RTK- palvelu= Suomen surkein kiinteistöhuoltofirma

KusetusMaksimus

Voi jeesuksen vitt..u, millainen firma tuo RTK- palvelu on.
Vuosi sitten vaihtui kiinteistöhuolto ilmeisestikin kilpailutuksen seurauksena.
Yksinkertaisinkaan huoltotoimenpide ei suju.
Autohallin siivous tapahtuu kerran vuoteen. Ei toivoakaan, että siinä välillä lattioille näytettäisiin harjaa. Ilmeisesti harjassa ja rikkalapiossa on liian monta liikkuva osaa...
Asukassaunan ja suihkutilojen pesu tapahtuu kai vain pelkällä veden suihkuttelulla. Laattalattioissa ja seinien kaakeleissa kunnon rasva- ja likakerrokset. Kuurausharja/ kuuraussieni tuntematon käsite.
Portaikon peruspesu piti tehdä viime kesänä. Ei tehty.
Lamppujen vaihtoa yleisiin tiloihin saa pyytää vähintään 3 kertaa. Ja ei sittenkään onnistu.
Kaikenlainen oma- aloitteisuus puuttuu.


Jos mahdollista, välttäkää kyseistä puljua.
Ilmeisesti RTK palkkaa vain pystymetsästä revittyjä työn vieroksujia.
Vit..uttaa niin rankasti, ettei sanotuksi saa.

42

4721

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nehru1

      täällä yksi semmoinen ja kävin muuten kusella sun postiluukkuun :D

    • lisää_laatua

      Alipalkattuja, työhönsä kypsyneitä.

      Ei kannata kilpailuttaa hintaa vaan laatua. Taloyhtiönne isännöitsijä ja/tai hallitus on osaamaton, jos halvin (=huonoin) tarjous on hyväksytty. Yleensä paras tulos tulee, kun valitsee saaduista tarjouksista toiseksi kalleimman. Silloin voi ja VAATIA VÄHÄN LAATUA sopimuskumppanilta.

      Otatko sinä talohuollon ja siivouksen hinnalla:
      350 e/kk
      450 e/kk
      630 e/kk

      Keneltä edellä mainitulta voi vaatia laatua? Ei ainakaan halvimmalta.

      • StananRoskafirma

        RTK kilpailee hinnalla. Ja siinä samalla laadulla. Hyvähän se on laittaa siivouksen hinnaksi vaikkapa tuo 350€/kk. Jätetään siinä sitten viikko tai pari väliin, ettei siivoojat käy kohteessa.
        Asukkaat: Seuratkaa RTK:n toimintaa. Pitäkää vaikka vain mielessänne "kirjaa" siitä, mitä ko firma tekee.
        Se firma ei tee yhtään ylimääräistä, eikä puolikaan siitä, mitä sopimuksessa on mainittu.


      • Voitto-Lopullinen

        Taloyhtiön kilpailutuksissa pitää olla pätevät perusteet olla valitsematta edullisinta tarjousta.

        Millään mutu-periaatteella hallitus ei voi todeta, ettei halvimman tarjouksen tekijä muka pystyisi hoitamaan työtä jota tarjoutuu tekemään - vain siksi koska on halvin.

        Kaikessa kilpailutuksessa referenssit ovat tärkeitä, mutta eihän niitä aina ole käytettävissä.


      • Anonyymi
        StananRoskafirma kirjoitti:

        RTK kilpailee hinnalla. Ja siinä samalla laadulla. Hyvähän se on laittaa siivouksen hinnaksi vaikkapa tuo 350€/kk. Jätetään siinä sitten viikko tai pari väliin, ettei siivoojat käy kohteessa.
        Asukkaat: Seuratkaa RTK:n toimintaa. Pitäkää vaikka vain mielessänne "kirjaa" siitä, mitä ko firma tekee.
        Se firma ei tee yhtään ylimääräistä, eikä puolikaan siitä, mitä sopimuksessa on mainittu.

        Meillä Turussa viemärit tukessa RTK valehtelee ja kieroilevat eivät ole tulossakaan, sen verran ovat käyneet että ajoivat pakulla viemärin tukirakenteet auto hallista rikki ovat edelleen (yli vuosi) tää on todella kelvoton yritys


    • böndestadis

      630 eur on ehkä jossain Lopissa, mutta helsingissä sillä ei saa edes saunan pesua

      • lisää_laatua

        Hinnat ovat erään kerrostalon talohuollon ja siivouksen kuukausihintoja (sis. alv). Nykyinen palveluntarjoaja hoitaa kuukauden työt 350 eurolla (sis. alv). Isännöintitoimisto pääsee veloittamaan 320 e/kk (sis. alv)


      • lisää_laatua
        lisää_laatua kirjoitti:

        Hinnat ovat erään kerrostalon talohuollon ja siivouksen kuukausihintoja (sis. alv). Nykyinen palveluntarjoaja hoitaa kuukauden työt 350 eurolla (sis. alv). Isännöintitoimisto pääsee veloittamaan 320 e/kk (sis. alv)

        Tarkennuksena vielä, että 350 e/kk sisältää sekä talohuollon että siivouksen. Tuskin ne hinnat Helsingissä paljon suurempia voi olla, kun ei siellä työntekijätkään tienaa kuin ehkä 20 % enemmän.


      • huoltox

        Ei edes yksiportainen matala kerrostalo ole noin halpa, stadissa


      • Porin_RTK
        huoltox kirjoitti:

        Ei edes yksiportainen matala kerrostalo ole noin halpa, stadissa

        Porissa on vähän eri hinnat :)


      • anonyymi_PhT

        Ei onnistu lumityötkään . Lupasivat ajaa kun lähetin sähköpostia ja soitin ei ajettu . Muutto autot ja henkilö autot kiinni lumi sohjossa . Mies vetää pitkä vartista lumilapiota perässä on varmaan käsittänyt väärin eiks sitä lumilapiota pitäis työntää että tarttuisi edes vähän lunta lapioon.. Ja mies lapioi lunta yksi lapiollinen ja jopa otti koville että pitää reilusti huilata että jaksaa heittää toisen . Jos saisin päättää en palkkaisi tällaista firmaa töihin . Ottaisivat oppia Koivun miehistä . Alueessa on selvä raja miten lumityöt tulee tehdä. Rtk lla on niin pieni traktori mikä tekee lumitöitä ei jaksa työntää tässä kaikki tällä kertaa.


    • Homma_hanskassa

      RTK-Palvelun strategia on hoitaa kohteet mahdollisimman vähillä resursseilla eli halvalla. Ei ne huoltomiehet välttämättä huonoja ole, mutta heille on lastattu liikaa työtä, eivät ehdi kuin kiireisimmät keikat tehdä ja huonoilla työvälineillä. Esimerkkinä kaksi miestä hoitaa lähes 50 kohdetta, joissa osallistuvat myös ulkotöihin mm. käsilumityöt. Työvälineet on puutteelliset tai huonot. Eli työn tekeminen on hankalaa ja sitä on niin paljon, ettei vain ehditä tehdä.
      Joten ei kannata ihmetellä, jos RTK-Palvelu ei tunnu tekevän mitään, se on yrityksen strategia.
      Asukkaat eivät myöskään välttämättä tiedä, minkä laajuisen huoltopaketin taloyhtiö on ostanut, joten asia ei ole yksiselitteinen. Halvalla ei laadukasta palvelua saa mistään.

    • Tiatuula

      Palkkakustannukset vaativa yksistään 12-14 taloa hoitoon. Eli on ihan normaalia, että huoltomiehellä on 20-25 taloa hoidettavana. Meilläkin on näin. Tämän lisäksi talvisin on pakko ottaa erillisaurattavia kohteita paikkaamaan ns talvi kuluja (ylityöpalkat, polttoaineet, auraus vaihngot) Niitä on tänä talena 20 kpl(okt ja rt)

      • huoltox

        Meinaat että 50 kiinteistöä ja pari huoltomiestä? Höpö höpö, ensistään 2 miehen palkkkaan riittää kevyesti 20 kiinteistöä. Toisekseen 2 miestä ei pysty tekemään mainitsemasi määrää, ei edes rtk:lla


    • Tiatuula

      Menee helposti. Ei niissä joka päivä käydä. 2-3 krt/vko riippuu sopimuksesta.

      • huoltox

        Joo helposti menee, rtk tyylillä. Ennen kun spedeilet lisää kerron vähän faktaa . 20 kiinteistöllä tekee 300k vaihtoa, siitä liksojen osuus 150k sosiaalimaksujen kanssa, 4 henkilöä töissä. Jää siitä hyvin vielä voittoa, muiden kulujen jälkeen. Sitä on turha avata kun se on jo liian vaikeeta


    • Mikko-40

      Huoltox:lle tiedoksi että jotkut maksaa myös sosiaalikulut.

      • huoltox

        Mikko pojalle, mä olen maksanut sosiaalikuluja jo silloin kun sinä heiluttelit jalkoja maton reunalla.
        Vilkase tota ylempää kommenttia, tosin tuskin aukee sullekaan


    • Tiatuula

      Ja lisäksi aika hidas olet, jos 5- taloa hoidat päivässä. Ainakin meidän soppareiden työmäärän mukaan hoidettuna

    • Anonyymi

      Vaihteeksi taas RTK:n tyypit ajelee autolla vain pihalla ja piha on ihan jäässä. Eivät kauheasti välitä vanhusten kaatumisista. Eihän se kannata, hiekottaa sitten kun ei ole enään jäätä.

    • Anonyymi

      Samaa mieltä olen, ei ole työn laatu ollenkaan hyvä.

      • Anonyymi

        Rauman Lukko omistaa RTKn. Varakas seura.


    • Anonyymi

      joo, pari päivää sitten pari RTK.n homssun näköistä pinkiksi värjättyine tukkineen ja pitkine keltaisiksi lakattuine kynsineen olivat menossa tekemään hygieenistä siivousta, rtk.n paku oli ajettu ihan lommoille,,takaovet peruutettu lyttyyn,autoa muutenkin huonosti ja huolimattomsti pidett,y jos henkilöt ovat noin epäsiistin näköisiä niin kuinkahan se hygieeninen siivous onnistuu korona-aikana.

      • Anonyymi

        Pelkän ulkonäön mukaan ei kyllä kannata luokitella ketään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pelkän ulkonäön mukaan ei kyllä kannata luokitella ketään.

        Helsingin Malmille tehtiin verotarkastus. Nyt sama meno jatkuu työntekijät saavat firman autot kotiin ja puhelimen ilmaiseksi jolla saa soittaa puheluita. Firma kusettaa työntekijöitä minimipalkalla. Kaikki ylityöt maksetaan tunti tuntia vasten vapaana. Olin itse muutaman vuoden töissä ja se riitti. Olihan se nastaa että oli auto ja ilmaiset polttoaineet ja puhelimella pysty soittamaan vaikka kiinaan. Mutta isot mainokset autojen kyljissä riitti. Yleensä uusi työntekijä on sellainen jolla ei ole varaa omaan autoon ja vaihtuvuus on suurta. Palkka on 1200-noin 1750 maks. Ei sillä pääkaupunkiseudulla elä leveästi. Työnjohtajat ainakin minulla Malmilla oli vartiointiliikkeestä potkittuja jotka esitti pikkuhitleriä. Pikkupalkalla ovat johtajia, palvelujohtajia. Ihan naurattaa nyt jälkeen päin. Asukkaita haukutaan ja halvennetaan jotka ihan asiasta soittivat. Minun aikanani ei ollut kunnon miehiä, ressukoita eronneita persaukisia jotka eivät muualle päässeet tai kuka tulisi 1200 kk palkalla töihin. Itse olin kokemuksen takia ja muija töissä joten rahaa oli jonkun verran.


      • Anonyymi

        No ei onnistu. Tilattu vaikka mitä pyyhkimisiä toimistoihin: kiireellä huitoo siivooja parilla rätillä ovenkahvat ja kun tuntia pyydetty, on paikalla 15 minuuttia per ilta. Kulunvalvonta kun meillä toimistolla sen todistaa. Kiinnostaa, onko siivoajilla mitään koulutusta moiseen kenelläkään- ei ainakaan niillä, jotka meillä käyneet. Vaihtoon tämä firma ensitilassa.


    • Anonyymi

      ÄLKÄÄ IKINÄ KOSKAAN MUUTTAKO REALIAN KÄMPPIIN. VÄLTTÄKÄÄ MYÖS RTK HUOLTO JA SOL HUOLTO. Olipa asuessa ongelmatilanne pieni tai suuri ette tule saamaan asiaan ratkaisua kohtuudella. TOSIAAN Erityis-epäsuositteluna RTK huolto ja SOL huoltopalvelut. Niitä ei kiinnosta tippaakaan asikastapalvelu asukkaiden suuntaan, asioita tapahtuu vain ja ainoastaan EHKÄ jos asiat reklamoi Realian isännöitsijälle tai suoraan esimerkiksi lähitapiolalle (mutkaton koti konseptissa Realian asiakas). Mutta joka tapauksessa Realian oma sisäisen verkoston hallinta on ihan hukassa (asiakasta pompotellaan työntekijältä toiselle) ja hukassa myös aliurakoitsijoiden kanssa (huolto tekee ihan mitä sattuu) PELASTAUTUKAA KUN VIELÄ VOITTE

      • Anonyymi

        Tämähän ilmeisesti on kilpailun tulos? Muistatko kuka hoito kiinteistöjä aikaisemmin?


    • Anonyymi

      RTK voitti tänään ekan kultamitalin !
      Onnea Rauma.

    • Anonyymi

      Vuonna 1972 sai alkunsa Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:n tämän hetkisen talouden ja toiminnan kulmakivi RTK-Palvelu Oy (Rauman Teollisuus- ja Kiinteistöpalvelu Oy). Urheiluun tarvittavien varojen keräämiseksi perustettu RTK-Palvelu sai alkunsa kirkkoherra Oiva Tuomisen olohuoneessa. Lukko Tuki, Rauman Lukko ja Säppi perustivat tuolloin RTK-Palvelun. Tuomisen johdolla perustettiin siivousalan yritys, jonka ensimmäinen toimisto sijaitsi Päiväsenkadulla Paroalhossa. Yrityksen keikoilla kävi Lukon edustuskiekkoilijoita.

      Raumalaiskiekkoilun Tuki ry lähti toimintaan mukaan vuotta myöhemmin eli vuonna 1973. [7] Vähitellen vuosien varrella osakekauppojen ja osakepääoman korotusten myötä RTK-Palvelun omistus on siirtynyt kokonaan Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:lle.

      RTK:n alku oli nihkeää, ja ensimmäisen tilikauden liikevaihto jäi vähän alle 100 000 markan. Tilikauden tappioksi kirjattiin 1970 markkaa.[8]

      Nykyään luvut ovat hyvin erilaiset. Puhutaan 140 miljoonan euron konsernista, joka työllistää yli 3000 henkilöä. Organisaatiomallissa samalla viivalla ovat Rauman Lukko Oy, RTK-Palvelu Oy ja RTK-Henkilöstöpalvelu Oy. Koko kuvion ydin on konsernitason Contineo Oy, jonka pääomistaja on Raumalaiskiekkoilun Tuki ry.

      • Anonyymi

        Eniten ihmetyttää se että toi pulju on edelleen pystyssä, niin heikkoa se tekeminen on aina ollut. Konseptihan on toisaalta yksinkertainen, otetaan halvalla hinnalla ja tehdään rimaa hipoen, asiakkaita lähtee koko ajan ja uusia tulee tilalle. Erään taloyhtiön puh.johtaja kertoi että rtk oli lähestynyt uudella tarjouksella, ( olivat jo kertaalleen irtisanottuja) uusi tarjous olikin merkittävästi vanhaa edullisempi. Pj sanoi etteivät ota takaisin vaikka tekisivät ilmaiseksi.


    • Anonyymi

      Kyllä on huonoksi mennyt Suomessa touhu.
      Onkohan se niin että kun osaamaton käskee taitamattoman tehdä hommia
      Niin tulos on just se mihin nämä onnettomat tunarit kykenee..
      Nämä ei oikeasti osaa mitään.
      Jokapaikassa mennään siitä missä aita on matalin ja ryssitään pikkujutkin kun mitään ei osata.
      Eikä viitsitä, eikä välitetä. On kivempi räplätä kännykkää autossa työaika.
      Menee mukavammin niin😂

    • Anonyymi

      sama täällä kouvolassa, rkt,, heitä ei kiinnosta kiinteistön huolto laisinkaan,!ainoastaan heitä heitä kiinnosraa vokavuotinen hinnan korotus huonosti hoidetuista kiinteistö töistä,, nyt talvella lumitylt tehään jos muistetaan,, todella surkeeta touhua,, kovan lumisateen jälkeen tullaan tai ei tulla,, korkeintaan illalla sitten,,äkkiä sutastaan vähä tönästään siinä se,, no obhan se lumi siihen jo iltaa mennessä tallaantunut?on valitettu ja vaikka mitä mikään ei muutu,,vessan vesivuodon korjausta piti odottaa 3 viikkoo,, lopulta piti ite tehä,, mitään ei kuulunut ?caikka asiaa välillä kysyttiin,, sanottiin että tylmääräys on annettu,,,voi v,,,u srntään mitä touhua rtk kiinteistöpalvelut?!

      • Anonyymi

        Miksi kiinostaisi. Koko firman tarkoitus on vain kerätä Rauman Lukolle rahaa.


    • Anonyymi

      rtk kiinteistöhuolto on täysin luokatonta ei voi huonommin enää asioita hoitaa,, näin ainakin kymenlaaksossa ,, talvikunnossa pito täysin retuperällä, työn jäkki todella surkeeta,, pitäs vaihtaa huoltoyhtiöö,,eivät vastaa sähköpostiinkaan,, kiertäkää rtk kaukaa!

    • Anonyymi

      Paska työpaikka kusettavat työntekijöitä narsisti työnantaja jne ainkin kokkolassa ei kannata hakea töihin koskaa

    • Anonyymi

      Taitaa olla monen kiinteistöhuoltofirman tarina nykyään sama. Laatu on muutamassa vuodessa romahtanut ihan täysin jopa niiltä joilla sitä joskus oli. Jotkut kohteet vaativat jokapäiväistä pihan hoitoa esim lumesta ja se ei millään onnistu. Kohteessa voi olla myös kellonaika koska ovet avataan ja silloin pihan pitää olla kunnossa ei joskus keskipäivällä kun auraajalle sopii. Näyttää että huoltofirmat on täynnä johtajia joilla ei ole minkäänlaista tajua reaali elämästä. Jos teen sopimuksen huoltoyhtiön kanssa silloin kenenkään muun ei tarvitse pihaa hoitaa. Piha pitää heti aurata tai kolata kun siinä on muutama sentti lunta samoin käydään myös läpi mahdolliset syvennykset ja raput. Pihassa ei voi myöskään olla liukasta eikä roskia tai lehtikasoja. Reunakivet ym käydään läpi myös. Sellaista on pihan hoito. Nykyään se on sitä että joutuu soittamaan että tulisitteko nyt vihdoin hoitamaan työtänne.

      • Anonyymi

        ja sitten kun tulevat on se päin vittua tehty roiskaisu. Jälki on ikäänkuin sellaista että joku kokeili ensi kertaa auraamista ja jätti vielä työn kesken.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja sitten kun tulevat on se päin vittua tehty roiskaisu. Jälki on ikäänkuin sellaista että joku kokeili ensi kertaa auraamista ja jätti vielä työn kesken.

        Meidän taloyhtiössä ilmasivat patterit,meillä jätti termostaatti venttiilin makurin sängylle laitoin itse loput.Ja lumityöt jälki on lähinnä säälittävän näköistä.Ei jatkoon.


    • Anonyymi

      Asuntoyhtiöt kilpailuttavat huoltoyhtiöitä ajatuksena ketä jättää halvimmalla työt tekemättä

      • Anonyymi

        Wau


    • Anonyymi

      Otin yhteyttä RTK-palveluihin poistaakseni vanhoja tietojani GDPR-lain mukaisesti (ks. RTK:n tietosuojaseloste). Muissa yhtiöissä se on toiminut mutkattomasti lain mukaisesti ja todella ystävällisellä asiakaspalvelulla. RTK:ssa töykeä asiakaspalvelija tunnusti suoraan, että lakia rikotaan, kun mainitsi että kaikki tiedot talletetaan ikuisesti (mikä on myös RTK:n oman tietosuojaselosteen vastaista). Tietosuojaselosteessa mainittu tietosuojavastaava on "kadonnut", ei vastaa viesteihin, eikä asiakaspalvelussakaan tiedetä hänestä mitään. Nyt täytyy tehdä ilmoitus yrityksen toiminnasta tietosuojavaltuutetulle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1605
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1056
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe