Onko stressi/jännitysmahaan mitään apukeinoja?

mahasekaisin

paitsi imodium jota vedän joka päivä. En voi lähteä ulos ovesta ilman imodiumia. Aamulla kun herään ensimmäiseksi pitää mennä vessaan ja vähän päästä uudestaan. Otan myös tuon imodiumin heti herättyä niin ehtii vaikuttaa siihen mennessä kun ovesta astun ulos. Lisäksi mulla on välillä vatsanväänteitä ja uloste on polttavaa. Tällöin ei imodiumia voi ottaa kun on pakko ns. tyhjentää suoli tästä polttavasta tavarasta. Näinä päivinä olen sitten saikulla. Mulla on otettu kaikki testit eikä mitään löytynyt. Lääkäri puhui myös ärtyneen suolen oireyhtymästä mutta luulen että tämä johtuu myös stressistä ja jännittyneisyydestä. En sitten tiedä onko tämä molempia.

Suolisto oireiden lisäksi mulla on joka aamu tosi kuvottava olo. Kurkussa on tunne että voisi oksentaa ja välillä oksennan, tai eihän aamulla nyt mitään tule kun vatsa tyhjä mutta kakon vessassa välillä kymmenenkin minuuttia. Jos kurkussa on vähänki limaa aamulla niin yökötys on taattu. Aamupalan syönti tuntuu ylitsepääsemättömältä. Lisäksi otan pillerit töihin mukaan ja syön ne vasta siellä. Aluksi närästys lääkkeet auttoivat tähän oloon mutta kun jossain vaiheessa teho loppui. Olo häviää yleensä n. 2-3 tunnin kuluttua heräämisestä.

Olen aina ollut kova jännittämään ja stressaamaan asioita. Nyt työ aiheuttaa molempia. Ja tähän moni vastaa lopeta tai vähennä stressaamista mutta kun se ei tällä päällä onnistu, Mun ajatukset harhailee aina takaisin asiaan joka saa stressaamaan vaikka kuinka yrittäisin keskittyä muuhun. Yritetty on vuosia mutta ei onnistu niin ei onnistu. Eikä mikään työpaikan/alan vaihto toimi. On jo kokeiltu muutamaankin kertaan. Stressaan aina jostain. Ja tämä että aamulla kuvottaa ja maha on vedellä saa stressaamaan entistä enemmän. Pelkkään että oksennan/teen tarpeet housuihin bussissa/töissä. Mulla on nykyäään aina imodiumit sekä muovipussi laukussa. En voi lähteä edes kauppaan ilman että otan imodiumin. Tämän takia en viikonloppuisin enää lähde mihinkään että voi pitää tuosta imodiumista taukoa. Yleensä viikonloppuisinkin käyn useamman kerran vessassa ja tavara on lähestulkoon vettä.

Olenko ainoa? Onko noista imodiumeista mitään suurempaa haitaa jos 5-7 kpl viikossa syö?

9

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laajahaku

      Mikään ripulilääke ei ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön. Imodium on kova aine. Mitä muita suolen toimintaa tasaavia aineita olet kokeillut?

      Kerrot yrittäneesi vaihtaa alaa ja vaikka mitä. Montako kertaa olet ollut rentoutuskurssilla? Oletko kunnolla tutustunut itseesi, mikä on syy jännittämiseesi. Miksi sinun täytyy niin täydellisesti suoriutua kaikesta? Oletko kokeillut akupunktiota? Fodmap-dieettia? Liikuntaa? Psyykkistä terapiaa? Mitkä asiat saavat sinut unohtamaan jännittämisen? Metsässä kävely? Käsityöt? Musiikki?

      • aloitttaja

        Kuten sanoin olen vuosia yrittänyt päästä eroon stressaamisesta. Olen käynyt psykoterapiassa, jossa opetettu erilaisia rentoutumiskeinoja. Lisäksi olin eräässä ryhmäterapiassa, jossa myös harjoiteltiin näitä rentoutumiskeinoja. En osaa rentoutua, siis jos yritän tehdä jotain hengitysharjoituksia ym. niin olen ehkä sen 2 minuuttia rentoutunut kunnes ajatus lähtee taas laukkaamaan. Liikun jonkin verran, mutta musta tuntuu että kävellessä vasta ajatteleekin asioita. Yritän keskittyä ympäristöön mutta havahdun hetken päästä taas siihen että pyörittelen asioita mielessä. Tämä on raivostuttavaa, kun vaan osais sulkea mielensä esim. työasioista silloin kun ei ole töissä niin olis elämä helkkarin paljon helpompaa mutta kun ei osaa. Elokuvia ja tv-sarjoja katselen aika paljon, silloin ehkä ainoa hetki päivässä kun en stressaa.

        No imodiumin lisäksi olen käyttänyt litalginia, auttaa kipuihin mutta ei siihen ripuliin se tulee silti. Lisäksi brecosaa mutta huomannut että imodium varsinkin auttaa huomattavasti paremmin.

        Olin jossain vaiheessa kuukauden päivät viljattomana ja laktoosittomana mutta en huomannut mitään eroa. Lisäksi en juonut tuona aikana kahvia, limsoja ym. Sama vaiva jatkui ihan kuten aikaisemmin, joten palasin sitten normaaliin syömiseen. Ainoa minkä ruokavaliossa ole muuttanut on juuri kahvi ja hiilihapolliset juomat joista olen luopunut kokonaan koska ne ehkä hieman edesauttavat vatsan vetisyyttä.


    • toinenkyllästynyt

      Ihan kuin minun kirjoittama. Minulle lääkäri ainakin sanoi, ettei imodiumin jatkuvasta käytöstä pitäisi olla haittaa. Jos siihen kasvaa jonkin näköinen "toleranssi", niin kuulemma, kun on kaksi viikkoa kokonaan ilman, niin normaalin vaikutuksen pitäisi palautua. Itse joudun syömään joka aamu 4-8, että saan vatsani rauhoittumaan. Sekään ei tapahdu ihan hetkessä, joten ensimmäiset työtunnit voivat olla aika tuskaa. Joskus on niin pahana, että joudun jäämään kokonaan kotiin. Ärsyttää niin paljon, kun tämä vaiva pilaa kaiken. Pelkään, että en kohta pysty käymään töissä ollenkaan, muusta elämästä puhumattakaan. Kuinka usein sinä joudut jäämään saikulle vatsasi takia?

      Minulla on myös tutkittu kaikki, eikä mitään ihmeellistä löytynyt. Seuraavaksi menen tähystykseen. Itselläni myös stressi ja jännitys pahentaa tätä huomattavasti, mutta vaivoja esiintyy muulloinkin. Kaikki ruokavalio asiat kokeiltu. Pyrin välttämään maito ja viljatuotteita. Niin ja olen vasta 24v.

      • aloittajaaa

        Olen sairaslomalla n. kerran kuussa 1-2pv vaivan takia. Yleensä yksi päivä riittää kun on tuo polttava tavara poistunut suolistosta mutta sitten on näitä päiviä kun vatsa vääntää pidempään. En uskalla lähteä todellakaan ovesta ulos tämmöisenä päivänä. On varmaan kolmisen kertaa kotona tullut lusikalliset housuun kun ei ole kerinnyt pytylle vaikka se tossa 3m päässä on.

        Mä olen jostain muualtakin lukenut että lääkäri sanonut että imodiumia voi syödä jatkuvasti kun pitää viikonloput taukoa ja lomisin. Eli jatkan noiden rouskimista.


    • kokeilisin_näin

      Nopeasti lukiessa tulee mieleeni liikunta.
      Kun keho on fysiikan ja psyykkeen yhteislaulu, niin jotta se soi hyvin, pitää kumpikin olla kunnossa. Kummatkin vie toiselta voimia.
      Tässä tapauksessa kehottaisin kokeilemaan liikuntaa ja jopa rajuakin.
      Se nimittäin tasaa henkisen paineen nousua ja korottaa fyysistä tehoa( myös vatsan toiminta on sitä).
      Itsekin olen laiska liikkumaan, mutta tiedän että se auttaa.
      Vaikka juoksulenkki. Ensin kevyemmin ja sitten kovemmin.
      Neste on tietenkin tärkeää.
      Suolaa voisi vähentää ehkä..

    • ent.stressaaja

      Pyydä lääkäriltä rauhoittavaa lääkettä,jotta et stressaa etkä jännitä. Itse hain apua kun töihin meno alkoi pelottaa.Sain Propral merkkistä lääkettä jota käytän tällä hetkellä vain niihin hetkiin jolloin tiedän jännittäväni.Voisithan ainakin kokeilla,josko mahavaivat hellittäisivät kun olisit rennompi.

    • kokk

      Minulle lääkäri neuvoi Vi-Siblin rakeet. Saa apteekista. Auttaa jonkin verran pitäen vatsan toiminnan tasaisempana.

      Imodiumia en käyttäisi jatkuvasti. Vain aivan pakkotilanteessa.

    • Anonyymi

      Sama juttu mulla,töihin lähtiessä imodiumit,paperia,muovipussi mukaan.mun vatsa pilaa mun elämän. mies 61v

    • Anonyymi

      Tuttua on. olen jännittäjä tyyppi essitalopram on minulla auttanut ja rauhottanu koko elämää ja hermostomista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      1992
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1427
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1285
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      66
      1194
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1187
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      112
      1090
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1020
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      986
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe