SVT teki ohjelman Vaasan sairaalasta

rappa.kalja

Suomenruotsalaisten rakkaat serkutkin tekivät ohjelman Vaasan sairaalasta, mutta suuttumusta ja vihaa aiheutti ohjelmassa olleen Carinan mielipide: "– Vi är tvåspråkiga. Så för oss spelar det ingen roll att åka till Seinäjoki. Det blir inget problem för vår familj, Carina Lassén från Pedersöre"

http://online.vasabladet.fi/Artikel/Visa/130832#commentsBlock

31

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wäärä_oikea---

      Ns. "wäärä" oikea mielipide?????

      • tai_tarkemmin---

        "Tätä mielipidettä kolonialisti-svt ei olisi halunnut kuulla?"


    • webcächeen--
    • lakeurerristi

      Enemmistö on eri mieltä Carinan kanssa, suuri enemmistö.
      Kansalaisaloite VKS:n puolesta etenee, enemmän allekirjoituksia yhdessä viikossa, kuin kielialoitteeseen puolessa vuodessa. Sillä lailla!

      • österbotten10

        Redan över 22 000 underskrifter.


      • poipteoi
        österbotten10 kirjoitti:

        Redan över 22 000 underskrifter.

        Mennyt siis jo pakkoruotsia vastustaneen aloitteen ohi....


      • -Enemmistö on eri mieltä Carinan kanssa, suuri enemmistö.

        Tuskin on.

        Noin 5% ei ole enemmistö


      • akuten
        svekoargumentti kirjoitti:

        -Enemmistö on eri mieltä Carinan kanssa, suuri enemmistö.

        Tuskin on.

        Noin 5% ei ole enemmistö

        Kansalaisaloite Vaasan sairaalan puolesta jo yli 24.000 nimeä.
        Viikossa enemmän, kuin kielialoite puolessa vuodessa.
        Enemmistö tietää mitkä asiat ovat tärkeitä.


      • mikä_enemmistö

        Mikä ihmeen "enemmistö"


    • addres

      Som H.Franz säger där, Vasa har redan tvåspråkig sjukhus, varför ska det komma en till i Seinäjoki. Det sparar inte ett dugg.
      Regeringen är usel.

    • Carina har rätt partibok "C" och då vågar man inte gå ut och säga att det kan bli problem.

    • fingerborgilainen

      Toyota Carina coupee oli kerran, ihan kelpo auto, ei ollut keskustan jäsen, kuin Carina upee

    • tuttua_svekoilua

      Muutama vuosi sitten Vasabladetin toimittaja sai vihapostia, kun kutsui rusuja ruotsinkielisiksi(suomalaisiksi) eikä suomenruotsalaisiksi!?

      Ihan totta! Kuulostaa karmealta ottaen huomioon myöhempine geenitutkimusten tulokset...

      • Jörkka.Donner

        Kun ei vaan se kuulu Myntti ollut, hänen vihakolumnejaan päätoimittajana ollessaan, saimme nauttia monta kertaa, Lähes samaa tasoa kuin Ålandstidningin Niklas Lampi


    • Kiintiöjuristi

      Kansalaisaloite siis jatkaa Soininvaaran mainitsemaa pakkoruotsin tarpeettomuuden esilletuontia. Seinäjokisten pakkoruotsittujen puhuma ruotsi on väärää ruotsia eli ei kelpaa, joten mihin sitä pakkoruotsia sitten oikein tarvitaan?

      • fennologiikkaa

        Kielenopetus on ollut huonoa, eli sitä pitää parantaa, ei lopettaa. Kai juristi tämän hyväksyy? Vai pitääkö kaikki oppiaineet lopettaa, kun kaikki eivät osaakaan kunnolla niitä koulun jälkeen?


      • idagisredan
        fennologiikkaa kirjoitti:

        Kielenopetus on ollut huonoa, eli sitä pitää parantaa, ei lopettaa. Kai juristi tämän hyväksyy? Vai pitääkö kaikki oppiaineet lopettaa, kun kaikki eivät osaakaan kunnolla niitä koulun jälkeen?

        Språkundervisningen bör börjas tidigare


    • nomoremust

      Enemmän pakkoa, enemmän pakkoa, kyllä se siitä, sanoi Fakiiri Kronblom

      • pakkomatematiikkaa

        Ainakin pakkomatematiikkaa pitää saada 5 % ei ole enemmistö 95 % nähden


      • pakkomatematiikkaa kirjoitti:

        Ainakin pakkomatematiikkaa pitää saada 5 % ei ole enemmistö 95 % nähden

        "Ainakin pakkomatematiikkaa pitää saada 5 % ei ole enemmistö 95 % nähden "

        Ehkä StuuBindo Kai Göörande Libido tarkoittikin 10, ei ku 90 -kikkailullaan tuota?


        5% päättää 95% asiat.

        Sori Siitä.


    • RKP.pettää.aina

      RKP:ssä on ilmeisesti hankalaa ymmärtää se vanha totuus, mikä liittyy ihmisten huijaamiseen ja heille valehteluun.

      Siinäkin on rajansa, eli hetken aikaa kaikkia voidaan kusta silmiin valheilla, kuten RKP teki ja osittain onnistui tämän VKS kiihotuksen avulla.

      Mutta se viisaus jatkuu, että joitain voidaan kusta silmään jatkuvasti, mutta kaikkia ei voida pettää jatkuvasti. Itse Abe-setä kai on tämän esittänyt.

      RKP:n ongelma on, että sen puheita ei usko kuin ne, jotka muutenkin suhtautuvat RKP:n toimintaan positiivisesti, eli ruotsinkieliset. Tähän liittyvä ongelma vain on, että ruotsinkielisissäkin on henkilöitä, jotka osaavat ajatella omilla aivoillaan, ja näkevät milloin heitä petetään ja hyväksikäytetään poliittisista syistä kuten RKP tekee.

      Ja näiden julkitulo onkin hankala probleema, jota se yrittää estää sosiaalisella painostuksella, eli varmaan Carina tulee kuulemaan kyllästymiseen vihaisia ja itkuisia kommentteja kuinka nyt tuli pahasti kacka i eget bo, ja vastaavia.

      Miksi RKP sitten joutuu välittämään näistä, johtuu siitä, että tällaiset ajatukset tahtovat levitä, ja kun valitettavasti VKS-keissi tuli liian varain kunnallisvaaleja ajatellen, niin näillä kansalaisaloitteilla, sitten yritetään pitää mielenkiintoa yllä.

      • syytämme_valehtelusta

        Peter Albäck syyttää Folktingetiä VALEHTELUSTA

        ljugatingetti

        29.11.2016 19:17
        Peter Albäck kimpaantui Folktingetin Vaasa-vedoista

        28.11.2016 16:22

        "Folktingetin lausunnot perustuslakivaliokunnan Vaasan sairaala-asian kuulemisessa ovat nostaneet yhteistyöelimen keskustaryhmää johtavan Peter Albäckin vastarintaan.

        Hän syyttää kovin sanoin Folktingetiä kuulemisessa edustaneita väärien tietojen antamisesta, jopa valehtelusta.

        Albäckin mielestä puheenjohtaja Tomas Blomqvist ja sihteeri Marcus Österlund ajavat vain RKP:n alue- ja kielipolitiikkaa Vaasassa. "

        http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/peter-albäck-kimpaantui-folktingetin-vaasa-vedoista-1.2170301

        http://web.archive.org/web/20161129170908/http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/peter-albäck-kimpaantui-folktingetin-vaasa-vedoista-1.2170301

        .


    • raipe-eerikki

      Nyt olisi jo paikallaan ymmärtää, ettei tämä ole pelkkä kielikysymys, vaikka koen että tärkeä onkin, jokaisella pitää olla samat oikeudet saada paras mahdollinen hoito äidinkielellään.

      Pohjanmaan maakunnassa on noin 17000 ihmistä, joista n. 80000 suomenkielellä, joidenka miltei kaikkien sairaanhoitoon pääsemistä tämä viivästyttää.

      Väärät päätökset pitää voida muuttaa, siksi nyt kannattaa ainakin yrittää:

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2343

      • RKP.pettää.aina

        Puhtaasti kyse on kielikysymyksestä, ja siinä kansalaisaloitteessakin lähinnä on kyse RKP:n tulevan kunnallisvaalikampanjan tukemisesta.

        Lue tuosta ex-kansanedustaja Vehkaojan näkemys koko kohusta:
        "Pohjanmaan demareiden ehdokasasettelu kuntavaaleihin on kuulemma kangerrellut pahemman kerran. Syitä voidaan arvailla.

        Ainakin Pohjanmaan maakunnassa näyttää siltä, että edessä on päivystysvaalit. Sieltä täältä on kerrottu, että muiden puolueiden jäseniä on liikkunut RKP:n ehdokkaiksi. Näin on käynyt siksi, että RKP sai käsittämättömän hyvin läpi väitteensä, että päivystys loppuu Vaasasta. Totuus nimittäin on, että ei lopu. RKP:n oman median tuen väitteelle ymmärtää, mutta ei sitä että myös moni suomenkielinen media on hypettänyt mukana.

        Edellä mainittu ei tapahtunut sattumalta vaan oli RKP:n huolellisen mediasuunnittelun tulos. Tähän kuului myös koko etusivun täyttänyt, kankealla suomella julkaistu ilmoitus Hesarissa, jossa ruotsinkielinen väestö uhriutti itsensä. Ilmoituksen viestimänä tuli kerralla selväksi, että koko Suomi luulee Vaasan ja Vaasan seudun olevan ruotsinkielisiä. Viimeistään em. ilmoitus teki päivystyskysymyksestä pelkän kielikysymyksen.

        Ilmoitus oli manööveri, jolla RKP yritti peittää omat jälkensä, mitä tulee Vaasan sairaanhoitopiirin nykytilaan. Nyt puhun keskussairaaloiden suhteesta yliopistollisiin keskussairaaloihin (ERVA). Lähtötilanne oli vaalipiirissä vielä muutamia vuosia sitten se, että Vaasa ja Seinäjoki kuuluivat samaan Ervaan –Tampereelle, ja Kokkola Ouluun. RKP:n vaatimuksesta ja enemmistöasemalla Vaasan sairaanhoitopiiri vaihtoi Tampereen Turkuun, mikä lisäsi niin potilaiden kuin heidän omaistensa matka-aikaa 1,5 tunnilla. Tänään vaalipiirin kolme keskussairaalaa kuuluvat siis eri Ervoihin: Seinäjoki Tampereelle, Kokkola Ouluun ja Vaasa Turkuun!

        SOTE-uudistus on nyt rakennettu maakuntien pohjalle. Tätä perusratkaisua ei mielestäni enää voida muuttaa vaikka hallituspohja vaihtuisi. Päivystysratkaisu Vaasan ja Seinäjoen kesken syntyi suomeksi sanottuna ennenäkemättömän voimakkaan mediakohun saattelemana. Se lisäsi jo ennen orastanutta epäluottamusta tai kilpailuasetelmaa maakuntien välillä. Kuitenkin kansalaisten turvallisuus päivystyksen osalta voidaan taata vain sujuvan yhteistyön kautta.

        Kun ajattelen tätä päivystyskysymystä kuntavaalien kannalta pidän ensisijaisena, että vaalipiirin demarit pystyvät yhdessä rauhoittamaan tilanteen. Pitää olla rohkeutta kertoa niin kuin asiat ovat.

        Suomi on 2-kielinen vai onko? Vain kunnat ovat joko yksikielisiä tai kaksikielisiä. Ihmiset voivat rekisteröityä vain yksikielisinä! Perustuslaki toteaa vain, että kansalliskielemme ovat suomi ja ruotsi. Jokaisella on viranomaisissa oikeus käyttää omaa kieltään, suomea tai ruotsia. Mitä tämä käytännössä eri aikoina tarkoittaa, on vaihdellut ja voi muuttua jatkossakin ajan myötä.

        Arvelen, että Vaasan överiksi mennyt päivystystapaus saattaa olla käännekohta pakkoruotsikysymyksessä. On turha enää väittää, että kritiikki pakkoruotsia vastaan olisi vain perussuomalaisten manööveri. Selvitysten mukaan yli 70% kansalaisista on samaa mieltä Persujen kanssa. Kuinka kauan päättäjät pysyvät tälle kuuroina?

        Ns. Taxellin malli on pitänyt huolen siitä, että pakkoruotsin oppijoiden mahdollisuudet käyttää ruotsia ovat dramaattisesti vähentyneet 2-kielisillä alueilla. Suomenkielisillä alueilla kohtalona on ollut odottaa kielitaitonsa kanssa, että edes joskus joku ruotsinkielistä palvelua vaativa osuisi kohdalle. Näin on käynyt kun ruotsinkieliset ovat perustaneet yhä enemmän kieleen perustuvia omia palvelu-ja hallintoyksiköitään.

        Seinäjoki tulee selviytymään ruotsinkielisten päivystyspalveluista. Kannattaa pitää mielessä, että harva meistä puhuu täydellisesti edes äidinkieltään. Jos kiusan tielle lähdetään, niin moitteen aiheita varmasti saadaan. Ja mitä etäisyyksiin tulee, Vaasa ja Seinäjoki kuuluvat jo tänään samaan työssäkäyntialueeseen. Pendelöinti kaupunkien välillä on lisääntynyt ja lisääntyy edelleen. Työttömät ovat pakotettuja ottamaan työtä vastaan 80 km etäisyydelle kotoaan.

        Marjatta Vehkaoja
        Vaasa"
        https://pohjanmaa.sdp.fi/marjatta-vehkaoja-paivystysvaalit/


    • raipe-eerikki

      Marjatta, Marjatta, Marjatta, jos nyt olet se oikea MV?

      Minulle suomenkielisenä vaasalaisena tämä ei ole pelkästään kielikysymys!
      Minkä opin mukaan paljon pienemmille väestöalueelle annetaan täysi päivystys, mutta ei Vaasalle/ Pohjanmaalle? Lapin ymmärrän, mutta esim. Joensuusta on yliopistolliseen sairaallaan rapia 130 km.!!!

      Niin ja kokoajan vauhkotaan RKP:stä, no tietysti ne ajaa pääsääntöisesti ruotsinkielisten asiaa, meidän suomenkielisten pohjanmaalla asuvien asiaa ei aja kukkaan, ja sinäkin Marjatta näytät olevan puolesi valinnut.

      Ja vielä, mikäli nettiin on uskominen, niin kansalaisaloitteen alullepania on SDP:läinen!
      Hienosti tehty.

      • RKP.pettää.aina

        Marjatta Vehkaoja on siis lainatun blogin kirjoittaja, tuskin kuitenkaan hän itse on palstalla.

        "Minkä opin mukaan paljon pienemmille väestöalueelle annetaan täysi päivystys, mutta ei Vaasalle/ Pohjanmaalle? Lapin ymmärrän, mutta esim. Joensuusta on yliopistolliseen sairaallaan rapia 130 km.!!!"
        Vaasan ja Seinäjoen välinen välimatka on n 70 kilometriä, ja Kyrönmaalla asuvilla suomenkielisillä n. reilut 50kilometriä.

        Vaasan sairaanhoitopiiri on selvästi pienempi (170 212) kuin Etelä-Pohjanmaan sh-piiri (197 371)

        Miksi nämä välimatkat eivät olleet silloin ongelma kun yliopistollinen sairaala vaihdettiin RKP:n vaatimuksesta Tampereelta Turkuun ja matka kasvoi n. puolellatoista tunnilla?

        "Ja vielä, mikäli nettiin on uskominen, niin kansalaisaloitteen alullepania on SDP:läinen!
        Hienosti tehty. "
        Ihan sama oikeastaan, ei se tule mitään muuttamaan vaikka aloite saisikin kannattajia tarpeeksi.

        Tämä suomenkielinen vaasalainen ei ainakaan tule allekirjoittamaan aloitetta.


    • raipe-eerikki

      Marjatta Vehkaoja on siis lainatun blogin kirjoittaja, tuskin kuitenkaan hän itse on palstalla.

      Ok, näin onkin!

      Mutta, tuo nimimerkkisi on lanseerattu väärin, alun perin se on "kepu pettää aina"
      Rkp;kohdalle se ei sillä lailla sovi, koska he pitävät aina vain ruotsinkielisten puolta.

      Omasta mielestäni nyt ei kuitenkaan pelkästään ruotsin kielisistä kyse, jota asiaa ollaan ehkä liikaa tässä päivystys asiassa tuotu esiin.

      "Minkä opin mukaan paljon pienemmille väestöalueelle annetaan täysi päivystys, mutta ei Vaasalle/ Pohjanmaalle? Lapin ymmärrän, mutta esim. Joensuusta on yliopistolliseen sairaallaan rapia 130 km.!!!"
      Vaasan ja Seinäjoen välinen välimatka on n 70 kilometriä, ja Kyrönmaalla asuvilla suomenkielisillä n. reilut 50kilometriä.

      Kyrönmaalla, tarkoittaa Vähänkyröä on vain muutama tuhat asukasta, koska olen ymmärtänyt että Isokyrö on jo aiemmin valinnut hoitopaikaksi Seinäjoen!

      Vaasan keskustasta on n. 83 km Seinäjoen keskussairaalaan ja esim Gerbystä,
      jossa asuu yli 120000 ihmistä on vielä pidempi ja kun ottaa huomioon liikenteen, niin puhutaan n. tunnin erosta!

      Puhumattakaan Vaasan ruotsinkielisiä ympäristökuntia.

      Muualla on sellainen käsitys, että Vaasa ja pohjanmaa on täysin ruotsinkielistä, joka ei tietysti ainakaan Vaasan kohdalla pidä paikkansa, mutta tosi asia on, että pitkin pohjanmaata olevat ruotsinkieliset ei todellakaan osaa puhua suomea niin hyvin että he pystyisivät selittämään vaivansa suomeksi, ja toisinpäin Seinäjoen keskussairaalaan tuskin pystytään hankkimaan niin paljon ruotsinkieltä ja varsinkaan pohjanmaan muretta osaavia ihmisiä!

      Vaasan sairaanhoitopiiri on selvästi pienempi (170 212) kuin Etelä-Pohjanmaan sh-piiri (197 371)

      On on , Joensuu/pohjoskarjala on paljon pienempi.

      Miksi nämä välimatkat eivät olleet silloin ongelma kun yliopistollinen sairaala vaihdettiin RKP:n vaatimuksesta Tampereelta Turkuun ja matka kasvoi n. puolellatoista tunnilla?

      No, siinä varmaan tuli sitten se kieli kysymys, jonka järkevyyttä voi epäillä, tosin tieyhteydet Tampereelle päin on senverran takkuisempia, että ajassa ei liene 1,5 h eroa, mutta tämä on vain oma arvioni.

      "Ja vielä, mikäli nettiin on uskominen, niin kansalaisaloitteen alullepania on SDP:läinen!
      Hienosti tehty. "
      Ihan sama oikeastaan, ei se tule mitään muuttamaan vaikka aloite saisikin kannattajia tarpeeksi.

      Niin sen läpimenosta ei ole mitään takuuta, mutta vanha sanonta kuluu, ettei yrittänyttä laiteta!


      Tämä suomenkielinen vaasalainen ei ainakaan tule allekirjoittamaan aloitetta.

      Ei sinun tietysti tarvitse allekirjoittaa, se on joka ikisen oma valinta, itse en kuitenkaan ole vielä tässä vaiheessa valmis kuolemaan jossakin Kitinojan/Halkosaaren risteyksessä ambulanssin.

      Vielä vähän epäilen sinun Vaasalaisuuttasi, viitaten maantiedon tuntemukseesi välimatkan Vaasan / pohjanmaan ja Seinäjoen keskussairaalan välillä, pahoittelen jos haukun väärä puuta!

      • RKP.pettää.aina

        "Omasta mielestäni nyt ei kuitenkaan pelkästään ruotsin kielisistä kyse, jota asiaa ollaan ehkä liikaa tässä päivystys asiassa tuotu esiin."
        RKP on itse lanseerannut tämän kielikysymyksenä, tosin alussa Strand yritti jollain muullakin perustella, mutta maakunnan RKP jyräsi hänet, ja teki koko asiasta pelkän kielikysymyksen.

        "Vaasan keskustasta on n. 83 km Seinäjoen keskussairaalaan ja esim Gerbystä,
        jossa asuu yli 120000 ihmistä on vielä pidempi ja kun ottaa huomioon liikenteen, niin puhutaan n. tunnin erosta!"
        Onpas Gerby kasvanut, ilmeisesti muu Vaasa onkin vain kylä Gerbyn kyljessä.

        Tarkoitukseni ei ollut kuin antaa esimerkki, millaisista välimatkoista puhutaan, eli 130 on selvästi pitempi kuin Vaasan ja Seinäjoen keskustan välimatka tietä pitkin eli 78 kilometriä tai 70 kilometriä lentäen. Tätä ei muuta suuntaan tai toiseen edes matka Gerbystä, josta on n. 5-6 kilsaa keskustaan.

        "ja toisinpäin Seinäjoen keskussairaalaan tuskin pystytään hankkimaan niin paljon ruotsinkieltä ja varsinkaan pohjanmaan muretta osaavia ihmisiä!"
        A, kyse on muutaman erikoisalan päivystyksestä, ja näiden välittömästä jatkohoidosta.

        Näille riittää jo nyt Seinäjoen sairaalan suuresta henkilökunnasta kaksikielisiä hoitajia ja heitä jotka ovat olleet Pohjoismaissa töissä. Lisäksi Vaasan sairaala tekee jo nykyään hoitoyhteistyötä Seinäjoen kanssa, jopa osa lääkäreistä on ollut VKS:ssä töissä.

        B, Missään muuallakaan ei vaadita että paikallisia murteita pitäisi osata. Asiakkaan on osattava edes sen verran högsvenskaa että pystyy oireensa kertomaan. Tietääkseni kaikki ruotsinkieliset oppivat varsin perusteellisesti kirjakielen. Edes kielilaki ei vaadi paikallisten murteiden osaamista.

        "On on , Joensuu/pohjoskarjala on paljon pienempi."
        Miten se liittyy mihinkään?

        "tosin tieyhteydet Tampereelle päin on senverran takkuisempia, että ajassa ei liene 1,5 h eroa, mutta tämä on vain oma arvioni."
        Se on ihan virallinen arvio. Joka oli jo silloin käytössä kun muutosta tehtiin.

        "Vielä vähän epäilen sinun Vaasalaisuuttasi, viitaten maantiedon tuntemukseesi välimatkan Vaasan / pohjanmaan ja Seinäjoen keskussairaalan välillä, pahoittelen jos haukun väärä puuta! "
        Seinäjoen ja Vaasan välimatka tietä pitkin on 78 kilometriä, ja helikopterilla lentäen linnuntietä 70 kilometriä.

        Minä taas epäilen sinun suomenkielisyyttäsi, sillä tuskin kukaan suomenkielinen on niin hölmö että lähtee tukemaan RKP:n pyörittämää vaalipropaganda-operaatiota.


      • RKP.pettää.aina

        Muutama faktantarkistus vielä.

        "Kyrönmaalla, tarkoittaa Vähänkyröä on vain muutama tuhat asukasta, koska olen ymmärtänyt että Isokyrö on jo aiemmin valinnut hoitopaikaksi Seinäjoen!"
        Eikö vaasalainen muka tiedä että myös Laihia kuuluu Kyrönmaahan, siis yhteensä puhutaan n. 12 tuhannesta asukkaasta.

        "On on , Joensuu/pohjoskarjala on paljon pienempi."
        Vaasan sh-piiri on 170 212 asukkaan kokoinen ja Pohjois-Karjalan sh on 168 329, siis lähes samankokoisia.


    • Öhmann

      Kielikysymys tämä on enemmän kuin muu. Hurrien unelma autonomisesta österbottenista murenee. Lääniuudistuksen mukana meni vaasanlääni, se oli jo katkerapala, mutta nyt menee loputkin, kuin fulljourit ja oikeuslaitos

      • Vi står nog på samma sida här oberoende av språk. Det är helt horribelt att man flyttar bort verksamhet från ett sjukhus som i säkerhet, patienttrygghet och behov av nya åtgärder har en mycket effektiv nivå i jämförelse med Seinäjoki. Det handlar inte heller om avståndet Vasa torg till Seinäjoki torg. Det finns en skärgård utanför Vasa med många boende speciellt på sommaren, det finns livligt livligt trafikerade farleder mellan Finland och Sverige där det kan behövas vård mycket snabbt och nära.
        Och till den delen är det en språkfråga att oberoende av om man talar finska eller svenska så skall vi ha rätt att få vård och veta vad personalen säger, och läkarna skall kunna få det klart vad man behöver.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      428
      9347
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      59
      2446
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      44
      1855
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1659
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      89
      1428
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      122
      1349
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      366
      1240
    8. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      141
      1179
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      19
      1139
    10. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      54
      1042
    Aihe