Käykö Canon EF 75-300mm objektiivi EOS 1100D:hen?

santtura483

Ja käykö tämä objektiivi eläin-/koiravalokuvaukseen

15

230

  Vastaukset

  • Sopii kameraan ja saa sillä eläinkuviakin, tosin ei ole paras mahdollinen.
   Hidas tarkennus liikkuviin kohteisiin ja heikko valovoima. Myöskään terävyys ei ole kovin hyvä 300 mm:n polttovälillä.
   Millaisen objektiivin tarvitset riippuu eläimistä ja kuvausetäisyydestä.
   Jos et kuvaa vain kirkkaina päivinä olisi parempi olla suurempi valovoima ja USM tarkennus. Varsinkin sisätiloissa tarvitset myös lyhyemmän objektiivin rinnalle.

   • Jos lähdet kasvattamaan 300millillä valovoimaa tuosta suuremmaksi, niin saa avata lompakkoa kunnolla. Jos ei aloittajalla ole rahaa laittaa enempään, niin kyllä tuollakin objektiivilla kuvia saa.


  • Canonin paras halpa telezoom taitaa olla 55-250 STM. 75-300 kannattaa unohtaa ja katsoa mielummin 70-300 objektiiveja Canonin lisäksi esim. Sigmalta. Niillä saa kuvia valoisassa, eli ulkona päivällä, kun 1100D:ssä ei herkkyydetkään ulotu kovin pitkälle.

  • Tamronilla on myös hyvät arvostelut saanut tamron 70-300 di vc usd jossa kuvanvakaaja, löytyy käytettynä parilla sadalla. Itse olen sillä kuvannut eläimiä ja tyytyväinen olen ollut. Ainahan optiikkaan ja valovoimaan joka maksaa voi upottaa tuhansia, mutta se on taas eri juttu.

  • Käy, mutta on kohtuullisen hyödytön eläinkuvauksessa. Siinä ei riitä valovoima eikä tarkennusnopeus.

   Canonin edullisista teleobjektiiveista F1.8 85 on perinteisesti ollut se, millä kannattaa aloitta. Jos pituus ei riitä, niin sitten f/4.0 70-200 on ok, vaikka valovoimaa toki toivoisi enemmän.

   Kokonaan toinen juttu on, riittääkö 1100D:n laskenta tarkennukseen. Jos hankkii kunnollisen objektiivin, niin silloin joutuu yleensä tilanteeseen, jossa tulee vaihdettua myös runko.

  • Käy koirien ja eläinten kuvaukseen. Netissä on paljon ko. putkella otettuja hienoja kuvia. Pian joku ehdottaa sulle 10 000 e optiikkaa, tällä foorumilla on useita joille välineet on se harrastus eikä valokuvaus. Kuvat puhukoon puolestaan.

  • Etkö tiedä, että valokuvaus on nykyään välineurheilua: jos kaluston hinta on alle kymppitonnin, ei kannata ottaa ensimmäistäkään kvaa koirista tai mistään muistakaan eläimistä. Lomakuvia voi ehkä näppäillä korkeintaan.

   • Älyttömyyksiin on jo mennyt välineurheilu valokuvauksessa. Kamerakauppiaat kiittää.


   • Valokuvaus on välineurheilua ja niin hyvä optiikka kuin runkokin maksaa paljon. Optiikan ja mekaniikan hinta ei laske samalla tavalla kuin elektroniikan, mikä välillä unohtuu. Canonilla on kuitenkin muutama legendaarinen hyvä ja halpa objektiivi.

    Telepäässä yksi tällainen on juuri tuo f/1.8 85 mm:

    http://www.photozone.de/canon-eos/421-canon_85_18_50d

    Tarkennusnopeus on eläinkuvauksessa kaiken a ja o. Tuo kasivitonen toimii oikeasti ja valovoima riittää tarkennukseen. Moottori toki voisi olla nopeampikin.

    Käytin tuota kasivitosta itse 40D:ssä ja se oli luotettava pari. Toki uusien kymppien laskentateho ja tarkennuspisteiden määrä sekä laatu on kasvanut, mikä tarkoittaa entistä useammin oikeaa tarkennusta.


   • Välineurheilijoiden kannattaisi ehkä siirtyä antiikkikauppaan, missä kalliita tavaroita ostetaan pelkästään niiden kalleuden vuoksi. Mitäänhän niillä esineillä ei tietenkään voi tehdä, enintään esitellä toisille antiikkiesineiden harrastajille toivossa saada nämä kateudesta vihreiksi.


   • Tuo kannattaa katsoa! Mukana on niin huonolaatuisia, että ne selvästi näyttävät tuon sutun rajat.


   • Canonisti______minäkin kirjoitti:

    Tuo kannattaa katsoa! Mukana on niin huonolaatuisia, että ne selvästi näyttävät tuon sutun rajat.

    Jos ei runko ja optiikka johonkin kuvaukseen pysty kunnolla, niin silloin täytyy tyytyä huonompaan kuvanlaatuun. Tuollainen kannattaa aloittajan hankkia, jos on kallis, niin eipä sitä sitten, mutta 75-300mm hankkimista en suosittele minäkään.

    https://www.jaskamerakauppa.fi/fi/vaihtolaitteet/4787-canon-ef-70-200mm-f4-l-is-usm.html


   • Nikonisti_ kirjoitti:

    Jos ei runko ja optiikka johonkin kuvaukseen pysty kunnolla, niin silloin täytyy tyytyä huonompaan kuvanlaatuun. Tuollainen kannattaa aloittajan hankkia, jos on kallis, niin eipä sitä sitten, mutta 75-300mm hankkimista en suosittele minäkään.

    https://www.jaskamerakauppa.fi/fi/vaihtolaitteet/4787-canon-ef-70-200mm-f4-l-is-usm.html

    Tuo on hyvä vaihtoehto, varmasti edullisin käyttökelpoinen zoomi Canoniin.

    http://www.photozone.de/canon-eos/449-canon_70200_4is_50d

    Noiden kanssa pitää sitten olla tarkka, koska Canon on tehnyt lukuisia versioita tuosta 70-200 mm zoomistaan. Kannattaa katsoa myös kinokennoisella rungolla tehdyt testit, koska nyt näyttäisi siltä, että peilikameroissa ollaan siirtymässä kinokennoisiin runkoihin. Odotan mielenkiinnolla, koska satasta vastaava kinokennoinen Canon tulee markkinoille.


  • Vielä kun minulla oli EOS, niin 75-300 millin tsuumit olivat eniten käyttämiäni yleisobjektiiveja. Aiheita olivat mm. kukat, oravat ja moottoripyörät.

   Laatua jos halutaan maisemakuviin ynnä muuhun, niin ehkä 35/2 ja 100/2 ovat mahdollisia kokeilla. Mutta hankala tuossa tsuumissa, ja näissä kiinteissäkin polttoväleissä, lähikuvauksen etäisyys?

   Yksi vaihtoehto ovat makro-objektiivit. Jos ei kallis merkkituote kiinnosta, niin ehkä sitten joku pieni nopea Sigma 90 makro. Perhosten ynnä muiden kuvaamiseen?

   Lähikuvaukseen yksi vaihtoehto on laaja-alainen tsuumi, esim. 28-200, ja loittorengas. Loittorenkaaseen liitetyssä tsuumissa polttovälin säätö muuttuu tarkennuskieräksi. Lähikuvauksessa tämä voi olla mukava etu käsivaralta kuvatessa - että välillä saadaan suljinaika melko pitkäksi, verrattuna johonkin 75-300 tsuumin lähikuvausetäisyyteen verrattuna.

   Nimittäin tuo 75-300 tsuumi on vähän kömpelö esim. kukkakuviin, jos lyhin tarkennusetäisyys (niinkin kaukaa kuin 1,5 metriä?) toimii vain 300 millin polttovälillä, eikä 75 millin puolella ollenkaan. Joku 90 millin makro tai yhdistelmä loittorengas + tsuumi saattaa olla näppärämpi. Lähikuvauksessa kätevää, jos saa kuvattua noin 90-135 polttoväleillä, ettei perspektiivi näytä lytistyvän, niin kuin 300 milliä vaikuttaa litistävän.

   Lähilinssien käyttöä en suosittele. Liikaa askartelua, säätämistä ja putsailua.

   Periaatteessa koirakuvat voivat onnistua vaikka normaaliobjektiivilla (50 mm) tai 18-millisellä. Riippuu tilanteesta, ja siitä, mitä halutaan kuvaan mukaan taustalle. Tiukasti telellä rajatut tuhannet lähikuvat saattavat olla tylsiä myöhemmin. Jos on yksi asia mitä kadun, etten valokuvauksessa tehnyt enemmän, on se, etten kuvannut laajakulmaisia (maisema)kuvia enemmän. Toinen on makro-objektiivin ostamatta jättäminen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

   Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
   Maailman menoa
   369
   8886
  2. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

   Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
   Kotimaiset julkkisjuorut
   126
   4141
  3. Sofia oli astiaostoksilla

   Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   1793
  4. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   22
   1512
  5. Loiseläjä Sofia

   kuvailee itseään Martiinan vanhassa asunnossa jossa Martiinan ostamia mattoja, kylpyammekoriste yms. Eikö tolla moukalla ole MITÄÄÄN suhteellisuudenta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   1247