Avolava pakettiautoon camper-koppi?

harmaaraja

Niin kertokaahan katsastusmiehet missä menee raja. Ajattelin tehdä auton lavan, ja mittojen sisäpuolelle mahtuvan kopin, joka tulisi myös ohjaamon päälle. Kiinnitys pelkästään pumppuliinoilla koska koppi pitää olla jätettävissä hetkessä työmaalle. Kopissa sisällä erinäisiä työkaluja, sänky, mikro, lämmitys, ehkä wc jne.

Jos auton rakenteisiin ei tule yhtään mitään muutosta, ja kuorma on kiinni liinoilla auton mittojen sisäpuolella, niin onko tämä laitonta kuormaa?

Entäpä jos joudun kuljettamaan naapurin leikkimökin tai lasten puumajan lavalla niin onko tämä ”kiellettyä kuormaa”?

Autossa on nyt päällä kaupallinen lasikuituinen kevytkate, jos minulla on sänky/sohva kyydissä ja nukun/ lepään siellä auton ollessa parkissa/omalla maallani, olenko tehnyt jotain laitonta?

Kiitos jos joku vaivautuu vastaamaan!

6

636

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ldldld

   eihän ne tavarat varsinaisesti tee kopasta matkailuautoa vaan se miten niitä käytetään .
   Jos liikeenteessä tavataan pakettiauto jonka tavaratilassa on kyseistä tavaraa niin ei se matkailuautoksi muutu, mutta jos se sänky on pedattuna patjat paikallaan ja on vähän lukuvaloja asennettu, mikrot pöydällä niin käyttö on selvästi matkailuun ja silloin ollaan menetelty sääntöjen vastaisesti.

   • Bussissa

    Eli silloin tulee palautuksena veroja, koska asuntoauto on verovapaa, paku ei?


  • harmaaraja

   Kiitos vastauksestasi!

   Eli työmaakoppi pitää aina myllätä sekamelskaksi ennen kuin sen voi nostaa auton kyytiin, ja siivota sitten uudestaan työmaakohteella minne se jätetään? Sitten ei voi saada mitään autoveroja/sakkoja?

  • ldldld

   niinpä, ei sänkyjen, patjan jne... kuljetus ole kielletty. pakettiauto on tavaran kuljetukseen tarkoitettu auto. ja sellaisenaan omassa verokannassa.

   Jos samaa autoa käytetään matkailutarkoituksessa niin verokanta on toinen,
   Tietysti jos auto on täydenveron pakettiauto niin silloin eri juttu, mutta silloinkaan ei matkailu käyttöön käy ilman muutoskatsastusta,

  • siukkapää

   Ei sinun tarvitse sotkea sitä kopin sisustusta millään tavalla. Sinähän kerroit laskevasi kopin työmaalla alas auton päältä. Koska koppi on kiinni liinoilla, poliisia kiinnostaa ainoastaan kuorman sidonta ja mahdollinen kuorman suuruus.

  • harmaaraja

   Kiitokset asiallisista vastauksista.

   Näin minä itsekin voisin kuvitella että koppi on kuormaa kun se on liinoilla kiinni. Autoa ei edes voi katsastaa matkailuautoksi jos suurin osa käytöstä ajetaan ilman koppia. Koppi on ”asuntokäytössä” vain kun se on pois auton kyydistä.

   Eri asia voisi sitten olla jos jäisi kunnon todisteineen kiinni että kiertää autolla ympäri suomea ja yöpyy + kokkaa kopissa.

   Eli todennäköisesti kopissa ei kannata koskaan oleilla kun se on auton lavalla, jos vielä rakentaisi ainoan kulkuoven etuseinään, niin ettei sinne pääse mitenkään menemään sisälle kun on autossa kiinni.

   Yleensä helpoin lienee peräkärry, mutta sitten kun ei saa yhdistemää parkkiin niin kärry jää parkkikselle odottamaan niin kohta joku on jo repinyt siitä ovet ja putsannut sisustan. Auton lavalla se kulkee aitojen takaa toisen aidan taakse eikä lepää tienvarressa

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   207
   6241
  2. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   88
   1962
  3. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   426
   1459
  4. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   17
   1357
  5. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   285
   1300
  6. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   11
   982
  7. Naton kannatus Suomessa on hiipunut olemattomiin.

   Ovatko aiemmin fanaattisesti natoa kannattaneet tajunneet, että sotajärjestöön liittyminen onkin täysin turhaa, kun itänaapurista ei mitään uhkaa ole?
   Maailman menoa
   256
   928
  8. Martina menestyi Barcelonassa

   Martina kävi kisaamassa Espanjan Barcelonassa ja sijoittui hienosti sijalle 7. Pyöräilyssä Martina oli 2 nopein.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   159
   891
  9. Aiotteko tehdä mitään saadaksenne kohteenne

   Aiotteko tehdä mitään oikeassa elämässä saadaksenne henkilön jonka perään täällä haikailette vai aiotteko vain ikuisesti kirjoitella tänne?
   Ikävä
   61
   825
  Aihe