Rahan kaappaajia liikkeellä koko Suomessa

Oletarkkana

1

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kouvolassakin

      Poliisi kaipaa vihjeitä myös Kouvolasta: Rahaa varastettu aiheuttamalla hämminkiä julkisilla paikoilla
      26.1.2017 16:00
      Kuva: Mika Strandèn
      Rahanvaihtajat ovat olleet vaivana erityisesti kioskeissa, kaupoissa ja kauppakeskuksissa. Monet uhreista ovat olleet ikäihmisiä.
      Rahanvaihtajat ovat olleet vaivana erityisesti kioskeissa, kaupoissa ja kauppakeskuksissa. Monet uhreista ovat olleet ikäihmisiä.

      Itä-Suomen poliisi tutkii laajaa rikossarjaa, jossa ulkomaalaistaustaiset henkilöt ovat hämminkiä aiheuttamalla onnistuneet sieppaamaan erityisesti iäkkäämmiltä ihmisiltä julkisilla paikoilla eri suuruisia summia rahaa. Tapauksille on ollut yhteistä se, että tekijöillä ja uhrilla ei ole ollut yhteistä kieltä, vaan kommunikointi on tapahtunut elekielellä. Tapauksia on ilmennyt ympäri maata Helsingistä Rovaniemelle, ja niitä on ollut myös Kymenlaaksossa.

      Kouvolasta poliisilla on tiedossa marraskuulta tapaus, jossa iäkäs mieshenkilö saatiin avaamaan lompakkonsa, jolloin häneltä vietiin rahaa. Lompakko saatiin auki sillä verukkeella, että vanhuksen kanssa haluttin vaihtaa kahden euron kolikoita.

      —Näppäräsormiset rahanvaihtajat ovat ruuhkatilanteissa luoneet painetta kauppojen, baarien ja kahviloiden kassoilla siinä määrin, että rahanvaihto-operaatioiden jälkeen kassasta on puuttunut usein huomattavia summia, kertoo tapausta tutkiva rikoskomisario Kauko Kuismin Itä-Suomen poliisilaitokselta.

      Tekijät ovat myös urkkineet tunnuslukuja kaupan kassalla ja pankkiautomaatilla, minkä jälkeen he ovat varasteneet kukkaron, lompakon tai maksukortin. Myöhemmin he ovat käyttäneet maksukortteja sekä debit- että credit-ominaisuuksilla.

      Tapahtumapaikat ovat yleensä olleet maksuautomaattien lähellä, kauppaliikkeissä, kauppakeskusten sisätiloissa, sairaalan aulassa, kioskeissa sekä vastaavissa paikoissa, joissa vanhukset ovat asioineet.

      Ryhmät ovat liikkuneet pääkaupunkiseudulla, Kymenlaaksossa, Joensuussa, Lounais-Suomessa, Keski-Suomessa sekä pohjoisessa, kuten Rovaniemellä. Tekotapaan kuuluu, että liikutaan paikkakunnalta toiselle, Kuismin toteaa.

      —Tekijät ovat liikkuneet myös Kuutostien varrella. Toivomme ilmoituksia tapauksista, joista ei vielä ole ilmoitettu poliisille. Tapoauksia on ollut myös Kouvolan, Kotkan, Imatran ja Lappeenrannan seuduilla, rikoskomisario Kuismin sanoo.

      Poliisi arvioi, että osa uhreista ei ole ilmoittanut tapauksista edes läheisilleen.

      —Siinä on taustalla myös epätietoisuutta. Iäkäs ihminen miettii, että onko minulta vain hävinnyt rahaa vai olenko itse hukannut rahaa, rikoskomisario Kuismin toteaa.

      Poliisi toivoo kansalaisilta uusia ilmoituksia tapauksiin liittyvistä tiedoista. Poliisin käsityksen mukaan ryhmiä on liikkeellä useita. Tiedoista voi soittaa puhelimitse poliisin vihjepuhelimeen numeroon 029 5415 232 tai ilmoittaa tiedoista sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

      Poliisi toivoo lisätietoja tapauksiin liittyen, jotta rikossarjojen esitutkinta kyettäisiin tekemään mahdollisimman perusteellisesti. Jo tehdyistä anastuksista pyydetään ilmoittamaan lähimmälle poliisille. Jos joutuu uuden vastaavan teon uhriksi, on soitettava välittömästi hätäkeskukseen numeroon 112.

      Itä-Suomen poliisi on kiinnostunut erityisesti tapauksista, joissa ulkomaalaiset ovat käyttäneet hämäyksenä kahden euron kolikoiden vaihtamista.

      Poliisilla on nyt tiedossa olevien tekojen johdosta vangittuna kaksi 1980-luvulla syntynyttä romanialaista miestä, jotka ovat liikkuneet eri puolella Suomea VW Passat -merkkisellä vihertävän sävyisellä henkilöautolla. Miehillä on ollut käytössään myös punainen Seat Toledo -merkkinen henkilöauto. Miesten tekemiä rikoksia tutkintaan varkausrikoksina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6083
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3685
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1955
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1758
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      76
      1619
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1532
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      14
      1435
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1428
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      27
      1345
    Aihe