Mitä haluaisit Huittisiin

lauttakaupunki

Mikä asia tai juttu tekisi tästä kylästä sinulle paremman? Mitä haluaisit olevan toisin?
Olisiko se vanhan ajan tori vai uusi linja-autoasema katetulla laiturialueella vai mitä?

57

2381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toiveitani

      Ainakin tori joka toimi joskus aikoinaan, olisi mukava ja siellä joku pieni torikahvila. Myös kirkkopuisto, jota voisi kehittää paikkana, jossa voisi istuskella ja nauttia kauniista kesäpäivästä :) Myös keskustaan voisi laittaa enemmän penkkejä, joihin voisi välillä istahtaa ja maistella vaikka kesäjätskiä ja rupatella. Nämä nyt olisi tällaisia minun toiveitani.

      • MrCarillowiz

        Hyviä ehdotuksia ! Kannatetaan !


    • AtomicXC

      Lasisen hiihtoputken SELOYn valmistamasta klasista Kännönvuoreen.

    • merikarhu111

      Huittisten jokien hyöty- ja virkistyskäytön kehittäminen. Lisää uimarantoja, retkeilymahdollisuuksia sekä veneilyn huomioimista. Tarkoitan esim laavuja tai nuotiopaikkoja joita voisi hyödyntää myös talvisin.

    • Perushuittislainen

      Voisiko linja-autoaseman siirtää nykyisen torin alueelle ja sitten linja-autoaseman muuttaa tori ja puistoalueeksi

      • Cusci

        Minkä ihmeen takia?


    • Junalla-kulkee

      Onko se Rautatieasema sanottu jo moneenkin kertaan?

    • Kokokansanasialla

      Lauttakylässä on paviljonki vanhalla urheilukenttällä ja jonkinlainen esiintymispaikka miljoonaristeyksessä. Mutta.... molemmat täysin käyttämättöminä.
      Kaupungin kulttuuritoimi on olematonta. Sen toiminta on ollut vuosikausia sama, vuoden muutamana kalenteriin merkittynä päivänä kaupungin edustaja pitää tilaisuudessa puheen. Onhan se ok mutta se onkin siinä?
      Ehdotan että nämä "lavat" otetaan käyttöön. Vaikkapa kerran kuussa. Esimerkiksi erilaisten esiintymisten paikkana. Musiikki on kaikkia kiinnostavaa. Taitavia esittäjiä on kaupungissa omasta takaa vaikka kuinka paljon. Erilaisia infotilaisuuksia kaikkia koskevista asioista, vaikka autot.
      Vain äänentoisto ja pimeään aikaan muutama valonheitin pitää hoitaa. Ehkä muutama pakollinen järjestyksenvalvoja pitää olla. Uskon että heidätkin saadaan talkooperiaatteella, vaikkapa kieltävästi kylittäin.

      Ehdotan että aluksi tavoitteena on yksi tilaisuus kuukaudessa, talkooperiaatteella järjestettynä ja vakio päivänä, vaikkapa KUUKAUDEN ensimmäinen keskiviikko. Lauttakylän -lehdessä pieni muistutusilmoitus kaupungin palstalla.

      PS. Kulttuurin ei tarvitse olla aina "niin hienoa", vaan ns koko kansan yhdessäoloa eri teemojen alla.

      • Kokokansanasiallaa

        ...kiertävästi kylittäin.


      • eikshei

        Ehkä Vanhat konneet voisi vaikka aloittaa teematempaukset?


      • Eiksmuutaoo

        Ei taas niitä vanhoja romuja näkyville!


      • 32700
        Eiksmuutaoo kirjoitti:

        Ei taas niitä vanhoja romuja näkyville!

        Ei romuja kukaan halua alati katella. Mutta se että ihmisiä tulee niitä katsomaan osoittaa olevan kova puute tapahtumista. Eli edellä hyvä esitys tapahtumien pitämisestä paviljongilla. Ei "rekstoja" enää.


    • mallikaspaikkakunta

      Toivoisin puistomaista ympäristöä rakennettavan lisää keskustan liepeille. Ei kaikenaikaista hoitotyötä vaativia istutuksia vaan helppoja puita ja pensaita.
      Puisto kaupunki joka lumoaa!!

    • iltit

      Saatas ny edes kenkäkauppa.

    • Uskonjatoivon

      Lisää avoinna olevia lääkäripalveluja! Myös eläinlääkäripalvelu lemmikeille.

      • Matildarönkkö

        Kyllä, lisää avoinna olevia lääkäripalveluja, ja ehdottomasti myös eläimille.
        Sauvakävelijöille oma KAISTA pururadalle, nythän pururadalta ajetaan kävelijät pois hiihtäjien tieltä. Kaikki eivät halua sauvakävellä betoniteillä, vaan luonnossa.


      • perinteinen72

        juu ei sauvakävelijöille paana on tarkoitettu vain hiihtäjille mutta muutama jääräpää on kyllä tänäkin vuonna uskaltanut tulla talsimaan pilaamaan juuri ajetun paanan se on kerta kävelystä pilalla ennen seuraava ajoa varsinkin tänä vuonna kun lunta on tehty vuorokausikaupalla luulisi ihmisten käsittävän että ei sauvakävellä


      • Matildarönkkö

        Hiihtoladut voisi mainiosti ohjata toisaalle, sillä alue on pururataa, kävelijöiden ja juoksijoiden liikuntaan sopiva. Heitä olisi taatusti enemmän kuin hiihtäjiä. Sitä paitsi suksilla pääsee helpommin kauemmas metsiin kuin jalkapelillä. Huittisissa on kokonaan unohdettu varttuneempien ihmisten ulkoilu- ja liikuntatoiveet ja tarpeet.


      • suksetpellolle
        Matildarönkkö kirjoitti:

        Hiihtoladut voisi mainiosti ohjata toisaalle, sillä alue on pururataa, kävelijöiden ja juoksijoiden liikuntaan sopiva. Heitä olisi taatusti enemmän kuin hiihtäjiä. Sitä paitsi suksilla pääsee helpommin kauemmas metsiin kuin jalkapelillä. Huittisissa on kokonaan unohdettu varttuneempien ihmisten ulkoilu- ja liikuntatoiveet ja tarpeet.

        jep kannatetaan, ne kaksi hiihtäjää jotka siellä käy voisivat sutikoida pellolla jota riittää kilometritolkulla eikä tarvitsisi välttämättä yökaudet ajella telavaunuilla pururataa ympäri, kukahan senkin maksaa toivottavasti ei kaupunki.


    • oiskommeeta

      Koirapuisto!

      • Toiveitapiisaa

        Eläinpoliisi meillekin. Siis se joka pelastaa ja suojelee kaltoin kohdellut eläimet turvaan. Poliiseja poliiseja virkaan ja Huittisiin
        Vakinaisesti päivystämään!


    • HuittinenCityBoy

      Viiskymmentätuhatta asukasta lisää, että paikalla olisi edes jotain tulevaisuutta. Enkä tarkoita kuntaliitoksia.

      • Toiveesi-on-kuultu

        Tuollainen väestönkasvu on mahdollista saada aikaan vain väestönsiirroilla muualta maailmasta tänne. Arvelisin että pystymme saamaan toivomasi asian tapahtumaan esimerkiksi Afrikasta oman kuntamme sijainnilla ja muilla eduilla houkuttelemalla.

        Sieltä tänne noin 50.000 tervettä ja lisääntymisikäistä nuorta ihmistä. Sillä tämä ongelma on nopeimmin ratkaistavissa. Sinne vaan Huhkolinnan asuntolalle isoa lisäsiipeä reilusti, ja kunnan lisäkaavoituksella uutta asuintilaa kasvulle, äkkiä.


    • Menopaikka

      Kunnon tanssiravintolan

      • Portelli

        Kunnon portelli, missä olis ilmaisia maksullisia naisia.


      • nopeatsyö

        Kokemäellä toimii bordelli ja kasino on melkein valmis.


    • Subi1234

      Subway takas

    • Täälläonmuutakinkuinkepu

      Juu ei enää wanhoja konneita ja pömppömahaisia ukkeleita.
      Pavarille joka kesäkeskiviikko joku musiikkiesitys ja puffetti.
      Aidattu koirapuisto johonkin meijerin nurkkiin olisi myös hieno juttu.
      Ja sitten noi portellin ja p....n huutelijat muille foorumeille ruikuttamaan kurjuuttaan.

    • Matildarönkkö

      Tavalliselle ihmiselle on turvattava lisää luontopaikkoja kohtuullisen läheltä keskustaa. Nyt panostetaan vain urheilu- ja liikuntapaikkoihin, mutta missä esimerkiksi vanhempi väki voi nauttia luonnonrauhasta ja seurata vaikka lintujen ja muitten eläinten elämää?

      Monet paikat, mm. vanhan pururadan vanhainkodin takainen luonto on tuhoutunut, kun lähimetsät on kaavoitettu asuntotonteiksi. Vanhakoski aiottiin tuosta vaan kaavoittaa rakentamista varten, vaikka se reunustaa Natura-aluetta.

      Lähiluonto on korvaamattoman arvokas ihmiselle, ja toivoa täytyy, että jatkossa saadaan sellaiset päättäjät Huittisiin, jotka ymmärtävät sen, miten merkittäviä luonto ja lähimetsät kaupungeissakin ovat ihmisen hyvinvoinnille. Niitä ei saa rakentaa täyteen!

      • Matildarönkkö

        Kiitos Huittisten kaupungille Suomi 100 -vuotislahjasta, eli Ripovuoren alueen suojelusta ! Toivoa täytyy vain, ettei alueelle rakenneta mitään pöhinää tai näköalatasanteita, sillä se olisi tuhoisaa aluen vähenevälle kalliosinisiipi- ja kasvullisuuskannalle. Ainoastaan puomit voitaisiin asentaa niin, ettei ylös kallioille ajeta autoilla. Samalla alueen roskaantuminen oletettavasti vähenisi jonkin verran.


    • Veekoo2

      Postipankki, vappumarssit, toimiva meijeri ja SMP. Ja tietysti vanhan ajan pilluralli. Nykyinen lenkki on liian pitkä. Vanhan paloaseman edessä ei mahdu nykyään kääntämään Datsunia käsijarrulla!

    • rallimeininkiä

      lenkkiä voi lyhentää esim tori ja miljoonaristeys olis lyhempi kuin tori ja härkäpakari. muistan tuon vpk kääntöpaikan sehän oli hiukan vaarallinenkin kun monelta suunnalta saattoi tulla autoja.

      • 600ff

        Kyllä .ja ajoit talvellakin pakkasesta huolimatta auton ikkuna auki.


    • Tuppukylä

      Kiinalainen ravintola, Kotipizza, Subway, Terveystalo ja muotia & kenkiä.
      Somistusapua mm. Animatzoolle ja Mariajuhanille. Karmeat näyteikkunat. Vapaakirkko muualle. Ei kuulu ydinkeskustaan kivijalkaan.

    • Perinteetkunniaan

      Hienoa että hiihdosta on innostuttu. Nyt kännölän laduilla näkee lapsiperheitä ja nuoria hiihtämässä meidän varttuneempien lisäksi. Ei tarvitse ajella naapuripitäjään päästäkseen kunnon laduille. Kiitos teille jotka tämän mahdollistatte!

      • hiihtelkäänyt

        joo hiihdelkää nyt sitten ahkerasti kohta pururadalle ei pääse taas moneen viikkoon kukaan kun se tamppaantunut lumi alkaa sulaa ja muuttuu jääksi.


      • Hiihtäjämyös
        hiihtelkäänyt kirjoitti:

        joo hiihdelkää nyt sitten ahkerasti kohta pururadalle ei pääse taas moneen viikkoon kukaan kun se tamppaantunut lumi alkaa sulaa ja muuttuu jääksi.

        Kävelijöille riittää mettää ja kävelyteitä ihan riittäväti. Nyt sukset jalkaan ja baanalle!


      • Matildarönkkö

        Miten kävelet umpihangessa metsässä? Hiihtäjät pellolle, kävelijät ja juoksijat pururadalle! Asvaltilla keskustassa ei luontoystävä halua kävellä.


    • Sallilanmajuri

      Vampulan biisoni voisi vaihtaa paikkakuntaa, paremmille laidunmaille vaikka Siperiaan.

    • Sienimölläkonkkaan

      Elinvoimajohtaja Peipolle menolippu Yläneelle. Ei paluuta. Stenfors tai joku muu paikkakunnan, paikkakuntalaiset ja elinvoimaisen liike-elämän tunteva onnistuja tilalle. Peippo on munannut jo omat pisneksensä siellä Yläneellä.

    • Varmaäänivaaleissa

      Huittisista puuttuu ajolupa-asioita myöntävä katsastuskonttori!

      Kuka poliitikko kiinnostuisi huittislaisten ihmisten palvelujen järjestämisestä? Laskekaa kaikki tarpeelliset virastot ja palvelut, jotka täältä puuttuvat.... Verotoimisto, poliisi, katsastusviranomaine jne..... Pankkikin lähti Harjavaltaan. Tämä on tuppukylä.

    • dfdfdfds

      Huittisissa on parin sadan metrin edestä Pori-Tampere junarataa. Sinne vois pystyttää seisakkeen, saisi Huittinen oman rautatieaseman.

    • kevyt-läski

      Huittisiin vähemmän pallopäitä. Yksi siellä jo on, ja sekin on liikaa.

      • Älypäää

        Kattoitko peiliin.


      • Hesasta

        Vähemmän paskan hajua ja maatalous ajoja traktorella pitkin kyliä vapaa aikana myös maanjussien mukuloitten kouluun kuskaaminen joka arki aamu riepoo kun. Liikennetakkuaa vaikka olen pääkaupumkissa asuva niin paljon joustavampaa on liikenne käytös huomasin kun talvilomalla poikkesin huittisisa


      • ValojaPimeilleRämille

        Jos niiden maajussien vehkeisii saisi edes toimivat takavalot ja ison kirkkaan varoituskolmion. Lähes joka viikko menee pimeä traktori tai traktori ja kärry Mommolan aukealla pikatiellä. Kattokaa maajussit edes valot kuntoon!


    • Perinteetkunniaannyt

      Ei tarvi mennä kovin kauaksi keskustasta niin jo alkaa hiekkatiet, mikä on sitten mukavampi jalalle kuin asfaltti. Sitä metsää tarkoitin tuolla aikaisemmin, että pehmeämpiä alustoja kävelijöille kyllä Huittisissa riittää. Saadaan olla ylpeitä kännölän laduista. Siitä saa äkkiä 10km hiihtolenkin ku käy pyölöllä ja takasin. En ymmärrä miksi nämä ladut risoo ihmisiä

    • sukseiluita

      niin juuri, ei tarvitse mennä kovin kauaksi keskustasta kun voi kävellä pellolle ja laittaa sukset jalkaan ja lähteä hiihtämään kuten vanhoinakin aikoina, ei silloin ollut mitään tekemällä tehtyjä hiihtolenkkejä. peltoa ja metsää riittää vaikka 50 km hiihtolenkille. hiihtäjiä tuntuu enemmänkin risovan kävelijät.

    • sauvajohtajamonopäällik

      pitäisiköhän kaupungin perustaa vielä yksi turhakejohtajatitteli latukoordinaattori.....

    • Onneksonvampula

      No ihmiset uhraa aikaansa ja vaivaansa pitämällä ladut kunnossa. Ja yrittävät saada tämän nykyisen pullamössösukupolven jatkamaan yhtä hienoa perinnettä nimeltään hiihto. Sekin harrastus on aika uhanalainen nykyään, joutuu näkeen vaivaa ja tulee hiki. Apua, sitähän tuo nuoriso ei kestä. Sit on näitä valopäitä joita ei pätkääkään kiinnosta toisten panostus ja se mikä ei itseään kiinnosta niin saa rikkoa, eiksni? Se koira älähtää mihin kalikka kalahtaa. Pistäkää ne mukulat teidän johdolla tallomaan ne ladut. Mitä sen sitte väliä.
      Taitaapa taas huittislainen peruskateus nostaa päätään, pistää harmittaan ku naapuri jaksaa hiihtää ku itsellä ei kunto riitä.

    • juoksijapoika

      nojoo eipä tuolla laduilla taida paljon nuorisoa näkyä, pieni porukka joka harrastaa hiihtoa niille ne ladut on tehty ja moni seisoskelee vaan suksien päällä joka ei paljon kuntoa kohota.

    • Anonyymi

      Toivoisin kilpailua lietealalle, jotta taksat eivät nousisi pilviin!

      • Anonyymi

        Toivoisin, että laittaisit korkin kiinni, jotta et nousisi pilviin.


    • Anonyymi

      Toivoisin piokaasun tankkauspistettä. Sellaista jonka kaasu on valmistettu huittislaisen sijan paskasta! Olisi hienoa ajella vaikkapa jonnekin järvelle uimapuuhiin kotoseurun piokaasulla!

    • Anonyymi

      Minä toivoisin kaupungin rakennuttavan laitureita sekä nuotiolaavuja järvien rannoille huittisissa jossa kansalaiset voisivat käydä virkistäytymässä ilmaiseksi. Polttopuita olisi syytä olla kaupunkin pualesta. Sinapin ja makkaran saisi kustantaa kukin itte.

    • Anonyymi

      Toivoisin huittisiin ikean myymälää koska siellä myyrään hot dokeja seittemänkymmentä senttiä kappale!

    • Anonyymi

      Minä haluaisi huittisiin rive in elokuvateatterin! Voisi traktorin hytistä katsella elokuvaa ja samalla vaikkapa nauttia lenkkimakkaran mausta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1801
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1348
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1230
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1150
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1105
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1017
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1002
    Aihe