulle piiskaa, ja paljaalle persiille oikeen.


    • kauppaa-käydään

      No minull auseita yrityksien ja kansandustajiin viitaavia domaineita kun keräilen niitä ja olen muutaman saanutkin myytyä. Täysin laillista jos kerran vapaana on ja rekisteröi sen itselleen. Ei poliisi voi sanoa mitään jos vaikka olisi ehtinyt napata poliisi.fi ekana. Jos ei käytä niitä identtivarkauksiin tai muuhun vaan pitää ne itsellään kuin keräilijä ne on ja pysyy minulla.
      Juurihan hurriyhtiö nappasi 917 fi domainia itselleen No se itse oli jättänyt auki monia sen firman domainiea auki eli ne on nyt minulla.:=)12kpl

      • kunnon.kapitalisti

        hyvä poika, toivottavasti osu kokkelisumaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1405
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1127
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      957
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      857
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      79
      807
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      733
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe