Hevosen osto

Chacra

Olen saamassa hevosen. Mihin asioihin täytyisi huomio kiinnittää, ulkonäössä käytöksessä, ratsastettavuudessa?
Ajattelin vain kun eräs tuttuni oli aikeissa osta hevosen niin hänen hevosihmistuttunsa osasi jo kuvasta sanoa että hevosen kaviot ovat vialliset. Sittemmin osoittautui että hän oli oikeassa.

10

266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikkiin noihin mainitsemiisi asioihin on syytä kiinnittää huomiota kun ostattelee hevosta. Esim jos kaviot ovat oudon muotoiset, hevonen on voinut sairastaa kaviokuumeen jonka seurauksena kavioluun asento on muuttunut niin että eläin kuuluisi monttuun eikä myyntiin. Siksi on hyvä katsoa kriittisin silmin koko hevosta, jotta näkisi silmämääräisesti onko kaikki niin kuin pitää vai onko jossain jotain silminnähtävää outoa.

      Samoin on hyvä katsoa miten hevonen liikkuu. Ontuuko, onko jäykkyyttä, liikkuuko tasaisesti, hivuttaako tai onko jotain muuta virhettä tai outoa juttua hevosen liikkumisessa.

      Ja toki ulkonäköön itsessään on hyvä kiinnittää hiukan huomiota. Jos hevosen ostaa ja se on tarkoitus pitääkin, niin onhan se kiva jos kaverin ulkonäkö miellyttää omaa silmää, kun sitä kuitenkin jatkuvasti katselee.

      Käsiteltävyys totta kai on oleellista. Jos hevonen on hankala, sopii kysyä miksi se on hankala. Onko sillä kipuja vai onko opittua käytöstä? Osaatko korjata tilanteen vai onko parempi unohtaa kyseinen hevonen suosiolla?

      Sama ratsastettavuuden kanssa. Tuntuuko hevonen hyvältä ratasastaa vai onko siinä jotakin mistä et pidä, esim niin isot liikkeet ettet pysty istumaan siellä kunnolla. Toki istuntakin on oppimiskysymys, mutta onhan se mukavampi saada hevonen joka tuntuu hyvältä alusta asti. Ja sitten on tietysti hevosen koulutustaso suhteessa omaan tasoon ja se, mihin käyttöön hevonen on tulossa ja pystyykö se tarvittaviin vaatimuksiin vastaamaan.

      Hevosen terveystiedot kannattaa selvittää mahd tarkasti, ja toki ostotarkastus on syystä teettää itse. Nykyään kuuluu olevan niin paljon puliveivareita jotka myyvät sairaita hevosia terveenä, että mitä tarkemmat tarkastuksen pystyy teettämään, sen parempi.

      Ja sitten tietysti se yleinen vaikutelma hevosesta. Miltä sinusta tuntuu kun puuhailet sen kanssa? Jos vähänkään käy mielessä, että tämä ei ehkä ole aivan se minun hevoseni, on syytä harkita tarkkaan kannattaako sitä ostaa vai ei.

      Niin ja varusteet ovat myös yksi juttu johon itse kiinnittäisin huomiota. Jos hevosella olisi kanget suussa, ihmettelisin kyllä, että miksi ihmeessä. Onko jarrut hukassa vai miksi tarvitsee niin kovan kuolaimen. Samoin itseäni kiinnostaisi myös hevosen maastovarmuus ja miten reagoi asioihin jos pelästyy. Säpsähtääkö vain vai lähteekö salamakäännöksellä tiehensä.

      Tässä nyt hätäseltään ne mitä itse miettisin jos olisin hevosta ostamassa.

    • Turhakaakki

      Hevonen on turha. Unohda moinen kapistus ja keskity elämiseen.

      • Suffalove1

        Kuuke hevosesta on erittäin paljon hyötyä. Voit jättää tuollaiset paskapuheet pois. Kiitos. Jokainen muuten SAA hankkia hevosen jos haluaa


      • turhakehevoinen

        Hevosta ei kannata hankkia. Sillä ei ole mitään virkaa. Niin paitsi meetwurstina leivän päällä nam. Joka muuta lässyttää puhuu kakkaa.


      • Aroniboy

        Mistäs sen metwyrstin leivällesi otat jos kukaan ei hanki hevosta harrastaakseen? Juuri harrastehevosten lihasta makkarasi tehdään. Kai hevosihmiset saa ensin käyttää niitä omiin tarkoituksiin?


      • Faiiil
        turhakehevoinen kirjoitti:

        Hevosta ei kannata hankkia. Sillä ei ole mitään virkaa. Niin paitsi meetwurstina leivän päällä nam. Joka muuta lässyttää puhuu kakkaa.

        Katsoppa sitä metukkapaketin taakse... Metvursti sis. sianlihaa ja naudanlihaa pääasiassa... Vain hyvin pieni osa sisältää heppaa


    • Angillian

      Eihän hevonen elämistä estä , päinvastoin, se tuo sisältöä elämään.

    • z--

      Ihan ehdottomasti kannattaa ottaa joku kokeneempi mukaan hevosia katsomaan.
      Lampinajadin vinkit on hyviä, mutta se "hevossilmä" ei kehity kuin kokemuksella. Ja jos sitä kokemusta ei vielä ole, kannattaa mukana olla joku jolla on.

      Ostotarkastushan on lisäksi tietysti iahn ehdoton. Itse teettäisin ostotarkastuksen ihan klinikalla, jotta vähintään jalat voidaan myös röntgenkuvata.

    • vanhana.tietää

      Muista katsoa hampaita! Se on se hyvä kelpo sääntö

    • Ellukkaaa

      Varmista, että eläinlääkäri on tarkastanut hevosen, heppa on saanut tarvittavat rokotukset ja se on röntkenkuvattu! Nuo ovat tärkeitä ettet osta sikaa säkissä ja joudu huijatuksi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      258
      800
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe