Hyundai i30 stop-go

kokematta

Miten on toiminut stop-go toiminta, ja onko ollut jotain negatiivista akkuun tai starttimoottoriin liittyvää häiriötä? Saako sen kytkettyä kokonaan pois päältä vai aina erikseen autoon mennessä?

5

521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gallen-gallela

      Minua kiinnostaa sama asia vain sillä erolla, että kiinnostus koskee kaikkia Hyundaita. Saako niiden Start and Stopin kokonaan pois päältä vai joka kerta erikseen autoon mentäessä vaiko ei ollenkaan? Koko sammutusautomatiikasta ollaan luopumassa vähin äänin, mutta en tiedä tarkalleen milloin. Se kun ei ole koskaan saanut yleistä hyväksyntää, eikä ihme. Nyt suunnittelijatkin ovat havahtuneet siihen, että susi mikä susi.

    • HuuHaataKokoJuttu

      Mulla ei onneksi ole moista Hynyssä - vastaavassa Kiassa olisi ollut ja tämä olisi itselleni pitkä miinus.
      Koko Start/Stop on keksitty jotta kaupunkiajossa saadaan vielä gramma tai kaksi pois CO2-päästöistä. Akun käyttöikä varmasti lyhenee ja epäilen samaa starttimoottorilta. Ei Suomen talvessa toimikaan, eikä se edes ole mikään pakollinen standardi.

      Siitä huolimatta kaikilla autovalmistajilla CO2/kulutuslukemat poikkeavat jopa useita kymmeniä prosentteja ilmoitetuista labrassa mitatuista arvoista.

      • Osa-aikaeläkeläinen

        Minun i30 pirssistäni tuo toiminto yritettiin poistaa irrottamalla piuha joka tunnistaa onko vaihde päällä. Seurauksena oli se että sähköisen käsijarrun häiriövalo paloi jatkuvasti. Piuha laitettiin takaisin. Huollon vetäjä sanoi että sammuttelu loppuu vuoden jälkeen kun akku ei enää ole täydessä iskussaan. Kyllä tuo toiminto vieläkin on, vaikka autoni alkaa olla 2-vuotias.


    • E220_CDI

      Start-Stop pitää olla oletusarvoisesti päällä käynnistyksen jälkeen, jotta valmistaja saisi laskea sen edukseen normikulutusmittauksessa. Siksi niitä ei saa pysyvästi pois.

      Normikulutusmittauksen ajosykli on ihan päätöntä poukkoilua ja pitkiä seisokkeja parkissa, joten tämän härpäkkeen merkitys korostuu normimittauksessa, ja siksi kaikki valmistajat sen asentavat. Ja se on suomalaisen ostajan selvä etu, joka pudottaa uuden auton autoveroa ja jokaisena vuonna myös sen ajoneuvoveroa, vaikkei kuljettaja osaisikaan ajaa normilukemilla. Sekin muuten on nykyautoilla mahdollista, mutta vaatii hyvän ympäristön ja osaavan kuskin joka harrastaa ajamista.

      Itse en ole huomannut kuin yhden ainoan haitan Start-Stopista, ja se on oman autoni automaatin öljynvaihdon lisähinta, koska turbiinin esipaineistava sähköpumppuhärdelli pitää purkaa pois edestä että pääsee laatikkoon käsiksi. Muutenhan tuo toimii oikein mainiosti.

      Nykyautojen laturit ovat niin suuria, ettei akun kuntoa määrää starttausten määrä, vaan latausalgoritmin hyvyys. Sitäpaitsi Start-Stop ei edes aktivoidu akkujännitteen ollessa liian alhainen. Startin kesto on startin mitoituksesta kiinni. Siksi kolmannekseen, jotkut valmistajat lisäävät start-stoppia varten toisen akun, ettei varmasti tule mitään ongelmia varsinaisen starttiakun kanssa.

      Jos ongelma on ihan kestämätön, on ratkaisu sama kuin nykyajan CAN-väyläautoissa yleensäkin. Eli lisää kontrollereita väylälle. Hommatkaa jostain ohjaamon CAN-väylän väyläliittimet ja lisätkää sinne tuommoinen kontrolleri, joka painaa puolestanne Start-stopin pois joka käynnistyksessä, jos asia vaivaa:

      http://www.a-a.de/product_info.php?info=p921_cannect-start-stop-deaktivierung-fuer--siehe-kompatibilitaet-im-textfeld-.html

    • enNäeOngelmaa

      Eihän ole kummoinen ongelma kun oppii pian painamaan ohitusnappia kun auton käynnistää. Yleensä starttit ja akut ovat parempia näissä autoissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2530
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      893
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe