XAMK on pohjanoteeraus!

KollektoriK

Muutaman kerran todennut, että XAMK joutuu hakemaan pitkälle syksyä opiskelijoita, kun huono maine on jo tehtävänsä tehnyt. Oppilaitokseen ei enää uskota eikä sen tutkintotodistuksia arvosteta.

XAMKin osalta voidaan helposti väittää että ongelmat ovat oppilaitoksen johdossa, joka mieluimmin kikkailee omien henkilökohtaisten etujen perässä. Koko oppilaitos on surullinen esimerkki siitä, mihin poliittinen ohjaus tässä maassa johtaa. Pieniä eriytyneitä yksiköitä laajalla alueella ilman yhteistä synergiaa.

Opiskelijoiden kannattaa ottaa huomioon, että XAMK ei välttämättä ole erityinen suositus työpaikkaa haettaessa.

142

13463

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • EnnenKaikkiOliToisin

   Kotkan Teknillinen Oppilaitos vuosina 1988-1992 oli loistava opinahjo aikanaan ja silloin oli ammattikorkeakoulu vasta kaukainen suunnitelma. Kuinkakohan moni meidän aikaisista opettajista enää on elävien kirjoissa, esim. Paluu Tulevaisuuteen elokuvasta tuttu sekopäinen proessori oli kuin ilmetty Sähkövoimatekniikan opettajamme Seppo Anttila, Jerry opetti konetekniikkaa, ei kertaakaan vilkaissut luokkaanpäin, kuppi maistui yhdelle sun toiselle, jos oppilaille niin opettajillekin.

   • Cameronille

    Cameronin hoitoon vain niin asiat tulee hoidettua. Cameron on ammattilainen näissä asioissa ja luotettava asian hoitaja.


   • Säätöinssi

    Oli vain käsittämätöntä, miksi Sähkövoimatekniikan opettajaa voitu irtisanoa oppilaitoksesta, vaikka opetus oli arvoltaan täysi nolla. En tunne, että missään koskaan olisi ollut niin surkeaa opettaja. Ehkä sairaus tms. oli tehnyt hänestä täysin kyvyttömän opettamaan mitään. Kun oppilaat tekivät valituksen, niin hän alkoi uhkailemaan luokassa oppilaita. Hänestä kai valitettiin useampi kerta ja ilman tulosta. Oppitunnit oli 100% ajan haaskausta. Opettaja tarinoi, kuinka monta elektronia vipeltää sähköjohdoissa, kun jännite on sitä ja tätä. Aivan sairaita tunteja. Yksinkertaisen kaavan kirjoittaminen luokan taululle ei juuri koskaan onnistunut. Ihmettelin vain, kuinka vaarallisia sähkölabrat olivat, kun häneltä ei voinut saada järkevää ohjetta, vaikka labran yksityiskohdista yritti kysyä jotain. Miksi oppilaitosten opettajien valvonta ei Suomessa toimi? Vuosikausia saa opettajana toimia ihan sekopää.


  • Rob3452

   Kyllä ne opiskelut kannattaa suorittaa jollain toisella paikkakunnalla. Eikä nuoren Kotkaan muutenkaan kannata jäädä.

  • PernerAku

   XAMKin ongelmien takana on samaa tautia kuin monessa muussakin paikallisessa organisaatiossa. Tuo tauti, joka on nimeltään sosialidemokratia, halvaannuttaa ja vaikeuttaa organisaation kaikkia toimintoja, samalla kuitenkin vaatien vuosi vuodelta enemmän ja enemmän verovaroja.

   Jussi Lehtinen voisi varmaan kertoa lisää poliittisen aatteen, johtajien yltäkylläisen palkitsemisen ja toiminnan huonojen tulosten "tribologiasta". Kysykääpä!

  • hjlkhkljhjh

   Voisi varmaan kertoa, muttei kerro. Mieshän on pesunkestävä demari ja tottunut syömään kuormasta, kuten puolueen etiketti edellyttääkin.

  • jlkjlkjlkjlk

   Pääasia, että opiskelijat osaavat varoa.

  • LaatuPuhuuPuolestaan

   Tuulimyllyn veisto on ollut jo pitkään suosituin oppilinja XAMK:n repertuaarissa. Nyt kun myllyjä alkaa jo olla riittävästi on dynamotekniikka nousemassa seuraavaksi suosikiksi opiskelijoiden keskuudessa. XAMK:n vahvuus näkyy myös johdon työsuhdeautojen valinnassa.

  • MarloninNaapuri

   Olen tyytyväinen siihen, että asumme KORKEAKOULUKAUPUNGISSA, taloudellinen hyöty on käsikosketeltava, jos sitä vertaa pääkaupunkiseudulla opiskeluun. Jos jälkikasvu olisi valinnut esim Helsingin yliopiston tai Aalto yliopiston, niin kotimme olisi mennyt myyntiin, tai lapset jääneet ilman korkeakoulututkintoa. Rahaa ei ole antaa, mutta koti ja ilmainen ruoka löytyy täälta aittakorvesta.

   • ÄitiSari

    Säästöä noin 25000 / 4v kun TKK unohdettiin ja pyrittiin /päästiin XAMK:n oppilaaksi.
    30 neliön yksiövuokra 800-1000€ hujakoilla kuukaudessa, lisäksi ruokakustannukset 10% korkeammat kun Kotkassa.


   • KorkeaAmmatti

    Kotka ei ole korkeakoulukaupunki, vaan ammattikorkeakoulukaupunki. Korkeakoulussa vaaditaan enemmän osaamista.


   • MetsolanKampus

    Tradenomi= Kauppatieteiden maisteri
    Sairaanhoitaja = Terveystieteiden maisteri

    Edelletyksenä on, että tutkinto on YAMK. Esimerkkinä vielä INS.(Yamk) on Dipl.insinööri.


   • MetsolanHampus

    Maisteristasoinen insinööri (ylempi amk) ei ole sama kuin DI tai M.Sc., vaan se vastaa kansainvälistä Master of Engineering -titteliä M.Eng.


   • Anonyymi
    KorkeaAmmatti kirjoitti:

    Kotka ei ole korkeakoulukaupunki, vaan ammattikorkeakoulukaupunki. Korkeakoulussa vaaditaan enemmän osaamista.

    Voi helvetti mitä tarinoita.Oli paperit mitkä hyvänsä,ei niillä pitkälle pötkitä.Pitää olla osaamista sillä tämä Suomi pyörii.


  • 4T3

   Jos haet Sosiaali-ja Terveysjohtajan virkaa niin Kotkassa suoritettu Sairaanhoitaja Yamk tutkinto riittää, oli kyseessä suuri tai pieni kunta. Tämä on totuus kyseessä on ylempi korkeakoulututkinto eli maisterin tutkinto.

   • faktat_haltuun

    Ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa kyllä muodollisen pätevyyden moniin hallinnollisiin virkoihin, mutta älä nyt hyvä ihminen sotke sitä maisteri-tutkintoon.


   • 357682
    faktat_haltuun kirjoitti:

    Ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa kyllä muodollisen pätevyyden moniin hallinnollisiin virkoihin, mutta älä nyt hyvä ihminen sotke sitä maisteri-tutkintoon.

    Aivan. Ei ole nuori myöskään ammattikoulun suoritettuaan ylioppilas, vaikka muodollisesti tutkinto on samantasoinen.


  • Varsitianen-986828926633

   On sulaa hulluutta mennä opiskelemaan paikkakunnan ulkopuolelle. Kun koulu on polkupyörämatkan päässä kotoa jossa on ilmainen yösija ja ruoka, niin voi vaan kysyä mikä siinä "Aallossa" vielä kiinnostaa.

  • amk-on-opisto

   OPISTOJA nuo nykyajan ammattikorkeakoulut olivat nimeltään vanhaan hyvään aikaan: teknillinen opisto, puutalousopisto, merenkulkuopisto, sairaanhoitajaopisto jne. jne. Ilmeisesti lähinnä opettajien alemmuuskompleksien takia ne muuttuivat hienommalta tuntuviksi oppilaitoksiksi. Sitten joku pöljä keksi ammattikorkeakoulut ja niiden älyttömän ketjuttamisen.

  • tyheksgdfer

   Onhan vieläkin:

   Kouvolan seudun ammattiopisto, jonka esimerkkinä haluan mainita.

  • Opinahjossa2

   Opettajilta ei tuolla Xfile Xamkissa paljon vaadita. Jos sairaanhoito-opetus olisi samalla tolalla, niin voi meitä, mutta esim. sähköalalla oikosulut voi laittaa "oho, mikä sen aiheutti" -piikkiin. Pääasia on, että fasadi säilyy, rahoitus kasvaa ja siitä etuja saavat voivat jatkaa entiseen malliin.

   • Opl6ysdf11

    SIITTÄ huolimatta, jos suoritat YAMK-tutkinnon vastaat Dipl.insinööriä tai sinut rinnastetaan Diplomi-insinööriin kun haet esim vaikka sähkölaitoksen johtajaksi.


   • njhbdjhd
    Opl6ysdf11 kirjoitti:

    SIITTÄ huolimatta, jos suoritat YAMK-tutkinnon vastaat Dipl.insinööriä tai sinut rinnastetaan Diplomi-insinööriin kun haet esim vaikka sähkölaitoksen johtajaksi.

    Rinnastetaan, mutta ei samaisteta. On yksi asia tulla huomioiduksi tehtävää täytettäessä, toinen taas oikeasti saada se. Ei tule tuohesta takkia eikä lukkarista pappia.


  • että-sähkölaitospomoksi

   Vanhaan hyvään aikaan Otaniemestä valmistuneista diplomi-insinööreistä ja opistoinsinööreistä ei puhuttu edes samana päivänä. Onko jonkun risaper..esähkölaitoksen johtajan jakkara tosiaan uran huippu jollekin amk-inssille???

   • uusivatti55

    Sähkölaitoksen johtaja voi olla Metsolassa koulutettu.


  • sörsselssönni

   Laita vaan uusi hakemus,kyllä se sullakin jossain kohtaa natsaa.

  • poliittimet112

   Onko mikään taho testannut tuon oppilaitoksen opettajien ammattitaitoa, vai riittääkö se, että on kova pokka ja oikeat kaverit?

  • 578i4hd

   Aivan pelkkää aluepolitiikkaa koko XAMK. Ei kunnollista korkeakoulutusta pitkin lepikoita kyetä järjestämään.

   Paikalliset satraapit itkevät, miten tärkeä oppilaitos on paikkakunnalle. Kukaan ei ajattele niitä nuoria, joiden tulevaisuus pilataan kelvottomalla koulutuksella. Aivan toisin olisi, jos koulutuspaikat olisivat Helsingissä.

   • Pahapuolukka

    Jos asut kotona ja matkaa koululle on 2-3km, matka taittuu polkupyörällä. SÄÄSTÖÄ SYNTYY siihen, että opiskelisit Helsingissä vähintään 1000€/kk. Metsola antaa kuitenkin samat valmiudet kuin Otaniemi, ilman 20000€ opintolainaa.


   • 968579753
    Pahapuolukka kirjoitti:

    Jos asut kotona ja matkaa koululle on 2-3km, matka taittuu polkupyörällä. SÄÄSTÖÄ SYNTYY siihen, että opiskelisit Helsingissä vähintään 1000€/kk. Metsola antaa kuitenkin samat valmiudet kuin Otaniemi, ilman 20000€ opintolainaa.

    Työnhaussa Otaniemen teekkari ohittaa XAMKin kasvatin siinä missä jonkun mekaanikonkin.


   • Tukkipolku

    Et ilmeisesti ole tietoinen SIITTÄ, että JOS esim sähkölaitoksen johtajahaussa koulutusvaatimus on DI, niin YAMK-tutkinto rinnastetaan hakuprosessissa diplomi-insinööritutkintoon.


   • 968579753
    Tukkipolku kirjoitti:

    Et ilmeisesti ole tietoinen SIITTÄ, että JOS esim sähkölaitoksen johtajahaussa koulutusvaatimus on DI, niin YAMK-tutkinto rinnastetaan hakuprosessissa diplomi-insinööritutkintoon.

    Otaniemi on maan ehdoton ykköstykki tekniikan alalla. Sieltä tulevien kanssa on täkäläisen amiksen käyneiden käyneiden aivan turha luulla kilpailevansa.

    Vähän niin kuin vitosen keskiarvolla peruskoulusta valmistunut saa kyllä hakea jatko-opintopaikkoja siinä missä täyden kympin keskiarvon napannut. Valituksi vain ei tule mihinkään, minne myös parempia haluaa.


  • MyllykoskenpulloMYPU

   Ei XAMKiin kukaan pääkaupunkiseudulta asti pyri opettamaan, eikä myöskään opiskelemaan. Peräkammarin poikia niin opettajat kuin opiskelijatkin tuolla syrjäytyneellä alueella. XAMKin voisi lakkauttaa kuten alueen paperikoneetkin.

   • Xamkilainen

    Uudeltamaalta tulee paljon opiskelijoita Xamkiin. Käypä muutama opettajakin pääkaupunkiseudulta käsin töissä.


  • Pked

   Naurettavaa itseinhoa tuo XAMK:kin halveeraaminen. Eiköhän se ole ihan hyvä opinahjo.

  • pked

   Ajattelin itse hakea sinne läpällä täydentämään M.Sc.-tutkintoani, jos siellä voisi opiskella vaikka lisää koodausta. Autolla pääsisi nopeasti Helsingistä töiden ohessa, jos ei ole läsnäolopakkoa. Sanonpa vaan, ettei sillä ole juurikaan väliä, missä tutkinto on tehty, ellei sitten ole Yale tai Harvard. Niilläkään ei Suomessa pitkälle pötkitä, vaan olisi syytä löytyä referenssiä esim. opintomenestyksestä tai muusta osaamisesta.

   • nkfgjd

    On suunnilleen opintomenestyksen arvoinen seikka, että mistä tutkinto on. Kaikki tietävät kyllä, missä Suomen gurut opettavat ja tutkivat. Tietysti sitten työelämään menon jälkeen ratkaisee sieltä saatu referenssi, mutta sitäkin on yleensä helpointa kerryttää, jos on aikanaan oppinsa parhailta saanut.


   • Kalevinpoika74

    Aaltoa ja Xamkia on turha verrata. Toinen on tiedeyliopisto ja toinen ammattikorkeakoulu. Molemmilla on omanlaisensa profiili. Sehän ei tarkoita ettei Xamkista silti voisi omalla sarallaan saada laadukasta koulutusta. Joissain töissä on olennaista onko tutkinto tiedeyliopistosta vai AMK:sta, joissain toisissa ei.


  • YAMKONMAISTERI

   Olen ihmetellyt miksi kaupunkimme terveysjohtajan virkaan EI HAE paikkakunnan omat sairaanhoitaja YAMK tutkinnon suorittaneet. He ovat samalla viivalla kun Terveystieteiden maisterit, heillä on oikeus hakea työtä johon he varmasti kykenevät.

   • nkfgid

    Kotkalaisten suurimmat synnit ovat sisu ja valittaminen. Kaikkea hyvää XAMK:laisille.


  • Fyewq

   Asumme korkeakoulukaupungissa, jolloin Kotkalaisnuoret voivat jatkaa lukion jälkeistä opiskeluaan kotikaupungissaan. Pääkaupunkiseudun yksiövuokrat 800-1000€/kk, lisäksi bussimaksut ym kulut, niin ilman 25000€ opintolainaa et selviä 5-6 vuoden maisteriopinnoista.
   Järki käteen, yöt kotona, päivät metsolassa, lopputulos 100% sama kun stadissa.

   • asdxcasda

    Emme asu korkeakoulukaupungissa. Asumme ammattikorkeakoulukaupungissa.


  • synergia-maksimoituuu-uu

   Veronmaksajaa järkyttävä lähes kahden sivun sepustus on Kysarissa Kotkan kantasataman pilvilinnojen haaveilijoista tänään 3.4.2018.
   Kun etusivulla juttu alkaa sanoin :
   "Synergiaedut maksimoituvat kantasataman kampuksen ja Kotkan tapahtumakeskuksen välillä," niin fiksu lukija oivaltaa heti, että mitään ei ole tapahtunut eikä ihan vähään aikaan edes tapahdu.
   Kaikki on täysin levällään, pahimmin puuhamaa, jonka hankesuunnittelun vetäjää ei jutun mukaan ole edes tiedossa.
   Pappi Jyrki Koivikko Xamkista puhuu kantasataman kampuksesta kuin viidestä leivästä ja kahdesta kalasta eikä siitäkään ole tiedossa edes valmistumisajankohtaa. Juttu paljastaa, että sahuri Sawyerin kanssa on enää vain keskusteltu.
   Kokonaisuudessaan juttu paljastaa rivien välissä kaikessa kamaluudessaan, että viime lokakuun jälkeen kantasataman missään hankkeessa ei ole tapahtunut YHTÄÄN MITÄÄN uutisen arvoista. Pelkkää haaveilua on riittänyt senkin edestä.

  • OmistanOsanPrismasta

   TradenomiYAMK= Kauppatieteiden maisteri
   SairaanhoitajaYAMK=Terveystieteiden maisteri ,joka riittää mm.Kotkan Terveysjohtajan viran hakuun.

  • opintopisuaari

   Amkissa tehtiin järkyttävä munaus ja sen tulisi tulla tietoon ja käsittelyyn laajasti kaakossa. LUT tarjosi yhteistyötä tänne. Mutta nämä ääliöt pelkäsi oman vallan ja leasingmersujen katoamista, sen sijaan, haettiin kumppania Mikkelistä. Kumpihan olisi ollut parempi? Teknillinen ylioposti vai eteläsavon vastaava laitos kuin KYAMKIn räpellys?

  • Järkihoii

   No LUT sai hyvän kumppanin lahtelaisista, tuskin jäivät Kotkaa ja Xamkia kaipaaman. Olisi vaan ollut aikanaan järkevää mennä yhteen Saimaan amk/LIT -konsernin kanssa kuin pienen savolaispuljun kanssa!

   • Ripsi55

    Kymi ja Mikkeli olisivat aikanaan halunneet yhteistyöhön Saimaan kanssa. Kymiä ja Mikkeliä puolta pienemmälle Saimaalle yhteistyö ei kelvannut.


  • xamk-on-tukehtumisriski

   Että oli suunnattoman vaikeaa Kymenlaakson radion eräälle uutistenlukijalle jo pelkkä yritys lausua "x a m k" muutama päivä sitten.
   Piti vaan toistuvasti yrittää, mutta onneksi ei kieli juuttunut lopullisesti kurkkuun.
   On seuraavalla kerralla parasta sanoa ihan suomeksi ammattikorkeakoulu tai ainakin kerran ihan oikeasti Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu.
   Ei siis suomexi, vaan suomeksi.

   • nyhtölammasburgeri

    Levyjen soitto onnistuu loistavasti.


  • VestonomiAMK

   Valtakunnansyyttäjän virkaan haki tradenomi, joten koulutuksen arvostus näkyy myös huippuvirkoja haettaessa.

  • kolluptio

   Lut ei varmaan haikaile Kotkan perään, mutta se olis suuri kotikutoinen munaus tälle paikkakunnalle.

   • Junttikotka

    Mikä munaus? Yhteistyö LUT:n kanssa?


  • PaavolaA

   XAMK on ryssitty monin tavoin. Maine on mennyt ja sen myötä hyvät opettajat. Oppilaiksi hakeutuvat vain ne, jotka eivät ole kelvanneet minnekään muualle.

   Nyt XAMKin johto kuvittelee uuden koulun satamalaiturilla olevan se viisasten kivi, jolla asiat saadaan kuntoon. Eihän se näin mene. Metsolassa on hyvä kampus ja oppilasasuntolat kävelymatkan päässä. XAMKin pitäisi käyttää taloudellinen liikkumavaransa uudistamalla opetusohjelmiaan, jotka nekin ovat kuin tähteitä muilta.

   Opiskelu kotkalaisessa XAMKissa on nykyiselllään hukkaan heitettyä aikaa ja rahaa.

   • Pena745

    Kampus oli hyvä 70-luvulla. Rakennus on tiensä päässä. Henkilöstöllä sisäilmaongelmia. Eivätkä nykypäivän opiskelijat halua asua Korelassa. Uudistamalla opetusohjelmiaan? Kurkkaas vaikka valikoimaa kotisivulta.


  • korelan-lahja-suomelle

   Jos vertaa asumista Korelassa esim. asumiseen Helsingin keskustasssa, jossa Helsingin yliopistossa opiskelevat asuvat, on ero kun yöllä ja päivällä. Tiedän Kotkalaisnuoria, jotka eivät hae Helsingin yliopistoon tai teknilliseen korkeakouluun Otaniemeen suurien vuokrakustannusten vuoksi. Kotona asuva aittakorpelaisnuori säästää 3-4 vuodessa hyvin helposti 25000-30000€, ja saa yhtä hyvän koulutuksen Korelassa kun pääkaupungin hälinässä.

  • BillyBoy66

   "Muutaman kerran todennut, että XAMK joutuu hakemaan pitkälle syksyä opiskelijoita"
   Niin joutuvat kaikki muutkin AMK:t Xamkissakin se riippuu linjasta. Parhailla linjoilla on moninkertainen määrä hakijoita verrattuna paikkoihin.

  • amkinpuolesta

   Kannattaa tutustua ihan vertailuna muiden ammattikorkeakoulujen tuloksiin, jos Xamkin tuloksellisuus ja laatu mietityttää. Tilastoja löytyy Vipunen-palvelusta: https://vipunen.fi/fi-fi/amk

   Jos omat opiskelukokemukset ovat kahdenkymmenen vuoden takaa silloisista opistoista, ei se kerro nykytilanteesta yhtään mitään. Se, että oppilaitos sijaitsee maakunnissa, joissa väesto ikääntyy ja nuoret ikäluokat pienenevät on toki haaste. Silti Xamk houkuttelee ympäri Suomea opiskelijoita. Yli 50 % hakeutuu Xamkiin muualta kuin Kymenlaaksosta tai Etelä-Savosta.

   • VestonomiAMK

    Juuri noin. Tekussa koneteknikoksi lukeneitten vaimot puhuvat edelleen kirjakieltä.


  • YlioppAutokuski

   On ihme kuinka nuivasti Kotkalaiset suhtautuu siihen että saavat elää korkeakoulukaupungissa.

  • Oikaisua

   Eihän nyt Kotkaa voi korkeakoulukaupungiksi kutsua, jos pelkästään joku ammattileikkikoulu on kaupungissa. Toista on esimerkiksi Lappeenranta, jossa on lähes 50 vuotiaat perinteet oikeasta korkeakoulusta, nykyisestä yliopistosta.

   • MaamiehentienAS

    Pitää kuitenkin muistaa, että esim sairaanhoitajaYAMK (Kotkassa opiskellut) on tavallaan terveystieteiden maisteri, hänellä on täydet mahdollisuudet hakea terveysjohtajan virkaa .
    Vieläkin ihmettelen, että miksi noita terveystieteiden maistereita rahdataan muualta, kun kelpoisuusehdot omaavia löytyy Korelastakin.


   • Sepieniero

    ”Tavallaan maisteri”. :D Siinäpä se. Vaan kun ei ole maisteri.


   • P8muijok

    Mutta, jos sairaanhoitajaYAMK hakee terveysjohtajan virkaa HÄN ON SAMALLA VIIVALLA kun terveystieteiden maisteri.


   • Anonyymi
    P8muijok kirjoitti:

    Mutta, jos sairaanhoitajaYAMK hakee terveysjohtajan virkaa HÄN ON SAMALLA VIIVALLA kun terveystieteiden maisteri.

    Ei ole.


  • Xingsong

   Säälittävän kehnoja opettajia suojatyössä ja hienoksi suunniteltu nimi.

   • Epye

    Terveysalalla ainakin. Osa opettajista on hyviä ja osa kehnoja. Ensihoidon opettajat on tosi hyviä mutta alan yli-opettaja nuori tyttö joka ei koskaan ollut ensihoidossa eikä opettajana missään muualla. Hieno titteli vaan.


   • Ronsu

    Sille ei voi mitään että tänne tulee opettajiksi ne mitkä eivät ole muualle päässeet.


   • Elo

    Terveysalan yamk on kuulemma uusia opettajia Kotkassa. Kokemuksia?


   • Åoouu

    Joka paikassa on hyviä ja huonoja opettajia


   • 6265

    Töissä nauretaan että xamk ensihoidon yamk pääsee jos flirttailee opettajalle pääsykokeissa. Jos haluaa oikeasti oppia eikä vain miellyttää opettajaa, kannattaa hakea muualle. Toisaalta hyvännäköinen opettaja joka järjestää iltaisinkin ohjelmaa...


   • Eh07
    6265 kirjoitti:

    Töissä nauretaan että xamk ensihoidon yamk pääsee jos flirttailee opettajalle pääsykokeissa. Jos haluaa oikeasti oppia eikä vain miellyttää opettajaa, kannattaa hakea muualle. Toisaalta hyvännäköinen opettaja joka järjestää iltaisinkin ohjelmaa...

    mies vai nainen opettaja? :D


   • Manu85

    Metropoliassa on osaavammat ensihoidon johtamisen opettajat


  • Xamk_omasta_tahdosta

   Noo, jos katsoo Opetushallituksen Vipusesta opiskelijapalautetilastoja, niin hitusen tyytäväisempiä ovat Xamkin opiskelijat olleet opiskeluun kuin amkeissa keskimäärin. Opetuksen tasoonkin oltu yhtä tyytyväisiä kuin muuhun. Tilastot vielä sukupolvelta jotka kokeneet fuusion, mikä toi oman sählinkinsä. Eikä terveysala mitenkään erotu Xamkin muusta palautteesta.

  • TradenomiJuomaoshoit

   Olkaamme ylpeitä: ASUMME KORKEAKOULUKAUPUNGISSA.

   • K-koulukaupunkilainen

    Niin asummekin. Korkeakouluja on Suomen lain mukaan kahdenlaisia: yliopistoja ja ammattikorkeakouluja. Molemmilla on oma erillinen tehtävänsä eikä niiden vertailu ole välttämättä järkevää.


   • TradenomiJuomaoshoit

    Juuri noin. Ja esimerkkinä voi mainita, että TradenomiYAMK= Kauppatieteiden maisteri.


  • 120mKoululle

   Korkeakoulututkinto kotona Kotkassa, miksi lähtä merta edemmäs kalaan.
   Naapurintyttö pyrki ja pääsi Helsingin yliopistoon. Miksi kotikunta ei kelpaa.

   • Tilastot

    Opiskelijat lähtevät muihin korkeakoulukaupunkeihin, mutta erityisesti opetus- ja tutkimus-henkilöstöä (maistereita ja tohtoreita) menee muista suomalaisista "menestyneistä " korkeakouluista ja yliopistoista Xamkiin, lisäksi myös opiskelijoita menee paljon pääkaupunkiseudun lähettyviltä Xamkiin opiskelemaan. Ei taida se opetus ja muu meinkinki olla sen parempaa siellä Helsingissä. Vanhat kymiläiset ja myös kotkalaiset punaänkyrät ovat pettyneitä kun Kotkassakin alkaa jokin asia menestymään ja tuomaan oikeasti ainakin välillisesti tuloja, muuta menestystä ja erityisesti osaavaa työvoimaa alueen yrityksille. Ylimääräsitä rahaa ei kannata laittaa ei mitään tuottaviin kohteisiin kuten vanhusten perseeseen/pankkitileille mätänee.


   • Aittakorvensuora

    Eli dipl.insinöörit palaavat suorittamaan jatko-opintoja Metsolaan.


  • Opiskelija

   Pohjanoteeraus ainakin Metsolassa opiskeltavan liiketoiminnan logistiikan tutkinnon osalta. Opettajilta saa kinuta arvosanamerkintöjä kursseista kuukausitolkulla, luokissa vanhoja tietokoneita joilla esim. verkkotenttien teko on yhtä helvettiä ja epävarmaa säätöä. Opettajat eivät informoi tarpeeksi oppilaita muutoksista ja virhetilanteita sekä väärinymmärryksiä pääsee syntymään ja näistä kärsii opiskelijat. Paljon muitakin epäkohtia löytyy paljon.

   Olen kohta valmistumassa tuolta mitä ilmeisemmin työttömäksi - jos jään Kotkaan. Oli virhe hakea kyseiseen tutkinto-ohjelmaan mutta jokainen tekee itse valintansa, oli ne sitten hyviä tai huonoja.

   • Anonyymi

    sama kokemus xamkista, tosin taiteen ja kulttuurin alalta. opettajilta saa odottaa arviointeja tehtävistä ja kursseista kuukausitolkulla, oppilaita ei informoida muutoksista ja sitten syytetään oppilaita siitä että ovat väärässä paikassa. kursseilla opitut asiat voi oppia youtubestakin ja monilla kursseilla lätkästäänkin vaan youtube videoita nenän eteen ja niistä pitää oppia. tuli kyllä huijattu olo kun huomasin mikä meno täällä on.


  • AllintienLiikennevalot

   Isänä yritin puhua järkeä pojalleni siitä, että DI-koulutuksen (vast) pystyy suorittamaan myös Kotkassa. Ei uskonut. Kalliiiksi tulee 5 vuoden vierailu Otaniemessä, Metsolan koulumatkaan olisi kulunut 5min, kun asumme vieressä.

   • pellematti

    Sinulla on fiksu poika! Kotkan Xamk on todellakin menettänyt entisen arvostuksensa. Oma jälkikasvuni sai puolessa vuodessa tarpeekseen ja hakeutui toiselle paikkakunnalle opiskelemaan samaa tutkintoa. Ilmeisesti juuri se, että suurin osa Xamkin opiskelijoista on erilaisia täydennyshakijoita näkyy koko touhun tasossa. Motivaatio ja osaaminen puuttuu.


   • Peipontie

    Kauppatieteiden maisteria vastaava tutkinto löytyy kotikylältä TRADENOMI YAMK. Voit opiskella lähes nollabudjetilla kotoa käsin.


  • KeilahallinNaapuri

   Yli 4000 hakijaa, joten kotijoukkojen neuvot ovat purreet Kotkalaisnuoriin. Turha lähteä "merta edemmäs kalaan".

  • Äiti_pese_miunkalsarit

   Otaniemen oppilas maksaa valmistumisen jälkeen muutaman vuoden 30000€ opintolainaa.
   Metsolassa opiskellut Kotkalaisnuori on veloista vapaa, ja tekee insinöörin töitä lammasaaren paperitehtaassa.

  • YlioppTrukinkulj

   Vielä kerran: InsYAMK= Dipl.insinööri. Kotka ja Espoon Otaniemi antavat täysin saman koulutuksen.

   • sfsdfw

    Se menee näin.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Diplomi-insinööri

    "Diplomi-insinöörin tutkinto on yliopistotutkinto, ja perusopinnot poikkeavat luonteeltaan insinöörin ammattikorkeakoulututkinnosta. Tekniikan kandidaatin tutkinto-ohjelmaan sisältyy paljon teoreettista perustietoa muun muassa matematiikasta ja fysiikasta, joka on tarkoitettu pelkästään ylempään tutkintoon valmistautumista varten, kun taas insinöörin AMK-tutkinto painottaa enemmän ammattiaineita ja käytännön osaamista. Tutkintojen erojen vuoksi insinöörin AMK-tutkinnon suorittaneen on suoritettava maksimissaan 60 opintopistettä täydentäviä opintoja, muun muassa matematiikan ja fysiikan alalta pyrkiessään opiskelijaksi suoraan uuteen 120 opintopisteen diplomi-insinöörin tutkintoon. Täydentäviä opintoja voi joutua suorittamaan myös silloin, jos on suorittanut kandidaatin tutkinnon tai insinöörin AMK-tutkinnon eri tieteestä tai koulutusohjelmasta. Jos täydentävien opintojen määrä kasvaa yli 60 opintopisteeksi, opiskelija ohjataan hakemaan tekniikan kandidaatin (TkK) tutkintoon. Täydentävien opintojen määrä päätetään tapauskohtaisesti. "


  • 9833622552cx

   Sanoin pojalleni (Jari) nimi muutettu, että sinun on turha lähteä Espooseen, kun sama tutkinto(tavallaan) on muutaman sadan metrin päässä omasta kodista. Päätös on tehty, hän ei pyri Espooseen.

  • amk-ei-ole-KORKEAKOULU

   Jos amk Metsolassa olisi KORKEAKOULU (engl. UNIVERSITY), niin miksi ihmeessä kadun varressa komea valokyltti (ja myös tekun seinässä) julistaa sen olevankin UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES eli ammattikorkeakoulu.

   Harhailu näiden nimien parissa selittyy tietysti sillä, että korkeakoulu kuulostaa hienommalta kenen suussa tahansa.

   • Anonyymi

    huomaatko itse, että tuossa lukee ammattiKORKEAKOULU?


  • Iamanurse

   Kuitenkin esim Kotkan kaupungin terveysjohtajaksi olisi voitu valita Terveystieteiden maisterin sijaan SAIRAANHOITAJA YAMK, sillä heidän koulutustasonsa on sama eli 1:1.

   Olen tarkastanut asian kymmeniltä tutuilta sairaanhoitajilta.

  • metsolan-dynamo

   UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES seisookin nyt vain tekun seinässä. Tien varren valotaulussa on enää mainittu "kampus."
   Että on kiusallista jollekin tuo määre "of applied sciences".
   Mikä tai missä on kirjoitettu se ukaasi, ettei nämä amk:t saa sentään käyttää pelkkää university-nimikettä - onneksi.

  • Anonyymi

   Te kaikki kotkalaiset ootte kyl kehareita.

  • Anonyymi

   Vielä kerran: Tradenomi (YAMK) = Kauppatieteiden maisteri
   Insinööri (YAMK)= Dipl.insinööri
   Sairaanhoitaja(YAMK) = Terveystieteiden maisteri

   Yliopiston eli ylemmän korkeakoulututkinnon pystyy TAVALLAAN suorittamaan Metsolan campusalueella.

   Helsingin yliopistossa maksat samasta tittelistä, asuntoineen, kalliine vuokrinen vähintään 30000€

   • Anonyymi

    Mutta Kotkassa maksat lopun ikääsi siitä, että opetus on puutteellista ja huonoa.


  • Anonyymi

   Kotkan ammattikoulusta valmistuu nykyisin myös tekniikan lisensiaatteja ja onpa sieltä väitellyt pari tekniikan tohtoriakin autopuolelta. Cliffaa!

   • Anonyymi

    Kotkassa opiskellut kaveri vaihtoi autooni koiranluut, kokonaisaika 30min.
    10 min ajasta meni varaosaliikkeessä käyntiin.


   • Anonyymi

    Varmaan kaveri oli niitä uudistetun ammattiyliopiston käyneitä autotekniikan lisensiaatteja. Osa kotkalaisista opiskelioista valmistuu kytkintekniikan osastolta, jossa perehdytään auton kytkimen rakenteeseen ja sen korjaukseen. Nämä tekniikan lisensiaatit ovat erittäin haluttuja asiantuntijoita autokorjaamoissa. Kokemuksen mukaanhan kytkimen vaihto kotkalaiskorjaamoissa on viime vuosina osoittautunut erittäin vaativaksi operaatioksi.


  • Anonyymi

   Lahti ja Lappeenranta (yhdistettynä LUT:iin) jyräävät kaakossa Xamkin mennen tullen.

   • Anonyymi

    Eikä jyrää. Kotkassa amikset ovat nykyään yliopistoja ja opistot ovat korkeakouluja. Se onko tässä mitään järkeä, onkin hyvä kysymys..


  • Anonyymi

   Naurettavaa väittää että esim. Otaniemi tai Lappeenrannan LUT olisi sama asia kuin Metsola! Vaikka kuinka olisi insinööri YAMK, se EI koskaan ole eikä tule olemaan sama kuin diplomi-insinööri.
   Kyllä hyvissä firmoissa DI vetää pidemmän korren työnhaussa kuin amkin inssit, vaikkakin paljon toitotetaan että vastaavat tutkinnot. Tuttuni on Finnairin tekniikassa johtaja ja kyllä siellä kuulemma tiettyihin tehtäviin (johtotehtäviin etenkin) dippainssit vain huolitaan. Sama esim. sairaanhoitaja YAMK ei ole sama kuin terveystieteiden maisteri.

   Eli Kotka ja Kouvola eivät ole yliopistokaupunkeja, kuten vaikkapa Lpr.

  • Anonyymi

   Juuri näin. Ammattikorkeakoulu ei ole tiedekorkeakoulu.

  • Anonyymi

   Ei ole, mutta sairaanhoitajaYAMK, VOI hakea esim Terveysjohtajan virkaa.

  • Anonyymi

   Kyllä tavallaan kaduttaa, että hakeuduin Xamkkiin. Koulu on omalla kohdallani ollut kaikkea muuta kuin mitä se mainostaa. Opetusta ja kaikkea on leikattu runsaasti. Jotkin kurssit ovat sellaisia, että luetaan jotain powerpointteja kurssipohjalta ja sitten raksi ruutuun tentti. Toiset opettajat ihan päteviä, mutta tahti on kova kun leikkauksien takia on kiire käydä asiat nopesti läpi. Muuten loppuu tunnit kesken. Tämä tietenkin heijastuu opetuksen tasoon, opettajien ja opiskelijoiden motivaatioon. Tuntuu, että Xamk on panostanut älyttömästi tohon mainostuspropagandaan, että saadaan opiskelijoita houkuteltua listoille. Siihen Xamkin osuus ja vastuu sitten päättyykin. Kun olet koulun kirjoilla niin olet omillasi. Välillä mietin, että tämän tasoisen opetuksenko takia otin vielä opintolainaa ja miten edes työllistyn tulevaisuudessa? Kuten sanoin niin on joitakin hyviäkin kursseja ja opettajia, mutta aivan liikaa on sellaisia powerpoint kursseja, joissa ei ole kunnon opetusta. Kerran koitin kyseenalaistaa erittäin pika pikaa vedetyn kurssin tarkoitusta ja sitä, että onko tavoite vain saada suoritusmerkintä opiskelijalle kun eihän tällä tahdilla edes opi kukaan mitään. Vastaus oli, että varmasti tarvitset näitä asioita työelämässä ja tavallaan pidetään itsestään selvyytenä, että osaat nämä. Heräsi sitten taas kerran se kysymys miksi kurssi oli aikaisemmista vuosista supistettu tuntimäärältään naurettavalle tasolle, jos kurssi oli niin tärkeä?

   Yritykset ovat jo pitkään puhuneet AMK opiskelijoiden osaamattomuudesta ja osaamistason huonontumisesta työelämässä. Samaan aikaan KELA on pienentänyt AMK-opiskelijoiden opintorahaa ja pienentänyt tukikuukausien määrää.

   Nykyisellä kampuksella on liian vähän parkkipaikkoja ja kun jotkut opiskelijat ovat parkkeeraaneet jalkakäytäville tilan puutteen takia niin Xamk soittaa lappuliisat paikalle sakottamaan. Lisäksi Xamk kehottaa parkkeeraamaan Jumalniemeen autot mikä on kohtuutonta. Uuteen keskustaan rakennettavaan Xamkin koulurakennukseen aiotaan tehdä paljon vähemmän parkkipaikkoja kuin mitä nykyisessä Metsolan koulussa on. Ideana on tukea vihreitä arvoja ja joukkoliikennettä. Ei sinäänsä huono ideologia, mutta varmasti alkaa keskusta ruuhkautumaan ja parkkipaikat loppumaan kun jotkut kulkevat kouluun muualtakin kuin Kotkan alueelta. Aika näyttää miten homma pelittää, mutta itse en ole enään silloin maisemissa vaan muutto muualle edessä.

   • Anonyymi

    valitettavasti kuulostaa erittäin tutulta tuo että on noita powerpoint kursseja / kursseja joissa katsellaan vaan youtube videoita... hävettää että edes hyväksyin opiskelupaikan täältä


  • Anonyymi

   Muistutan, että jos olet INSINÖÖRI joka on pääasiassa kotikoneella suorittanut ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon, taistelet työpaikoista täysin tasapuolisesti Diplomi-insinöörien kanssa. Opiskelu Metsolan kampuksella on tuonut sinulle vähintään 20000€ säästön.

   Sama koskee TradenomiYAMK-tutkinnon suorittaneita, joiden ei ole tarvinnut maksaa samaa vuokraa Metsolassa, mitä AALTO YLIOPISTOLAISET Helsingissä.
   Molemmat kuitenkin tavallaan kauppatieteiden maistereita.

   • Anonyymi

    Xamkin insinööriä ei voi verrata Aaltoyliopiston diplomi-insinööreihin. Jo pääsyvaatimukset ovat aivan eri tasolla. Toki Xamk on tyhjää parempi, mutta ei sinne enää kukaan ensisijaisesti ole hakemassa.


  • Anonyymi

   Hain kuutteen amattikorkkeakouluun, en pääsyt. Mutta KSANkiin pääsin. Hyvä koulu! Kauniit opettajat!

   • Anonyymi

    Kauniit/vahvat miesopettajat, halvat vuokra-asunnot koulun kupeessa, lyhyt matka Motonettiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kauniit/vahvat miesopettajat, halvat vuokra-asunnot koulun kupeessa, lyhyt matka Motonettiin.

    Xamk taso työpaikkana on päässyt vähän laskemaan joka on ikävä asia.


  • Anonyymi

   Täytyy sanoa että kun tämä kommentti tuli esiin nyt, kuulostaa vanhentuneelta. Aloitin monimuoto- opinnot sosionomiksi tammikuussa 2021 ja opet on tosi hyviä ja kaikki halukkaat polkuopiskelija ei päässeet haussa titkinto- opiskelijoilla koska hakijoita oli niin paljon. Ainakin meidän kurssilla on hyvä taso, sitä kommentoitiin keväällä. Toki monimuodossa monet on jo töissä. Ja korona on vaikuttanut opiskelun kiinnostavuuteen.
   Ikävä kyllä koulurakennus ei ole niin raikas, en pystyisi päivälinjalla, selviän juuri parista päivästä kuussa koululla nyt kun syksyllä olemme palanneet lähiopetukseen.

  • Anonyymi

   Pakko kyllä sanoa, että ainakin kyberturvan puolella opettajilla todella löytyy asiantuntemusta ja erittäin hyvää kokemusta / osaamista alalta. On kuitenkin todettava, että opetuksen taso on luokatonta. Olen todella pettynyt. Opettajat ei oikeastaan opeta lainkaan, vaan helvetin kovaa tahtia selittää slidet läpi ja sen jälkeen perus meininki: learnista lisää ohjeita, opiskelkaa ja tohon ja tohon mennessä palautus. Opettajat eivät siis oikeastaan ole opettajia, vaan infotiskin työntekijöitä. Tässä pääsemme kiistattomaan lopputulokseen: On aivan turha edes mennä koululle opiskelemaan, sillä opettajan läsnäololla ei ole MINKÄÄNLAISTA helpottavaa tai opettavaa merkitystä opiskelun suhteen. Mielummin ottaisin hieman vähemmän kokemuksia omaavia henkilöitä, mutta opetuksen osaavia, kuin näitä pioneereja

   • Anonyymi

    juu ei ole taiteen puolellakaan mitään pedagogeja nää opettajat. osalla on vähän opettavaisempi asenne, mutta osa tulee tunneille myöhässä tai ei ilmaannu ollenkaan


  • Anonyymi

   Ja päsmäävien somemuijien tulo opetuspomoiksi ei ainakaan paranna tasoa, vaikka olisivat millaisissa hienoissa kerhoissa jäseninä.

  • Anonyymi

   Toimintaa läheltä seuraavana voin vahvistaa, että aloitusviestin ongelmat ovat olemassa Xamkissa ehkä vahvempina kuin koskaan. Johto koostuu osaamista vailla olevista pikkupoliitikoista, jolloin korkeakoulu ei pääse kehittymään ainakaan osaamisen kehittämisen kannalta oikeaan suuntaan. Itse asiassa osaaminen on unohdettu lähes kokonaan, jotta johtajien osaamattomuus ei paljastuisi ja kahvittelu jatkuu. Tämän seurauksena myös muun henkilökunnan täytyy olla osaamatonta.

   • Anonyymi

    Höpö höpö, ongelma oli se, että sulla ei äly riitä opiskeluun!


   • Anonyymi

    Kirjoitatko nyt isolla egolla Mikkelissä erityisluokalla opiskelleena muodollista pätevyyttä vailla olevana melkein lääkärinä hoitoalalta?


  • Anonyymi

   "Äly riitä opiskeluun" huh huh huono promo! Kyse ei ole mistään älystä vaan leikkauksista ja opetuksen määrärahoista kutistetuista! Siis ylipäätänsä älä kelaa et XAMK auttaa sut johonkin sokeeseen menestykseen auttaa! Se on vaan alku ja parempi koulu läpäistä oli se sit huono tai hyvä! Miks sanon näin on syy se et muutin Kotkaan vuoksi opiskelun ja sain myös hommat valmiiks. Mut oli kyl jo joutoisa olo myös muuttaa!

   Oli miten oli. Nyt viisaampana kelaan et olit mitä mielt sitte Xamkista, niin yritä käydä se paskakin linja loppuu. Voi sen jälkeen muuttaa ja vaik et nyt osaa niin voit erikoistuu myöhemmin. Siis koulu välil tosi nöyryyttävää skeidaa ja et osaa piirtää kun sun käsketään, sulle saatetaan sanoo et saat potkut tol menol, vaik leikatauil opetustunneil kursseja vedetään. Pidä kaikkee tätä vaan välivaiheena, sulla on sitten tositehtävis enemmän aikaa keskittyy siihen sun mielenkiintoon tai muun alas hommiin! Älä siis ittees ota!

   • Anonyymi

    Siis tätä edellistä postausta täydentääkseni sanoisin et sun on tavallaan se Xamkin tietty keskeneräsyys hyväksyttävä ja se et ettet voi mediaanina saada insinörifysiikasta tiettyä numeroa parempaa ellet omaa lahoja tai taustalla menestykestyntö lukiota. Mä luulin et nää ongelmat oli mun pään sisäsii mut jatkoin yliopistoo todistushaussa ja silti olen toistuvasti poljettu vaikka kolme kesää olin samassa firmassa. Kaikki meni vaan jatkuvasti ohi suoraan hyvin ja mä vaan varastossa ajoin trukkia vaikka vitosia oli Xamkin todistus täynnä. Eka koulu mis maikka sano et saat potkut kun toimitat tommosia piirrustuksia johdolle mut se olikin tuntimäärältään leikattu kurssi. Käy siis paska loppuu, kyl sä kerkeet myöhemmin petraa sitä mitä ikin maailmas haluut duunaa. Sun täytyy silti myydä ittes firmoille vaik olisit yliopistos ja keskiarvo lähentelis neljää. Silti sult kysytään miks sut pitäis valita? Ja monet valitaan jotka sua keskiarvollisesti huonompia? Älä siis Xamkins suorittamisesta stressaa!

    Mua sorrettu jo vuosii. Tein niin tai näin, oon huono ja lukiopissikset tulee pätee kuinka kaikki on mun negatiivisen asenteen vika mut ei oo yhtää henkirikosta, tappouhkausta tai muutakaan vääryyttä kokenut, itel rekisteri puhdas, oon straight, mut pissikset pääsee suoraan Pulzerille toimistooon, mulle ne suolsi tekosyitä jälkeen jopa kolmannenkin kesätyön, sitte jous jo hakee yliopistoon johon meninkin. Eli Xamk vähän rahoista madaltanut mitä tulee optetukseen mut mainostamiseen ne panostaa et sais houkuteltuu opiskeleliijoita. Orvot sun muut kaataa nää ongelmat niskaan yksilön mut ite esimerkki kuinka kusetettu vuodesta toiseen ja henki uhattu kärkkärissä viedä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siis tätä edellistä postausta täydentääkseni sanoisin et sun on tavallaan se Xamkin tietty keskeneräsyys hyväksyttävä ja se et ettet voi mediaanina saada insinörifysiikasta tiettyä numeroa parempaa ellet omaa lahoja tai taustalla menestykestyntö lukiota. Mä luulin et nää ongelmat oli mun pään sisäsii mut jatkoin yliopistoo todistushaussa ja silti olen toistuvasti poljettu vaikka kolme kesää olin samassa firmassa. Kaikki meni vaan jatkuvasti ohi suoraan hyvin ja mä vaan varastossa ajoin trukkia vaikka vitosia oli Xamkin todistus täynnä. Eka koulu mis maikka sano et saat potkut kun toimitat tommosia piirrustuksia johdolle mut se olikin tuntimäärältään leikattu kurssi. Käy siis paska loppuu, kyl sä kerkeet myöhemmin petraa sitä mitä ikin maailmas haluut duunaa. Sun täytyy silti myydä ittes firmoille vaik olisit yliopistos ja keskiarvo lähentelis neljää. Silti sult kysytään miks sut pitäis valita? Ja monet valitaan jotka sua keskiarvollisesti huonompia? Älä siis Xamkins suorittamisesta stressaa!

    Mua sorrettu jo vuosii. Tein niin tai näin, oon huono ja lukiopissikset tulee pätee kuinka kaikki on mun negatiivisen asenteen vika mut ei oo yhtää henkirikosta, tappouhkausta tai muutakaan vääryyttä kokenut, itel rekisteri puhdas, oon straight, mut pissikset pääsee suoraan Pulzerille toimistooon, mulle ne suolsi tekosyitä jälkeen jopa kolmannenkin kesätyön, sitte jous jo hakee yliopistoon johon meninkin. Eli Xamk vähän rahoista madaltanut mitä tulee optetukseen mut mainostamiseen ne panostaa et sais houkuteltuu opiskeleliijoita. Orvot sun muut kaataa nää ongelmat niskaan yksilön mut ite esimerkki kuinka kusetettu vuodesta toiseen ja henki uhattu kärkkärissä viedä!

    Siis Kotkalaises firmas mis olin kolme kesää ajaa trukkii peräkkäin esittäen haluni paremiin hommiin, niin pomo totes et satamas saataa olla muttei heillä. Heillä parempiin hommiin kuulemma tosi vaikeaa. Noh oh, AMK:n keskiarvo 3,6 lopputodistukses ja pomo soittaa edelleen sieltä pumpputehtaalt kuin mustasukkainen puoliso et ootko hakenu muuallekin? Noh arvaa Sherlock, et oonko? Miksi opiskelija ois ikinä yhden kortin varas sitoutumattoman? Niin no sinne pumpputehtaan varastoon kolmen kesän peräkkäin ja huomenta-miehen kiusattavaks. Siis sitä mitä muut työntekijät katto sivusta ihan puuttumatta. Samal sun luokkalaiset pääsee suoraan hyviin toimistohommiin ilman susta erottuvaa kokemusta ja ihmisiä vedätetään.

    Kollega-pissis tuli Xamkis samal luokal pätee kuinka kaikki on mun oma vika ja oon liian negatiivinen. Noh kuinka negatiivinen voi olla kun pois muuttava entinen asuakas sanoo "älä muuta tähän, tääl kuuluu päivittäin tappouhkauksii" ja sit 2 vk sisäl ne toteutu et silmä mustana ollut muori pisti puukon heiluu ja synty ruumis. Oon todistajan pöytäkirjas haluamattani! Subejektiivista kun meni tästä kuukausi niin kuoli viinaan toinen seinänaapuri, sen viina hoiteli, ruumisauto haki sen mun silmien alla, haistelin sen hajuja seuraavan kuukauden ajan! Sitte mul oli saunavuoro, oma maksama, niin sekin oli omamaksama mut vallatta ja uhattiin mun nimi seinästä kattoo sekä tulla tappaa. Hyvä se on pissiksen uhota kuin kaikki on mun omassa mieles kun nykysi on jossain UPM:n töis ja kollega pääs Pulzerille noin vaan toimistoduuniin. Mä menin sinne omalle saunavuorolle puukon kaa itsepuolustuken varalta kun ei huoltoyhtiökään halunnut puolustaa ja kytät jossain 10-15 min päässä, mitä teen senkin ajan., rukoilen?!?!


  • Anonyymi

   Käy Xamk millä arvosanalla pystyt! Et sä noin vaan työpaikkaa saa ilman suhteita vaikka ois keskiarvo 4! Mut se merkkaa paljonkin siihen et mihin paikkoihin sun täytyy työkkärin ohjailemana hakea ellet löydä itse parempaa! Siis Xamk ky panostaa mainostuksee (no kuka ei?) nii saatat kelaa et on jotain coolia mut ne tekee massia mitä enemmän ne opiskelijoita listoilleen saa. Hikipinkon kaikki 3-5 arvosanan välillä, silti vain ylimääräinen jokaiseen työpaikkaan, siksi LUT:tiin suuntasi mut taas sama edessä! Et oo koskaan tarpeeksi hyvä! Älä luota pelkkiin numeroihin vaik on en tyhjiii parempiin! Kaveri jonka keskiarvo 3,00 jotain on nyt Oulun ylopistossa niiku mä 3,6 keskiarvolla Lutissa! Ei se oo aina niist numeroista kii vaik alku niissä!

  • Anonyymi

   Xamk on ihan huijaus paikka, ite menin opiskeleen alalle minne 'vaikee päästä' mutta petyin suuresti opintojen laatuun ja miten asiat hoidetaan xamkissa. En suosittele kellekkään. Jos sulla on alhaiset odotukset opiskelupaikaltasi, xamk on varmaan ihan tarpeeksi hyvä, mutta ihan oikeasti kenenkään itseään kunnioittavan ihmisen ei pitäisi tuolla olla, etenkin jos haluaa _korkea_koulutuksen, koska sitä sieltä ei saa. Yliopistoon vaan jos haluat olla korkeakoulutettu.

   • Anonyymi

    Todennäköisesti olet sitä tyyppiä, joka ei vain kyennyt opiskelemaan tai ymmärtämään opetettavaa asiaa. Älä huoli, et ole ainoa, kaikille ei vain korkeakoulututkinto saati opinnot sovi ja se on täysin ymmärrettävää. Yliopisto ei todennäköisesti tarjoa yhtään sen enempää oppimiskokemusta, jos oppimisentaidot on olemattomat.


  • Anonyymi

   Ja haluan vielä sanoa, että OPISKELIJAT, uskokaa mitä täällä puhutaan. Tehkää taustatyötä koulusta ennen kun menette sinne. Parempi olla menemättä, kuin mennä, pettyä ja erota ja menettää samalla ensikertalaisuutensa ja joutua työkkärin karenssiin. Itse luin kyllä kaikki huonot kommentit Xamkista ennen kun hain opiskelemaan, mutta en halunnut uskoa. Mutta olisi pitänyt. Ei nämä kommentit ihan tyhjästä tule.

  • Anonyymi

   Mielestäni myös se, että oppilaitos kehuskelee itseään omilla nettisivuillaan, on iso red flag. Mikään oikeasti hyvä yliopisto tai AMK ei kehuskele itseään omilla sivuillaan, koska niiden ei tarvitse. Tiede ja tulokset puhuvat puolestaan.

  • Anonyymi

   XAMKin sivuilta ei löydy edes 'luovu opinto-oikeudestasi' kohtaa... Miksi? Kyllä isojen yliopistojenkin sivuilta helposti löytää sen kohdan, jos opiskelija haluaa erota oppilaitoksesta. XAMK vaan haluaa tehdä sen mahdollisimman vaikeaksi, koska valmistuvat opiskelijathan tuovat sille vaan lisää rahaa.

  • Anonyymi

   Ihan hyvä se XAMK, kun vielä campus valmistuu

  • Anonyymi

   Ihan hyvä koulu

   • Anonyymi

    XAMK on pudokkaiden päivähoitola. Opetuksen poukkoilevan heikko taso on yleisesti ihmisten tiedossa. Tästä syystä Kotkaan ei haluta opiskelemaan. Kotka on hätävara, jos muualle ei pääse. XAMK laittoi omat ja lainatut pelimerkit ylihintaisiin seiniin ja nyt siellä odotellaan pelonsekaisin tuntein mihin tilanne uuden opinahjon myötä kääntyy. Huono maine on helppo ansaita mutta valitettavasti siitä on erittäin vaikea irroittautua.
    Kotkaa näivettävä sairaus ei näytä olevan helpottamassa, päinvastoin. Se sairaus tunnetaan nimellä sosialidemokratia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    XAMK on pudokkaiden päivähoitola. Opetuksen poukkoilevan heikko taso on yleisesti ihmisten tiedossa. Tästä syystä Kotkaan ei haluta opiskelemaan. Kotka on hätävara, jos muualle ei pääse. XAMK laittoi omat ja lainatut pelimerkit ylihintaisiin seiniin ja nyt siellä odotellaan pelonsekaisin tuntein mihin tilanne uuden opinahjon myötä kääntyy. Huono maine on helppo ansaita mutta valitettavasti siitä on erittäin vaikea irroittautua.
    Kotkaa näivettävä sairaus ei näytä olevan helpottamassa, päinvastoin. Se sairaus tunnetaan nimellä sosialidemokratia.

    Xamk:ssa opetuksen taso ei ole keskimäärin yhtään sen heikompaa kuin muissakaan ammattikorkeakouluissa tai yliopistoissa. Jokaisesta koulusta löytyy kursseja jotka on täyttä paskaa mutta muta myös todella hyviä. Tämä koskee samalla tavalla myös yliopistoja.

    Mielikuvat on hyvin pitkälti siitä kiinni, että minkä tyylinen opetus sopii kenellkkiin. Kaikkia ei voi edes koulutusmaailmassa miellyttää. Ihmisen, joka haluaa taivaanrannan maalariksi/teoreetikoksi, ei kannata hakeutua AMK:hon vaan mennä yliopistoon. Ihminen, joka haluaa kasvaa asiantuntijaksi omalla ammattialallaan kannattaa puolestaan haketuaa AMK:hon. Molemmat ovat täysin erilaisialla intresseillä toimivia korkeakouluja, joidenka tavoitteet ja tehtvät ovat eri, eikä niitä siten voi täysin verrata keskenään.

    Xamk on keskimääräiseltä vetovoimaltaan mediaanin joukossa, 2,31 (2023) ensisijaista hakiaa aloituspaikkaa kohti (Luku oli 2.1 vuona 2022), joka tarkoittaa sitä että kiinnostavuus Kotkaa, Kouvolaa, Mikkeliä ja Savonlinnaa kohtaa on kasvussa opiskelijoiden keskuudessa.

    Siinä missä olen samaa mieltä, pahin Kotkaa näivettävä sairaus on sosialidemokratia ja järjenkäytön vähäisyy. Mutta se sairaus löytyy liki kaikista kunnista ja julkishallinnollisista instituuteista. Kotkassakin on näkyvissä jonkunlainen parantuminen sosiaalidemokratiasta, mutta prosessissa menee aikaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Xamk:ssa opetuksen taso ei ole keskimäärin yhtään sen heikompaa kuin muissakaan ammattikorkeakouluissa tai yliopistoissa. Jokaisesta koulusta löytyy kursseja jotka on täyttä paskaa mutta muta myös todella hyviä. Tämä koskee samalla tavalla myös yliopistoja.

    Mielikuvat on hyvin pitkälti siitä kiinni, että minkä tyylinen opetus sopii kenellkkiin. Kaikkia ei voi edes koulutusmaailmassa miellyttää. Ihmisen, joka haluaa taivaanrannan maalariksi/teoreetikoksi, ei kannata hakeutua AMK:hon vaan mennä yliopistoon. Ihminen, joka haluaa kasvaa asiantuntijaksi omalla ammattialallaan kannattaa puolestaan haketuaa AMK:hon. Molemmat ovat täysin erilaisialla intresseillä toimivia korkeakouluja, joidenka tavoitteet ja tehtvät ovat eri, eikä niitä siten voi täysin verrata keskenään.

    Xamk on keskimääräiseltä vetovoimaltaan mediaanin joukossa, 2,31 (2023) ensisijaista hakiaa aloituspaikkaa kohti (Luku oli 2.1 vuona 2022), joka tarkoittaa sitä että kiinnostavuus Kotkaa, Kouvolaa, Mikkeliä ja Savonlinnaa kohtaa on kasvussa opiskelijoiden keskuudessa.

    Siinä missä olen samaa mieltä, pahin Kotkaa näivettävä sairaus on sosialidemokratia ja järjenkäytön vähäisyy. Mutta se sairaus löytyy liki kaikista kunnista ja julkishallinnollisista instituuteista. Kotkassakin on näkyvissä jonkunlainen parantuminen sosiaalidemokratiasta, mutta prosessissa menee aikaa.

    Xamkissa muutettiin korona-aikana suuri osa koulutuksista etäopetukseksi, mikä lisäsi hakijamääriä. Kiinnostavuus Kotkaa, Kouvolaa, Mikkeliä tai Savonlinnaan kohtaan ei ole lisääntynyt, vaan nimenomaan etäopintoja kohtaan. Tiedän, koska seuraan Xamkin toimintaa aitiopaikalta.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Sanosisin vinkkinä sen, että kannattaa olla itsekin opiskelijana aktiivinen eikä ylipäätään kannata olla pelkkien luentojen ja tehtävien/ryhmätöiden varassa. Aika naiviakin pelkästään tehdä vaadittu minimi ja luottaa vain siihen, koska samaa työpaikkaa hakeneet voi olla kokeneempia. Jos joku aihe x kiinnostaa, niin kannattaa sen vaaditun kurssin lisäksi perehtyä enemmän resurssiensa rajoissa ja kirjastosta löytyy kyllä matskua. Luennoilla kyllä perusasiat jauhetaan, mutta aika tiivistetysti ja itsestä kiinni se syventyminen.

  • Anonyymi

   Mä sanosin et Sulzer on se pahin pohjanoteeraus. Sen jälkeen en oo saanut töitä ja en varmaan tuu saamaan sekä mielenterveys osittain männyttä. Parasta on viel se kuinka kukaan ei ota vastuuta ja mä oon tyyliin herkkänahkainen tai jotain. Noh, mähän oon vapaa työttömänä syrjäytyneenä jonka ura Sulzeirilla masinoitiin 11 €/h haalarimieheksi ja joka ei ole sen jälkeen työllistynyt.

   Pitäis Xamkinkin miettiä kenen kanssa promoaa jos firmassa saa 6 kk kiusata jatkuvasti opiskelijaa juoppo joka kehuu juovansa 48 olutta viikonloppuisin. Vihoissaan tulee krapulassa ja huutelee kuinka ne insinöörit tienaa ja tulee päin naamaa aukomaan kuinka on työpaikkakiusaamista jos hänelle ei sano huomenta. Noh ite olin 3 kesää mut silti insinöörinpaperitkin kädessä vielä olisivat vaan tarjonneet 11 €/h näitä samoja haalarihommia mulle ja mun urahan masioinitiin Sulzerin tahdosta haalarimieheksi. Olisi pitänyt käydä Sveitsiläisten Nazien orjaksi jotka harrastavat Stahanovilaista työn sankari mallia. Aina ne tylsät propagandapuheet vuodesta toiseen kuinka herra x työnjohtaja/projektipäällikkö oli monta kesää vuonna kivi ja nakki ja nyt on hyvässä asemassa. Niinpä niin, näin ehkä käy 3-5 % tapauksissa ja muut vaihtaa taloa. Ihan propagandaa.

   Mulla jatkuva post-traumaattiset traumat kun mun työnteko keskeytettiin jatkuvasti huomenta-miehen toimesta eikä kukaan puutu kiusaamiseen. Opintolainen korot menossa UO mut Kela nyt maksoi arvosta. Mihinkääm muualle en ole kelvannut koska haalarimiehenä ollut. Ite yritän saada eläkettä mut haettava TE-toimiston mieliks töitä. Valimo alas ajettiin ja sen mukana 70 työpaikka menetettiin. Johtoa ei kiinnosta ja ne on epäpäteviä. Sulzerilla syrjitään, on epäeettistä, rasismia ja kiusaamista. Kunpa saisin edes sen eläkkeen kaiken tämän sotkun jälkeen, AAMEN JA HERRAN SIUNAUSTA KAIKILLE!! HR tietenkin tärkeintä että ulospäin kaikki hyvin ja että cha cha chaaa soi ja että samppanja virtaa mutta mihinkään muuhun kuin ulkokultaukseen, eivät pysty!!

  • Anonyymi

   Pahinta on vielä must se kuinka Riia harjoittaa mielivaltaista ja syrjivää politiikkaa siinä et kuka pääsee ja tulee valituksi mihinkin hommaan. Samal huomannu et se ei näihin kiusaamisiin puutu vaan vahvistaa ulkokullattua Sulzeria vaan entisestään. Riiakin pitäis pudottaa alas sieltä norsunluutornistaan. Ei yksikään opiskelijan etua ajava taho hyväsky kiusausta 20-vuotta talossa olleen 48-olutta vklp kittaavan öykkärihuutelijan takaa! Te osaatte puhua mun selän takaaa noh niin mäkin osaan teidän. Just vastasin erään lehden kyselyyn kuin koet opintolainan korkojen nousun ja kerroin pari valittua lausetta eräästä firmasta jossa mua kiusattiin 6 kk.

  • Anonyymi

   Et mieti Cha Cha Chaaa Käärijä Riia ennen kuin alat mun selän taka puhuu (Riia älä tyrki) et kuinka paljon mun koulukseen on uhrattu ku oon 10 vuotta opiskellut ja nää opintolainat ja teidän väheksyntä vielä kuinka mä en mihinkään kelpaa muka. Nyt mä oon tuotannon johtaja ja Jeesus Kristus mä voin luvata et vaikkette te pysty samaan niin meillä ei ainakaan kiusata, toisin kuin teillä! Pidä sit mua ihan minä tahansa nörttinä tai autistina tai minä vaan! Mä oon rakastanut bisnestä ja rakastan hautaan asti vaik se mua kaltoin kohteli, WUHUUU!

  • Anonyymi

   Mut viis siitä että Xamkissa opiskelija kuulee ennätysleikatuilla kursseilla että "tiedätkö miten sulle kävisi jos mä olisin esimies ja toisit mun eteen tämmöisen raportin" kunhan logo vaan löytyy jostain Emma-gaalan seinustalta. Se niitä pissiksiä houkuttaa hakemaan, ei aito osaaminen ja laadukas osaaminen. Hieno yhteistyökumppani teillä tuo lelupumpputehdas myös ja mietityttää kuinka moni muu on saanut kokea Sveitsiläisen rasismin ja eriarvoisuuden? Firman omat arvothan korostaa tasa-arvoa, oikeudenmukaisuutta ja syrjimättömyyttä mut kolme kesää olin firmassa ja varastohommia parempaa ei koskaan saanut. Lisää olisi pitänyt tehdä jo insinöörin tutkinto taskussa 11 €/h ja 20 000 euron opintolainan kanssa ja tietysti tuo 11 €/h on vain brutto. Miettikää sitä että 4 vuotta AMK + 3 vuotta amis, niin teidän ura junaillaan tuollaiseen hommaan. Noh mikä oikein mättää eikö me kaikki aloitettu jostain alhaalta joskus? Nii iin, nyt päästään ongelman ytimeen, oi joi, mä niin tykkään tästä osuudesta, nii tää firma oikee aivopesee opiskelijoita kuinka saatte täällä hyvän uran kun ootte ahkeria ja teette meille monta kesää hommia/harjoitteluita. Todellisuudessa huomaat että sulla on Xamkin valmis tutkinto kädes ja oot edelleen haalarihommis ja Xamkista tulee susta paljon nuorempaa opiskelijaa sua paremmille palleille aivan suoraan ja ne on 2 vuotta sua niiku opiskelut jäljessä eli 2 vuoden opiskelijoita ja sä oot valmistuntu jo sekä tehnyt monta kesää tälle hyvälle sveitsiläisfirmalle. Siinä teillä tätä tasa-arvoa.

   Eikä tässä kaikki, ei kuule alkuunkaan. Kaksi kesää mulle huuteli siellä huomenta-mies joka ikinen aamu jotain soopaa ja tuli hiljaisina hetkinä aukomaan päätään kun muut syömässä. Lisäksi oli vaikka mitä muuta epäkohtaa mut tää kaikkien hiljaa hyväksymä kiusaaminen oli pahinta. Lisäksi nää alueen työnantajat kaunistelee miten huonot työilmapiiritilastot ei ole totta ja että täällä on muka tervettä ilmapiiriä. Näin vaan kehuu näiden firmojen korkeita palkkoja nostavat johtajat jotka ei osaa tehdä asioille yhtään mitään ja lakaisevat ongelmat maton alle. Mä oon kyllästynyt näihin paraatipelleihin ja näihin promovideoilla alueen mainetta kaunisteleviin sankareihin. Niiden eTronic Audit kiiltää 120 000 euron hintalapuilla niin ja niil on työvoimapula niin tottakai ne kehuu et ei tääl mitään ongelmia ole. Mä en oo ton sveitsiläispuljun jälkeen ollut työelämässä enkä varmaan ole koskaan. Koko ura junailtiin ihan pilalle ja jatkuvaa häirintää oli. Säälittävä Xamk yrittää jotain yhteistyötä vielä pitää ja niitä kiinnostaa vaan Emma-gaala glamour. Noh ite oon ainakin 4 eri lehdelle kommentoinut ja jatkan ristiretkeä että saadaan alueelle muutosta aikaseks. Ei munkaan opinnot, pinnistelyt ja laina sitte hukkaan mennyt vaikka työkyky män kuhan ei uusia uhreja enää synny, viis minusta!

   • Anonyymi

    Valtakunnalliset tilastot kielii alueen laajoista työilmapiiriongelmista ja nää tarinat työkyvyttömien opiskelijoiden ja nää ahneet CEO:oot flexaa promovideoissaan kuinka mitään ongelmia ei muka ole ja haluuvaat vaan pullistella takakeno kävelyllään siellä haastatteluissa. Ette te näin tuu muutosta alueelle saamaan tai uusia investointeja, Suomessa on varmaan sata muuta paikkakuntaa jossa parempi työilmapiiri laittaa raha poikimaan ja sä meinasit vaan kiusaajia/häiriköitä suojella niin onnea vaan valitsemallasi tiellä ja toivon et palat helvetissä vielä sieluton pikkumies firmasi kanssa. Tuotot vaan matters mut ei mikään muu firman arvot pelkkää paperia tiedät sen itsekin rahan ahne kusettaja!


  • Anonyymi

   Ku nää yrittäjät kehuu ilmapiiriä alueen työelämässä, niin teillä oma lehmä ojassa ja olette selvästi valinneet kiusaajia/häirikköjä suojelevan valheen tien eikä se tuo muutosta alueelle ja karkoittaa viimeisetkin investoinnit, koska Suomessa on vähintään 100 kolkkaa, jossa parempi työilmapiiri.

   Se valhe ei tunnetusti pitkälle kanna. Tiedättehän että valheesta joutuu vastuuseen. Valehtelitte järjestelmällisesti ja tietoisesti vuodesta toiseen opiskelijoille pumppufirmassanne. Te nyt joudutte vastuuseen näistä tekosista. Pahoin aliarvioitte opiskelijoiden tahdon ja ymmärryksen. Teidän tulevaisuutenne : huonomainen yhtiö jota kaikki välttää kuin miinaa, koska eriarvoisuuden vaaliminen järjestelmällinen harhaanjohtaminen. Te varmaan olettw nautittineet siellä norsunluutornissanne kuinka voitte höynäyttää opiskelijoita vuodesta toiseen ja katsoa kuinka he raatavat teidän etuunne vuodesta toiseen alhaisella 10-11 €/h palkalla sillä välin kun pelaatte heidän tulevaisuudella ja keksitte uusia valheitanne jopa heidän terveydellä. Kiellätte epäkohdat ja leikitte jumalaa siellä turhissa viroissanne ja kehutte itseänne ilman todellista aihetta ja tämä koskee alueen muitakin yrittäjiä jotka lakaisee asioita maton alle kiillottaakseen omaa julkikuvaansa. Näytän teille mitä todellinen rohkea johtajuus on jossa muukin kuin oma napa merkitsee. Yritätte pestä kätenne tietysti, mutta itse joka vuosi viljelitte propagandaa työntekijöinne suulla meille kuinka hieno työura aukesi kun työskenteli teille ahkerasti ja uskollisesti kaikki kesät. Tässä erilainen tarina ja 2 omaa luokkalaistani jotka eivät koskaan ole teillä olleet haalarihommissa, pääsi täysin suoraan toimistohommiin, muuta minä en kelvannut 3 kesänkään jälkeen kuin haalarihommiin. Siinä rasistille realismia, tasa-arvoa, oikeudenmukaisuutta kun opiskelijaa kiusattiin toistuvasti ja meni työkyky. Peitelkää tätä ja hävetkää, ei auta, minä levitän!

  • Anonyymi

   Kotkalaiset yrittäjät: olette rehellisiä ja hyväntahtoisia oikeudenmukaisia valikoivasti silloin kun se teille käy, viis muiden tunteista, viis muiden uhrauksista, viis oikeudenmukaisuuden toteutumisesta. Koette voivanne jyrätä ihmiset aina ja heti kun se teidän mielestä on ok ja tunnutte pääsevänne kuin koira pälkähästä eikä perästä kuulu.

   Alueelle on varta vasten muuttanut opiskelijoita, jotka tekevät kaikkensa opintojen eteen ja odottavat kohtuu hyvää työpaikkaa tulevaisuudessa. Tässä vaiheessa te astutte kuvaan: opintolaitoksen ja opiskelijan välimaastoon; kylvämään valheitanne ja luomaan hyvää tulevaisuutta yrityksessänne, joka ei koskaan toteudu ainakaan oikeudenmukaisesti.

   Paraateissanne ja videoissanne olette niin yhteistyöhaluisia alueen oppilaitosten ja opiskelijoiden kanssa, mutta todellisuudessa teidän harjoittama henkilöstöpolitiikka on 100 % mielivaltaista. Ei paljoa lämmitä kun on uhrannut monta kesää palveluksessanne ja sitten sitä romahtaa tyhjän päälle kaiken sen propagandan jälkeen hyväuskoisena ja parhaan mukaan panostettujen 3,6 keskiarvon opintojen kun ovestanne lappaa sisään suoraan 4-7 vuotta nuorempaa väkeä, jolla on ainakin 1,5 – 2 vuotta valmistumiseen aikaa eli opinnot aluillaan.

   Leikitte siellä jumalaa kuinka voitte määrätä kuka tulee tulevaisuudessa teistä irtautumisen jälkeen jäämään työmarkkinoilla selittelijäksi ja altavastaajaksi, siitä huolimatta, että on teille ollut uskollinen ja tehnyt monta kesää hommia. Ette todellisuudessa arvosta sitä, että henkilö x on ollut teillä niin ja niin monta kesää vaan ohitatte hänet suotta ja pyritte vain käyttämään halpatyövoimana AMK:n käyynyttä ihmistä.

   Teidän yhteistyö esimerkiksi AMK:n kanssa on pelkkä kulissi hankkia halpatyövoimaa, koska samoja hommia voisi aivan hyvin tehdä suoraan lukion tai ammattikoulun käynytkin, kunhan henkilö olisi perehdytetty tehtäviin asianmukaisesti. Tätä kaikkea te ette kerro näille AMK-nuorille vaan maalaatte hienoa tulevaisuutta teidän lafkassanne, mikä ei kaikkien kohdalle koskaan toteudu. Toimitte siis täysin valheellisin ja kieroin motiivein sekä johdatte AMK-opiskelijaa harhaan järjestelmällisesti. Moni muuttaa aivan toiselta paikkakunnalta ja ottaa niskaansa suuret lainat, ja te Jumalina leikitte näiden ihmisten tulevaisuudella surrutta. Olisitte edes rehellisiä, mutta ette kykene edes siihenkään, mutta jonkun sekin askel on otettava ja nyt on sen aika!

  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   135
   9835
  2. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   2065
  3. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   90
   1195
  4. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   112
   1095
  5. Netta Kukkonen perustelee varkauksiaan sillä että

   hän on nuorenpana syyllistynyt rikoksii, viimeisimmät rikokset ovat vuodelta 2022. Onko hän vuodessa vanhentunut 20 vuot
   Maailman menoa
   3
   928
  6. Sanna Marinin kaunis keltainen asu sai tuulipuvut haukkomaan henkeä ihastuksesta!

   Syrjäseuduilla huokailtiin Sannan upeaa pukuvalintaa, kaunis keltainen asu sopi hienosti Sannalle ja erottui hyvin jouko
   Suomen Keskusta
   260
   726
  7. Eikös viha ja rakkaus

   Kulje käsikädessä? Ihan vain mietin asiaa kun olit tärkein ystävä minulle ja samaan aikaan en tykkää yhtään mitä sanoit
   Ikävä
   84
   721
  8. Oliko linnaan lähetetty Kakkos-Hassinen yksi Venäjän hybridivaikuttajista?

   Jälkikäteen on TV-kameroiden ja Linnan turvakameroiden tallenteilta selvinnyt että nimellä 'Mikko Hassinen' esiintynyt m
   Maailman menoa
   31
   708
  9. Jokim vigelius tanssi miehensä kanssa linnan juhlis

   Joo, alkaa tuntumaan siltä että lähes kaikki persumiehet on "niitä miehiä".
   Perussuomalaiset
   106
   700
  10. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   36
   687
  Aihe