Henry Lindelöf kusetti kotkalaisia koko ajan?

lkjhlkjhkjgff

Kauppalehden juttu Kotkan utopistisestä outlet-hankkeesta:

"Henry Lindelöf: ”Kotkan kaupunki lähtee siitä, että Cameron Sawyerin hanke toteutuu.”

Kotka Old Port

Outlet-keskus. Muotibrändimyymälöitä, elokuvateatteri, asuntoja ja liikuntakeskus sekä hotelli-, ravintola-, kylpylä- ja risteily-yrittäjiä.

Laajuus. Kokonaisuudessaan kustannusarvio 400-500 miljoonaa euroa. Kaupunki vuokraa tontit kumppanuusyhtiöille vaiheittain.

Vetovoima. Perustuu Pietarin läheisyyteen ja risteilymatkustamisen lisääntymiseen. Tavoitteena useita miljoonia kävijöitä vuodessa.

Kehittäjät. Amerikkalais-brittiläis-venäläis-italialainen kiinteistökehitysryhmä, jonka keulakuvana amerikkalainen Cameron Sawyer.
Lähde: Kymen Sanomat

Kotkan keskustan Kantasatamaan kehitteillä oleva puolen miljardin euron outlet-keskus jäänee paperille, uskovat Kauppalehden haastattelemat sijoitusammattilaiset.

Kotka Old Port -nimellä kulkeva projekti on eurooppalaisittainkin massiivinen: suunnitelmissa on suuri outlet-kauppakeskus, merenranta-asuntoja, kansainvälinen risteilysatama, hotelleja, ravintoloita, lasten tapahtumakeskus ja elokuvateatterikompleksi.

Kokenut kiinteistösijoittaja Cameron Sawyer esitteli projektia Kotkan yrityksille kaksi vuotta sitten. Noin vuotta myöhemmin Sawyer markkinoi, että Old Portin rakennustyöt olisivat käynnistyneet elokuussa 2016, mutta tähän päivään mennessä rakennuslupaa ei ole haettu.

”En usko tähän hetkeäkään. Äärimmäisen epätodennäköinen hanke, eikä näillä kaupallisilla lähtökohdilla jättikeskus löydä rahoittajia”, kommentoi kauppakeskuksia kehittänyt sijoittaja.

”Tämä muistuttaa Hämeenlinnan hylättyä Sunny Car Centeriä, jonka piti kai saada rahoitusta Sambian ex-presidentin leskeltä”, arvelee toinen kaupan sijoittaja.

Käytännössä Old Portissa pitäisi käydä miljoonia maksavia kävijöitä vuodessa, jotta rahoituskulut, maavuokrat, kiinteistöjen ylläpito, henkilöstön palkat ja muut kustannukset saadaan katettua. Sijoittajat arvioivat, että niiden jälkeinen järkevä tuotto investoinnille on pelkkä unikuva.

Kotka Old Port on suunniteltu rakennettavaksi vaiheittain. Kokonaisbudjetti asettuisi 400–500 miljoonaan euroon, kun ensimmäisen vaiheen hintalappu olisi 185 miljoonaa.

”Euroopan suurin outlet ei olisi siis Roomassa tai Pariisissa, vaan muuttotappioista ja työttömyydestä tunnetussa Kotkassa”, ihmettelee suunnitelmiin tutustunut sijoittaja.

Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf korostaa, että Kantasataman kaava on kohta vuoden ollut lainvoimainen. Kymen Sanomat kertoi marraskuussa, ettei päärahoittajasta ja -operaattorista ole vielä tietoa, vaikka lehti on aiemmin uutisoinut useaan kertaan hankkeen käynnistymisestä.

”Kotkan kaupunki lähtee siitä, että Cameron Sawyerin hanke toteutuu”, kaupunginjohtaja Lindelöf vastaa kysymyksiin projektin nykytilasta ja realistisuudesta.

Lindelöfin mukaan sijoittaja Sawyer taustajoukkoineen työstää Old Port -hanketta parhaillaan.

”Varausaste eri toimijoille on saamamme tiedon perusteella hyvä. Olemme olleet yhteydessä Sawyeriin, ja hänen mukaansa yksityiskohtaiset työnjakoon ja investointeihin liittyvät neuvottelut on tarkoitus saada loppuun tammikuun kuluessa.”

Asian eteen on tehty töitä: Kotkan Kantasataman Kehitys Oy ja Kotkan kaupunki ovat tehneet maankäyttösopimuksen, jonka perusteella outlet-keskuksen ensimmäisen vaiheen pitäisi olla valmis toukokuussa 2017.

Rakennusoikeutta on sopimuksen perusteella yli 220 000 kerrosneliömetriä. Tämä sisältää muun muassa kolme outlet-yksikköä, kaksi pysäköintilaitosta, kaksi hotellia ja vähittäiskaupan suuryksikön.

Kiinteistöalan lähteiden mukaan sijoittaja Sawyer on vihjannut, että suomalaiset eläkeyhtiöt olisivat lähdössä rahoittajiksi. Varman ja Ilmarisen kiinteistösijoituksista vastaavat johtajat eivät ota asiaan kantaa.

”En tunne tätä tarkemmin”, sanoo Varman sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi.

Täydessä laajuudessaan Kotka Old Port olisi Euroopan suurimpia outlet-keskittymiä. Outlet on koko hankkeen keskus, ja suunnitelmissa yli 50 000 neliömetrin kokonaisuuteen tulisi yli 200 liikettä.

Huhtikuussa 2016 projektin johto kertoi ensimmäisistä vuokralaisista. Kotka Old Portin nettisivujen uutisia ei sen jälkeen ole täydennetty.

”Tammikuussa neuvottelut on tarkoitus saattaa loppuun. Sen jälkeen asiasta myös tiedotetaan"

30

1374

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Nigeriankirjeet

   Herra Sawyer laittaa varmaan kotkalaisille tammikuun lopussa vaatimuksen muutaman miljoonan lisärahoituksesta yllättävien lisäkustannusten maksamiseksi. Muutoin sopimuksia ei saada allekirjoitetuksi... ja tottahan nyt miehen sanaan pitää luottaa. Ei kun pari miljoonaa taas Aurinkorannikolle.

  • perneri.a

   Sipilä teitä kusettaa ettekä edes huomaa.

   • Kohtailmanautoa

    Bernerin kanssa yhdessä.


  • nbcncncn

   Elämme yleisesti ottaen suurta kusetuksen aikakautta!

   Jokainen joka pystyy kusettamaan, myös kusettaa.

  • Patpatipat

   Lindelöfin yleisen uskottavuuden kannalta elämme mielenkiintoisia aikoja.

   • Lovi-Liisa

    Kyllä me loviisalaiset olimme iloisia kun Lindelöffistä eroon pääsimme! Paljon tuhlasi kaupunkipahasen rahoja ihan hukkaan!


  • Suuruudenhullu

   Eiks Lindelöf sanonnu et sit ku saadaan rahat Kymenlaakson sähkön osakkeitten myynnistä ni sitten meil on rahaa sijoittaa mm."kärkihankkeisiin"

   • Samaakusetusta

    Kärkihankkeena voisi olla myös uusien edustustilojen rakentaminen kaupungin johdolle.


   • vappulit

    Jalat tukevasti ilmassa ja navakkaa sivumyötäistä, siittä se lähtee.


  • Kestetään

   Kotkalainen vaan tykkää, kun sitä kunnolla kusettaa. Tämähän se on ikiaikainen demaripolitiikan ydin itse asiassa.

   • hhkjhkjhkjh

    Demari ei kuseta!


  • Etanakokki

   Haluan ensimmäisten vuokralaisten joukkoon. Mihin voi ilmoittautua? Yhteystietoja tänne kiitos!

   Perustan etanaravintolan.

  • HelmikuutaSeuraavaksi

   Tammikuu lähenee loppuaan...

   • gsgsfdgsfdgsg

    Kannabiksen viljelyyn sopivaa tilaa?


  • päsvenska

   Tai tarkemmin ajateltuna tomsayeri kusetti ISOSTI lindeä. joutuu setä taas naurunalaiseksi! Kun EI VAAN ole rahkeita ISOJEN poikien peliin!

   • Lindeonout

    Ei se siitä ole kiinni. Kysymys on vain siitä, ettei hulluja kenenkään kannata tehdä, vaikka Linde ehkä niin luulikin.


  • tomtomtomtomtom

   Kusettajan kusettaja, onneksi olkoon, olet paras. Onneksi päästään piann sinusta eroon, Linde!

  • MakeKotkaGreatAgain

   Onks tää Lindelöf jotain Iljan kavereita?

  • gfgsdfgsdfgsdfg

   Se on yks d..u vaan.

  • enoorobo

   Nyt sitten menitte myymään Kymenlaakson sähkön osakkeetkin. Tällaisiin hullutuksiinko nekin rahat menee? Kotkalaiset tulevat vielä näkemään samanlaisen farssin kuin Hämeenlinna autokauppakeskuksineen.

