Johan on hinnat

ghhjkklööö

Omat vanhempani alkavat olla se verran iäkkäitä ja isällä alkava demetia. Katselin noita kuukasihintoja yksityisiin hoitokoteihin, kun noihin kunnallisiin on ilmeisesti kovin vaikea päästä.
Hieraisen pari lertaa silmiäni ! Mitä 4000-5000 euroa kuussa.
Tuolla hinnalla luulisi palkkaavan ihan oman lähihoitajan kotiin avustamaan. Siis ihan maksamalla palkan ja siitä kaikki muutkin työnantajan kulut.

5

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saa sillä hommattua lähihoitajat oheiskuluineen ehkä 8h/pv. Muistathan että yhdellä hoitajalla se ei joka päivälle onnistu, kun tulee työaikalait sun muut. Jos avun tarve on muuta kuin 8h yhtäjaksoista työaikaa niin sitten on jo kalliimpaa. Ilta- ja yötyöntekijästä nyt puhumattakaan.

      • mitästässämuutakaan

        Ja se lähihoitaja saattaa sairastua kuten muutkin ihmiset. Ja lapsensa voi sairastua. Eikä sovi vuosiloma-asioita unohtaa. Ja sitten vanhusten pitää hyväksyä vieras ihminen huusholliinsa.

        Jotain kyläpiikafirmoja voisi olla enemmän. Tai renkaita kotiaputyyliin. Lähihoitaja voisi käydä silmätippoja tiputtamassa, sairashoitaja haavanhoidossa ja avustaja pesuissa. Joku tarvii toisinaan enemmän apua vaikka sairaalasta palatessa ja joku vähemmän. Ruokapalvelun kai joka kunta järjestää?


    • Insernööri

      Ei tuo huimaavan suuri hoitomaksu edes takaa hyvää hoivaa. Ne yksityiset hoivakodit on perustettu vain ja ainoastaan omistajansa voiton maksimointiin. Siellä säästetään ruuassa, puhtaudessa, vaipoissa ja aivan kaikessa. Minimimäärä henkilöstöä jne.

      Vaikka maksat itsesi tyhjäksi saatat jopa nähdä nälkää, ei ne puuro ja vellilitkut takaa kunnollista ravitsemusta. Yksityisiä hoivakoteja syntyy kuin sieniä sateella, on niin hyvä bisnes ja valvonta aivan olematonta!!!

      Tämän hallituksen raharikkaat ministerit ajavat kaikki palvelut yrittäjien käsiin ja kurjuus tulee lisääntymään. Eihän yksikään yrittäjä palvele ketään muuten kuin rahan kiilto silmissä. Nyt kun vanhusten määrä lisääntyy koko ajan, kuntien vanhuspalvelut ei riitä ja bisnesmiehet korjaa potin!

    • Viisuri

      Valvonta kuuluu kuntien sosiaali- ja terveyspuolen vastaaville sekä Valviralle. Käytännössä valvontaa ei ole, kun käytäntö on sellainen, että tarkastuskäynneistä ilmoitetaan ennakkoon. Kun delegaatio saapuu paikalle, henkilökuntaa on kutsuttu vuoroon enemmän kuin siellä oikeasti arjessa on ja muukin siloteltu näyttämään paremmalta kuin oikeasti on.

      Vanhusten omaiset teillä on vastuu kyseenalaistaa ja kannella huonoista käytännöistä. Lisätkää vierailuja ja katsokaa monelta kantilta hoivakotien käytäntöjä. Valvira on esim. kieltänyt hoitohenkilöstön käyttämistä siivoukseen, pyykinpesuun, ruuanlaittoon yms. Niihin ns. huoltotehtäviin pitää palkata omat tekijänsä.

      Hoitajillakin on vastuu, ei pidä suostua johtoportaan älyttömiin vaatimuksiin hoitotyön kustannuksella. Ylikuormitettu henkilöstö ei voi millään toteuttaa laadukasta hoivatyötä. Joku roti se pitää olla omistajan voitontavoittelullakin. Yksityiset hoivakodit lisääntyy, on se vain niin tuottoisa bisnes.

    • r5ukjmkmjkkk

      Talon ylläpito. palkat tekee kuluista hirmuiset, kyllä siinä maksetaan muidenkin hoidoista ja kustannukset jaetaan ns tasan.

      Kunnallisella hoitopaikka maksaa periaatteessa saman verran mutta paikkoja ei ole yhtä helposti tarjolla, rajallinen määrä kuten toki jopa yksityiselläkin. Yksityinen tekee vielä voittoa tuossa, pakkokin koska se on se pelivara toiminnan yllä pitämiseksi.

      Jos omaisellesi riittää että hoitaja/tai avustajakin käy vain kerran vuorokaudessa niin eihän se silloin ole lähellekkään useita tuhansia euroja kuukaudessa. Eniten säästää siitä jos oman oma koti niin kuin kai onkin niin siitä ei tarvitse enää erikseen maksaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe