Bussien aikataulut

yöksi-kotiin

Olisin tullut katsomaan sukulaistani Tampereelta Ruovedelle bussilla. Ruovedelle aamusta ja illalla takaisin. Ei onnistu millään vai enkö tulkitse oikein aikatauluja. Orivedelle kyllä pääsee 22 kertaa päivässä mutta siitä Ruovedelle ei onnistu. Onko Ruovesiläisillä kaikilla omat autot?

10

259

  Vastaukset

  • Oikein tulkitsit aikatauluja. Viikolla ehtii pariksi tunniksi, jos lähteeTampereelta klo 11.00 ja on Ruovedellä klo 12.15. Takaisin pitäisi lähteä klo 15.30. Lauantaina pääsisi pidemmäksi aikaa, jos lähtisi Tampereelta klo 8.00 ja olisi Ruovedellä klo 9.25. Vaihto Orivedellä . Takaisin lähdettävä klo 16.20. Tähän on tultu.

   Minulla on kymmenen vuoden kokemus elämästä autottomana Visuvedellä. Kymmenen vuotta sitten pääsi kumpaankin suuntaan parin tunnin välein. Kuvittelimme, että kantatie 66:lla linja-autot kulkevat maailman tappiin. Toisin näyttää käyvän. Tilanne on koko ajan huonontunut. Vuonna 2011 tuli paha takaisku , kun Teiskon kautta kulkevat vakiovuorot lakkautettiin. Silloin kävin asiasta yhden naisen sotaa lehdistössä ja televisiossa. Lähetin sähköpostia kansanedustajille ja liikenneministerille. Paljon porua, vähän villoja.

   Jo muutama vuosi ollaan oltu siinä tilanteessa, että pärjätään jotenkin, jos voi matkustaa milloin tahansa. Työssäkäynti onnistuu vain oman auton omistaville.

   Me teimme oman ratkaisumme ja muutimme Jyväskylään. Surkea joukkoliikenne ei silti ollut ainoa syy lähtöömme. Syitä oli muitakin. Terveydenhuolto takkuaa. Veroäyri on Suomen huippuja. Kuntapäättäjät hölmöilevät.

   Meidänkin pitää päästä Visuvedelle viikon tai kahden välein, sillä meille jäi sattuneesta syystä omakotitalo tähän kylläpahaseen. Tilanne ei ainakaan parane jatkossa. Voi olla, että liikenne loppuu kokonaan. Rouva Berner tuskin ymmärtää haja-asutusalueiden ihmisten tilannetta.

   • Se 16.20 kulkee vain sunnuntaisin ja 15.35 vain m-pe. Paluu olisi la 12.15.


   • Näinhän se on. Taitaa jäädä sukulaisvierailu tekemättä.


   • katsoitko miten mäntän kautta pääsis ,tosin tulee lenkkiä vähän


  • Olisin käynyt samalla reissulla Virroilla mutta ei onnistu millään ?Mitenkä Virtolaiset pääsee yleensä mihinkään ilman omaa autoa Siis Tampereen suuntaan Siis ei mitenkään !!

   • Virroilta kulkee busseja Treelle myös Kurun kautta.


   • Ruovesiläisten (mukana Visuvesiläisten) olisi pitänyt taistella itselleen kulkumahdollisuudet molempiin suuntiin, siis pohjoiseen ja etelään. Niin teki pienempi kunta Juupajoki(alle 2000 as.), jossa juna pysähtyy pari kertaa päivässä mennen tullen, jopa sunnuntaisin. Mistä on " noitakäräjakunnan" voimattomuuden ja saamattomuuden syy kotoisin. Siis kaikki autottomat, vanhukset, opiskelijat ja työttömät. Nyt joukolla muuttamaan Orivedelle, Tampereelle ja Pirkkalaan. Täällä autot kulkee melko taajaan. Niin, ja Virtolaiset! Mikäs teitäkin vaivaa?


   • iätön kirjoitti:

    Ruovesiläisten (mukana Visuvesiläisten) olisi pitänyt taistella itselleen kulkumahdollisuudet molempiin suuntiin, siis pohjoiseen ja etelään. Niin teki pienempi kunta Juupajoki(alle 2000 as.), jossa juna pysähtyy pari kertaa päivässä mennen tullen, jopa sunnuntaisin. Mistä on " noitakäräjakunnan" voimattomuuden ja saamattomuuden syy kotoisin. Siis kaikki autottomat, vanhukset, opiskelijat ja työttömät. Nyt joukolla muuttamaan Orivedelle, Tampereelle ja Pirkkalaan. Täällä autot kulkee melko taajaan. Niin, ja Virtolaiset! Mikäs teitäkin vaivaa?

    Kulkee joo Tamperella taajaan, kunnes ratikka tulee...Tokuttoman kallistakin täällä on, pikku lukuista saa maksaa älyttömiä hintoja, pyrkivät Helsingin hintatasoon Tampereella ja siihen se näyttää olevan menossa Pirkkalassakin. Tampereella vielä tiivistysrakentamine pilaa asuinalueet ja tietysti parkkipaikkoja ei sitten löydy viereaille juuri mistään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kulkee joo Tamperella taajaan, kunnes ratikka tulee...Tokuttoman kallistakin täällä on, pikku lukuista saa maksaa älyttömiä hintoja, pyrkivät Helsingin hintatasoon Tampereella ja siihen se näyttää olevan menossa Pirkkalassakin. Tampereella vielä tiivistysrakentamine pilaa asuinalueet ja tietysti parkkipaikkoja ei sitten löydy viereaille juuri mistään.

    Parkkiruutu parkkihallissa maksaa nykyään jo liki 15 000 + yhtiövastikkeen. Saa niitä toki vuokrattuakin, mutta maksaa sekin.


  • Ei mitenkään ja ei mihinkäänkään! ollaan vaan linja-auto asema meiltäkin purettiin ! Me siis ollaan vaan täällä muutenkin kuolevassa kylässä.TSEMMPPIÄ

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   335
   3840
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   132
   3455
  3. Miksi Halla-aho vaikenee USAn mellakoista?

   Johtuuko siintä että hän ei voi/saa kritisoida Putinia eikä Trumpia!?
   Maailman menoa
   188
   2259
  4. Kiitos elämä, Nala mutta vuokraluukkuun

   Miten noin menevä nainen voi ottaa koiran keskelle kaupunkia? Eikö edellinenkin koira annettu pois kun asuvat Eskon kanssa, eikä ollut aikaa hoitaa si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   1533
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   6
   1323