  • JäsenkirjaDemari

   Vain kotkalaisia voi kusettaa niin kuin Linde tekee. Muualla olisi tullut lähtöpassit jo vuosia sitten.

  • pojatpoikii

   miekii haluun mukaa savuerkin ja lintelöhvin pippelpuulaakii, miul ku on pieruhoitolinikka paperil

  • Trumpieru

   PIERU ON TÄMÄN AIKAKAUDEN NIMI

  • älyttämistä
  • METSONNI

   USKON ETTÄ SE TULEE. VENÄLÄISET KOHTA JONOTTAVAT SINNE JA KOTKASTA TULEE EYROOPAN KESKUS

  • gdfgdgdfgdfg

   Henry Lindelöfin visioilla ei synny muuta kuin lisää velkaa, velkaa ja velkaa.

  • Anonyymi

   Ilmeisesti kävi niin että iso ja näyttävä ("miehinen") hanke keskeisellä paikalla Kantasatamassa sai hankkeen kannattajien päät pyörälle.

   Ei osattu pitää päätä kylmänä ja ihan vain kaikessa rauhassa puntaroida hankkeen realistisuutta. Nyt se on myöhäistä.

   Pilvilinnanrakentajat ovat taitavia suustansa, sitä ei vain usko ennen kuin itse tapaa vastaavan. Tyhjätakkinen ikiliikkujan väsääjäkin saa näin osakseen ihailua.

   Kun hanke epäonnistuu niin sen johtajalle ei yleensä käy mitenkään mutta seuraajille käy huonosti.

   Ei taida olla Sawyerin eka hanke laatuaan, eikä varmaan viimeinenkään.

   • Anonyymi

    Tuliko puhdasta rahaa?


  • Anonyymi

   KS:'Kotka hakee Unicefin tunnustusta lapsiystävällisyydestä'

   -koulujen ja päiväkotien lopetuksella?
   rahoilla näyttää olevan tärkeämpiäkin kohteita

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. TTK-tippuja Elina Gustafsson tilittää tulosten jälkeen: "Mä olisin toivonut, että Suomen kansa..."

   Ou nou, ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson tippui parinsa Ansku Bergströmin kanssa Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Tuli kyllä täysin puskista ja yllätyk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   4909
  2. Maria Veitola sai pakit tänäkin vuonna - Tämä yksi pariskunta kieltäytyy aina Yökylässä-sarjasta

   Maria Veitola on kyllä nähnyt monenlaisia julkkisten koteja vuosien varrella. On ollut Maisa Torppaa, Tiina Jylhää ja Anu Saagimia... Kenet sinä halua
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   3984
  3. Martina avautuu

   Gekkoselle. Tosi hyvin sanottu: https://gekkonen.net/martina-aitolehti-hannu-pikkarainen-18921/ Näen nyt ekaa kertaa videolla. Aika paljon muistutt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   170
   2926
  4. Tohtori Jussi Halla-aho sairaslomalla

   Viikon ikävin uutinen oli Suomen suosituimman poliitikon, äänikuningas tohtori Halla-ahon joutuminen sairaslomalle. Peukut pystyyn, että Suomen ykkösp
   Maailman menoa
   81
   2148
  5. Ei oo Pikkaraisella kaikki kotona

   Viimeisessä insta pätkässään tuijottaa kameraan nyrkki pystyssä, ja huutaa vamos. Voi hyvää päivää, kertoo mitä päässä liikkuu.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1272
  6. Semmonen rakas kuin sinä

   Mistähän sellaisen saisi? :)
   Ikävä
   58
   765
  7. Uskomattomia törkykommentteja

   Miten ihmeessä ihmisistä saa kirjoitella näin järkyttäviä kommentteja? Miltä tuntuisi kirjoittajasta, jos häntä jatkuvasti solvattaisiin samalla taval
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   756
  8. Martinan live, ääää, öööööö

   Kuka pystyi katsomaan loppuun, ihan kamalaa kuunneltavaa, ja toi ylimielisen ällöttävä olemus. Mulle riitti siihen saakka, kun sanoi, "on vielä muutam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   717
  9. Romanit osoitteli pistoolilla nuoria La iltana

   Nonii. 15-16v poikia oli osoiteltu pistoolilla ohiajavasta sinisestä Fordista? Onneksi pojat olivat yhdessä soittaneet poliisille ja ilmoittaneet r
   Kannus
   22
   708
  Aihe