Otsonaattorista kokemuksia

nolla-aivo

Kotona on huono sisäilma, mahdollisesti hometta, eikä saada remonttia vielä. Ei ole varsinaisesti mitään terveydellisiä oireita tullut, vaan haju haittaa ihan vietävästi koska se tarttuu vaatteisiin ja tavaroihin. On päätetty kokeilla otsonaattoria (tilata oma). En kaipaa keskustelua onko otsonointi järkevää vai ei, vaan kokemuksia otsonaattorin käytöstä.

Kauanko teillä on otsonaattori ollut päällä ja kauanko olette odottaneet ennen asuntoon menoa? Meillä kyseessä 100 neliön talo. Ajateltiin ajastaa laite toimimaan yhden vuorokauden ajan, mutta olemme itse poissa kaksi vuorokautta. Onko ok että tuuletusta ei tehdä heti kun laite on sammunut vaan vasta n. vuorokauden kuluttua? Kauanko siinä tapauksessa tarvitsisi tuulettaa ennen kuin on turvallista ruveta taas asumaan talossa? Talo ei ole erityisen tiivis joten oletan että otsoni kyllä pääsee haihtumaan sieltä vaikkei ikkunoita olla heti avaamassa.

Entä miten pitkäikäisiä laitteita otsonaattorit yleensä on? Laitteella olisi jatkossa käyttöä muuallakin, mutta onko siinä siis jokin raja, montako kertaa tai montako tuntia yhdellä laitteella pystyy otsonoimaan?

7

3688

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toivottavastiEiLapsia

      Otsoni on myrkky. Otsonoinnin jälkeen kestää pitkän aikaa, eli joitakin päiviä sen poistuminen. Otsonin poistumisesta lähes itsestään olet väärässä.

      Kun teillä ei selvästi ilmanvaihto ole kunnossa, niin ikkunat auki tuulettamalla muutaman päivän tuuletus otsonoinnin jälkeen on minimi. Todennäköisesti tuolloinkin vielä sisällä on pistävä ja kitkerä haju.

      Kokeile vaikka autoon ensin. Tila on pienempi ja tuuletus helpompaa. Tiedät mihinkä ryhdyt. Kokemuksta voin sanoa, että autostakin otsonin poistuminen kestää päiviä.

      Otsonointi ei poista hajun lähdettä, eli sieltä se haju pukkaa sitten uudestaan mistä se nytkin tulee.

      Otsonaattoreita on eri kokoisia. Talon otsonointiin tarvitaan iso laite, eikä muutamalla satkulla myytävillä tee mitään. Jos tuollaista ajattelet, niin ennemmin suosittelen isomman laitteen vuokraamista.

    • Patermo

      Otsoni on- 3atomista happea,eli häipyy ilmanvaihon tahtiin pois.
      On aika vaaratonta ilmaa, jos käytät vuorokauden laitetta,niin tuulettamalla ristivedolla muutaman tunnin ,on kaasupitoisuus laskenut jo turvalliselle tasolle.
      Haju on todennäköisesti vielä aistittavissa.On vähän sama kuin tupakan hajussa.
      Tuntuu mutta ei ole vahingollista. Tietysti Sinun tapauksessa vaiva voi uusitua..Olen kokeillut muutaman kerran,kellaritilassa.
      Katso Vigipediasta lisää.

    • hjhkjklkv
    • Anonyymi

      Uniq-ilmanpuhdistin 1 299,00 € hinta täysin pilvissä. Pelkkä hepa/aktiivihiili, oikea hinta olisi 99€

    • Anonyymi

      Muistathan sen, että asunnon on oltava tyhjä kun otsonointi suoritetaan. Siellä ei saa olla mitään pehmeitä huonekaluja jotka imaisevat otsonin kuituihinsa, ja sitten lapsesi istuu näihin, joita ei tuulettamalla otsonista puhtaaksi millään saa?

      • Anonyymi

        Myrkkyä myrkyn päälle!

        Biosideja eli desinfioivia kemiallisia aineita käytetään yleisesti homeiden torjunnassa, kun kosteuden vaurioittamia rakennuksia korjataan. Työterveyslaitoksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) selvityksen mukaan biosideja ei kuitenkaan pidä käyttää homeongelmien ratkaisuna, homesiivouksen tehosteena eikä homeiden ehkäisyssä. Biosidit ovat myrkyllisiä aineita ja ne voivat olla haitallisia siivoustyötä tekevien ja tiloja käyttävien terveydelle.

        Myös otsoni (O3) luokitellaan biosidiksi. Otsoni on itsessään haitallista terveydelle, erityisesti suurina pitoisuuksina. Otsonin reaktioissa voi syntyä uusia, terveydelle mahdollisesti haitallisia yhdisteitä.

        https://www.sisailmauutiset.fi/uutiset/otsoni-ja-biosidit-eivat-sovi-rakennuksen-homeongelman-ratkaisuksi/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      548
      4017
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3464
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3090
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2382
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2240
    6. 227
      1688
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1417
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1329
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1310
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1110
    Aihe