Muumilaakson tarinoita

Muumit_takaisin_Ylelle

Muutama päivä sitten uutisoitiin, että MTV on saanut uudistetun Muumilaakson tarinoita -sarjan esitysoikeudet ja tehnyt tähän remasteroituun versioon myös uuden jälkiäänityksen muka sen takia, että kieli kaipaa modernisointia tähän päivään. MTV:n heikon tason tuntien meillä ei ole lupa odottaa ihmeitä tältä uudelta jälkiäänitykseltä.

Sarjan on alun perin suomentanut ja ohjannut Jertta Ratia-Kähönen. Ratian käyttämä suomen kieli on elävää ja rikasta, silti hyvin puhdasta suomea. Ääninäyttelijät on huolella valittuja ja ohjattuja. Toisin sanoen alkuperäisessä jälkiäänityksessä ei ole mitään, mikä antaisi syyn tehdä uuden.

Muumilaakson tarinoita -sarja tekee vielä vuosisadan flopin MTV:llä. Etenkin sarjan parissa 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa kasvaneet nuoret alkavat olla siinä iässä, että alkavat hankkia omia jälkeläisiä ja sarjan alkuperäiseen jälkiäänitykseen tottuneina tuskin aikovat näyttää sarjaa uudella jälkiäänityksellä lapsilleen. (Tätäkään seikkaa MTV:llä ei ole varmastikaan otettu huomioon, mutta halvalla ei saa hyvää!)

20

3050

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rahastusta_ei_muuta

      Koko homma haiskahtaa rahastukselta ja meillä lapset tulevat katsomaan muumeja tällä alkuperäisellä jälkiäänityksellä. MTV saa nauttia alhaisista katsojaluvuista ja tappiollisesta hankinnastaan.

      • Anonyymi

        Hei sulla ilmeisesti on hallussa nää alkuperäiset nauhat oisko mitenkään mahdollista saada niistä kopioita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei sulla ilmeisesti on hallussa nää alkuperäiset nauhat oisko mitenkään mahdollista saada niistä kopioita?

        Kaikki jaksot löytyy muuten youtubest


    • Erittäin_pettynyt

      Aloittaja on osunut oikeaan. MTV:n nettisivuilla on luettelo uusista ääninäyttelijöistä, mutta myös klippi nähtävillä, josta selviää muun muassa se, että nämä eivät osaa eläytyä lainkaan rooleihinsa ja kieltä on yksinkertaistettu. MTV on kussut kintuilleen, mutta ei ole ensimmäinen kerta.

    • oikeatmuumittakaisin

      En voi kuvitella muumi-mammaa ilman Ulla Tapanisen herttaisen rauhoittavaa ääntä ja pikku-myyn käheän kiukkuista ääntä, joka kuuluu Elina Salolle, miksi kaiken pitää muuttua huonommaksi.

    • Jackal_5on

      "Muutama päivä sitten uutisoitiin, että MTV on saanut uudistetun Muumilaakson tarinoita -sarjan esitysoikeudet ja tehnyt tähän remasteroituun versioon myös uuden jälkiäänityksen muka sen takia, että kieli kaipaa modernisointia tähän päivään."
      No jos syytä uusiin dubbauksiin miettii, niin eiköhän siinäkin ole takana aiheen ympärillä vellova iänikuinen tekijänoikeus-helvetti, eli se sama vanha riesa, joka on jo tuttua huttua jokaiselle kyseisestä aiheesta parodiamateriaalia netissä tehneelle tai katsoneelle.
      Yle kun ei enää omista oikeuksia näyttää muumeja ja MTVllä ei ole oikeutta käyttää Ylen vanhoja dubbauksia, niin ainoat vaihtoehdot uudelle dubille olisivat joko sarjan näyttäminen alkuperäisillä japanilaisilla äänillä, tai jättää koko projekti lähtökohtaisesti toteuttamatta.

      "Muumilaakson tarinoita -sarja tekee vielä vuosisadan flopin MTV:llä."
      Nääh! Eiköhän se sarjan kulttuuri- ja nostalgia-arvo (sekä edellä mainittu tekijänoikeus-sankarien gun-ho-mentaliteetti kyseisen materiaalin uudelleenkäyttöön) varmista sen, että ihmiset katsovat tätä sarjaa joka tapauksessa vaikka sitten vähän heikommalla dubbauksella ja projekti maksaa lähes varmasti MTVlle itsensä takaisin.

      "Etenkin sarjan parissa 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa kasvaneet nuoret alkavat olla siinä iässä, että alkavat hankkia omia jälkeläisiä ja sarjan alkuperäiseen jälkiäänitykseen tottuneina tuskin aikovat näyttää sarjaa uudella jälkiäänityksellä lapsilleen."
      Menemättä itse lastenhankinta-politiikkaani, en kyllä kyseisen ikäluokan edustajana näe miten se minun napaani kaivelisi katsoisivatko lapseni muumeja samoilla äänillä kuin minä itse tarhaikäisenä; jos muumit onnistuvat pysymään asiana, joka yhdistää viime vuosituhannen lopun ja tämän vuosituhannen alun lapsia, niin se on mielestäni jo arvokas asia sinänsä. Jos jotkut vanhemmat sitä paitsi nyt ihan oikeasti kieltävät lapsiaan katsomasta muumeja uudella dubbauksella silkasta kaunaisuudesta kyseistä ideaa kohtaan, niin on kai sanomattakin selvää miten pikkumaista ja lapsellista moinen on.

      Yleensä ottaenkin kehottaisin ihmisiä olemaan lyttäämättä tätä uutta dubbausta sitä näkemättä ja kuulematta. Jos ei nyt mistään muusta syystä, niin siksi että osa näistä uusista dubbaajistakin on juuri tätä samaista ikäluokkaa, joka on käytännössä kasvanut muumien parissa ja jos minä olisin ääninäyttelijä, niin varmasti kokisin tilaisuuden päästä uudeksi ääneksi kyseiseen sarjaan jonkinmoisena unelmaprojektina.
      Mitä sitä paitsi tämän uuden dubin äänikaartia tunnistan, niin kyllä ainakin roolijako on minusta toteutettu ihan pätevän oloisesti; Aksu Palmen (Muumipeikko) ja Heljä Heikkinen (Niiskuneiti) ovat jo tässä vaiheessa päteväksi osoittautuneita konkareita ääninäyttelyn saralla, varsinkin ikäänsä nähden, Ilkka Villi kuulostaa luontevalta valinnalta uuden sukupolven Nuuskamuikkuseksi, Markus Bäckman olisi varmaan itsellänikin ensimmäisten viiden vaihtoehdon joukossa uudeksi Möröksi & Taikuriksi ja jos ei mitään muuta, niin Markku Huhtamon hyppäys Piisamirotasta uudeksi Hemuliksi on ainakin täysin looginen ratkaisu.

    • Aino_Aina-Impi_Ankeinen

      Voi luoja ota minut jo pois täältä!

    • Cmorelta_katsonut

      Uudet äänet eivät ole toki huonoja, mutta eivät ne vanhoillekaan vedä vertoja. Mutta uusi suomennos on kehnolaatuinen.

      • Kaarle333

        Uskon, että MTV3 teki niin kuin muidenkin sarjojen kanssa on tehty iät ajat. Eli tehdään niin hemmetin nopealla aikataululla, että kääntäjä ei pysty tekemään parasta mahdollista versiota ja näyttelijät menevät sitten sen mukaan, ottaen mallia alkuperäisestä näyttelysuorituksesta, joka on siis dubbauksen tarkoituskin. Siis 90-luvulla Yle oli melkein ainoa, joka pystyi toimimaan vapaammin, koska se omisti omat studiot ja näyttelijät olivat suoraan Ylelle töissä kiinteällä palkalla. Yksityisessä omistuksessa olevat (kuten MTV) ovat aina käyttäneet ulkoisia palveluita ja koska niiden pitää tuottaa voittoa niin yrittävät tehdä mahdollisimman halvalla. Kunpa yritykset voisivat tehdä samoin kuin Yle...


    • Mymmelinääninäyttelijä

      Kuka ääninäyttelee vanhempaa Mymmeliä MTV:n dubbauksessa? Tarkoitan Mymmeliä, jolla oli kaksi lasta. Esiintyy jaksossa, jossa Muumipeikko rakentaa oman talon. Yleisradion dubbauksessa vanhempaa Mymmeliä ääninäytteli Leena Uotila. En tarkoita nuorempaa Mymmeliä elikkä Pikku-Myyn isosiskoa vaan heidän äitiä. Muistaakseni vanhempi Mymmeli on nuoremman Mymmelin äiti ja Pikku-Myyn isoäiti, mutta en ole varma siitä.

      • Kumminpäin

        Mymmeli on varmaan Carla Rindell ja Pikkumyyn ja Mymmelin äiti on varmaan Ella Pyhältö (Meri Vikstedt)? Olenko oikeassa vai onko jaksossa Muumipeikko rakentaa talon, Carla Rindell Pikkumyyn ja Mymmelin äiti ja Ella "Meri Vikstedt" Pyhältö Mymmeli?


    • Muumit4eva

      Uudet jaksot on käsikirjoitettu huonosti. Englantilaiset eivät ole selkeästikään ymmärtäneet Muumien ideaa. En ymmärrä miksi uusi versio piti ylipäätänsä tehdä.

      • sarjadiggari

        Puhut nyt aivan eri sarjasta kuin aloittaja.


    • Anonyymi

      Minkätakia nnäytätte koko ajan samoja jaksoja. Jaksoja on kumminkin 104. Lapset ei ole tyhmiä, ei kukaan jaksa seurata samoja jaksoja päivästä toiseen. Typerää. 😡

    • Anonyymi

      ÄLKÄÄ NÄYTTÄKÖ LAPSILLENNE MTV:N UUTTA DUBBAUSVERSIOTA ÄLKÄÄKÄ 3D-MUUMEJA!!!!!

    • Anonyymi

      Minusta ne vanhat äänet oli paaaaljon paremmat! Ps. Jos haluaa katsoa niitä muumi-jaksoja joissa on vanhat äänet, YouTubesta löytyy.

    • Anonyymi

      YLE:n ääninäyttelijät olivat mielestäni paljon paremmat. MTV:n ääninäyttelijät eivät osaa eläytyä lainkaan rooleihin.

      • Anonyymi

        Tuosta viimeisestä: veit sanat suustani! Maikkari-Muumi kuulostaa ihan siltä kuin näyttelijä vain lukisi replat kässäristä, Ylellä dubbaajat eläytyi hahmoihin.


    • Anonyymi

      Vanhat muumit takaisin vanhoilla äänillä ekalla kaudella ensimmäisellä jaksolla Muumilaakson kevät uudet muumi pitäisi lopettaa kukaan ei uusista jaksoista välitä vuoden 1990-1992 muumit takaisin ohjelmistoon MTV t.jyri

    • Anonyymi

      Yritin sopeutua uusiin ääniin ja uuteen suomennokseen, mutta niin vain Ylen versio on polttomerkitty harmaisiin aivosoluihin, että tuntui "väärältä" katsoa "uusia" Muumeja, monestiko itsekseni ajattelin: "Ei tämä nyt ihan noin mennyt"...

      Jokuhan oli ilahtunut uudesta dubbauksesta, kun vanhassa puhutaan niin "rumasti", kun Myykin jossakin sanoo jotakuta pölkkypääksi. No, en koskaan, edes lapsena, ole kiinnittänyt Muumien "huonoon kielenkäyttöön" huomiota. Omana aikana jaksoja nauhoitettiin videokasetille ja niitä sitten katseltiin niin maan tolkuttomasti, yhdestä kasetista itseasiassa kului ääniraita niin paljon, että kasettia katsoessa lopulta piti lisätä volyymiä kunnolla.

      Koskahan Maikkarin Muumit dubataan uusiksi, ihan takuulla uudessa dubbauksessa on sellaista, mikä ei tulevaisuudessa sovi silloiseen nykypäivään. Viitaten tietenkin siihen, että uusiksi nyt piti dubata, kun ei vanha dubbaus sopinut "tähän päivään". Siskontyttö oli tottunut vanhoihin Muumeihin, oli hieman alle kouluikäinen, kun uusi dubbaus tuli ulos ja ihmetteli hänkin, miksi äänet oli erilaiset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe