Kameravalvonta KehäI tutkitusti tehokas

Tutkitusti_

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005047199.html

Mitäs nyt sanotaan?

Täällä on yleisesti itketty, että kamerat haittaavat ajamista, aiheuttavat haitariliikettä ja vaarantavat turvallisuutta. Nyt on tutkittu ja linkissä tuloksista keskeiset asiat. Lyhyesti: Nopeusjakauma pieneni, suuret ylinopeudet melkein kokonaan poistuivat ja onnettomuuskustannuksissa saatiin tuntuva säästö.

14

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • > Nopeuksien aleneminen vähentää laskennallisesti
      > sellaisia onnettomuuksia, joissa syntyy henkilövahinkoja.

      Siis laskennallisesti. Jostain syystä tämä ei näy tilastoissa? Ai, johtuisiko se siitä, että:
      a) Ykköskehällä ajetaan aika vähän henkilövahinkoja aiheuttavia onnettomuuksia ja
      b) henkiövahinkoja syntyy lähinnä kovissa nopeuksissa, joita kameratolpat eivät juurikaan karsi

      Jos tämä lisäksi on se sama "tutkimus", jota poliisi aikoinaan juhli, niin siinähän kävi niin, että alkukuukausien jälkeen onnettomuudet lähtivätkin nousuun.

      Lisäksi väite, että
      > tolpat ovat päin vastoin parantaneet liikenteen sujuvuutta
      perusteluna:
      > liikennevirta on kulkenut tasaisesti.
      On kovin harhaanjohtava. Jos sujuvuus määritellään tasaisesti eteneväksi liikenteeksi, niin paras sujuvuus saadaan kun kukaan ei liiku minnekään. Meillä tosielämässä sujuvuus määritellään siinä, kuinka kauan matkoihin keskimäärin kuluu. Ja kun nopeudet kerran ovat laskeneet, on pakollinen seuraus se, että sujuvuus on keskimäärin heikentynyt.

      Mitä tästä siis jää käteen?
      1. Sakkotulot ovat lisääntyneet huomattavasti
      2. Sujuvuus on heikentynyt
      3. Mahdolliset hyödyt liikenteelle ovat laskennallisia

      Tarvitseeko vielä sanoa jotain muutakin?

      • M.O.T_

        Ei tarvitse sanoa muuta. Todistit taas kerran, millä asiantuntemuksella näitä juttuja tänne kehittelet.

        "...Jos sujuvuus määritellään tasaisesti eteneväksi liikenteeksi, niin paras sujuvuus saadaan kun kukaan ei liiku minnekään. ..."

        Paras sujuvuus on sitä, että matka-aika kahden pisteen välillä on ennustettava. Toinen osa sujuvuutta on se, ettei tarvitse kiihdytellä ja jarrutella. Tämä toteutuu sinunkin parhaan sujuvuuden määritelmässäsi. ;-) En viitsi selittää ihan jokaista jutun kappaletta toisin sanoin joten pysytään nyt tässä.

        Usko nyt vaan, että tämä tutkimus on ihan uusi ja tulokset ovat juuri sitä mitä jutttu esittää. Lue se vielä pariin kertaan ihan rauhassa ja mieti. Se voi aueta.


      • ei.mulla.muuta.nyt

        "henkiövahinkoja syntyy lähinnä kovissa nopeuksissa, joita kameratolpat eivät juurikaan karsi"

        Hesarin jutusta: "Ennen autoista 11 prosenttia rikkoi nopeusrajoituksen yli kymmenellä kilometrillä tunnissa. Nyt osuus on laskenut kahteen prosenttiin."


        Rottis ei osaa lukea, tai sitten vaan ymmärrys ei ole ihan täysin mukana.


      • siiskueikunoku

        Ja yllättäen älytön eikumutku-selittely alkoi. Miten se kokonaishyöty ei nyt sitten olekaan ollenkaan tärkeä, kun se on tavattoman tärkeä silloin kun huono kuski aiheuttaa muille vaaraa mutta arvioi aiheuttamansa vaaran pienemmäksi kuin mitä itselle kuviteltu hyöty on...


      • ei.mulla.muuta.nyt kirjoitti:

        "henkiövahinkoja syntyy lähinnä kovissa nopeuksissa, joita kameratolpat eivät juurikaan karsi"

        Hesarin jutusta: "Ennen autoista 11 prosenttia rikkoi nopeusrajoituksen yli kymmenellä kilometrillä tunnissa. Nyt osuus on laskenut kahteen prosenttiin."


        Rottis ei osaa lukea, tai sitten vaan ymmärrys ei ole ihan täysin mukana.

        Ei 10 km/h ylitys vielä oikein koviin nopeuksiin oikeuta. Milloinkas muuten nostettiin noita sakkorangaistuksia? Voisivatko ne vaikuttaa ajonopeuksia alentavasti?


      • siiskueikunoku kirjoitti:

        Ja yllättäen älytön eikumutku-selittely alkoi. Miten se kokonaishyöty ei nyt sitten olekaan ollenkaan tärkeä, kun se on tavattoman tärkeä silloin kun huono kuski aiheuttaa muille vaaraa mutta arvioi aiheuttamansa vaaran pienemmäksi kuin mitä itselle kuviteltu hyöty on...

        Sanos muuta. Mutta kameratolppauskovaiset ovat kovasti sitä mieltä, että kyllä tämä rahastuskone turvallisuutta lisää. Todisteet vaan puuttuvat...


      • 3pistettäonsexyä
        TheRat kirjoitti:

        Sanos muuta. Mutta kameratolppauskovaiset ovat kovasti sitä mieltä, että kyllä tämä rahastuskone turvallisuutta lisää. Todisteet vaan puuttuvat...

        Kyllä ne todisteet on olemassa. Ei ne katoa, vaikka joku latvaroso ei niitä halua ymmärtää...


      • 3pistettäonsexyä kirjoitti:

        Kyllä ne todisteet on olemassa. Ei ne katoa, vaikka joku latvaroso ei niitä halua ymmärtää...

        Okei, on olemassa, mutta ei löydy mistään?


      • eikun.etsimään
        TheRat kirjoitti:

        Okei, on olemassa, mutta ei löydy mistään?

        Löytyy. Netti pullollaan.


    • enevpk1

      Vaikea ottaa kantaa, ellei näe sitä varsinaista tutkimusta. VTT:n info ei tuntenut asiaa lainkaan juuri äsken kysyessäni. Mutta kai se niin meni, että valtavat tieremontit pudottivat nopeuksia Kehä I:llä. Kamerat vain toivat siihen oman pienen lisämausteensa.

      Nyt, kun valvonta on kunnossa ja tiekin alkaa olla hyvä, nopeudet voisi nostaa järkevälle tasolle.

    • tieraakki

      "VTT:n johtava tutkija Harri Peltola korostaa, että onnettomuuksista on vaikea tehdä johtopäätöksiä, koska tarkastelujakso oli lyhyt ja Kehä I:n isot tietyömaat vaikuttivat autoilijoiden käyttäytymiseen."

      Kuitenkin siellä joku tekee juuri niin (nainen?):

      "”Yksityinen mielipiteeni on, että tämän tyyppinen tiheä kameravalvonta soveltuisi sisääntuloteille ja kehäteille. Kameravalvonnasta on kuitenkin päätettävä tapauskohtaisesti”, summaa liikennejärjestelmäasiantuntija Auli Forsberg Liikennevirastosta."

      Entäs tieremontit:

      "Isojen tietyömaitten avauduttua huhti-elokuussa tutkijat jättivät työmaa-alueet rauhaan ja tarkastelivat onnettomuuksia Keilaniemestä Leppävaaraan ja Tuusulanväylän ja Lahdenväylän välisillä osuuksilla. Onnettomuuksien määrä väheni näillä osuuksilla 23:sta 13 onnettomuuteen.
      ”Lähes poikkeuksetta kaikki onnettomuustyypit vähenivät. Esimerkiksi peräänajoja tapahtui vähemmän”, Peltola sanoo."

      Mitähän "peräänajoja" tutkija tässä tarkoittaa? Poliisin vai vakuutuslaitosten tietoon tulleita? Minä olen kyllä varma että tässä on ainoastaan poliisin tilastoidut.
      No, totta kai vaikutus levisi kaikille lähiteille ja jumitti kaikki tiet vaikka isojen tietyömaitten kohdalta tietoja ei olisi ollut mukana!

    • Mikä se ylinopeus on viime kädessä. Onko kulloinen nopeus se paras ja luontevin nopeus siihen paikkaan. Joku on sen nopeuden siihen laittanut perstuntumalla. Jos on pitkä tie ja siinä suoria ja mutkia, niin nopeus laitetaan mutkien mukaan ja pitkillä suorilla on sama rajoitus, jossa vois ajaa huomattavasti nopeemminkin!
      Ajakaa pääsääntöisesti auton mittarin mukaan n. 10 km. yli tie rajoituksen, niin liikenne sujuu parhaiten.
      Suomessa on nyt 90 valvontakameraa ja ne valvovat n. 3 Km. tietä. Onko järkevää rakentaa 3 kilometriä varten noin kallista ja liikennettä häiritsevää systeemiä? Miten sitten 450000km tiestöä pärjää ollenkaan, kun sitä ei valvota! Kyllä ihmiset osaa ajaa ihan oman järkensä turvin parhaiten, eikä siinä tartte mitään isojen poikien valvonta leikkejä. Joku ajaa reippaammin kun toinen, mutta paljon paremmin.
      Tällaisista kyseisistä tutkimuksista saadaan sellaisia, minkälaisia tuloksia tilaaja on halunnut, eikä niille ihmiset enää anna minkäänlaista arvoa. Tutkimuksen tilaajat sitten yrittävät niitä syöttää omiin tarkoituksiinsa, koska oma lehmä on siinä ojassa. Nykyjään kaikki haastateltavat ja muut viisaat suoltaa suustaan keikenlaista faktaa, joka perustuu sen mielikuvitukseen ja kukaan niitä ei se koomin ammu alas. Tv ja lehdet on täynnä näitä satusetiä ja tätiä.

      • Mikä_vaikeaa

        "Mikä se ylinopeus on viime kädessä."

        Se on sitä kun ajoneuvolla ajetaan enemmän kuin se tien varressa oleva rajoitusmerkki osoittaa. Piste. Rangaistuksia siitä voi saada poliisin tai automaattikameran kirjaamasta havainnosta. Olosuhteet eivät vaikuta määritelmään.

        "...Onko järkevää rakentaa..."

        Kysyppä kuule jotain muuta. Kysy vaikka, voiko vilkkaimmilla monikaistaisilla teillä järkevästi mitenkään muuten hoitaa valvontaa.


      • Pilkku! Jos ajan talvinopeusalueella, sulalla tiellä, aurinkopaisteessa hiukan nopeemmin mitä tien reunassa ohjeistetaan, -yleensä 80, jossa kesällä 100- niin ylitänkö minä silloin ajokykyni ja ajan ylinopeutta, ollen suus rikollinen, jota täytyy sakottaa! Silloin ajan kyllä nopeemmin kuin joku on liikennemerkillä säätänyt, mutta onko 86 turvatonta nopeutta ja 80 ei!
        Niin kuin sanoin, suomessa näillä kameroilla valvotaan 3 kilometriä suomen teitä, niin onko se tehokasta valvontaa. Ei sitä valvontaa tarttis suorittaa ollenkaa. Kyllä ne autoilijat osaa ajaa ilman valvontaakin. Ei ne autoilijat aja kaahaamatta siksi, että on valvontaa, vaan ihan oman järjen ohjaamana.
        Suomessa kiinitetään nyt vaan ylinopeuksiin huomiota, joka ei ole mikään ongelma meilla. Huonot tiet ja tieinfra sekä euroopan vanhimmat autot, on meillä suurempi onkelma.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4658
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      133
      4166
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      35
      2735
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      205
      1765
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1327
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1319
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1268
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1213
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1182
    Aihe