RTK- palvelu= Suomen surkein kiinteistöhuoltofirma

KusetusMaksimus

Voi jeesuksen vitt..u, millainen firma tuo RTK- palvelu on.
Vuosi sitten vaihtui kiinteistöhuolto ilmeisestikin kilpailutuksen seurauksena.
Yksinkertaisinkaan huoltotoimenpide ei suju.
Autohallin siivous tapahtuu kerran vuoteen. Ei toivoakaan, että siinä välillä lattioille näytettäisiin harjaa. Ilmeisesti harjassa ja rikkalapiossa on liian monta liikkuva osaa...
Asukassaunan ja suihkutilojen pesu tapahtuu kai vain pelkällä veden suihkuttelulla. Laattalattioissa ja seinien kaakeleissa kunnon rasva- ja likakerrokset. Kuurausharja/ kuuraussieni tuntematon käsite.
Portaikon peruspesu piti tehdä viime kesänä. Ei tehty.
Lamppujen vaihtoa yleisiin tiloihin saa pyytää vähintään 3 kertaa. Ja ei sittenkään onnistu.
Kaikenlainen oma- aloitteisuus puuttuu.

Jos mahdollista, välttäkää kyseistä puljua.
Ilmeisesti RTK palkkaa vain pystymetsästä revittyjä työn vieroksujia.
Vit..uttaa niin rankasti, ettei sanotuksi saa.

24

444

  Vastaukset

  • täällä yksi semmoinen ja kävin muuten kusella sun postiluukkuun :D

  • Alipalkattuja, työhönsä kypsyneitä.

   Ei kannata kilpailuttaa hintaa vaan laatua. Taloyhtiönne isännöitsijä ja/tai hallitus on osaamaton, jos halvin (=huonoin) tarjous on hyväksytty. Yleensä paras tulos tulee, kun valitsee saaduista tarjouksista toiseksi kalleimman. Silloin voi ja VAATIA VÄHÄN LAATUA sopimuskumppanilta.

   Otatko sinä talohuollon ja siivouksen hinnalla:
   350 e/kk
   450 e/kk
   630 e/kk

   Keneltä edellä mainitulta voi vaatia laatua? Ei ainakaan halvimmalta.

   • RTK kilpailee hinnalla. Ja siinä samalla laadulla. Hyvähän se on laittaa siivouksen hinnaksi vaikkapa tuo 350€/kk. Jätetään siinä sitten viikko tai pari väliin, ettei siivoojat käy kohteessa.
    Asukkaat: Seuratkaa RTK:n toimintaa. Pitäkää vaikka vain mielessänne "kirjaa" siitä, mitä ko firma tekee.
    Se firma ei tee yhtään ylimääräistä, eikä puolikaan siitä, mitä sopimuksessa on mainittu.


   • Taloyhtiön kilpailutuksissa pitää olla pätevät perusteet olla valitsematta edullisinta tarjousta.

    Millään mutu-periaatteella hallitus ei voi todeta, ettei halvimman tarjouksen tekijä muka pystyisi hoitamaan työtä jota tarjoutuu tekemään - vain siksi koska on halvin.

    Kaikessa kilpailutuksessa referenssit ovat tärkeitä, mutta eihän niitä aina ole käytettävissä.


   • StananRoskafirma kirjoitti:

    RTK kilpailee hinnalla. Ja siinä samalla laadulla. Hyvähän se on laittaa siivouksen hinnaksi vaikkapa tuo 350€/kk. Jätetään siinä sitten viikko tai pari väliin, ettei siivoojat käy kohteessa.
    Asukkaat: Seuratkaa RTK:n toimintaa. Pitäkää vaikka vain mielessänne "kirjaa" siitä, mitä ko firma tekee.
    Se firma ei tee yhtään ylimääräistä, eikä puolikaan siitä, mitä sopimuksessa on mainittu.

    Meillä Turussa viemärit tukessa RTK valehtelee ja kieroilevat eivät ole tulossakaan, sen verran ovat käyneet että ajoivat pakulla viemärin tukirakenteet auto hallista rikki ovat edelleen (yli vuosi) tää on todella kelvoton yritys


  • 630 eur on ehkä jossain Lopissa, mutta helsingissä sillä ei saa edes saunan pesua

   • Hinnat ovat erään kerrostalon talohuollon ja siivouksen kuukausihintoja (sis. alv). Nykyinen palveluntarjoaja hoitaa kuukauden työt 350 eurolla (sis. alv). Isännöintitoimisto pääsee veloittamaan 320 e/kk (sis. alv)


   • lisää_laatua kirjoitti:

    Hinnat ovat erään kerrostalon talohuollon ja siivouksen kuukausihintoja (sis. alv). Nykyinen palveluntarjoaja hoitaa kuukauden työt 350 eurolla (sis. alv). Isännöintitoimisto pääsee veloittamaan 320 e/kk (sis. alv)

    Tarkennuksena vielä, että 350 e/kk sisältää sekä talohuollon että siivouksen. Tuskin ne hinnat Helsingissä paljon suurempia voi olla, kun ei siellä työntekijätkään tienaa kuin ehkä 20 % enemmän.


   • Ei edes yksiportainen matala kerrostalo ole noin halpa, stadissa


   • huoltox kirjoitti:

    Ei edes yksiportainen matala kerrostalo ole noin halpa, stadissa

    Porissa on vähän eri hinnat :)


   • Ei onnistu lumityötkään . Lupasivat ajaa kun lähetin sähköpostia ja soitin ei ajettu . Muutto autot ja henkilö autot kiinni lumi sohjossa . Mies vetää pitkä vartista lumilapiota perässä on varmaan käsittänyt väärin eiks sitä lumilapiota pitäis työntää että tarttuisi edes vähän lunta lapioon.. Ja mies lapioi lunta yksi lapiollinen ja jopa otti koville että pitää reilusti huilata että jaksaa heittää toisen . Jos saisin päättää en palkkaisi tällaista firmaa töihin . Ottaisivat oppia Koivun miehistä . Alueessa on selvä raja miten lumityöt tulee tehdä. Rtk lla on niin pieni traktori mikä tekee lumitöitä ei jaksa työntää tässä kaikki tällä kertaa.


  • RTK-Palvelun strategia on hoitaa kohteet mahdollisimman vähillä resursseilla eli halvalla. Ei ne huoltomiehet välttämättä huonoja ole, mutta heille on lastattu liikaa työtä, eivät ehdi kuin kiireisimmät keikat tehdä ja huonoilla työvälineillä. Esimerkkinä kaksi miestä hoitaa lähes 50 kohdetta, joissa osallistuvat myös ulkotöihin mm. käsilumityöt. Työvälineet on puutteelliset tai huonot. Eli työn tekeminen on hankalaa ja sitä on niin paljon, ettei vain ehditä tehdä.
   Joten ei kannata ihmetellä, jos RTK-Palvelu ei tunnu tekevän mitään, se on yrityksen strategia.
   Asukkaat eivät myöskään välttämättä tiedä, minkä laajuisen huoltopaketin taloyhtiö on ostanut, joten asia ei ole yksiselitteinen. Halvalla ei laadukasta palvelua saa mistään.

  • Palkkakustannukset vaativa yksistään 12-14 taloa hoitoon. Eli on ihan normaalia, että huoltomiehellä on 20-25 taloa hoidettavana. Meilläkin on näin. Tämän lisäksi talvisin on pakko ottaa erillisaurattavia kohteita paikkaamaan ns talvi kuluja (ylityöpalkat, polttoaineet, auraus vaihngot) Niitä on tänä talena 20 kpl(okt ja rt)

   • Meinaat että 50 kiinteistöä ja pari huoltomiestä? Höpö höpö, ensistään 2 miehen palkkkaan riittää kevyesti 20 kiinteistöä. Toisekseen 2 miestä ei pysty tekemään mainitsemasi määrää, ei edes rtk:lla


  • Menee helposti. Ei niissä joka päivä käydä. 2-3 krt/vko riippuu sopimuksesta.

   • Joo helposti menee, rtk tyylillä. Ennen kun spedeilet lisää kerron vähän faktaa . 20 kiinteistöllä tekee 300k vaihtoa, siitä liksojen osuus 150k sosiaalimaksujen kanssa, 4 henkilöä töissä. Jää siitä hyvin vielä voittoa, muiden kulujen jälkeen. Sitä on turha avata kun se on jo liian vaikeeta


  • Huoltox:lle tiedoksi että jotkut maksaa myös sosiaalikulut.

   • Mikko pojalle, mä olen maksanut sosiaalikuluja jo silloin kun sinä heiluttelit jalkoja maton reunalla.
    Vilkase tota ylempää kommenttia, tosin tuskin aukee sullekaan


  • Ja lisäksi aika hidas olet, jos 5- taloa hoidat päivässä. Ainakin meidän soppareiden työmäärän mukaan hoidettuna

  • Vaihteeksi taas RTK:n tyypit ajelee autolla vain pihalla ja piha on ihan jäässä. Eivät kauheasti välitä vanhusten kaatumisista. Eihän se kannata, hiekottaa sitten kun ei ole enään jäätä.

  • Samaa mieltä olen, ei ole työn laatu ollenkaan hyvä.

   • Rauman Lukko omistaa RTKn. Varakas seura.


  • joo, pari päivää sitten pari RTK.n homssun näköistä pinkiksi värjättyine tukkineen ja pitkine keltaisiksi lakattuine kynsineen olivat menossa tekemään hygieenistä siivousta, rtk.n paku oli ajettu ihan lommoille,,takaovet peruutettu lyttyyn,autoa muutenkin huonosti ja huolimattomsti pidett,y jos henkilöt ovat noin epäsiistin näköisiä niin kuinkahan se hygieeninen siivous onnistuu korona-aikana.

   • Pelkän ulkonäön mukaan ei kyllä kannata luokitella ketään.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   197
   7882
  2. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   293
   6788
  3. Terroristien kanssa yhteistyötä?

   Tekikö suomen viranomaiset yhteistyötä terroristien kanssa? Auttoiko Isis naiset pakoon? https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006530615.html
   Maailman menoa
   48
   2174
  4. 73
   1600
  5. Kirjaimelle, kerro se

   Kirjaimelle! Mitä haluaisit sanoa yhdelle kirjaimelle? A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P. Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Å, Ä, Ö? Kirjoit
   Ikävä
   102
   1008