Onko Savon Sanomat Suomen taantumuksellisin lehti?

gggttrr

Sensuuri riehuu lehden nettijulkaisun kommentoinnissa siihen malliin, että vastaavaa ei ole muualla nähty.

47

600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tilausloppui

      Ei saa pärneriä, pöpilää eikä maahanmuuttopolitiikkaa arvostella.

    • NoloaOn

      Aika rajoitteista menoa koko lehdessä.
      Asta tiedottaa kaikki polisiin huorausjutut ,poliisista ei kirjota negatiivistä..eipä niin kun ei muuten mitaleita saisikaan..noloa huorausta

    • Onkohan_se_keskustelua

      Itse häippäsin jo ajat sitten SS: n lehden keskustelupalstalta.
      Meno oli ainakin siihen aikaan sitä, että muut kommentoijat oli niin täynnä itseänsä ja hyökkäsivät suornaisesti ja rajusti toisten kommentoijien kimppuun.
      Sen kommentointioikeuden kun olisi pitänyt olla vain "harvoilla ja valituilla".
      Etenkin naisia kohdeltiin siellä kuin vierasta sikaa. Eli siis huonosti.
      Jo tuolloin oli sellaista, että ei kuunneltu mitä toiset kirjoitti. Tai ei edes yritettykään ymmärtää.
      Ei se silloin ole mitään keskustelua, vaan toisen päälle puhumista ja jyräämistä.

      Varsinaisesta keskustelusta ei silloinkaan voinut oikeastaan puhua.

      Tuli enemmän, tai vähemmän sellainen tunne, että joillakin kommentoijilla oli niin suuri pätemisen ja näyttämisen tarve, että pienet jäivät heidän auttamatta heidän jalkoihinsa päältä kuljetuiksi.

      Moderoinnin suhteen en sano mitään. Minusta on ihan paikallaan, että lehdessä on olemassa ylläpitäjä, eli moderaattori, jonka pääasiallisin tehtävä on pitää keskustelu siistinä ja asiallisena.

      Nykymenosta en tiedä mitään, kun en siellä enää ole ollutkaan. Joten en voi sanoa siihen mitään.

      • utrewqqqq

        Eihän siellä kommentoi kuin pari punikinpierua ja yksi juntti nokisutari.


      • Ex-kommentoija
        utrewqqqq kirjoitti:

        Eihän siellä kommentoi kuin pari punikinpierua ja yksi juntti nokisutari.

        Sellaistako porukkaa siellä nykyisin on.

        Enpä tiennytkään.

        Luulisin kuitenkin, että keskustelun taso on kyseisessä lehdessä alentunut ainakin parista syystä. Enää lehden nettisivujen alasivuilla ei julkaista kaikkia pinnalla ja päällä olevia keskusteluja.

        Ja jotta ylipäätään voi pääsääntöisesti ja jatkuvasti ottaa kantaa, täytyy olla nettijulkaisun tilaaja.


    • Rahapuhuu

      SavonSanomat edustaa "Virallista Valememediaa" kuten Hesari ja Yle.Esim. tuulivoimasta ja haittamaahanmuutosta et löydä niistä puolueentonta uutisointia.Krikitti näiden haitoista ja kustannuksista loistaa poissaolollaan.

    • hysshyystietenkin

      Kepulehti tietenkin tukee hallituksen politiikkaa sekä samalla sitä maahanmuuttopolitiikkaa persut hallituksessa harjoittavat. Eihän sitä pidä mennä kritisoimaan miten rajat eivät ole menneetkään kiinni eikä ketään ole karkotettu maasta sen kummemmin kuin aikaisemminkaan.

      Vaikkakin kansaa on kusetettu todella rankasti.

    • mnbvcc

      Sensuuri on tosiaan aika hillitöntä.
      Vaikea ymmärtää, mitä ideologista valintaa toimitus käyttää.
      Se on kuitenkin satavarmaa, että maahanmuuttokriittiset kommentit poistetaan, olivatpa kuinka asiallisia hyvänsä.

      • Valhetta

        Valtamedia sumuttaa järjestelmäsesti väärillä termeillä.Puhutaan maahanmuutosta ja paperittomista.Vaikka kuuluisi puhua haittamaahanmuutosta ja laittomasti maassa olevista.Jonkun yksittäisen "maahanmuuttajan" työllistymisestä hehkutetaan isoja juttuja.Silloin olisi kysyttävä isolla äänellä,kuka maksaa palkan.Jos se on veronmaksaja tavalla tai toisella, vaikkapa vain mutkan kauttakin, niin tilanne on vain haitallinen Suomelle.Kotoutus ei ole onnistunut muuallakaan Euroopassa isolla rahallakaan.Lapselliset poliitikkomme kuitenkin kuvittelevat onnistuvansa siinä.


      • Valettaniin
        Valhetta kirjoitti:

        Valtamedia sumuttaa järjestelmäsesti väärillä termeillä.Puhutaan maahanmuutosta ja paperittomista.Vaikka kuuluisi puhua haittamaahanmuutosta ja laittomasti maassa olevista.Jonkun yksittäisen "maahanmuuttajan" työllistymisestä hehkutetaan isoja juttuja.Silloin olisi kysyttävä isolla äänellä,kuka maksaa palkan.Jos se on veronmaksaja tavalla tai toisella, vaikkapa vain mutkan kauttakin, niin tilanne on vain haitallinen Suomelle.Kotoutus ei ole onnistunut muuallakaan Euroopassa isolla rahallakaan.Lapselliset poliitikkomme kuitenkin kuvittelevat onnistuvansa siinä.

        Kannatan edellisen kirjoittajan kantaa kyllä pitäisi kaikkien maahanmuuttajien olla töissä kuka ne muuten työt tekee jos ei haittamaahanmuuttajat niitä tee istuvat vaan joutavina kahviloissa elävät verorahoillamme ei pystytä me kantaväestöläiset maksamaan muuta kuin veroja kun syövät meidän Suomalaisten pihvit haittamaahanmuuttajat poliitikot vaan hyysäävät ja Soini kanssa


    • Puhutaanpatotta

      Näiden lähi-idän ja afrikan sarven tulijoiden työkulttuuri ja moraali poikkeaa täysin omastamme.Heidän arvolleen ei sovi raskauttaa käsiään työnteolla.Ovat pääosin näitä kahvilamaleksijoita niin kotimaassaan kuin täälläkin.Näiden avulla tämä "kuvitteellinen" työvoimapula" ei parane.Meillähän on jo omasta takaa yli puolimiljoonaa työtöntä.

    • Medialukutaitoa

      Valtamedia on nykyään tiedonvärittäjä eikä tiedonvälittäjä puolueettomasti kuten pitäisi.Toimittajien omia mielipiteitä ja mailmankuvaa ja lehden tarkoitushakuista agendaa rummutetaan täysin häpeilemättä uutisina.Erimieltä olevat ja kriittiset leimataan armotta vaikka minkälaisilla leimoilla.

      • jsjsg

        Hyvin kiteytetty Suomen valtamedian nykytilanne.


    • eientistätehtävää

      Vanhoina hyvinä aikoina lehdistö oli vallankäyttäjien vahtikoira, mutta se on rakkikoira, joka räkyttää kansalle sekä heidän mielipiteilleen ja tukee hallituksen harjoittamaa maahanmuuttopolitiikkaa. Ei sanaakaan siitä että persut ovat mamutuksellaan pettäneet kansan.

      Lehdistö on tavallaan menettänyt tässä internetajassa sen merkityksen mikä sillä ennen oli kun se oli neljäs valtiomahti. Nyt se on vain hallituksen hännystelijä ja kansalaisten kontrolloija.

    • Sivistyssuvakki

      Menkää nyt rasistireppanat takaisin sinne MV-tunkiolle hommailemaan tyhmiä juttujanne. Mullikka on sentään sivistyslehti ja toimii oikein jos ja kun teidän typeriä yleistyksiä ja ahdasmielisiä ennakkoluulojanne karsii. Kannattaa laittaa noita höpöhöpöjuttuja omalle faceseinälleen niin saatte sakot tekin.
      Muuten Mullikan netissä säälittää tämä entinen nokisutari mukahauskoilla murre sönkötyksillään.

      • Pravda-

        Ahistaako ressukkaa,ns. "vastuullisen" median indokrinointi on näköjään uponnut kuin veitsi voihin.


    • Lyhyt_kommentti

      Se että persujen tyhjänpäiväiset mölötykset karsitaan pois ei tee lehdestä taantumuksellista eikä mitään muutakaan.

    • Sivistyssuvakki

      Mahtaako Pravda itsekään ymmärtää mitä kirjoitti? Ei mikään ihme, jos lehti ei tuollaisia sönkötyksiä julkaise. Opettele ensin ajattelemaan ja vasta sitten kirjoittamaan.

      • pravda-

        Kysyppäs viisaammiltas,jos sivistyssanat ei aukene.


    • Kestotillooja

      Savon sanomat on hyvä lehti verrattuna moniin muihin. Välillä oli kyllä aika kehnoa yritystä leikkiä iltasanomia edellisen päätoimittajan aikaan mutta nyt ollaan oikealla ladulla. Eipähän se tietenkään näille MV-sivujen lukijoille kelpaa mutta mitäpä siitä.

    • gg77655

      Savon Sanomat on todennäköisesti Suomen taantumuksellisin lehti kun mittarina on kommentointien sensurointi.

    • persuilumeinki

      Ei kai persut ole SS:n keskusteluissa kehumassa omaa mamutustaan.

      Mitään muutahan persut ei voi kirjoittaa.

      Vai voivatko kritisoida omaa puoluetta, että ei mennyt rajat kiinni, ei tullut eroa EU:sta, ei loppunut Kreikkaan rahan lapiointi.

      Vai kuvitteleeko joku persu olevansa yhä oppositiossa ja ihmettelee miten hallituspuolueet oikein mamuttaa? Sitä nyt voi vähän sensuroidakin.

    • 76jjkk

      Savon Sanomat on kurvannut oikeistolaisuudessaan ohi oman Kepunsa ja jopa kokoomuksenkin.
      Sensurointi-into on lehdessä aivan omaa luokkaansa Suomessa.

      • wp2017

        Näin on. Oma asiallinen kommentti l poistettiin jonka jälkeen tiedustelin palautelinkin kautta perusteluja ja pistin toiveeksi vastauksen sähköpostilla. Eipäs ole - yllätys yllätys - kuulunut mitään.


    • Savonsanomat

      Savonsanomat ei julkaise mitään kriittistä veljeksistään tai perseennuolijoista joilta saavat hyvää mainostuloa.
      Eli raha ja ilmaiset matkat takaavat ettei ainakaan negatiivistä kirjoitella.
      Ovat press klubin yläpuolella ja siitä voi jokainen miettiä minkälainen lehti on kyseessä

    • mennytmedia

      Nykyisin ei kenenkään maailma mullistu siitä mitä mullikka kirjoittaa tai jättää kirjoittamatta. Ei se ole sellainen mahti kuin ennen internet aikaa jolloin sen toimittajat kuvittelivat olevansa Jumalasta seuraavia ja päätoimittaja Jumalan yläpuolella. Nyt on ollut pakko nöyrtyä kun lehti jää somepyörityksen ja muiden juttujen jalkoihin eikä oikein mainoksetkaan iske enää, vaan ne ovat melko tavalla hukkaan heitettyä rahaa verrattuna siihen että mainokset kohdennetaan netissä kohderyhmille.

    • mmmzzzz

      Se on kysymysmerkki, miksi Savon Sanomissa ylipäätään on netissä kommentointimahdollisuus, kun useimmat kommentit kuitenkin poistetaan olivatpa minkä laatuisia hyvänsä.

      • ljhc

        Sama juttu Ilta-Sanomissa. Asiallisia kommentteja ei julkaista.


    • Paskalehdet

      Kannattaa vaan lopettaa kaikkien paskalehtien tilaus. Sillä siitä pääsee.

    • fvvkjvv

      Oman kommenttisensuurin aikaan oli sama juttu kaksoiskansalaisuudesta Keskisuomalaisessa ja meidän Savon Sanomissa. Siellä 63 ja meidän mullikassa 4 kommenttia. Sensuuri näivettää eli rehellisempää olisi lopettaa koko kommentoi palvelu

    • pazkaa.on

      Sama meno jatkuu Savon Sanomissa.
      Kommentteja poistetaan aivan mielivaltaisesti ja tuntemattomista syistä.

      • 6ggfdd

        Savon Sanomissa poistetaan näköjään lähes kaikki kommentit.
        Sitä en vaan ymmärrä, miksi kommentointi on kuitenkin tarjolla????


    • Mullikkalehti

      Savonsanomat eli mullikka ei kirjoita mitää pahaa tai negatiivista niistä jotka mainostaa heidän lehdessään!
      Ei myöskään kirjoita niistä pahaa jotka ovat luvanneet että mullikan toimittajat saavat ensimmäisenä tiedon uutisista - näitä yrityksiä ei tosin ole kovin monta levikkialueella

    • niinonnii

      Lehti on muuttunut hyvin tiukasti valvotuksi kommenttien suhteen. Lehden jutut ovat Hallitusta myötäileviä. Hallitseeko Sipilä lehtiäkin ?

      Tunnustan Kepua äänestäneeni viimeksi, mutta en taatusti enää tee sitä virhettä. Kepussa on soluttautujia oikeistosta, äärilaitaa.

      • Jätti_jälkeen_kysymyksiä

        Joskus takavuosina lehden keskustelupalstaa, sinne kommentointia ja moderointisääntöjä muutettiin vähän väliä. Painostuksestako, vai mistä lie johtunut?

        Milloin sai kommentoida anoyymisti, ja jossakin vaiheessa piti kirjoittaa omalla oikealla nimellä.

        Pari vuotta sitten keskustelua muutettiin taas. Entiset keskustelut ja kirjoitukset poistettiin, asianomaisilta mitään kysymättä.

        Sitten viimeisimpinä, kaikki keskustelunavaukset, jotka aiemmin näkyivät verkkosivujen alaosassa poistettiin kokonaan näkymästä. Ja käytönnössä vain ne, jotka ostavat verkkolehden, voivat enää kommentoida. Sillä lehden vapaa lukuoikeus on vain viisi juttukertaa.

        Moni on myös lähettänyt Mielipideosastolle omia kirjoituksiaan ja lähettäneet Kuumalle Linjalle aivan hyviäkin tekstejä, joita jostakin syystä ei vain ole otettu vastaan ja julkaistu. Vaikka ne olisivat olleet täysin asiallisia ja aiheiltaan yhteiskunnallisesti tärkeitä. Tämä on herättänyt paljon epäilyjä. Vaikuttaa siltä, että joidenkin tiettyjen ihmisten kohdalla on harjoitettu tarkoituksellista sensuuria. Mutta annas olla, jos vain on kyseessä joku tunnettu poliitikko, ( esim. Seppo Kääriäinen, Jyrki Katainen, Elsi Katainen, tai Hjallis Harkimo) jos sattuu olemaan varsinkin jonkin hallituspuolueen edustaja, niin kyllä sellaisille annetaan helposti ja paljon palstatilaa. Vähintäänkin erikoista.
        Olisikin erittäin mielenkiintoista tietää, että miksi näin tehdään. Se ei anna kovin hyvää kuvaa tämän lehden toiminnasta. Pikemmin erittäin röyhkeän ja ylimielisen kuvan.

        Tuli vain mieleen, että vain toimittajien tekstit saavat näkyvyyttä lehdessä, eivät esim. keskustelupalstalle kirjoittavat ja kommentoijat.
        Ammattiylpeys on ainakin korkealla näillä lehtikonsernien työntekijöillä ja johdossa olevilla.
        Muut kommentoijat ja kirjoittelijat eivät ole mitään.

        He (toimittajat) ovat näköjään ainoastaan "sitä jotakin".

        Jäi huono kuva lehtikonsernien tavasta toimia.


      • Enihmettele
        Jätti_jälkeen_kysymyksiä kirjoitti:

        Joskus takavuosina lehden keskustelupalstaa, sinne kommentointia ja moderointisääntöjä muutettiin vähän väliä. Painostuksestako, vai mistä lie johtunut?

        Milloin sai kommentoida anoyymisti, ja jossakin vaiheessa piti kirjoittaa omalla oikealla nimellä.

        Pari vuotta sitten keskustelua muutettiin taas. Entiset keskustelut ja kirjoitukset poistettiin, asianomaisilta mitään kysymättä.

        Sitten viimeisimpinä, kaikki keskustelunavaukset, jotka aiemmin näkyivät verkkosivujen alaosassa poistettiin kokonaan näkymästä. Ja käytönnössä vain ne, jotka ostavat verkkolehden, voivat enää kommentoida. Sillä lehden vapaa lukuoikeus on vain viisi juttukertaa.

        Moni on myös lähettänyt Mielipideosastolle omia kirjoituksiaan ja lähettäneet Kuumalle Linjalle aivan hyviäkin tekstejä, joita jostakin syystä ei vain ole otettu vastaan ja julkaistu. Vaikka ne olisivat olleet täysin asiallisia ja aiheiltaan yhteiskunnallisesti tärkeitä. Tämä on herättänyt paljon epäilyjä. Vaikuttaa siltä, että joidenkin tiettyjen ihmisten kohdalla on harjoitettu tarkoituksellista sensuuria. Mutta annas olla, jos vain on kyseessä joku tunnettu poliitikko, ( esim. Seppo Kääriäinen, Jyrki Katainen, Elsi Katainen, tai Hjallis Harkimo) jos sattuu olemaan varsinkin jonkin hallituspuolueen edustaja, niin kyllä sellaisille annetaan helposti ja paljon palstatilaa. Vähintäänkin erikoista.
        Olisikin erittäin mielenkiintoista tietää, että miksi näin tehdään. Se ei anna kovin hyvää kuvaa tämän lehden toiminnasta. Pikemmin erittäin röyhkeän ja ylimielisen kuvan.

        Tuli vain mieleen, että vain toimittajien tekstit saavat näkyvyyttä lehdessä, eivät esim. keskustelupalstalle kirjoittavat ja kommentoijat.
        Ammattiylpeys on ainakin korkealla näillä lehtikonsernien työntekijöillä ja johdossa olevilla.
        Muut kommentoijat ja kirjoittelijat eivät ole mitään.

        He (toimittajat) ovat näköjään ainoastaan "sitä jotakin".

        Jäi huono kuva lehtikonsernien tavasta toimia.

        Hjallis on hyvää pataa pt:n kanssa


    • niinonnii

      Mullikan Vaalikoneessa on vain Kepun ja Kokoomuksen ehdokkaita vastaamassa ainakin omalta paikkakunnalta. Että sopii tyyliin.

    • välillätilaan

      Onhan siinä nyt hyvääkin. Ja aina löytyy parannettavaa.

    • Nimisavonmullikka

      Savonsnomat on laittaneet pakotuksen julkaista nimi nimimerkin takaa
      Mitä sanan vapautta se on että hyvälle keskustelulle pitää olla oikea nimi

    • jälkijättöistä

      Mullikka on automaattisesti taantunut nettiaikana kun aivan muut jutut kuin sen toimittajien sepustukset leviävät netissä sekä niistä ollaan kiinnostuneita.. Vain jotkut todella pöhlöt jakavat sen uutisia netissä sekä edes vaivautuvat niitä kommentoimaan koska eivät ne elä ajassa eivätkä vastaa nykypäivän ihmisen informaation ja tiedon janoon.

      Nettiaikaan siirtyminen ei ole onnistunut lehdiltä oikein kovin hyvin yleisestikään joten ei synti ole vain yksin mullikan. Parhaiten siinä ovat onnistuneet iltapäivälehdet, mutta niiden syntinä se että kiinnostavia uutisia ovat jos joku naismalli esiintynyt bikineissä tai joku muu vastaava juttu, mikä onkin aivan maailman tärkein uutinen, vaikka suurin osa ihmisistä tietää miltä nainen bikineissä tai ilman näyttää.

      Eikä mullikan taantuminen ole vain lukijoiden ongelma, vaan myös mainostajien. Kun niitä klikkauksia ei tule, niin mainosrahat menevät aivan hukkaan ja mitä enemmän aikaa kuluu sitä enemmän painettu lehti ja sen mainokset menettävät merkitystään kun sukupolvi lukijoissa vaihtuu.

    • Savonmullikka

      Joo ei ne kirjoita enää mielipiteitäkään. Jos jotain kirjoittaa yritystoiminen johtajasta niin ei mene lehteen. Unto juutinen nauttii media suojaa, mutta kun ei saa kritisoida niin ei sitten saa

    • Puolueellinen-lehti

      Lopeta savon sanomien tilaus ja siirrynhesariin, siellä ei kumarella mainostajia

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Lähtöuutinen:
      https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Komissio-rajoitti-Kataisen-työtehtäviä-Sitra-hakemuksen-takia/1408086

      Kritisoin kommentissa sitä, että Kataisen valtiovarainministeri- ja pääministerikaudella Suomen valtiovelka kaksinkertaistui, mutta arvelin hänelle kuitenkin suojatyöpaikan löytyvän.

      Kommentti poistettiin melkein heti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe