Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mistä tarkistavat

ekaakertaaluottoa

Mietin hankkia ensimmäisen luottokortin, mitä olisi huomioitavaa hankkiessa? Luottotiedot ainenkin tarkistavat, mutta kummasta, vai kummastakin, kun niitähän on asiakastieto ja joku bisnode?

7

287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fsaah

      Siis olet jo sotkenut raha-asiasi, ja nyt yrität löytää keinon sotkea vielä lisää?

      Unohda luottokortti samantien. Se ei ole sinulle sopiva kapistus. Unohda myös kaikki muu, mikä liittyy uusien luottojen ottamiseen. Opettele elämään tulojesi mukaan.

      • ekaakertaaluott

        Kylläkään ei ole ollut koskaan lainaa, vippejä ym. sellaista mikä olisi vaikeuttanut elämääni. Tuloja on, mutta olen ruennut matkustelemaan ympäri eurooppaa ja joissakin hotellien varausjutuissa tarvitaan luottokortti. Eli siksi, vaikka käteisellä ne siellä sitten makselenkin.


      • fsaah
        ekaakertaaluott kirjoitti:

        Kylläkään ei ole ollut koskaan lainaa, vippejä ym. sellaista mikä olisi vaikeuttanut elämääni. Tuloja on, mutta olen ruennut matkustelemaan ympäri eurooppaa ja joissakin hotellien varausjutuissa tarvitaan luottokortti. Eli siksi, vaikka käteisellä ne siellä sitten makselenkin.

        Mitä merkitystä sinulle sitten on luottotietojen tarkistuksella? Se oli kumminkin ainut yksilöity kysymys aloituksessa.


    • Luottokortin

      Oikea käyttö on sitä että maksaa kertyneen luoton pikapikaa pois.
      itse käytän luottokorttia aina siten että maksan koko luottosaldon aina eräpäivänä.
      Voin hyödyntää parhaillaan 6 vko. maksuajan ja vakuutuksen päälle ostoksissa.
      Luottokortin luotto on muuten tuhottoman kallista lainaa joten pitkäaikaiseen rahoitukseen sitä ei missään nimessä saa käyttää.
      Myös ulkomailla kortti toimii hyvin, varsinkin rajaseudulla jossa tehdään ostoksia naapurimaassa jossa euron kurssi on aika huono, kortilla saa oikean kurssin joten säästöä syntyy.

    • NordeaMCGold

      Valitse kuitenkin korttia tilatessasi minimilyhennysprosentti mahdollisimman pieneksi, yleensä 3%. Mutta aina kun lasku tulee maksa koko saldo pois, sillä vältät kaikki korko yms kulut. Jotkut suosittelevat jostain syystä laittaa minimilyhennysprosentin sataan prosenttiin. Mutta he tuskin ovat tajunneet mitä MINIMIlyhennysprosentti tarkoittaa. Tällä säästyt ongelmilta jos jostain syystä et voikaan maksaa koko saldoa kerralla.

      Parin euron tilinhoitomaksu ja joku euroa korkoa kerran vuodessa on pienempi paha kuin menetetyt luottotiedot.

      Kun saat aikanaan ensimmäisen laskun voit sen tiedoilla lyhentää saldoa vaikka sata kertaa millä summalla tahdot. Tilinumerot ja viitenumerot eivät vaihdu seuraavassa laskussa.

      Jos et käytä korttia säännöllisesti voit aina heti jo oston jälkeen maksaa saldon pois jo ennen kuin lasku tulee.

      • Kekkonen3

        Automaattinen e-laskuveloitus onnistuu kätevimmin silloin kun minimilyhennys on 100%. Ei tarvitse käsin tehdä mitään muutoksia laskuihin, menevät itsestään tililtä. Minulla on kaikissa korteisssa tuo 100% lyhennys käytössä.


    • NordeaMCGold

      Autoa yms vuokratessa on myös luottorajalla merkitystä. Kannattaa ottaa riittävän isolla. Itse otin aikoinaan 5500 euron MC Gold. Kultakortin luottoraja oli sillon 5 000-10 000 €, nyt kun tarkistin se oli 2 000 - 10 000 € omalla pankillani.

      Jos luottorajasi on esim 2 000 € voit maksaa sille lisää saldoa haluamallasi summalla, esim 1000 € ylimääräistä laskullasi saat luottorajasi hetkellisesti 3000 euroon. Tämä on kätevä esim lomamatkoilla. Siitä en kyllä ole varma riittääkö se esim autoa vuokratessa tuollainen hetkellinen suurempi luottoraja. Mutta normaaleja halvimpia autoja vuokratessa riittää varmaan jo noin 500€ luottoraja.

      Ota niin isolla kuin pankki myöntää, ei ne liian isoa sinulle anna suhteessa tuloihisi.

      Mutta vertaile kortteja ja valitse paras itsellesi. Huomioi vakuutukset ja muut ominaisuudet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2087
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      19
      1677
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1433
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1348
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe