Rytmihäiriöistä kärsivä kyselee

huolestunutpoika

Hei! Minulla on ollut rytmihäiriöitä syyskuusta lähtien, mitään outoa ei ole löydetty EKG:stä tai Holterista joten diagnoosiksi on annettu Sinustakykardia. Mutta minua kuitenkin mietityttää kun sydämen syke on todella tiheetä sen erottaa kyllä, mutta on niin tiheetä että välillä joutuu painamaan oikein kunnolla värttinästä tai kaulavaltimosta että erottaisi. Minulla ei ole mitään oireita, mutta stressaan koko ajan tämän kanssa. Onko tämä normaalia, onko teillä muilla samankaltaisia tuntemuksia? Sydämen syke on pienemmälläkin sykkeellä tosi tiheetä ja jos pulssia yrittää nostaa niin se muuttuu koko ajan vaan vielä tiheämmäksi, melkein jopa niin tiheäksi ettei sitä ei meinaa erottaa. Syke on kuitenkin koko ajan säännöllinen/säännöllisen tiheä. Tähän tiheälyöntisyyskohtaukseen ei auta beetasalpaajat tai mistä minä tiedän onko tämä edes tiheälyöntisyyskohtaus vai vaan minun normaali sykkeeni, olen kuitenkin todella stressaantunut. :( Niin ja tosiaan vielä lisäyksenä olen 15vuotias verenpaineet vaihtelee niinkuin minun ikäiselläni yleensäkin joten mitään ns. ''oikeata'' painetta ei ole mitattu, sen tiedän että kohtaukseen vaikuttaa verenpaine siten että kun diastolinen verenpaine laskee niin myös sykekin alkaa hiljalleen laskea. Syke on kuitenkin terävää ja tiheetä ihan kuin jotain sähkösiä impulsseja menisi nopeaan tahtiin. Tykytystä ei ole ne on muuntunut tiheäksi.

3

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huolestunutpoika

      Lisäyksenä vielä että, ennen kuin sykkeestä muuttui tiheä sydän hakkasi hullunlailla rintaan nyt ei ole enään hakannut. Kaikki alkoi kun harrastin liikuntaa sydän alkasi hakkaamaan lisäsin vauhtia ja sydän ei enää hakannut vaan muuttui todella tiheäksi pulssi oli siis tässä vaiheessa vaan yli 100. Se kuin taikaiskusta vaihtui hirveestä hakkaamisesta rauhallisen tiheäksi, tätä on siis ollut koko viikon ajan ja mitään oireita ei ole ollut oloni on ollut oudon normaali. Mietin että muuttuiko tuo normaaliksi rytmiksi? En meinaan enään tunne jos sydän hyppää yli satasen vaan se tihenee.

    • jakselemisiin

      Kysymykseesi vastaaminen vaatisi lääketieteen tuntemusta.
      Itselläni on joskus päivän kesätviä rytmihäiriöitä. Ne tekee toimintakyvyttömäksi.
      Niille ei mahda mitään. En uskalla edes ottaa beetaslapaajaa, koska verenpaineeni on muutenkin alhainen.
      Oletko ollut oikein kardiologilla ?
      Mene toiselle, jos et ensimmäiseltä saanut apua !

    • ablaatiox2

      Olen nyt 60 v ja aloin kokea takykardiaa nuorena. Aluksi ne kesti hetken, mutta ikää myöten pitkittyivät. Sydänkäyrä normitilassa oli ihan ok. Vasta jotain 40 v ku ntilanne pitkittyi ja ehtisin srl:an polille, niin ehdittiin saamaan häiriö filmille. Eteises ylim johtorata.
      Ei mitenkään vaarallista, mutta jos toistuu ja jatkuu pitempään niin voidaan ablaatiossa yrittää poistaa mahd ylim johtorata, kaksi kertaa ollaan haettu muttei saatu rytmäriä niissä päälle joten polttoa ei voitu suorittaa.

      Jos sykkeessi nousee normitilassa reippaasti yli sadan niin kannattaa yrittää hakeutua mahd nopeasti filmille. Vaarallisia nuo eivät ole, mutta helpottaa jos tietää mistä johtuvat. Itsellä syke oli yleensä 160-180 kun rytmäri iski päälle....yleensä alkoi äkkikummarruksesta tai jostain muusta asennosta.

      Ja se itsehoito akuuttii ntilanteeseen on mm hieroa mm sekuntteja kaulavaltimoa, juoda kylmää, puhaltaa pulloon. Tärkein ja ensisijainen itsellä on kumartua eteenpäin ja puhaltaa niin pitkään ulos kuin vain voi.

      Ole huoleti, en usko että on mistään vakavasta kyse, mutta jos vaan joskus ehdit tiheälyöntisyyden aikaan filmille niin silloin saadaan varmempi kuva syystä.

      Tsemppiä :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1394
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      374
      717
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe