Aihe

abs aktivoituu kovassa vauhdissa hiljaa jarruttaes

toyotisti

toyota avensis t25. abs-järjestelmä aktivoituu pitävällä pinnalla maantienopeuksissa hiljaa jarruttaessa. poljin siis täristää ja pitää abs-järjestelmälle tyypillistä nylkytys -ääntä. Kovaa jarruttaessa ja alle 60 km/h nopeuksissa, pitävällä pinnalla, tätä ei tapahdu. abs -merkkivalo ei ole palanut. Voisiko kyse olla liasta/ruosteesta jossakin antureista/abs-kehistä?

15

427

  Vastaukset

  • Tyyppivika tojon jarruissa. Ei huolta - se on enempiä ominaisuus kuin vika.

  • Toivotaan että vika löytyy jarruja herkistelemällä. Ehkä jarrujen epätasapaino vaikuttaa noin. Elektroniikkaviat on aina vähän hankalia itse korjailla.

  • Tässä on oiretta niihin onnettomuksiin joissa jarrupoljin ei painu kun järjestelmä tunnistaa oikein tai virheellisesti että kaasupoljinta painetaan.

   En ajaisi hetkeäkään ko laitteella ennen huoltamokäyntiä ja ilmoitusta vakuutusyhtiölle.

  • jarrutehoa tulee kyllä ihan mukavasti kaikilla nopeuksilla. se polkimen tärinä on hyvin heikkoa, mutta tunnistaa kuitenkin selvästi että kysessä abs. pitänee ottaa anturi kerrallaan irti ja vilkaista ruosteisuus sekä anturista että kehästä.

  • Kiekot kiekot kierot tai kuluneet pahasti, ehkä on helpompi lähteä niistä.

  • Veikkaan että jarrut tosiaan kaipaa vähän herkistelyä: kun painat kevyesti, toinen puoli jarruttaa ja toinen ei ja abs yrittää sitten korjata tilannetta. Vasta kun lyöt jarrun pohjaan, kaikki jarrupalat painuvat kiinni.
   Vaarallistahan se on näin liukkailla, veisin heti ammattitaitoiselle pajalle. Ellet sitten ole varma siitä mitä teet.

  • Helpoin tapa korjaukseen on viedä Tohjo paalaukseen ja ostaa itselleen auto.

  • Joku neljästä anturasta viallinen, ohmi asteikolla löytää viallisen! Väärää arvoa lähettää!

   • Tojolla on ollut noita anturiongelmia, ihan tarpeeksi asti. Mutta kyllä ne jarrut kannattaa aika tarkkaan silmäillä vaikka ens huollossa.


  • Toyotan jarruja pitää huoltaa ja voidella jokaisessa huollossa vähintään 15tkm/ puolen vuoden välein, muuten tulee toispuoleista kulumaa ja jarruhin ei voi luottaa.

   • Ei ole minun alkupään Avensiksessani tarvinnut tehdä mitään noita temppuja.
    Toista oli silloin 70- luvulla kun jarrujen kanssa sai tapella merkistä riippumatta.
    Tuon ajan satulat olivat oikeita vikapesiä. Ne jumittivat ja sitten söivät jarrupalat epätasaisesti.
    Jos et ollut tarkkana, niin kohta oli myös levy sökönä.
    Kyllä on sillä rintamalla tapahtunut hyvää kehitystä. Melkein tässä jo unohtaa ne herkistely kikat :D .


  • todennäköisesti kyse oli jarrujen epätasapainosta ja jumittelusta mahdollisesti pakkaskeleistä johtuen. kun tuossa jarrutteli muutamana päivänä hieman reippaammin, joka luultavasti herkisti jarruja hieman, tärinä polkimesta käytännöllisesti katsoen katosi. Samaan aikaan keli meni plussan puolelle. pitänee lämpimämmällä säällä katsella noita takajarruja. auto on 11 vuotta vanha ja kerran on taakse palat vaihdettu. mitään herksitelyjä ei sen jälkeen tehty. pitänee hieman liukutappeja voidella ja katsoa mahdollinen palojen epätasainen kuluma jumituksesta johtuen.

  • Mul kaans avensi kummaa peliä pitää kun käynnistää mootor jarrupoljin itse heiluu ja konehuoneesta kuulu kummaa ääntä auto ei liikuu mihinkä vaika kaasu polkee.

  • ihmettelijällä näyttäisi olevan niin vakavia ongelmia autossa (tai päänupissa) että kannattaa mennä huoltoon (tai kallonkutistajalle).

  • Aika hurja tilanne, kun yksi takajarru jäätyy niin ABS puuttuu peliin vaikka sulalla asfaltilla ajaisit. Tulee ylläripitkiä jarrutusmatkoja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   338
   14104
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   325
   12410
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   212
   5462
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   24
   2332
  5. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   66
   1657