Pelkään kuolemaa ja sairauksia :(

Peloissaan

Otsikko kertoo paljon. Minulla ei ole mitään tietoa, mistä tämä pelko on tullut. Minulla on ollut usein pää- ja vatsakipuja, sekä pahoinvointia. Kävin muutama kuukausi sitten lääkärissä, mutta kaikki arvot olivat kunnossa. Siihen tämä pelko ja kivut loppuivat, mutta nyt niitä on taas ilmennyt. Iltaisin minua ahdistaa suunnattomasti, sillä pelkään, etten herää enää aamulla. Voiko kyseessä olla pelkkä jännitys? Onko teillä vastaavaa?

7

1251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järki.avuksi

      Jos sun elämässä ei juuri nyt ole mitään erityistä tekemistä/päämäärää, ajatukset saattavat jäädä jumiin jopa noinkin hassuihin asioihin.

      Fakta on, että jos ihminen (jostakin syystä) kuolis nukkuessaan, hän ei tietäisi siitä mitään itse. Turha siis pelätä sitä.
      Terve ihminen ei kuole nukkuessaan. Terve ihminen menettää henkensä ehkä kolarissa tai muussa onnettomuudessa, mutta yöllä hän ei kuole. Yöllä nukutaan, jotta aivot saavat käsitellä päivän aikana koettuja asioita, jäsentää niitä ja sitten herättää ihmisen taas uuteen aamuun, kokemaan ja näkemään uusia asioita. Sitä on elämä.

      Sairauksistakin selvitään nykyään helpommin kuin ennenvanhaan. Nykyään on kaikenlaisia apuvälineitä/lääkkeitä, joista ennen ei ollut tietoakaan. Vaikka kohtalo veisi jostakin syystä pyörätuoliin, voi elämä sittenkin olla ihan mukavaa ja antoisaa, koska ympärillä olevat ihmiset auttaa ja tukee koko ajan.

      Ei siis kannata antaa pelolle liikaa valtaa, vaan hiljentää se tunne järjen voimalla.

      • Anonyymi

        Se nimenomaan siinä pelottaa etten tietäisi jos kuolisin


    • taideri

      mielestäni kuulostaa, että kärsit pelkotiloista, joiden psykosomaattisina oireina nuo kivut ilmenee. hakeudu lääkäriin ja kerro peloistasi.

    • JesusFreak123

      Toinen näkökulma: no, mähän olenkin hullu järjen näkökulmasta. Mutta joka tapauksessa mulla ei ole pelkoja. Normaalisti on, mutta minä luen Raamattua kun pelottaa. "Sinä päivänä, jota minä pelkään minä turvaan sinuun." Luen ton ääneen ja toistelen sitä pitkin päivää. Ei oo enää pelkoa sisällä. Enkä kiitos halua mitään paskakommentteja tähän, näin ne pelot on mulla lähtenyt.

    • muurahainenpatässä

      Pelkotilat juontaa joskus lapsuuden ahdistuksista, jos ei ole tuntenut oloaan turvalliseksi, vanhemmat eivät tarpeeksi välitä yms. yleistä turvattomuutta.
      Vuosien mittaan ahdistus ja pelot saattavat poikia uudenlaisia oireita, ahdistuu vaikka mistä, alkaa pelätä asioita vaikka kuolemaa ja epäillä kaikkea, esimerkiksi sairauksia.
      Oisiko jostain tällaisesta kysymys kohdallasi ?
      Sitä kannattaa miettiä, prosessoida, että pääsisi jonkinlaiseen selvyyteen, mistä pelkotilat saattavat johtua alunperin.
      Kun ymmärtää sen, pelkotilat saa paremmin haltuun, pääsee irtikin niistä.
      Vai onko elämässäsi nyt joku epävarmuustekijä, joka häiritsee ajatusmaailmaasi ja saa sinut ajattelemaan asioita, jotka pelottavat sinua ?
      Onko sinulla ystävää, jonka kanssa voisit jakaa ajatuksiasi, se helpottaisi aika paljon !
      Pelko on tavallaan kierre, itse se pelkokin saa tuntemaan itsensä sairaaksi, vaikkei juuri mitään erikoisempaa olisi, tai ainakin suurentaa oireita.
      Koita jaksella, älä murehdi ! Kaikki on varmasti ihan hyvin !

    • yaaggo

      Käännä pelkosi asenteen oikeaan järjestykseen niin ehkä se auttaa.

      Se on niin, että ilman kuolemaa ei ole elämää joten olkaamme kiitollisia kuolemalle.
      Toisaalta, mitähän tarkoitat kuolemalla, kuolemia on erityyppisiä, kehon toiminnan lakkaaminen ja sielullinen ovat tavallisempia kuolemia.

      Mutta on olemassa myös joihin vaikuttava uskonnollinen hengellinen kuolema jonka muutamat saa lapsiakin tappaneen ja tapattaneen ja jopa raiskanneen rikollisuuden lapsikasteessa ja merkiksi niistä saa ristin (kuolleen merkki) otsaansa.

      Suosittelen sinua opetteleen ymmärtämään erillaiset kuolemiset ja sitä kautta ystävällistymään käsitteeseen kuolema kunnoituksella sillä sinulla on vielä mahdollisuus eläissäsi valita se, kuoletko vai kuoletko "uuteen elämään."
      Siis, tunnustit tai et, niin nk. "sielujen vaellusta" on olemassa ja se on todistettu. Nykyjään joka tiede tietää tarkalleen, mistä kohtaa sielumme on ja sen poistuminen kehosta ruumiiksi muuttuessamme painomme putoaa 21 grammaa. Sielu ei ole sydämmessä niin kuin aika yleisesti, etenkin puhe kielellä asia ilmaistaan.

      Joten, sitä mitä et voi väistää, niin tee siitä itsellesi, valitsemalla kaveriksi!

    • Anonyymi

      Moi mulla on välillä toi sama ongelma etenkin yöllä kun meen nukkumaan. Se on aika normaalia. Ja on mahdollista, että ne kivut tulee ihan vaan siitä pelosta ja stressistä. Tsemppiä 🙂

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1925
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      51
      1853
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1383
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe